Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ok. ja jakos tego sie nie doczytałam i nawet z Agą Stolarska zastanawiałyśmy się na jakich warunkach ma się ta konkurencja odbyć. Wymyśliłyśmy, ze na takich samych jak klubowa, stąd moje pytanie. :roll:
Dzięki

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cyraneczka napisał(a):
Ok. ja jakos tego sie nie doczytałam i nawet z Agą Stolarska zastanawiałyśmy się na jakich warunkach ma się ta konkurencja odbyć. Wymyśliłyśmy, ze na takich samych jak klubowa, stąd moje pytanie. :roll:
Dzięki

Wiem tez sie zastanawialam dlaczego nie moze byc tak jak na klubowych - od razu zostalam wyslana do regulaminow :) stad moja odpowiedz :)

Posted

Nitor-Nivalis napisał(a):
Wiem tez sie zastanawialam dlaczego nie moze byc tak jak na klubowych - od razu zostalam wyslana do regulaminow :) stad moja odpowiedz :)
A ja jako ciekawostke podam, że dzwoniąc do oddziału w tej sprawie usłyszałam że mogłabym podać liste "rezerwową" psów do w/w konkurencji w razie gdyby podstawowy skład zawiódł. Oczywiście jak wspomieliście wszystkie musze byc zgłoszone.

Posted

HUSKYTEAM napisał(a):
Ja chyba w składzie Cerber + Chimera + Hera + Wenus + Kronos. Ciekawe tylko, skąd na to kasę wezmę...

No właśnie tak sobie myślę, że trochę popłyniesz................. :evil_lol:

Posted

CyraneczkaOk. ja jakos tego sie nie doczytałam i nawet z Agą Stolarska zastanawiałyśmy się na jakich warunkach ma się ta konkurencja odbyć. Wymyśliłyśmy, ze na takich samych jak klubowa, stąd moje pytanie. :roll:
Dzięki
Jak coś to my z Lavią chętnie wspomorzemy Comecika:razz: na konkurencjach hodowlanych

Posted

Ja na światówce mam zamiar być, ale niestety tylko jako widz. Jura nie ma szans na rywalizację z psami z całego świata. Więc po co mamy przynosić wstyd polskim huskym :lol: , niech te lepsze egzemplarze godnie reprezentują nasz kraj :cool1: :loveu: .

Posted

Nie możesz mówić że nie masz szans i nie chcesz przynieść wstydu.
Pies jast dla właściciela najpiękniejszy,może -nie doskonały.Jest wiele Championów ,które mają wady ,a jednak są bywalcami na podium.Co z tego że to światówka-dlatego,że to u nas- powinno być najwięcej naszych haskaczy.Oczywiście są tacy co odradzają ,ale na szczescie każdy może mieć swoje zdanie.Moja Dona nie jest doskonała,ale i tak ją pokażemy(mimo że innym sie nie podoba-trudno):razz:Musisz być większą optymistką.POZDRAWIAM!

Posted

Jako nowość podam ze od tego roku ( od stycznia ) otwarta jest klasa użytkowa dla grupy V - dla ras Siberian Husky, Alaskan Malamut, Pies Grenalndzki i Samoyed.
Mozna wiec zglaszac psiaki do klsy użytkowej z odpowiednim certyfikatem użytkowości ( jakim nie wiem )
od styczniaa tego roku, we wszytskich krajach należacych do FCI mozna zglaszac te rasy do klasy uzytkowej.

Posted

Paulinka18 napisał(a):
Ale jaki to ma być certyfikat?

Myślę , że przyjechanie zaprzęgiem z miejsca zamieszkania do Poznania , powinno zastąpić taki certyfikat .

Posted

Paulinka18 napisał(a):
Ale jaki to ma być certyfikat? Jakieś nagrody czy dyplomy z zawodów?

z wygladau jest to certyfikat na wzor FCI taki jak kazdy inny, ana dole jest napis Sleed certificate i ilosc zdobytych punktów - niestety nic więcej nie wiem.

