Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LOCZEK napisał(a):
Aniołku kochany, a gdzie masz moją gwiazdeczke?Czyżbyś jej nie uchwyciła?

Skarbie ja mam twoją gwiazdeczkę :loveu:

Posted

zpr napisał(a):
Skarbie ja mam twoją gwiazdeczkę :loveu:

Wiesz Moniu co zrobić,prawda???Czekam i dziękuje!!!
A tak swoją drogą to dobrze ,że byłyście i uwieczniłyście te chwile.DZIĘKI!!!

Posted

Wreszcie mam wolną chwilę by napisać coś więcej o wystawie :)
Na początku dziękujemy za gratulacje :cool3: i Gratulujemy wszystkim którzy pokazali sie na światówce. :cool3:
Mały Mumin przeszedł samego siebie i jesteśmy OGROMNIE SZCZĘSLIWI że pokazał na co go stać :multi: Mimo że na ringu delikatnie mówiąc dostawawłam ataku serca przy każdym okrąrzeniu :p
Sędziemu z Argentyny Pegaso podobał sie od "pierwszego wejrzenia" i dostaliśmy od niego wspaniały opis :)
W klasie mlodziezy byla sporo i bardzo silna stawka psow z Usa, Francji, Włoch, Austrii, Hiszpanii, dlatego jesteśmy przeszczęsliwi :) Z prownania z suczka również wyszliśmy zwycięzko, a w porownianiu o rase postawiono nas między dwoma dorosymi psami co uważam za ogromny sukces - tym bardziej że Pegaso ma dopiero rok :)
Dostaliśmy mnostwo gratulacji, za które serdecznie dziękujemy. Niestety nie obeszło sie bez zgryżliwych komentarzy na temat moj i mojego psa - polskich komentarzy... no coz pozostawiam to bez komentarza bo Mumin sam skutecznie sie broni :p
Chcicałabym podziękować wszytskim obecnym po naszej stronie ringu :) szczegolne podziekowania dla Piotra i Szymka za przeniesienie naszych gratów :)

Jesli chodzi o ocene w pozostałych ringach -hmm w suczkach dorosłych było chyba najgorzej...
Co do Zwycięzcy Rasy to podtrzymuje co powiedziałam wcześniej wspaniałe przygotowanie i prezentacja, ale pies nie rusza sie najlepiej - to moje zdanie.
Sędzia powiedzial nam że oba psy Pegaso i Tokima są przepiekne i pewnie wiele razy beda sie wymieniać na BOB :)
Dla nas był to bardzo szęśliwy dzień.
A teraz do zobaczenia w Kielcach :)
I oczywiście rónież ślicznie proszę o foteczki :)

Posted

jolka11 śliczne fotki:loveu: Jakby jeszcze ktoś wysyłał to będe bardzo wdzięczna arctic_champions@wp.pl Ja niestety swoich mam niewiele:roll:

Być może na wiosnę przyszłego roku pokażemy się jeszcze na jakiejś wystawie bo po tak długiej przerwie okazało się, że mało kto pamięta już GODNĄ :razz:.
Oj ja pamiętam dobrze:loveu: Kibicowałam wam bardzo i mam nadzieję, że się pokażecie jeszcze:cool3:

Posted

HUSKYTEAM napisał(a):
Kasiu, a od kiedy na tej rangi imprezach oceniane są psy, a nie wystawcy i hodowcy? ;-)

A to różnie bywa :razz:

ReiMar napisał(a):
Nie dosc, ze wydalam te kilka stow na to, aby dowiedziec sie, ze moj pies ma za mala glowe i za krotka kufe a jego ojciec jest za niski :p to ktos sie "poczestowal" nasza suszarka, ktora jeszcze nawet do konca nie jest splacona :p do tego zrobili nam zdjecie po drodze i malo nie zabraklo nam paliwa na autostradzie

:lol: Nam się tak dobrze jechało autostradą, że obudziałm się prawie pod Łodzią :diabloti:

Posted

Nam się tak dobrze jechało autostradą, że obudziałm się prawie pod Łodzią :diabloti:
A to my wogóle nie mogliśmy jej znaleźć:evil_lol: Wkońcu wjechaliśmy z jakiejś polnej drogi:lol: A prawie pod domem złapaliśmy gumę;) Ale mimo to podróż była bardzo atrakcyjna, i naszczęcie nie musiałam wracać pociągiem:p

Posted

NigdyNigdy napisał(a):

:lol: Nam się tak dobrze jechało autostradą, że obudziałm się prawie pod Łodzią :diabloti:

Nam tak przyjemnie jechalo sie w tamta strone. Przyjemnosc dopiero zepsul fakt, ze kazano zaplacic nam przed Poznaniem za kolejne 100 km, choc do pokonania pozostalo zaledwie 20. Ot nasza rzeczywistosc :p

Natomiast co do samej wystawy, to obiegla swiatek wystawowy wiadomosc, ze niektorzy wystawcy pojawili sie na bankiecie dla sedziow. Ponoc byl tam tez ktos z wystawcow haszczakow. Nie wiem o kogo chodzi, ale uwazam, ze to bardzo nieetyczne... :nono:

Posted

ReiMar napisał(a):
Nam tak przyjemnie jechalo sie w tamta strone. Przyjemnosc dopiero zepsul fakt, ze kazano zaplacic nam przed Poznaniem za kolejne 100 km, choc do pokonania pozostalo zaledwie 20. Ot nasza rzeczywistosc :p

Natomiast co do samej wystawy, to obiegla swiatek wystawowy wiadomosc, ze niektorzy wystawcy pojawili sie na bankiecie dla sedziow. Ponoc byl tam tez ktos z wystawcow haszczakow. Nie wiem o kogo chodzi, ale uwazam, ze to bardzo nieetyczne... :nono:

Wy tak o tych podróżach, to i ja się przyłącze ;). Nam się wcale fajnie nie jechało, bo Piotrek 2 razy zasnąl po drodze i zahaczył o krawężnik :roll: i ja z oczami na zapałki i paroma procentami, które po tym zahaczeniu wyparowały natychmiast musiałam go zmienć, bo stracha miałam... Ale dojechałam na adrenalince. O 12 byliśmy już w domku, a o 6 ramo pobudka i do pracy... Ale byłam nieprzytomna...

A co do bankietu, kto by nie był, to i tak niewiele osiągnął :lol:, poza Ewą, ale ona raczej nie była bo gości miała. My tam sobie własny bankiecik u Loczka zrobiliśmy przed wystawą, więc nas też nie było z sędziami :p .

Posted

W niektorych oddzialach organizatorzy maja zaproszenie na bankiet z sędziami, nie wiem jak jest w Poznaniu, ale ja nigdy ze wzgledow czysto praktycznych na nie nie chodzilam:p zeby potem nie bylo gadane. A niestety kynologia jest jaka jest układowa i przywilejowa. Niestety nie ma nad ZK zadnych wladz co by sprawowaly jakies kontrole.

Posted

Jak już właśne napisałam Reimar - żeby nie było nie jasności mnie na ŻADNYM bankiecie nie było.
I z tego co sie dobrze orientuje organizatorzy (czyli pracownicy) równiez nie mieli na nie wstępu. Ja siedziałam w domu z gośćmi, a swoj bankiecik zrobiliśmy w piatek wieczorem wraz z innymi przyjaciółmi z różnych ras na uczczenie naszych sukcesów, i o ile mi wiadomo jeszcze zadne z nich sędzią nie jest :razz:

Posted

Cyraneczka napisał(a):
Wy tak o tych podróżach, to i ja się przyłącze ;). Nam się wcale fajnie nie jechało, bo Piotrek 2 razy zasnąl po drodze i zahaczył o krawężnik :roll: i ja z oczami na zapałki i paroma procentami, które po tym zahaczeniu wyparowały natychmiast musiałam go zmienć, bo stracha miałam... Ale dojechałam na adrenalince. O 12 byliśmy już w domku, a o 6 ramo pobudka i do pracy... Ale byłam nieprzytomna...

No to ladnie... lepiej sie glosno nie przyznawaj :p ;)

Cyraneczka napisał(a):
A co do bankietu, kto by nie był, to i tak niewiele osiągnął :lol:, poza Ewą, ale ona raczej nie była bo gości miała. My tam sobie własny bankiecik u Loczka zrobiliśmy przed wystawą, więc nas też nie było z sędziami :p .

Wlasnie Ewa do mnie napisala, ze przyjmowala Gosci, wiec nawet gdyby chciala to nie mogla by byc.

Posted

ReiMar napisał(a):
Wlasnie Ewa do mnie napisala, ze przyjmowala Gosci, wiec nawet gdyby chciala to nie mogla by byc.

Ewa by nawet nie chciała bo to nie na miejscu.

Wiem ze w merkurym spało sporo wystawców... ale jesli ktos ma watpliwosci mieszkam 40 km od poznania i tez w tym hotelu nie spałam

• 3 weeks later...
Posted

Wyniki z poznania
Psy - Dogs

</B>
Klasa szczeniąt-Puppy class - Sędzia/Judge: Miquel A. Martinez

12694Oumiak`s BOOGABOO ROCKSTARR, . Schimpf O., Rosin C., Francjadoskonała/excellent, lok. 1
12695CERBER Husky Team, Jacek Szadkowski
12696DARVIN`S VICTORY Bricassart, Bożena Wysocka
12697DREAM`S DRAGON Bricassart, Agnieszka Zimmerb. dobra/very good
12698HAWK Seven Heaven, Joanna, Jarosław Kemuśdoskonała/excellent, lok. 4
12699HEART `T HEART della Vanisella, . Comolli E,Drioli M,Rizzetto L., Włochydoskonała/excellent, lok. 2
12700LANCE de Ciukci, . Guardiola J., Laguno-Picon L., Hiszpaniab. dobra/very good
12701NICK Jednicka, . Semerakova M., Posik R., Czechy
12702Winalmik`s RED HUNTER OF SHINING WATERS, Stina Vool, Estoniadoskonała/excellent, lok. 3
Klasa młodzieży-Junior class - Sędzia/Judge: Miquel A. Martinez

