Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no kurcze szczerze mówiac troche sie denerwuję, chciałam zabrac go jutro ale on jest jeszcze u tego faceta. Moriaaa musi go odebrac osobiście a bedzie dopiero w środe.

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli moge prosić, napiszcie nr telefenu, albo adres mailowy osoby odpowiedzialnej za psiura-wkleję na ddb-gdyby ktoś potrzebował większej ilości informacji...
Na molosy też wkleję-może akurat znajdzie się dobra dusza...
I proszę o więcej fotek, jak tylko to będzie możliwe..

Posted

prosze o zmianę tytułu watku, teraz przed nim całe życie:)

Psiura nazwałam Tulin, potem napisze dlaczego... jego dotychczasowe imię to Borys..... ale w ogóle na nie nie reaguje. Poza tym to bardzo dziwna sprawa, psa pod McDonalda przyprowadziła jakaś dziewczyna, wczesniej rozmawiałam z panem, ich wersje i okoliczności zycia i oddania psa diametralnie się rózniły! Ale udawałam głupią choć co innego mi się na usta cisnęło! Zależało mi tylko aby go zabrac. I tak sie też stało.
Tulinek, przyprowadzony na linie ogrodniczej, zdjął to z siebie w aucie i baaaardzo grzcznie, zupełnie luzem siedział sobie. Ale za nic nie chciał wyjśc! Nie wiem czy on nigdy nie był na dworze?! zachowywał sie bardzo dziwnie, patrzył na mokrą trawę i bał sie po niej iśc. A le wspólnymi siłami przedostaliśmy sie do kojca i Tulinek dostał pic, i zarełko którego jeszcze nie tknął. Bardzo lękiliwie reaguje na gwałtowne ruchy ręką i czymkolwiek.

Posted

To typowy pies tej rasy, trochę słabej kości no ale wyrósł na chappi.
ładna głowa, srednio namarszczona, dobry przodozgryz ale wystające krzywe siekacze.
Pod lewym okiem, na powiece jakaś brzydka zmiana, guzek czarny, podobno ma to od urodzenia(!)
Pies jest zaniedbany, siersc supie sie garsciami, bardzo przerosnięte, pozawijane pazury, zaropiałe oczy....

charakter na dzis- dosc kontaktowy ale smutny i apatyczny, zestresowany

nie zauwazyłam objawów charakterystycznych dla dysplazji

Posted

Mosii , cieszę się , że już jest u Ciebie !
Piszesz , że bał sie trawy , tak samo było z moim Maksiem , który , prawdopodobnie, spędził parę lat swego życia tylko na betonie i trawę traktował początkowo bardzo podejrzliwie.

Posted

podobno mieszkał z 5letnia dziewczynką, do psów nie przejawia agresji ale na razie spaceruje sam.

fotki brzydkie takie same jak i pogoda.

Tuliś jest bardzo zestresowany tym, że nikogo nie poznaje, ale zero w nim agresji. Na razie unika mojego dotyku, podejrzewam ze był bity....

Posted

podnosze przystojniaka :loveu: chciałabym takiego psiurka :loveu:

ktos pisal ze kolejny psiak tej rasy do oddania, na allegro ostatnio sporo jest pseudohodowcow tej rasy :(

Posted

a ja mam chyba powód pozbycia sie psa.
przypuszczam ze był postrachem okolicy i niestety prowadzony jak agresor:( daje o sobie znać agresja dominacyjna w dosć silnym wykonaniu, warczenie, atak pozorowany, ja sobie radzę, ale Tulinek bardzo nie lubi obcych, do dzieci nie moze zostać wyadoptowany.

Posted

biedny tulinek
bordog postrach okolicy
toz to patii bordogi to lagodniejsze nawet niz moja tolcia!
ba! one razem lagodniejsze niz pol tolci!!
trzymam kciuki za tulinka

Posted

Mosii-a ja mam taką cichutką nadzieję, że się mylisz, że może to tylko oznaka stresu w obcym miejscu i u nowo poznanych ludzi. W końcu jacy by nie byli właściciele-to psiur na pewno oddał im całe serce i teraz tęskni...
Nie umiem sobie wyobrazić bordosia agresora:shake:-bo wszystkie które znam, to trochę za duże kanapowce-spokojne, oddane dzieciom i rodzinie i kochające wszystko so się rusza(bo jak się nie rusza, to trzeba niekiedy obszczekać).

Posted

Mosii , napisz nam dokładnie , jeśli masz chwilę czasu , jak objawiła sie jego agresja i w jakiej sytuacji , no i uważaj na siebie.
Może to wszystko ze strachu?