Jump to content
Dogomania

Galeria Bibi- czyli świat w kolorach black&white

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dorothee']Kurcze przez Was :) :
Maalwi i mychaaaaa
polubiłam grzywacze :P

Bibi jest śliczna, ma śliczne włoski i kolorek. Mizianki dla niej :*
oo jak miło mi to słyszeć :)
No i masz babo placek. Kupiłam grzywka a niedłygo stada ich bedą :)

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorothee napisał(a):
Hehe, no dopóki mieszkam pod jednym dachem z ojcem lepiej nie, bo mnie wygoni razem z moim stadem... :D

hiihih :)
noo to moze za pare lat :)

Posted

Dorothee napisał(a):
Hehe, no dopóki mieszkam pod jednym dachem z ojcem lepiej nie, bo mnie wygoni razem z moim stadem... :D

Dorothee! Grzywacz to takie maleństwo, że nikt nie zauważy go w stadku samoyedów! ;) Gorzej, że to taki charakter, że psią ekipę od razu dominuje :eviltong:
Nie ma co się wahać! hihi bardziej wylewnej i bardziej czułej rasy nigdy nie znajdziesz :)
nawet samoyedy nie dorównują w czułości grzywaczowi ;)

Posted

mychaaaaa napisał(a):
A ja gratuluję czuprynki do wiązania :) bo do tej pory Bibi chyba nie nosiła kucyka? ;)

niee nie nosiłą. Teraz codziennie ma rabioną kiteczkę. pomimo jej usilnych starań,nie rozwala się :D
*
dzisiaj Bibi spotakała jamnika Nera. tak się z nim bawiłą :) (to znacyz ona biegała,skakała a on stał ;p) co rusz go przeskakiwała :) tak śmeisznie to wyglądałoale ja głupia nei nagrałam filmiku oczywiście... :(

Guest Fusiafusia
Posted

Witamy się po raz pierwszy w waszej galerii :sweetCyb:!!
śliczne fotki :loveu: ....zapraszamy do naszej yorkowej galerii!!
Pozdrawiamy!

Posted

Ola & Kajtek napisał(a):
Witamy się po raz pierwszy w waszej galerii :sweetCyb:!!
śliczne fotki :loveu: ....zapraszamy do naszej yorkowej galerii!!
Pozdrawiamy!

Mi to dziwnie przypomina żebranie kosteczek na pewnym portalu o psach :diabloti:

Posted

Witam! Chcialam sie dowiedziec od hodowcow tej rasy, jakie sa te psiaki ? Glownie chodzi mi o suczke grzywacza powder puff. Jaki jest jego charakter, stosunek do dzieci i aktywnosc ? Prosze o odpowiedż !!! :)

Posted

-Sisi- pamiętaj o tym, że każdy pies jest inny i niepowtarzalny. ogólnie grzywki to bardzo aktywne psy, super nadają się do sportów i posłuszeństwa. potrafią jednak super dopaswoać się do planu dnia przewodnika i w zależności od planów pańca/pańci mogą cały dzień biegać jak i cały dzień nic nie robić (oczywiście nie bierz tego nic nie robienia 'do głowy'). potrzebują maaaasy ciepła i kontaktu z ludźmi, są ogromnymi przytulaczkami:) stosunek do dzieci jest taki, jak sie danego psa wychowa. podobnie zresztą z charakterem, tutaj też wychowanie, socjalizacja ma ogrooooomny wpływ.

no ale to galeria Bibi, myśle że z takim pytaniem powinnaś raczej wystąpić w innym miejscu lub poczytać w necie opisy rasy

Posted

-Sisi- napisał(a):
Dziekuje za odpowiedz. A Bibi to przesliczna sunia. Widzialam ja takze na inne stronnie i bardzo sie ciesze, ze spotkalam taka pieknosc i tu :)

O,na jakiej stornie ją widziałaś? :]

Posted

-Sisi- napisał(a):
Witam! Chcialam sie dowiedziec od hodowcow tej rasy, jakie sa te psiaki ? Glownie chodzi mi o suczke grzywacza powder puff. Jaki jest jego charakter, stosunek do dzieci i aktywnosc ? Prosze o odpowiedż !!! :)

tak jak już napisała psyja,grzywacze jak kameleony dostosują się do danych warunków życia. Mogą być aktywne godiznami,lub spędzać cały dizeń na kanapie. Bibi akurat uwielbia harce na dworze a potem od razu zasypia w domu :)
grzywki potrzebują dużo miłości,czułości i pieszczot. Swoje ludzkie stado kochają bezgranicznie,za to większość grzywek jest nieufna w stosunku do obcych . Pamietaj,że każdy pies jest zupełnie inny.A co to tego,jaki będzie miał stosunek do dzieci,zależy od socjalizacji.

Guest Fusiafusia
Posted

mychaaaaa napisał(a):
Mi to dziwnie przypomina żebranie kosteczek na pewnym portalu o psach :diabloti:
A ja tak nie robię...po prostu lubie jak mi dużo osób odwiedza moją galerię....Jesteś na mnie zła?? Przepraszam! :(

Posted

słodko wygląda w tej kiteczce :loveu: taka mała dama
mój też nosi kitkę i Konrad mówi do niego "księżniczko" :p

a co do charakteru grzywacza to mojemu chyba zapomnieli powiedzieć w hodowli że ma być nieufny :D

Posted

Jaga. napisał(a):
słodko wygląda w tej kiteczce :loveu: taka mała dama
mój też nosi kitkę i Konrad mówi do niego "księżniczko" :p

a co do charakteru grzywacza to mojemu chyba zapomnieli powiedzieć w hodowli że ma być nieufny :D

heheh no widizsz,ty masz wyjątek . :)
*
dzisiaj na spacerze zaczepił mnie pan i chciał zrobić zdjecia Bibi ;)
mówił że jest śliczna i się pytał 3 razy o rasę ;p
*
dziś przyszedł numerek na wystawe :)
972 ;]

Posted

[quote name='Maalwi']dzisiaj na spacerze zaczepił mnie pan i chciał zrobić zdjecia Bibi ;)
mówił że jest śliczna i się pytał 3 razy o rasę ;p

Bo grzywki są po prostu najpiękniejsze na świecie :loveu: a Bibi w ogóle jest wybitna :loveu:

dziś przyszedł numerek na wystawe :) 972 ;]

I kiedy ta wystawa? Przygotowane? Stresujecie się? Życzę powodzenia :):)

Posted

Jak Bibi taka ładna to ja się nie dziwię, że ludzie chcą fotki jej ;)
ogólnie chińskie grzywki PP to mało znane są i ludzie nie wiedzą co to za rasa :)
Oj gdybym byłam na tej wystawie to sesje bym jej zrobiła :) bo w niedzielę to była masakra :)

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Bo grzywki są po prostu najpiękniejsze na świecie :loveu: a Bibi w ogóle jest wybitna :loveu:

I kiedy ta wystawa? Przygotowane? Stresujecie się? Życzę powodzenia :):)

wystawa w tą sobotę, czy przygotowane? nie wiem :D czy się stresuję... hhhmmm jak sobie o niej pomyślę,to tętno mi się zwiększa,ale ogólnie staram się nie myśleć o samej wystawie tylko o ćwiczeniu. :)