kalyna Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 jak to nikt nie zagląda? a my? :D http://img833.imageshack.us/img833/6734/img0006ln.jpg a Luka chyba uszka zgubił :D a Bibi się chyba cieczka zbliża? to normalne, u nas też tak było, że jak cieczka się zbliżała to Sonia robiła się nie grzeczna i nie słuchała mnie. Na spacerze interesowało ją wszystko inne itp. Trzeba to przeczekać.... no i Brawo dla Darii, że tak szybko są efekty :) no i Bibi pięknie się gania z Luką :D tak jak moje dwa potwory tylko u nas to jest bardziej drastyczne :) Quote
Saththa Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 http://img856.imageshack.us/img856/7726/img0022gh.jpg hehehe jakie oczy :) Chiński grzywacz :lol: Quote
Kajusza Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Maalwi - jak to mówią, dwoje to para a rtroje to tłum... rzadko kiedy trzy psy razem się bawią... Bibi odpuściła jak te się bawiły ;-) Quote
Maalwi Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 Koniec, idę odrabiać lekcje... :( Quote
Maalwi Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 Kajusza napisał(a):Maalwi - jak to mówią, dwoje to para a rtroje to tłum... rzadko kiedy trzy psy razem się bawią... Bibi odpuściła jak te się bawiły ;-) Tak, możliwe ale wracając spotkałyśmy 2 pekińczyki i pare kundelków i uciekała podkulając ogon... a tak kochała psy... :( Quote
Kajusza Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 aha, ale to też taki trudny wiek. roczne psy często maja take wahania... musisz jej pokazywac że psy sa fajne... jak widz psa to dawaj smaczki, i pozwalaj się bawic tylko z pewnymi psami, które nie zaatakuja Bibi. Quote
kalyna Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 a ja napisałam post trochę wyżej i może to dlatego :) Quote
Kosmaty Gałganek Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 http://img41.imageshack.us/img41/9161/img0196at.jpg [FONT="Comic Sans MS"]Świetnie razem wyglądają :grins:[/FONT] Quote
Maalwi Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Kto chętny obciąć Bibi pazury? :razz: Quote
maciaszek Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Oj, ja na pewno nie ;). Czeka mnie niebawem udręka i męka przy obcinaniu pazurów białasowi (a to do przyjemności nie należy...). Quote
Kosmaty Gałganek Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [FONT=Comic Sans MS]To ja się zgłaszam ;) Mam wprawę, briardy mają ostrogi, które trzeba przycinać to mogę za jednym zamachem i Bibi ciachnąć :lol:[/FONT] Quote
FredziaFredzia Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Bibi pazurki to chyba pikuś, co? ;) Quote
Kasi i Lena Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Maalwi napisał(a):Kto chętny obciąć Bibi pazury? :razz: Ja jej mogę obciąć, u nas nie ma z tym problemu dziewczyny przyzwyczajone a ja już mam wprawę i robię to szybko;) Quote
Kajusza Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Kasi i Lena napisał(a):Ja jej mogę obciąć, u nas nie ma z tym problemu dziewczyny przyzwyczajone a ja już mam wprawę i robię to szybko;) zazdroszę ... mój pies to umiera ze strachu jak widzi obcinaczki, podda się tym torturom ale jest przerażona, z kolei pies siostry - warczy, chce chwycic rękę :-( dramat Quote
kalyna Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 a ja moim nie obcinam pazurków, bo jak chodzimy na spacery to same sobie ścierają je. I czasem słyszę jak szurają :) Quote
Kasi i Lena Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Kajusza napisał(a):zazdroszę ... mój pies to umiera ze strachu jak widzi obcinaczki, podda się tym torturom ale jest przerażona, z kolei pies siostry - warczy, chce chwycic rękę :-( dramat Może spróbuj ją uczyć i nagradzać najpierw na samo wyciągnięcie obcinacza. później jak już będzie się cieszyć na jego widok, nagroda za samo zbliżenie obcinacza do pazurów. I tak dalej aż uda Ci się obciąć pazurek bez stresu, następnie nagroda i pochwały. Ja mam jedną taką umierającą ze strachu i teraz na widok obcinacza się cieszy, doszłam do tego że nagroda jest po obcięciu wszystkich pazurów:) Quote
Kajusza Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Kasi i Lena napisał(a):Może spróbuj ją uczyć i nagradzać najpierw na samo wyciągnięcie obcinacza. później jak już będzie się cieszyć na jego widok, nagroda za samo zbliżenie obcinacza do pazurów. I tak dalej aż uda Ci się obciąć pazurek bez stresu, następnie nagroda i pochwały. Ja mam jedną taką umierającą ze strachu i teraz na widok obcinacza się cieszy, doszłam do tego że nagroda jest po obcięciu wszystkich pazurów:) odwrażliwiałam ją... ale Wega ma wiele swoich strachów, ona wogóle nie lubi jak sie skupia nad nią - w sensie, przyglądanp. czy ma kleszcza, albo ogląda łapy itp., a Dinuś... chorował jako młodziak, i dostawał bolesne zastrzyki i ma uraz do dotykania łapek i odwrażliwianie na niego nie działa w tym przypadku (wolał płukanie siuraka jak miał zapalenie, to się cieszył na widok strzykawki ;-) która kojarzyła mu sie z suszonym peniskiem wołowym :diabloti:) Quote
justa43 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Malwi sama obcinaj :) Bibi jest dzielna sama widziałaś ostatnio.Tylko jej nie ulegnij. A białasy też dają obcinać tylko trzeba mieć sporo siły to fakt.Maciaszek rób to często i potem nagradzaj moja Czika jak widzi że będę jej obcinać to już nawet nie wstaje tylko popatrzy i jest spokojna.Po obcięciu dostaje z powrotem swojej energii bo będzie coś dobrego. Quote
Maalwi Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 No to po sprawie- obcięłam :) Ale nie poszło tak gladko, pól godizny mi to około zajęło Bo mała ani myślała sie uspokoić... Co prawda- było 10000 razy lepiej niż za pierwszym razem, ale gorzej niż ostatnio :( No, ale najważniejsze że Prawie wszystkie obcięte :) Doszło do nas po MIESIĄCU czekania golarka... Quote
FredziaFredzia Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 O, no to super, że się udało. Następnym razem będzie jeszcze lepiej! :) Quote
Recommended Posts