rashelek Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Bibułka :loveu: Świetne zimowe zdjęcia :D Śnieg bardzo do małej pasuje. A na wystawie w sobote widziałam małego klona Bibi: Urocze są grzywki na żywo :loveu: Quote
Maalwi Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 magdabroy- hihihi niedługo sobie kupię :) Błyskotka-, tylko szkoda,ze tak rzadko są rashelek- witam w galeri Bibuły :) Ten piesio to pies z ameryki a BIbi o tacie ma amerykańskie geny. Nazywa sie Pops i właśnie urodził sie pierwszy miot po nim :) Urocze, urocze ;) To wrzucam jesczze Popsika I ich jedyna wspólna fotka, po weekendzie bedzie więcej :) Kto zgadnie która to Bibi? Quote
Kajusza Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 pierwsza z prawej od osoby prowadzącej (czyli w środku tej trójki) ..... zgadłam?? Quote
rashelek Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 nieee, Bibulec to ta z prawej - na brzegu :D Quote
*Magda* Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Tak, Bibi jes całkiem z prawej ;) Poznaje po dwukolorowym pyszczku :) Quote
Av. Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Piszę z konta Av.,bo u niej śpie ale to ja, Maalwi, Kajusza, no wiesz co jako jedyna z osób które się wypowiedziały widziałas Bibi na żywo i nie zgadłaś ;) Bibi jest po prawej. Dzisiejsza wystawa poznań -Bibi ocena doskonała lokata 4/7 Pół wystawiałam ja a pół hodowczyni Bibi. Ogólnie mam z wystawki mieszane odczucia. Sędzina fajnie ,dokładnie oceniała i macała psy. Duzo sie u niej biegało. Pisala bardzo krótkie opisy nawet 6-cio słowne! my mamy na 3 linijki ;] \ No i preferowała ruskie psy ... z jej kraju. Quote
magdola Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Av. napisał(a):Piszę z konta Av.,bo u niej śpie ale to ja, Maalwi, Kajusza, no wiesz co jako jedyna z osób które się wypowiedziały widziałas Bibi na żywo i nie zgadłaś ;) Bibi jest po prawej. Dzisiejsza wystawa poznań -Bibi ocena doskonała lokata 4/7 Pół wystawiałam ja a pół hodowczyni Bibi. Ogólnie mam z wystawki mieszane odczucia. Sędzina fajnie ,dokładnie oceniała i macała psy. Duzo sie u niej biegało. Pisala bardzo krótkie opisy nawet 6-cio słowne! my mamy na 3 linijki ;] \ No i preferowała ruskie psy ... z jej kraju. Taaaa.... "Nasze" lokaty zaczynały sie od III :( Maalwi ja też stawiałam na tą z brzegu, ale nie napisałam i się nie liczy:P Gratuluję wyboru Bibi na forum e-p :) PS. Sama głosowałam ;D Quote
Natalia&Cody Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Kurcze a ja dzisiaj na wystawie byłam, ale Grzywków nie widziałam. Tak samo westów, bo nie pomyślałam, żeby wejść na piętro w 2 i 12 pawilonie, tak samo jak nie pomyślałam, żeby włożyć baterie do aparatu. ;) :( jutro jeszcze prawdopodobnie będę, ale jutro Was nie będzie prawda ? Quote
kalyna Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Malwina jutro też będzie :) i może Was spotkam, bo się wybieram :) Quote
Natalia&Cody Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Być może. ;) Malwino życzymy szczęście w dzisiejszej wystawie ! :) Quote
Maalwi Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Bibi dzisiaj ocena bardzo dobra. Bez lokaty. Quote
*anusia&ajlu* Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Maalwi napisał(a):Bibi dzisiaj ocena bardzo dobra. Bez lokaty. dlaczego? dla mnie i tak jest na doskonałą :) miziaki :loveu: a jakies fotki? Quote
Maalwi Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 [quote name='*anusia&ajlu*']dlaczego? dla mnie i tak jest na doskonałą :) miziaki :loveu: a jakies fotki? fotek mam sporo, nawet filmiki mam :) ale tata obrabia. A wiec powiem tak, Bibi ma tą ocene przede wsyzstkim przez wzrost. super stała na komendę, ale był bardzo mały ring wiec chyba niezbyt dobrze biegła. A teraz opisy z dwóch dni. 22.10.11 -Proporcjonalna,dobrze zbudowana,powinna mieć troszeczkę dłuższą szyję,w ruchu zbliża zbyt mocno tylne kończyny dosk IV 23,10,11- Rosła suka, głowa w dobrych proporcjach,szyja w dobrej długości , grzbiet prosty, zaznaczone przedpiersie, klatka piersiowa mogłaby być dłuzsza,w ruchu konczyny tylne prowadzone wąsko. I tu pokazane jak to jeden pies mozeinaczej wygladac w oczach sędziów :) Ale zastanawia mnie ten ruch i tylne kończyny o co z tym chodzi. Obie sędziny zwróciły na to uwagę. Quote
Maalwi Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Kalyna, FredziaFredzia, fajnie ,ze sie spotkałyśmy! :p Quote
Kajusza Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 gratki dla Bibi :-) ps.Malwina i weszłaś w końcu na ten wątek Gandzi?? Quote
jamnicze Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Pozdrawiamy :) A to pewnie wspomnienie z wakacji? ;) http://img846.imageshack.us/img846/2663/20110717223401.jpg Na tym ringu to widzę w dużej mierze łysolki przeważały :) Quote
Maalwi Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 [quote name='Silky123']Cholibcia nie trafiłam na Was. :( A szkoda, ; ( [quote name='Kajusza']gratki dla Bibi :-) ps.Malwina i weszłaś w końcu na ten wątek Gandzi?? NIe weszłam! blokuje mi , cholera ;< [quote name='jamnicze']Pozdrawiamy :) A to pewnie wspomnienie z wakacji? ;) http://img846.imageshack.us/img846/2663/20110717223401.jpg Na tym ringu to widzę w dużej mierze łysolki przeważały :) ajj wspomnienie, wspomnienie a już coraz zimniej niestety... w pierwszy dzien było siedem suk i tylko Bibi była powderem ;) Quote
Kajusza Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='Maalwi'] NIe weszłam! blokuje mi , cholera ;< wejdz przez psy w potrzebie, na chwile zmienie tytuł to może tak wejdziesz, zaraz ci wkleje linka http://www.dogomania.pl/threads/215761-Gundzia-już-w-hoteliku-uczy-się-dobrych-manier-)-SZUKA-DOMU-STAŁEGO?p=17768267#post17768267 Quote
Maalwi Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Kajusza, no nie da rady :( wiki, fajnie było cię zobaczyc hihihi wiesz na początku nie skojarzyłam ;) Quote
Kajusza Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 no to ja niewiem.... spróbuj teraz, (za 5s ;-) ) to usubnę cały wyraz już - wejdz w Psy w POtrzebie, wątek zaczyna sie 'już w hoteliku... Quote
maga18 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Bibi dzisiaj pokazala sie pieknie! Stala wzorowo :) Z tymi konczynami to chodzi o to, że jak idzie pies po prostej od sędziego to patrząc oczami sędziego tylne nogi "ocierają się o siebie od środka" a powinien byc odstep pomiędzy nogami, natomiast moze to byc spowodowane "krzywą" prostą - czyli z winy handlera :) Najlepiej wziasc psa luzem na swoim terenie i poobserwowac jak stawia nogi chodzac swobodnie Quote
Recommended Posts