Posted

piotrjan napisał(a):
Myślę , że przyjechanie zaprzęgiem z miejsca zamieszkania do Poznania , powinno zastąpić taki certyfikat .

No tak ja mam zaledwie 120 km myślę, że z jednym psem to w 5 dni bym sie wyrobiła :evil_lol:

Posted

Na światówce swą premierę będzie miał najcudowniejszy pies z rodziny haszczaczków Hokuś Seven Heaven:multi:
(pies kl.szczeniąt) a towarzyszyć mu będzie piękna i dumna Miss Shayane:multi: (suczka kl. mł).
Już wiemy, że nasz zgłoszenia zostały przyjęte. Dzięki Ewka.

Posted

Oj, widać ze się będzie działo w haszczakowym świecie ;). Same gwiazdy się pokażą, a tak naprawdę Dogomaniacy to tylko niewielki procent tego co z Polski się pojawi na Światówce :cool3:

Posted

witam, witam:lol:
My również wybieramy się na Śiatówke:) Właściwie to dopiero się zarejestrowałam i pewnie mnie nie znacie... Mam nadzieje, że chodź częć skojarzy hehe...

Wracając do tematu...
Bytom na Światówke też się wybiera, ale tą razą nie z Nabuko do otwartej tylko z naszą małą pięknością do szczeniąt:lol: Niemoge się już doczekać:multi:
Pozdrowionka dla wszystkich:) :smilecol:

Posted

Nitor-Nivalis napisał(a):
z wygladau jest to certyfikat na wzor FCI taki jak kazdy inny, ana dole jest napis Sleed certificate i ilosc zdobytych punktów - niestety nic więcej nie wiem.

Hahahahaha... jeżeli psy mają być oceniane pod wzdlędem predyspozycji tak, jak to ma miesjce przy ocenie ich budowy i ruchu na ringu, to ja jednak wolę weryfikację naturalną (czytaj - starty w zawodach). Na sędziowaniu psów zaprzęgowych pod kątem ich użyteczności zna się w Polsce 1 sędzina, 1 sędzia + 1 dyżurny asystent ;-). Trochę mało jak na liczbę wystaw...

Posted

kapka22 napisał(a):
witam, witam:lol:
My również wybieramy się na Śiatówke:) Właściwie to dopiero się zarejestrowałam i pewnie mnie nie znacie... Mam nadzieje, że chodź częć skojarzy hehe...

Wracając do tematu...
Bytom na Światówke też się wybiera, ale tą razą nie z Nabuko do otwartej tylko z naszą małą pięknością do szczeniąt:lol: Niemoge się już doczekać:multi:
Pozdrowionka dla wszystkich:) :smilecol:

No to chwalić się nowym nabytkiem!!! :mad:

Posted

HUSKYTEAM napisał(a):
Hahahahaha... jeżeli psy mają być oceniane pod wzdlędem predyspozycji tak, jak to ma miesjce przy ocenie ich budowy i ruchu na ringu, to ja jednak wolę weryfikację naturalną (czytaj - starty w zawodach). Na sędziowaniu psów zaprzęgowych pod kątem ich użyteczności zna się w Polsce 1 sędzina, 1 sędzia + 1 dyżurny asystent ;-). Trochę mało jak na liczbę wystaw...

Sęk w tym ze tak naprawde nie wiadomo jak to ma wogole wygkadac, nikt nic nie wie :)
w kazdym razie taka klasa bedzie :)

Posted

[quote name='zpr']No to chwalić się nowym nabytkiem!!! :mad:

Wkoncu wiem, jak zamiescic fotke:D hehe....
Tak wiec "moja nowa pieknoscia jest Sashka-oto jej foto:)
I jak Wam sie podoba??

Posted

[quote name='kapka22']Wkoncu wiem, jak zamiescic fotke:D hehe....
Tak wiec "moja nowa pieknoscia jest Sashka-oto jej foto:)
I jak Wam sie podoba??

No śliczna :loveu:
Jest od Pani Tereski? :razz: