Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tascha']Najwyżej po zwykłej ,trawiastej łąkowej- tylko tam nic nie jeździ i bezpiecznie-ale rowerem kto nadąży po wertepach :D:D:D
te czorty afrykańskie sa takie szybkie...jak sarny wyskocza im jakieś 50 metrów przed, to je doganiają i pędza razem z nimi...
Asiaczki, zielona- ja myślałam o puszczeniu basków na zwykłej drodze trawiastej za "zwierzem"( znaczy się za reklamówką czy fragmentem kozy na przykład,uwiązanym do maszyny).
Ale tor w stylu toru wyścigów konnych byłby suuuuper ;)
To jakby się ktos podjął tym rowerem po wertepach koniecznie filmujcie wstawimy na Youtube:evil_lol:A swoją drogą wpadł mi takowy pomysł jak w odkurzaczu kabel wciąga.Może coś takiego? Ten kabel znika błyskawicznie -moje często poluja po odkurzaniu i jakby to było takie cos podobnego do wciągania to by można było rozciągnąć po łące jakąś linę czy kabel z przymocowaną reklamówką itp i spróbować.Nie wiem czy mnie wyobraźnia nie poniosła ;)

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tascha']Najwyżej po zwykłej ,trawiastej łąkowej- tylko tam nic nie jeździ i bezpiecznie-ale rowerem kto nadąży po wertepach :D:D:D
te czorty afrykańskie sa takie szybkie...jak sarny wyskocza im jakieś 50 metrów przed, to je doganiają i pędza razem z nimi...
Asiaczki, zielona- ja myślałam o puszczeniu basków na zwykłej drodze trawiastej za "zwierzem"( znaczy się za reklamówką czy fragmentem kozy na przykład,uwiązanym do maszyny).
Ale tor w stylu toru wyścigów konnych byłby suuuuper ;)
Mnie tam rybka, co to byłby za tor. Taki czy siaki. Ważne, że baski by sobie pobiegały za czymś;)

Pzdr.

Posted

lourdnes napisał(a):
To jakby się ktos podjął tym rowerem po wertepach koniecznie filmujcie wstawimy na Youtube:evil_lol:

hi,hi,hiii -chyba by trze a długo takiego wariata szukac coby sie zgodził -nie dosyc ,że trzeba szybko pedałowac, to jeszcze wyrżnąc paszczą w ww wertepy mozna :evil_lol:
lourdnes napisał(a):
A swoją drogą wpadł mi takowy pomysł jak w odkurzaczu kabel wciąga.Może coś takiego? Ten kabel znika błyskawicznie -moje często poluja po odkurzaniu i jakby to było takie cos podobnego do wciągania to by można było rozciągnąć po łące jakąś linę czy kabel z przymocowaną reklamówką itp i spróbować.Nie wiem czy mnie wyobraźnia nie poniosła ;)

no-mozna by- są takie wciagarki samochodwe,ale wolno ciagną,a odkurzacza to raczej hi,hi nie wytargam na łaki-cięzko by było go podłaczyc do gniazdka bo to jakieś +/- 5 km od chałupy jest:D:D:D
i dalej stoimy w martwym punkcie.........buuu...

Posted

Aaa - i wiecie, jeszcze to musi byc tak skonstruowane, ze jak którys pies dogoni to cos na końcu liny ,i złapie w paszczę, to zeby sie to odczepiło szybko i łatwo, coby baskowi szczeki nie wyrwało jak tak z rozpedu złapie...:eviltong:

Posted

Tascha napisał(a):
hi,hi,hiii -chyba by trze a długo takiego wariata szukac coby sie zgodził -nie dosyc ,że trzeba szybko pedałowac, to jeszcze wyrżnąc paszczą w ww wertepy mozna :evil_lol:

no-mozna by- są takie wciagarki samochodwe,ale wolno ciagną,a odkurzacza to raczej hi,hi nie wytargam na łaki-cięzko by było go podłaczyc do gniazdka bo to jakieś +/- 5 km od chałupy jest:D:D:D
i dalej stoimy w martwym punkcie.........buuu...

