Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć cioteczki!
Przed chwilą dzwonił do mnie mój wet, że pilnie potrzebują DT dla młodej, skatowanej spanielki, która w takim stanie wróciła z drugiej już adopcji :shake:. Psinka przebywa obecnie we wrocławskim schronie, może któraś z Was coś o niej słyszała? Ja nie za bardzo śledzę dogo, działam na miau.pl, ale wiem, że tutaj robicie to samo dla psiaczków. Sunia nie może zostać w schronie, potrzebuje spokojnego miejsca, w którym mogłaby dochodzić do siebie... roześlijcie proszę wici, jak tylko dowiem się czegoś więcej to napiszę na pewno. Spróbuję skołować zdjęcia, ale nie obiecuję, że mi się to uda w najbliższym czasie (mam kocią intensywną terapię ostatnio w domu z połamańcem ze schronu :/)
Jakbyście miały jakiś pomysł, gdzie ją można ulokować to piszcie na PW lub na gg 6706170
Z rozmowy z wetem wynika, że sprawa jest naprawdę pilna...

Posted

Nic nie wiemy. Czy ona dziś trafiła do schronu? Czy powiadomiono TOZ ? (demi, xmartix) ? Czy zostaną wyciągnięte prawne konsekwencje w stosunku do właściciela? Ona ze schronu była wzięta? Strasznie dużo mam pytań, wczoraj byłam w schronie, ale spanielki na izolatkach nie było.

Posted

nie wiem Basiu i już dzisiaj się nie dowiem, to są informacje, które dostałam od swojego weterynarza. Prosił o pomoc w znalezieniu dla niej lokum, na razie wiem tylko tyle... jutro może dowiem się więcej. Jeśli byłby ktoś chętny do wzięcia psinki do siebie (wiem, że jest niewysterylizowana) to mogę skontaktować z lekarzem, który prosił mnie o pomoc. Przypuszczam, że to interwencja z TOZu, ale tylko przypuszczam...

Posted

Może ktoś da radę podjechać jeszcze w tygodniu do schronu? Jeśli jest tak, jak mówili to ona nie może tam zostać :(
Asiu napisz, jeśli wiesz coś więcej... każda informacja jest na wagę złota. Liczy się czas :|

P.S. Ja wrzuciłam na miau.pl chociaż tam sami kociarze, ale zawsze więcej osób zobaczy, zaraz zrobię FB...

[URL="http://www.facebook.com/event.php?eid=123220427751812"]Link do wydarzenia na FB[/URL]

Posted

jak sunia reaguje na inne psy (suki)? wiadomo coś? jeśli można prosić o fotki będę wdzięczna no i ogólne informacje na temat stanu zdrowia suni.
nóż się w kieszeni otwiera...

Posted

[quote name='ciekawa.swiata']Cześć cioteczki!
Przed chwilą dzwonił do mnie mój wet, że pilnie potrzebują DT dla młodej, skatowanej spanielki, która w takim stanie wróciła z drugiej już adopcji :shake:. Psinka przebywa obecnie we wrocławskim schronie, może któraś z Was coś o niej słyszała? Ja nie za bardzo śledzę dogo, działam na miau.pl, ale wiem, że tutaj robicie to samo dla psiaczków. Sunia nie może zostać w schronie, potrzebuje spokojnego miejsca, w którym mogłaby dochodzić do siebie... roześlijcie proszę wici, jak tylko dowiem się czegoś więcej to napiszę na pewno. Spróbuję skołować zdjęcia, ale nie obiecuję, że mi się to uda w najbliższym czasie (mam kocią intensywną terapię ostatnio w domu z połamańcem ze schronu :/)
Jakbyście miały jakiś pomysł, gdzie ją można ulokować to piszcie na PW lub na gg 6706170
Z rozmowy z wetem wynika, że sprawa jest naprawdę pilna...[/QUOTE]
Ja bardzo przepraszam, ale tego typu informacje powinny być potwierdzone - nie ma i nie było ani wczoraj ani dziś we wrocławskim schronisku takiej spanielki - generalnie żadnej spanielki.

Posted

Otóż była bo dzisiaj ją zawiozłam do DT ... zabrałam ją około 15 więc powinna jeszcze być jak byłaś :|
Wczoraj została oddana, udało mi się znaleźć dla niej DT, nie mogłam Was poinformować wcześniej bo byłam w terenie bez kompa. Dzisiaj ją odebrałam, rudo-biała, czteroletnia Kaja. Powiedzieli, że jest okropnie agresywna, właściwie to cały wykład miałam, jaki to straszny psiak.... a wyciągnęłam trzęsącą się, przerażoną galaretkę. Reagowała na komendy i ogólnie była bardzo pozytywna tyle, że przestraszona. Może Ci powiedzieli, że nie ma takiej, bo jak się dowiedziałam, że jest dla nie DT to dzwoniłam tam, żeby jej nikomu nie wydawali bo dzisiaj po nią przyjadę... sunia będzie miała sterylke prawdopodobnie w schronie, umówiłyśmy się, zobaczymy co zdecyduje DT (cczy w schronie czy poza ją ciąć)
Generalnie sunia była w dużo lepszym stanie niż mi mówiono, że jest :O
Dzięki za zainteresowanie i chęć pomocy :)

Posted

zapisuje dziewczynkę , bo od jakiegoś czasu śledzę wątki spanieli oddawanych ,bo problemowe , agresywne itp. nigdy nie miałam spaniela , byłam typowa kundlarą , a tu zjawił się u mnie na dt SPANIEL . chory , pogryziony , zaniedbany , agresywny , problemowy ... Doprowadziłam go do normalności , znalazł się domek , który po tygodniu mi go oddał , bo agresywny i problemowy ...
a to nie jest tak , z psem trzeba znaleźć wspólny język , wspólny sposób komunikowania się . poza tym spaniele to łakomczuchy i można fajnie go przekupić smakołykami . to nie jest tak , że mój spanielek jest idealnie ułożony , że czasami nie zdarzy mu się być niegrzecznym . ale my się pokochaliśmy , zaufaliśmy sobie i nauczyliśmy się siebie . czasami trzeba przytulić , czasami pogrozić paluszkiem , czasami przekupić , a czasami zrzucić z łóżeczka za powarkiwania :). i nigdy nie wolno bić i krzyczeć . mój spanielek jest ciut problemowy , ponieważ jest psem po przejściach i za żadne skarby nie pozwoli sobie wyczyścić uszu , ale będę tak kombinowała żeby znaleźć jakąś metodę na niego . ludzie tak łatwo pozbywają sie problemu . czy dziecko tak samo by oddali gdyby sprawiało problemy , czy szukali by sposobu żeby to zmienić ? całuję maleńką i życzę jej jak niejednemu już tu psiakowi odpowiedzialnego i kochającego przyjaciela.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 5 months later...
Posted

Cholerka, całkiem zapomniałam o temacie odpowiadam, bo lepiej późno niż wcale :oops:

Spanielka faktycznie miała w DT potworne ataki agresji, atakowała jak w amoku i nie pozwalała dojść ani do legowiska, ani do miski.

Jak się okazało, wszystko było winą.... urojonej ciąży.
Dziewczyna dostała leki na zahamowanie rui i okazała się być wspaniałym, grzecznym i ułożonym psem.
W końcu trafiła do DS zaprzyjaźnionego z DT... do Pani, która już ma u siebie dwie spanielki poza nią.
Kajka była naprawdę świetna, była naprawdę niesamowicie grzeczna i posłuszna przy mnie, natomiast nie widziałam jak wyglądały jej ataki w DT, wiem o nich jedynie z opisów.

Wszystko skończyło się dobrze :)

P.S. przepraszam, że nie dałam Wam odpowiedzi, ale w ferworze ówczesnej walki z brakiem czasu kompletnie zapomniałam o wątku tutaj :|

• 1 month later...
Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
suczka jest nadal do adopcji czy zostaje w dt na stale?Robimy aktualke na forum cockerowym,bardzo prosze o info:)

Ciekawa.swiata w poście wyżej napisała odpowiedź na Twoje pytanie. :eviltong:

Cieszę się, że suńka ma już swój domek. :multi: