Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mosii to moze byc jakis problem z dysplazja ale wcale nie musi. moze odezwal sie jakis uraz kregoslupa. porazenie nerwow. moze tez byc cos z miesniami. a takze zwyrodnienie stawow. nie znamy historii zycia psa, nie wiadomo czy to pierwszy raz czy ktorys, czy pies mial jakies urazy wczesniej. ja sie nie podejmuje kompletnie oceniac takiej sytuacji.
niestety obawiam sie ze wizyta u ortopedy psiego bylaby konieczna, byc moze przeswietlenie. mysle ze bez wiedzy na temat tego co sie dzieje i jaki jest stan psa nie ma co zastanawiac sie nad podawaniem lekow lub preparatow pomocniczych.

to co mozesz robic na biezaco to sproboj (o ile peis sobie da) rozmasowywac mocnymi kulistymi ruchami biodra, pupe, zeby rozgrzac, rozruszac tyly. to zazwyczaj troche pomaga.

bardzo mi przykro ze cos takiego sie wydarzylo; (

Posted

Trochę o rimadylu- być może jest to złoty środek, ale u ludzi został wycofany z obiegu z powodu krwawień z układu pokarmowego-u psów takie krwawienie doprowadza do śmierci..Wszystko zalezy od tego, jaka jest tolerancja na ten lek-bo podobnie jak metacam-rozwala wątrobe i inne wewnętrzne organy..szczególnie przy długim podawaniu...
Lepszy meloksykam(movalis)..
Tuliś nie wiadomo, jak wygląda wewnątrz-był chudy, więc dobrze karmiony nie był-no i ma już swój wiek-więc nie warto ryzykować..

Posted

Jeśli byłaby taka możliwość, to bardzo bardzo polecam dr Janickiego -speca od dysplazji i innych problemów ortopedycznych. Przyjmuje w Warszawie w lecznicy Wawer.

Posted

W tej chwili Monika nie wejdzie na dogo, musi jechać (ze sobą) na pogotowie (nie martwcie się - wszystko będzie dobrze).

U Tulina jest bez zmian. Dalsze info najwcześniej jutro.

Posted

no niestety mnie tez wczoraj rozłozyło na maxa(ząb!!!!!!) ale sytuacja juz mam nadzieje opanowana. Niestety nie dałam rady wczoraj zając sie tulinem, wszystko przekładam na dzis.
dr Janickiego znam osobiście, sprubuje zrobić rtg i przesłać do kliniki wawer mailem

Posted

Ja też czekam na wiadomości...Mosii-jutro po 18 mam dzwonić do Dobrego Ducha-napisz jak cokolwiek będziesz wiedziała....uwierz-nie znam nikogo kto się tak zna na dyspalzji u bordosiów-jak ona...chyba, że to coś innego..
W razie czego-wiesz, gdzie mnie szukać, bo na dogo trudno wejść. Trzymajcie się cieplutko!!