12703Oumiak`s A WINTER TALE, . Schimpf O.,Rosin C.,Kreiss J., Francjadoskonała/excellent
12704Oumiak's A WONDER AHOY, Fabio Cardea, Włochydoskonała/excellent
12705ABRAXAS Fortunatus, Krzysztof Wróblewskib. dobra/very good
12706Sibex AIRON WILL, M. Drigalova, Rosjadoskonała/excellent
12707ALMOST ALL of Wolf Point, . Banu M., Ionescu A., Rumuniadoskonała/excellent, lok. 3
12708ANGEL MAYBE BABY de la Vallée de Morava, . Stojkovic L., Boucourt S., Francja
12709ASISTASZI-DEMON Savea-Uśmiech Klaudii, Teresa Kawałowska
12710Yukon Tanana CHEMUK, Melania Antohi Margineau, Rumuniab. dobra/very good
12711DA VINCI Eskimo River, Agata Włodarskadoskonała/excellent
12712Ebonyshadow n Shapali's DRAGON, Jolanta Ziaja-Kardykab. dobra/very good
12713EXCALIBUR of Snowdog Farm, Alexander Sturm, Austria
12714GARET Nektar Północy, Tadeusz Kaczmarekb. dobra/very good
12715Ulmane`s GOES TO SHEYTAN`S BEAUTY, Fireto, Francjadoskonała/excellent
12716Rockland's I'M A JERSEY BOY, Giordano Tarara, Włochydoskonała/excellent, lok. 2
12717LESHAN de Ciukci, . Rozum M., Grzegorczyk A.doskonała/excellent, lok. 4
12718MAKS Pieroth Blue (FCI), Michał Borowickidoskonała/excellent
12719Ankalyn ONE LIKE NO ONE, Paola di Tomei, Włochydoskonała/excellent
12720OSKAR z Pierwszej Ręki, Renata Jasińska
12721Winterfrost's PEGASO, Ewa Górskadoskonała/excellent, lok. 1, Mł. Zw. Świata/JWW
12722Paracortus (FCI) PEPITO, Ingrida Bieliauskaite, Litwab. dobra/very good
12723PONSI PONSI PONSI PO della Vanisella, Vanisella, Włochyb. dobra/very good
12724Arktogea QUICK DEMON, Jan Wołoszundoskonała/excellent
12725TIMBERWOLVES del Karraces, Marianna Nicolayeva, Rosjadoskonała/excellent

Klasa pośrednia-Intermediate class - Sędzia/Judge: Hans Lehtinen

12726Oumiak`s AMBASSADEUR DE FRANCE, Jolanta Sikorab. dobra/very good
12727ARES Wilcze Dziedzictwo, Natalia Kardaszdoskonała/excellent, lok. 2
12728A`CHICAGO Eskimo River, Urszula Ryszewskab. dobra/very good
12729BUDYŃ Lux Torpeda, Małgorzata Majb. dobra/very good
12730CHINOOK de Ciukci, . Radomska T., Guardiola Dural Jb. dobra/very good
12731DEXTER z Dębickiej Kepy, Maja Kaczmarekdoskonała/excellent
12732Highlander's DOUBLE DOWN, Simone Raffaele, Włochy
12733DUKE SUNSHINE of Blue Magic Mountain, Dieter Rauter, Austriadoskonała/excellent, lok. 4
12734Vinyamar`s FEARLESS WOLF, Felix Gerhard, Austriab. dobra/very good
12735Winalmik`s FLY IN TO THE FUTURE, Stina Vool, Estoniab. dobra/very good
12736GAMEKEEPER of Siberial Lady, Danjel Vukovic, Chorwacjadoskonała/excellent
12737GREAT GATSBY of Siberian Lady, M.Yu. Sinitsyna, Rosjadoskonała/excellent, lok. 3
12738HAKEEM KAE KAZIM Colours of the Night, Marita Klaaßen, Niemcyb. dobra/very good
12739ICE DANCER of Golden Nicol, Nikolina Jordanova Davidovska, Bułgariab. dobra/very good
12740LAREDO de Ciukci, Joanna Błachb. dobra/very good
12741Cry Out LATINOHEAT, Gianfranco Saracini, Włochy12742MAGIC z Pierwszej Ręki, Renata Jasińska
12743Laikiper`s MOON FIELD WIND, E. Shepeleva, Rosjab. dobra/very good
12744Tokima`s NORTHWEST PASSAGE, Maja Golob, Słoweniadoskonała/excellent, lok. 1, Zw. Świata/WW, CACIB, CWC/CAC, Zwycięzca Rasy/BOB
12745SIERA CINNAR Yukon Tanana, Melania Antohi Margineau, Rumunia
12746SWIFT WOLF Fortunatus, Piotr Jan Olszewski
12747THE EAGLE`S TATANKA Di Casa Marchetti, . Marchetti N., Bianca M., Włochyb. dobra/very good
Klasa otwarta-Open class - Sędzia/Judge: Hans Lehtinen

12748AIRBORNE SHADOW of Arctic Skyline, Silke Michelak, Austriadoskonała/excellent
12749AWARE OF VICTORY Latrans, Jakub Miazga
12750BAY OF THUNDER Tangotara, . Antoniadou E., Christidis
I., Grecjab. dobra/very good
12751Winterfrost`s CHICHO TERREMOTO, . Llado A., Vidal D., Hiszpaniadoskonała/excellent, lok. 2
12752DUSTIN Sądeckie Pieszczochy, Andrzej Czaja
12753EASY RIDER Siwash Legend, Alena Topinkova, Czechyb. dobra/very good
12754Konuveres EUROPEN TIGER, Lidija Presa, Łotwab. dobra/very good
12755FIRST EXPRESS Dwie Korony, Piotr Jan Olszewskib. dobra/very good
12756KASDAN de Ciukci, Agnieszka Orzechowskadoskonała/excellent
12757KINGLET KING Yukon Tanana, Flavian Savescu, Rumunia
12758KIRKUK de Ciukci, Teresa Radomska12759KT THE ARTIC RAINBOW Di Casa Marchetti, . Marchetti N., Bianca M., Włochy
12760Tovik`s LAW AND ORDER, Zsuzsanna Marton, Węgryb. dobra/very good
12761LIDER NIKE`S z Pierwszej Ręki, Artur Rafalakb. dobra/very good
12762NIGHTFEVER della Farha, Giorgio Squarzoni, Włochydoskonała/excellent
12763PABLITO del Karraces, Jose Carlos Bernardos Carracedo, Włochydoskonała/excellent
12764PACIFIC BLUES of Nashkaia, Laure Saisset, Francjadoskonała/excellent
12765PRINC Śnieżna Rakieta, Żanna Wieczorek
12766Oumiak`s PUMP UP THE VOLUME, . Schimpf O., Stell P., Francjab. dobra/very good
12767REWIND della Vanisella, Vanisella, Włochydoskonała/excellent, lok. 3
12768SERHAT de Ciukci, Joaquin Guardiola, Hiszpania, Majorka
12769SHERAKAN de Ciukci, . Usselmann H., Arbogast, Francjadoskonała/excellent
12770SIMBA del Karraces, Jose Carlos Bernardos Carracedo, Hiszpaniadoskonała/excellent, lok. 1, Res.CACIB, CWC/CAC
12771Kristari`s STOLI, Joaquin Guardiola, Hiszpania, Majorkadoskonała/excellent, lok. 4
12772Kivalina`s THE BLACK KNIGHT, Monika Domańska
12773Oumiak`s THE SHOW MUST GO ON, Michaela Semerakova, Czechyb. dobra/very good
12774Arktogea TRAJAN, Mary Louise Franklynb. dobra/very good
12775Utopialand U ARE THE TOP, . Capanni D., Rimini C., Włochy
12776UNUSUAL NOVER de la Vallee de Morava, Nikolina Jordanova Davidovska, Bułgariab. dobra/very good
12777VAYGACH, S.A. Eremin, Rosjab. dobra/very good

Klasa użytkowa-Working class - Sędzia/Judge: Hans Lehtinen

12778OMEGA de la Vallee de Morava, Liliane Stojkovic, Francja

Klasa championów-Champion class - Sędzia/Judge: Hans Lehtinen

12779ADVENTURE HERO of Blue Magic Mountain, Dieter Rauter, Austriadoskonała/excellent
12780Karnovanda`s ALEXANDER WOLF, Joaquin Guardiola, Hiszpania, Majorkab. dobra/very good
12781Legend Continues BABY HARVESTER, . Toribio R., Argote A., Hiszpaniab. dobra/very good
12782BURT SIMPSON della Comtea Normanna, Gianfranco Saracini, Włochy
12783CHIRICOTE de Ciukci, Joaquin Guardiola, Hiszpania, Majorka
12784Trishamar`s DIGGITY DAWG, . Jordanova-D. N., Stojkovic L., Bułgariab. dobra/very good
12785EASY RIDER Hydrargium, Cezary Sweklejdoskonała/excellent
12786EXPLORER Arctic Blue, Explorer, Węgryb. dobra/very good
12787EXPLORER BEAR Hydrargium, Teresa Radomskadoskonała/excellent
12788GREENLAND Hydrargium, Magdalena Bajonb. dobra/very good
12789HEART BREACKER della Vanisella, Vanisella, Włochydoskonała/excellent, lok. 2
12790HIC RHODUS, HIC SALTA Love of Wolf, . Antoniadou E., Christidis I., Grecjadoskonała/excellent
12791Innisfree`s INSIDER TRADE, Joaquin Guardiola-Ciukci, Hiszpaniadoskonała/excellent, lok. 3
12792KALISBERG del Karraces, . Marchetti N., Bianca M., Włochydoskonała/excellent, lok. 4
12793MATRIX of Siberian Lady, Mirjana Prpic, Serbia i Czarnogórab. dobra/very good
12794MAYBE THE BEST de la Vallee de Morava, Liliane Stojkovic, Francjab. dobra/very good
12795NOTHING TO FEAR of Wolf Point, Timea Szalai, Węgrydoskonała/excellent
12796ORIGINAL of Wolf Point, Daniela Epure, Rumuniadoskonała/excellent
12797PUSHMATAHA Fortunatus, Marta Barańskadoskonała/excellent
12798REGULAR-POWER of Cool Water, . Usselmann, Langlais, Francjadoskonała/excellent
12799SHAPALI de Ciukci, Agnieszka Orzechowskab. dobra/very good
12800Kaila's SILVERBEAR OF ZAUSEL, Michela Pavanati, Włochyb. dobra/very good
12801TORQUEMADA THE OSLO'S SHADE IN THE FALLING STARS, Monia Pertici, Włochyb. dobra/very good
12802UNIQUE SNOWDOG of Cool Water, Alexander Sturm, Austriadoskonała/excellent
12803UNTIL THE TOP of Baker Lake, Urszula Ryszewskadoskonała/excellent
12804Sheytan`s Beauty V.I.P., Sophie Boucourt, Francja
12805WILLOBY della Vanisella, Vanisella, Włochydoskonała/excellent, lok. 1, CWC/CAC

Klasa weteranów-Veteran class - Sędzia/Judge: Hans Lehtinen

12806BURSZTYN z Coyoacan (FCI), Katarzyna Czarkowskadoskonała/excellent, lok. 3
12807MY SWEET LORD of Baker Lake, Urszula Ryszewskab. dobra/very good
12808Innisfree NEW YORK RANGER, Piotr Kubicadoskonała/excellent, lok. 1
12809ZENITH`S HEIGHT, . Schimpf O., Rosin C., Francjadoskonała/excellent, lok. 2

Posted

Suki - Bitches

</B>
Klasa szczeniąt-Puppy class - Sędzia/Judge: Sean Delmar

12810ALFA Myśliwi Północy, Wojciech Reichertobiecujący/promising
12811Legend Continues BABY COLUMBIA, . Toribio R., Argote A., Hiszpaniawyb. obiecujący/very promising, lok. 1
12812CHIMERA Husky Team, Jacek Szadkowski
12813DONNA DOMINIQUE Bricassart, M.K. Reszkewyb. obiecujący/very promising, lok. 2
12814DREAM`S SERENGETTI Bricassart, . Jettka L., Karpiński P.obiecujący/promising
12815HANNAH Seven Heaven, Monika Domańskaobiecujący/promising
12816KARIZMA of Golden Nicol, Nikolina Jordanova Davidovska, Bułgariaobiecujący/promising
12817MAKE ME HAPPY of Wolfpoint, Irene Ax, Szwecjawyb. obiecujący/very promising, lok. 312818NATY Jednicka, Michaela Semerakova, Czechywyb. obiecujący/very promising
12819ROYAL LOVELY SUN Eskimoski Domek, Teresa Radomskaobiecujący/promising
12820SHERRY SASHKA RAY OF LIGHT Eskimoski Domek, Agnieszka Kapołkawyb. obiecujący/very promising, lok. 4
12821SIBEKS BRAIT BLONDY VIN of Laitkipers, E. Shepeleva, Rosjaobiecujący/promising
12822SIGNATURE SERIES della Vanisella, Vanisella, Włochy

Klasa młodzieży-Junior class - Sędzia/Judge: Sean Delmar

12823Oumiak`s ADVANCE TO GO, . Schimpf O., Rosin C., Francjadoskonała/excellent, lok. 3
12824Sheytan`s Beauty AIE AIE AIE, Dominique Firetto, Francjadoskonała/excellent
12825AMBER EYES JAMRA Sibex, O. Vedeneeva, Białoruśb. dobra/very good
12826ARCTIC BLUE of Wolf Point, . Banu M., Ionescu A., McKinn R., Rumuniadoskonała/excellent
12827ARCTIC BREEZE of Wolf Point, Laszlo Matulik, Węgrydoskonała/excellent
12828Oumiak's ARGENTA OASIS, . Masellis P., Pagano A., Włochydoskonała/excellent
12829ARINA-ASI Savea Uśmiech Klaudii, Adam Krulakb. dobra/very good
12830ARKADIA Gaia Lykaia, . Antoniadou E., Christidis I., Grecja
12831ARTEMIS WILLMS of Snowdog Farm, Alexander Sturm, Austriadobra/good
12832ARWENA-ATI Savea-Uśmiech Klaudii, Jarosław Archutowskidobra/good
12833Sheytan`s Beauty AUM SANAH SHIVAYA, Cecile Granger, Francjadoskonała/excellent
12834Sheytan`s Beauty BE BOP A LULA, Jacq Antonell, Francjab. dobra/very good
12835Naivasha`s BELLEZA DEL DIAVOLO, Cecile Granger, Francjab. dobra/very good
12836Yukon Tanana CHEENAH, Melania Antohi Margineau, Rumunia
12837Winterfrost`s CLEOPATRA, . Llado A., Vidal D., Hiszpaniadoskonała/excellent
12838DELICJA Furtunatus, Birute Rasiulyte, Litwab. dobra/very good
12839FAMA Sądeckie Pieszczochy, Mariola Poręba
12840Vinyamar`s FLASHING STAR, Jana Muránska, Słowacjadoskonała/excellent
12841HAPPY HILARY Eskimoski Domek, Teresa Radomskab. dobra/very good
12842ICE-T'OSHKA Eskimoski Domek, Elina Sutiene, Litwadoskonała/excellent
12843KEEP OUT of Wolf Point, Franz Karl Krenn, Austria
12844Sibirland`s KEIKO SHAPALI, Lisa A. Amos, Kanada
12845LOVE ME SWEET of Silverlight, Veronica Cordea, Rumuniab. dobra/very good
12846MISS ARISHA Eskimoski Domek, Teresa Radomskadoskonała/excellent
12847MISS SHAYANE Eskimoski Domek, Joanna, Jarosław Kemuśdoskonała/excellent
12848NARIS ART OF BEAUTY Srebro Północy, Jarosław Polakdoskonała/excellent
12849PRIMA Paracortus (FCI), . Slemaite A., Zemlianskaja M., Litwab. dobra/very good
12850Arktogea QUEEN OF DREAMS, Żaneta Żmuda-Kozinadoskonała/excellent
12851Arktogea QUEEN OF NIGHT, Beata Jasińskadoskonała/excellent, lok. 2
12852Arktogea QUEEN OF SNOW, Sylwia Goszkadoskonała/excellent
12853Cry Out REBELLION, . Capanni D., Rimini C., Włochydoskonała/excellent, lok. 1, Mł. Zw. Świata/JWW
12854Ziemabora`s STILL PLAYN` WITH FYR, Michela Pavanati, Włochyb. dobra/very good
12855ULTRAFIOLET del Karraces, . Kobelev D., Akopyan R., Rosjadoskonała/excellent
12856VICTORIA del Karraces, Jose Carlos Bernardos Carracedo, Hiszpaniadoskonała/excellent
12857Taymyrs WHO THE BEEP IS ALICE, . Holm J., Taymyr Holm H., Daniadoskonała/excellent, lok.
412858Husky Haven YES SHE IS GOING TO WIN, Yu. Gontarova, Rosjab. dobra/very good

Klasa pośrednia-Intermediate class - Sędzia/Judge: Gael Morison

12859A'PANAMA Eskimo River, Maciej Kasprzak
12860Ayuka's ALMOST UNREAL, . Masellis P., Pagano A., Włochy
12861Winalmik`s ANASTASIA, Michela Pavanati, Włochydoskonała/excellent
12862BAFFI Luks Torppeda, Robert Kucharskib. dobra/very good
12863BEST OF ALL of Wolf Point, Franz Karl Krenn, Austriadoskonała/excellent
12864BLUE MERLE SIBERIA Bricassart, . Jettka L., Karpiński P.doskonała/excellent
12865DAFFY z Dębickiej Kępy, Maja Kaczmarekb. dobra/very good
12866DIAMOND LADY Mountain Stream, Maja Vahraneva, Białoruśdoskonała/excellent
12867ESSENCE OF BLACK Potęga Naturalności, Viljar Krhov, Estoniab. dobra/very good
12868ETERNITY of Arctic Sun, . Usselmann H., Arbogast, Francjadoskonała/excellent, lok. 3
12869Vinyamar`s FIRE OF FAME, Felix Gerhard, Austriadoskonała/excellent, lok. 4
12870GO AND WIN of Wolf Point, N.E. Privalova, Rosjadoskonała/excellent
12871Vinyamar`s GREY EMINENCE, Jana Muránska, Słowacjadoskonała/excellent
12872KT UNFORGETTABLE GLEN EAGLE Di Casa Marchetti, . Marchetti N., Bianca M., Włochydoskonała/excellent, lok. 2
12873MIRA CETI Srebro Północy, Jan Wołoszundoskonała/excellent
12874RUSSIAN ROULETTE of Nordica, Teodora Zajane Nagy, Węgrydoskonała/excellent, lok. 1, CWC/CAC
12875SHOSHA s Goluboy Zvezdy, D. Akhmetzyanova, Rosjab. dobra/very good
12876SNEGUROCHKA iz Super Klana, L. Gavrilova, Rosjadoskonała/excellent
12877Oumiak`s VELVET BEAR, . Schimpf O., Rosin C., Francjadoskonała/excellent
12878Arktogea VENICE, Jacek Szadkowski
12879VIRTUAL VIRGO FOR HUAQVARNA Arktogea, Jolanta Ziaja-Kardykadoskonała/excellent
12880Arktogea VIXEN, Sylwia Goszkadoskonała/excellent
12881ZIZU QUEEN OF BEAUTI of Golden Nicol, Nikolina Jordanova Davidovska, Bułgariab. dobra/very good
Klasa otwarta-Open class - Sędzia/Judge: Gael Morison

12882Doghouse Farm AISCHA, Martina Burdova, Czechydoskonała/excellent
12883ALL STAR of Nashkaia, Marcel Willm, Francjadoskonała/excellent
12884Winterfrost`s AMBER ICE, . Llado A., Vidal D., Hiszpania
12885AMERICAN BEAUTY Arctic Champions, Malwina Plichtab. dobra/very good
12886AMI Fast Paws, Robert Kulasdoskonała/excellent
12887ASHANTI NIKE`S Lupinus, Dariusz Kwapińskib. dobra/very good
12888ATHENA`S GIRL de la Vallee de Morava, Liliane Stojkovic, Francjadoskonała/excellent
12889BELLA SOPHIA, . Capanni D., Rimini C., Włochydoskonała/excellent
12890Jalerran` BLACK PEARL, Ozols Dzintars, Łotwadoskonała/excellent
12891CHEYENNE della Vanisella, Vanisella, Włochydoskonała/excellent
12892DONA Nektar Północy, Beata Jasińskadoskonała/excellent
12893EMMA Paracortus (FCI), Roman Zając
12894ESCATAPWA Siwash Legend, Alena Topinkova, Czechy
12895EVENING SHINE Nitor Nivalis, . Górska E., Leśniak A.
12896EVORA de Ciukci, Teresa Radomskadoskonała/excellent
12897KATIA Eskimoski Domek, Barbara Nowakdoskonała/excellent
12898KIRSTEN de Ciukci, Brigitte Oberholzer, Szwajcariadoskonała/excellent
12899KT-SCIONKAWA KAN AND BROWN HAWK Di Casa Marchetti, . Marchetti N., Bianca M., Włochy
12900LAGUNA de Ciukci, Joaquin Guardiola, Hiszpania, Majorkadoskonała/excellent
12901Ziemabora`s LEGACY OF A ONE NITE STAND, Ozols Dzintars, Łotwadoskonała/excellent
12902Cry Out LOSE ONE REASON, . Capanni D., Rimini C., Włochy
12903Keral`Ghin`s MARIAS TERESA, Filippo Cattaneo, Włochy
12904MARK MY STYLE of Wolf Point, Felix Gerhard, Austriadoskonała/excellent, lok. 2
12905MISTY MAY of Siberian Lady, Mirjana Prpic, Serbia i Czarnogóradoskonała/excellent, lok. 3
12906MODESTY BLAZE della Vanisella, Vanisella, Włochy
12907MORNING SUNSHINE Yukon Tanana, . Fock R., Cionca D., Rumuniadoskonała/excellent
12908NEW WOLF POINT of Silver Light, L. Gavrilova, Rosjadoskonała/excellent
12909PENNYROYAL TEA Fortunatus, Monika Adamczykdoskonała/excellent
12910PRETTY WOMAN Yukon Tanana, . Margineanu M., Caras G., Rumunia12911PURE POISON Fortunatus, Agnieszka, Ewa Stolarskadoskonała/excellent
12912Triumf-Aligel ROXANA, E. Shepeleva, Rosjadoskonała/excellent
12913SEONA de Ciukci, Monika Rozumdoskonała/excellent12914SONORA de Ciukci, Hanna Świercz
12915Kristari`s TEQUILA SUNRISE, Joaquin Guardiola, Hiszpania, Majorkadoskonała/excellent
12916TIFFANI del Karraces, Miquel Ferris Escofet, Hiszpaniadoskonała/excellent
12917TIFFANI Eskimoski Domek, Wojciech Brzeski
12918TIWAYE ASANPI FOR POTĘGA NATURALNOŚCI Eskimoski Domek, . Kordel M., Zając J.doskonała/excellent
12919Cry Out TRUE LOVE, . Capanni D., Rimini C., Włochy
12920Sheytan`s Beauty T`N`T, Jacq Antonell, Francja
12921VENI VIDI VICI of Cool Water, . Usselmann H., Arbogast, Francjadoskonała/excellent, lok. 1, Res.CACIB, CWC/CAC
12922WINALMIK`S BABY REVOLUTION OF MAROOK RAVINE, . Pavanati M., Felix G., Włochydoskonała/excellent
12923ZIMOWA BALLADA Eskimoski Domek, Teresa Radomskadoskonała/excellent
Klasa użytkowa-Working class - Sędzia/Judge: Gael Morison

12924Hightower`s OCEAN BREAZE, . Auvinen, Heimonen, Schafer, Finlandiadoskonała/excellent, lok. 2
12925TENNESSEE de la Valle de Morava, Liliane Stojkovic, Francjadoskonała/excellent, lok. 3
12926Sheytan`s Beauty VENDETTA, . Firetto D., Cayol M., Francjadoskonała/excellent, lok. 1, CWC/CAC
Klasa championów-Champion class - Sędzia/Judge: Gael Morison