Trzeba wszystkich zkrzyknąć i każdy przyjeżdża z przedłużaczem a z odkurzaczowym telekonferencja jak basek złapie to odkurzaczowy gasi sprzęt ;):eviltong::evil_lol:

Posted

jamnicze napisał(a):
W lecie jest crosing organizowany w Sfornychgaciach, może trzeba pociągnąć za język organizatorów o taki sprzęcik ;)

A ktoś tam jedzie?

Posted

Matko- to taka miejscowośc istnieje naprawdę???
Asiaczku- moze faktycznie trzeba by sie nam skrzyknąc i tłumnie nagabywac o coursingi dla basków...tylko kogo trzeba by nagabywac hmmm...w Czechach biegaja i baski i oststanio widziałam pinczery mini- licencję normalnie robią..tylko u nas w Pl jakos nic sie nie organizuje bo pewnie sie nic nie opłaca :(

Posted

Ja bym zaczęła od tego, że trzeba ustalić, gdzie sa te Sfornegacie i do jakiego Oddziału należą. Kto tam jest odpowiedzialny za te coursingi i tam do tej osoby napisała...

Pzdr.

Posted

A w Czechach to gdzie??? Ma ktoś namiary? Bo ja próbowałam coś ustalić w zeszłym roku i chyba gdzieś koło Poznania były jakieś charcie biegi.

Posted

Miejscowość taka istnieje jak najbardziej :) A leży niedaleko Chojnic. Zawody są organizowane najczęściej w okolicach wystawy chojnickiej. Parę lat temu były przy okazji wystawy w Chojnicach i tam właśnie widziałam te zawody. Niestety następnego roku przenieśli je już do Sfornychgaci i teraz tam co roku są organizowane. Myślę, że robi to oddział chojnicki, ale pewności nie mam. Może pojechałabym tam w tym roku, to się zorientuję.

Posted

gosiaja + jamnicze - macie bojowe zadanie: ustalić, gdzie i czy O/chojnice robia te coursingi. Jeśli tak, to co moga powiedzieć na temat coursingów basków:evil_lol:...

Pzdr.

Posted

U Czechów wsio jest na ichniej stronie Basenji Klub Bohemia-zreszta u nich wszystko jest na owej stronie...mioty,zapowiedzi,hodowle,badania,importy,eksporty,reproduktory,suki,kolorami ułożone albo inaczej...

ps grunt to błyskotliwośc i inteligencja hi,hi- MMM, mój odkurzacz jakos tez..tylko jakos wczesniej na te drobnostke nie zwróciłam uwagi,wiosenne zaćmienie umysłu :lol:
juto jak nie zapomnę /zacmienie dopada w róznych dniach i porach :lol: / to poszperam w rupieciarni mojego chłopa,jak znam zycie to pewnie nie wywalił całkiem starego odkurzacza ,który w zeszłym roku niespodziewanie "zionął ogniem" :evil_lol: moze jakos wymontuję to co kabel wciaga, to mechanizm rozszyfruję...

Posted

Asiaczek napisał(a):
gosiaja + jamnicze - macie bojowe zadanie: ustalić, gdzie i czy O/chojnice robia te coursingi. Jeśli tak, to co moga powiedzieć na temat coursingów basków:evil_lol:...

Pzdr.

o-własnie, na temat coursingów basków tudziez innych ras /oprócz chartów/ ;)

Posted

hanacek napisał(a):
U nas w Czesku tiez sa treningy coursingowe i zavody charcie w Kolin * Mladá Boleslav* to i s baskami -tiez treningy!

a czy moga startowac basenji z zagranicy/z POlski na przykład/? ile kosztuje udział w zawodach?