andzia69 Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 myślę,czy nie dobrz by było podać mu od razu Rimadyl czy cus takiego - to niesterydowy lek przeciwzapany - mojej suce pomaga jak ma kłopoty ze stawami Quote
Imbirka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 popieram, Imbir ostatnio też brał Rimadyl i do tego lek na stawy. Rimadyl jest przeciwbólowy i przeciwzapalny, a pies ledwo mi chodził Quote
AniaB Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Tak, o Rimadylu tez słyszałam duzo dobrego, niestety u nas weszły od razu sterydy.. Quote
blue.berry Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 mosii to moze byc jakis problem z dysplazja ale wcale nie musi. moze odezwal sie jakis uraz kregoslupa. porazenie nerwow. moze tez byc cos z miesniami. a takze zwyrodnienie stawow. nie znamy historii zycia psa, nie wiadomo czy to pierwszy raz czy ktorys, czy pies mial jakies urazy wczesniej. ja sie nie podejmuje kompletnie oceniac takiej sytuacji. niestety obawiam sie ze wizyta u ortopedy psiego bylaby konieczna, byc moze przeswietlenie. mysle ze bez wiedzy na temat tego co sie dzieje i jaki jest stan psa nie ma co zastanawiac sie nad podawaniem lekow lub preparatow pomocniczych. to co mozesz robic na biezaco to sproboj (o ile peis sobie da) rozmasowywac mocnymi kulistymi ruchami biodra, pupe, zeby rozgrzac, rozruszac tyly. to zazwyczaj troche pomaga. bardzo mi przykro ze cos takiego sie wydarzylo; ( Quote
Benia-b Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Mosii-gdzie jesteś-nie moge się dodzwonic-mam informacje od kochanej pani hodowcy co i jak trzeba robić-zadzwoń!!! Quote
Benia-b Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Trochę o rimadylu- być może jest to złoty środek, ale u ludzi został wycofany z obiegu z powodu krwawień z układu pokarmowego-u psów takie krwawienie doprowadza do śmierci..Wszystko zalezy od tego, jaka jest tolerancja na ten lek-bo podobnie jak metacam-rozwala wątrobe i inne wewnętrzne organy..szczególnie przy długim podawaniu... Lepszy meloksykam(movalis).. Tuliś nie wiadomo, jak wygląda wewnątrz-był chudy, więc dobrze karmiony nie był-no i ma już swój wiek-więc nie warto ryzykować.. Quote
Benia-b Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Mosii-napisz coś, chociaż króciutko bo zaraz jajko zniosę.... Quote
rebellia Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Monika jest w drodze do domu, spokojnie... Quote
Patia Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 O rany , dopiero teraz się dowiedziałam! Mosii pewnie wraca od lekarza . Tulin co ci?:shake: Quote
rebellia Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Ja nic więcej nie napiszę, bo rozmawiałam z nią chwilę, wiem tylko, że postara się jak najszybciej wejść na net. Quote
outsi Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Jeśli byłaby taka możliwość, to bardzo bardzo polecam dr Janickiego -speca od dysplazji i innych problemów ortopedycznych. Przyjmuje w Warszawie w lecznicy Wawer. Quote
rebellia Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 W tej chwili Monika nie wejdzie na dogo, musi jechać (ze sobą) na pogotowie (nie martwcie się - wszystko będzie dobrze). U Tulina jest bez zmian. Dalsze info najwcześniej jutro. Quote
bunia Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Tuli trzymaj się chłopie . Czekamy do jutra na wieści. Quote
joaaa Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 O mamo!!!!!!!!! Mosii, trzymaj się!!!!!!!!!!! Quote
mosii Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 no niestety mnie tez wczoraj rozłozyło na maxa(ząb!!!!!!) ale sytuacja juz mam nadzieje opanowana. Niestety nie dałam rady wczoraj zając sie tulinem, wszystko przekładam na dzis. dr Janickiego znam osobiście, sprubuje zrobić rtg i przesłać do kliniki wawer mailem Quote
AniaB Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 mosii, trzymaj sie tam ze stadkiem i daj znać co z Tuliśkiem.. Quote
joaaa Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Mosii, na SGGW jest dr Sterna, jeden z najlepszych ortopedów. Quote
outsi Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Jak już do Wwy, to lepiej do dr Janickiego :) - przebija Sternę o trzy głowy ;) ... Quote
Benia-b Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Ja też czekam na wiadomości...Mosii-jutro po 18 mam dzwonić do Dobrego Ducha-napisz jak cokolwiek będziesz wiedziała....uwierz-nie znam nikogo kto się tak zna na dyspalzji u bordosiów-jak ona...chyba, że to coś innego.. W razie czego-wiesz, gdzie mnie szukać, bo na dogo trudno wejść. Trzymajcie się cieplutko!! Quote
Recommended Posts