Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śnieżna-Rakieta napisał(a):
Ja też być może. :roll: A ty Monika się wybierasz?

No pewnie pojadę, planuję być w czwartek, piątek i na finałach. ;)

Posted

LOCZEK napisał(a):
Ja również wybieram sie na światówke z DONĄ I QUEENI.Mam nadzieje,że będzie panować iście sielankowa atmosfera!?:razz::lol:

A mamy Cię! skarbie to ty??? :crazyeye: :loveu:

Posted

[quote name='LOCZEK']Hejka! To ja w całej okazałości.Jak wiesz Loczek -to mój włos.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!!!:lol:
No fakt, cieszę się, że jestes tutaj :multi:

Posted

Ja też sie ciesze że dotarłam do Was mili:multi:
A wystawy bądż co bądż narazie odbywają sie w scenerii tylko rywalizacji:mad: .Warto czasami sie tylko uśmiechnąć :lol: po to żeby dodać otuchy innym(mniej czy więcej zestresowanym) Można podać łuczek kawki lub ciasteczka(no chyba że ktoś odmówi)Ja osobiście życze każdemu dobrej zabawy i tak miłych współtowarzyszy wystaw jakich ja do tej pory miałam i mam.DZIĘKI!!!!!:loveu:

Posted

[quote name='LOCZEK']Ja też sie ciesze że dotarłam do Was mili:multi:
A wystawy bądż co bądż narazie odbywają sie w scenerii tylko rywalizacji:mad: .Warto czasami sie tylko uśmiechnąć :lol: po to żeby dodać otuchy innym(mniej czy więcej zestresowanym) Można podać łuczek kawki lub ciasteczka(no chyba że ktoś odmówi)Ja osobiście życze każdemu dobrej zabawy i tak miłych współtowarzyszy wystaw jakich ja do tej pory miałam i mam.DZIĘKI!!!!!:loveu:
No fakt Beatki kawka i ciacho sama słodycz - polecam!!! :loveu:

Posted

[quote name='LOCZEK']Hejka! To ja w całej okazałości.Jak wiesz Loczek -to mój włos.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!!!:lol:

No, ja też za nic zdemaskować LOCZKA nie mogłam :cool1:
Do głowy mi nie przyszło :oops:

Witamy zatem w naszym gronie!!!

Posted

Jak to jest dokładnie z tą "suką i potomstwem" i "reproduktorem i potomstwem"?? Nigdzie nie ma informacji jak to rozumieć. Na klubówce można wystawiać same dzieciaki i suki i reproduktora, bez udziału tych ostatnich.
Czy gdzieś jest do tego regulamin??

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
I my się wybieramy- w postaci trio, jak zwykle. :-)
Hodowla futerka rozpoczęta ;)

Ha fajnie to nazwałaś "hodowla futerka rozpoczęta" podoba mi się!
Kasiu będziesz we Wrocławiu?

Posted

zpr napisał(a):
Ha fajnie to nazwałaś "hodowla futerka rozpoczęta" podoba mi się!

No, bo zaczynamy od zera- jak ze świeżo posianym trawnikiem ;)
Podłoże oczyszczone i spulchnione- teraz tylko nawozić i podlewać :razz:

zpr napisał(a):
Kasiu będziesz we Wrocławiu?

Niestetynie- na razie bierzemy sobie na wstrzymanie :-)

Posted

[quote name='NigdyNigdy']
No, bo zaczynamy od zera- jak ze świeżo posianym trawnikiem ;)
Podłoże oczyszczone i spulchnione- teraz tylko nawozić i podlewać :razz:

No i znowu mi sie podoba, skąd Ty bierzesz takie "superanckie określenia"? :crazyeye:

Posted

[quote name='Cyraneczka']Jak to jest dokładnie z tą "suką i potomstwem" i "reproduktorem i potomstwem"?? Nigdzie nie ma informacji jak to rozumieć. Na klubówce można wystawiać same dzieciaki i suki i reproduktora, bez udziału tych ostatnich.
Czy gdzieś jest do tego regulamin??

Wg regulaminu wystaw FCI

ze strony www.fci.be

- Progeny Class/Competition : a sire or dam with minimum three and maximum five of his/her progeny (first generation, sons/daughters).

Na stronie world dog show mozesz przeczytać dokladne opisy tych dwoch konkurencji

Najlepszy Reproduktor i jego potomstwo/Najlepsza Suka Hodowlana i jej potomstwo
W konkurencji startuje reproduktor lub suka hodowlana z minimum 3, a maksimum 5 potomstwa obydwu płci, (obowiązuje pierwszy stopień pokrewieństwa, a więc
synowie i córki). Aby pies mógł być zgłoszony do tej konkurencji, musi także być zgłoszony indywidualnie do jednej z klas obowiązkowych.

W praktyce oznacza to tyle ze aby zglosic suke czy psa do tych dwoch konkurencji, nalezy zglosic suke badz reproduktora z potomstwem. Wystawa Światowa to nie wystawa klubowa - najwazniejszy jest regulamin.