12927ABBY dos Campos da Rahina, Jose Carlos Bernardos Carracedo, Hiszpaniadoskonała/excellent, lok. 1, Zw. Świata/WW, CACIB, CWC/CAC
12928ALIZE z Leszczynowego Sadu, Dariusz Kwapińskidoskonała/excellent
12929Konuveres ARCTIC CHRYSTAL, Marja-Liisa Maijala-Männistö, Estoniadoskonała/excellent
12930Karnovanda`s BREE-ANNA, Joaquin Guardiola, Hiszpania, Majorka
12931CASSANDRA de Ciukci, Teresa Radomskadoskonała/excellent
12932Sleigh Ride`s DESTINY`S CHILD, Kirsi Auvinen, Finlandiadoskonała/excellent
12933EAGLE RIVER Hydrargium, Teresa Radomska
12934O'Ross EZHEVIKA, L. Koroleva, Rosjadoskonała/excellent
12935FATALBEAUTY della Contea Normanna, Simone Raffaele, Włochy
12936Taysa`s GIMME KISSES, Gerd, Christina Kalmund, Niemcy
12937GODNA z Coyoacan (FCI), Marzena Magdziarekdoskonała/excellent
12938GREY EMINENCE Cry Out, Gianfranco Saracini, Włochydoskonała/excellent
12939JAGIENKA z Coyoacan (FCI), Katarzyna Czarkowskadoskonała/excellent
12940Wendonah`s JAMBALAYA, . Toribio R., Argote A., Hiszpaniadoskonała/excellent
12941Winterfrost`s MARY POPPINS, . Llado A., Vidal D., Hiszpaniadoskonała/excellent
12942Oumiak`s OASIS SHADRIN, Olivier Schimpf, Francjadoskonała/excellent
12943PRESENT-PERFECT of Wolf Point, Daniela Epure, Rumuniadoskonała/excellent
12944REALLY-GIRL of Cool Water, . Usselmann H., Arbogast, Francja
12945REMEMBER ME of Cool Water, Marcel, Nicole Willm, Francjadoskonała/excellent, lok. 2
12946SAHARA dell`Isola del Vento, dell`Isola del Vento, Włochy
12947SMART REMARK della Vanisella, della Vanisella, Włochydoskonała/excellent
12948TANTOUM PULCHRA QUAM of Baker Lake, . Marchetti N., Bianca M., Włochydoskonała/excellent
12949Sheytan`s Beauty TENDENCY ICE-T, Dominique Firetto, Francja
12950TENDRESSE`S de la Valle de Morava, Liliane Stojkovic, Francjadoskonała/excellent
12951Dynasty D TIP-TOP-TYA, . Antoniadou E., Christidis I., Grecjadoskonała/excellent
12952Arktogea TSUNAMI, Jacek Szadkowski
12953Taymyrs TWISTED SISTER, . Taymyr Holm H., Soeberg H., Daniadoskonała/excellent, lok. 4
12954UENNE NOLWENN PRINCESS de la Vallee de Morava, Nikolina Jordanova Davidovska, Bułgariadoskonała/excellent
12955Arctic Blue WIND-CHILL-FACTOR, Mireia Cabre Asensio, Hiszpaniadoskonała/excellent, lok. 3
Klasa weteranów-Veteran class - Sędzia/Judge: Gael Morison

12956Winalmik`s ELEMENTS OF STYLE, Michela Pavanati, Włochydoskonała/excellent, lok. 3
12957HAILEY`S COMET della Vanisella, Diego Buranello, Włochydoskonała/excellent, lok. 4
12958LOVE ME DO of Nordica, Teodora Zajane Nagy, Węgrydoskonała/excellent, lok. 1
12959Yukon Tanana STAR THAT TRAVELS XANI, Melania Antohi Margineau, Rumuniadoskonała/excellent, lok. 2

Posted

w innych rasach sa pomylki i/lub braki. patrzac na husky tez kilka nie pokrywa sie z tym pisane bylo chociazby tutaj, dobrze gdyby to sprostowac (Chiricote de Ciukci, Until the Top of Baker Lake, Artic Blue Explorer, Arktogea Trajan). ale i tak super ze tak szybko wrzucone

Posted

Miśka napisał(a):
w innych rasach sa pomylki i/lub braki. patrzac na husky tez kilka nie pokrywa sie z tym pisane bylo chociazby tutaj, dobrze gdyby to sprostowac (Chiricote de Ciukci, Until the Top of Baker Lake, Artic Blue Explorer, Arktogea Trajan). ale i tak super ze tak szybko wrzucone

Ja dzisiaj bede w zk, i wszytsko sparwdze, jesli ktos jeszcze widzi blad to prosze o szybki kontakt - chiricote zdaje sie nie bylo

Posted

Nitor-Nivalis napisał(a):
Ja dzisiaj bede w zk, i wszytsko sparwdze, jesli ktos jeszcze widzi blad to prosze o szybki kontakt - chiricote zdaje sie nie bylo

super. w sukach w otwartej jeszcze nie ma w tych wynikach IV lokaty, chociaz moze nie przyznali po prostu

Posted

To chyba też jakas pomyłka, bo Cyraneczka pisałą i nawet ma to na swojej www, że wszystkie pieski z jej przydomkiem miały dosk., a tutaj 12774Arktogea TRAJAN, Mary Louise Franklynb. dobra/very good:roll: