Jump to content
Dogomania

Galeria Bibi- czyli świat w kolorach black&white

Recommended Posts

Posted

arielka186 napisał(a):
Maalwi, u weta ważne będzie to co mówisz- tzw wywiad. Czy Bibi je normalnie, jak się zachowuje, on zmierzy temperaturę- bo samemu można, ale ja np zawsze jakoś źle mierzę ;)
I spokojnie- nawet jeżeli to borelioza (nie mylić z boszeliozą) to w tym stadium jest ona całkowicie wyleczalna. Jeżeli chcesz więcej poczytać nt tej choroby, tak się składa, że jest w sierpniowym "Moim Psie".

Oho, dzięki juz przeczytała, zrobię fotki teraz jak tio wygląda

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kavala napisał(a):
Może to tylko rozdrapany kleszcz. U Froda po kleszczach opuchlizna zawsze się utrzymuje kilka dni. Nie ma się co martwić na zapas, wet wyjaśni wątpliwości. Trzymam kciuki.

:-o nie używasz niczego przeciwko kleszczom, że zdarzyło Ci się to już więcej niż raz? :-o

trzymam kciuki za Bibi, oby to było od spinki

Posted

motyleqq napisał(a):
:-o nie używasz niczego przeciwko kleszczom, że zdarzyło Ci się to już więcej niż raz? :-o

trzymam kciuki za Bibi, oby to było od spinki

Co miesiac ma wkrapiany jakiś środek na kark, mimo to w sezonie wyciągaliśmy po kilka kleszczy dziennie. Zawsze po spacerze go generalnie przeglądam pod tym kątem. Teraz od jakichś dwóch miesięcy nie przynosi nic.

Posted

kavala napisał(a):
Co miesiac ma wkrapiany jakiś środek na kark, mimo to w sezonie wyciągaliśmy po kilka kleszczy dziennie. Zawsze po spacerze go generalnie przeglądam pod tym kątem. Teraz od jakichś dwóch miesięcy nie przynosi nic.

ale takich wczepionych w niego? bo rozumiałabym, jeśli by siedziały na nim martwe, to się zdarza, ale jeśli go gryzą, to kiepski ten środek mus być

Posted

motyleqq napisał(a):
ale takich wczepionych w niego? bo rozumiałabym, jeśli by siedziały na nim martwe, to się zdarza, ale jeśli go gryzą, to kiepski ten środek mus być

One niestety były wczepione i żywe. Tyle, że co miesiąc próbowałam innego środka, raz nawet takiego za 45 zł i kicha.

Posted

kavala napisał(a):
One niestety były wczepione i żywe. Tyle, że co miesiąc próbowałam innego środka, raz nawet takiego za 45 zł i kicha.

A jaki stosowałaś? Bo ja polecam Fiprexa, lub Frontline one zawsze dobrze działają i Cesar (tfu tfu) nie miał jeszcze nidgy wczepionego kleszcza :)

Trzymam kciuki za Bibi :)

Posted

understandme napisał(a):
A jaki stosowałaś? Bo ja polecam Fiprexa, lub Frontline one zawsze dobrze działają i Cesar (tfu tfu) nie miał jeszcze nidgy wczepionego kleszcza :)

Trzymam kciuki za Bibi :)

Bibi po zakropieniu frontlinem po 2 tygodniach miała kleszcza...
Teraz kupiłam fiprex niedługo próbujemy.

Posted

understandme napisał(a):
A jaki stosowałaś? Bo ja polecam Fiprexa, lub Frontline one zawsze dobrze działają i Cesar (tfu tfu) nie miał jeszcze nidgy w

Miałam oba i jeszcze kilka innych. Od wiosny próbujemy co miesiąc inny środek. Ale widzę, że teraz chyba już kleszczy nie ma. A może było za zimno?

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
Ja zakraplałam fiprexem miesiąc temu, po kilku dniach od zakrapiania Eris miał kleszcza w (!) powiece. :shake:

Ale od wewnątrz? Bibi miała w samym kanale usznym tak głęboooko w uchu

Posted

Lucky. napisał(a):
oby to nie było nic poważnego !
Megi przez ponad 5 lat miała jednego kleszcza.

Maalwi napisał(a):
Coo jak to ??

Ja Torę zabezpieczam co 6 tygodnii Frontlinem. Tora też do tej pory miała jednego kleszcza ;) i to jak była jeszcze sczeniakiem i jej niczym nie zabezpieczałam.

Posted

to my w tym roku jeszcze nie zakropiliśmy Ciapka... bo to albo będzie kąpany, albo coś innego... i zakropiony nie jest i w tym roku znalazłam na nim 2 kleszcze. I przez całe 4 lata tylko te dwa znaleźliśmy.... ale trzeba w końcu go zakropić...

Posted

Lucky. napisał(a):
źle napisałam. W ciągu swojego całego życia złapała tylko jednego kleszcza, który został od razu wyciągnięty :)

hahahahaha to ja źle zrozumiałam,,że złapała kleszcza i nosiła go na sobie 5 lat hahahah :D

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
Ja zakraplałam fiprexem miesiąc temu, po kilku dniach od zakrapiania Eris miał kleszcza w (!) powiece. :shake:

Frodo też kiedyś miał na powiece. Wyciąganie go było iście zegarmistrzowską robotą.

Posted

kavala napisał(a):
Frodo też kiedyś miał na powiece. Wyciąganie go było iście zegarmistrzowską robotą.

nie myslalas o tym by kupic to do wyjmowania? ja dopiero rok temu kupila i juz zxie przydalo, niunia miala na uchu kleszcza

Posted

deer_1987 napisał(a):
nie myslalas o tym by kupic to do wyjmowania? ja dopiero rok temu kupila i juz zxie przydalo, niunia miala na uchu kleszcza

No właśnie tym wyjmowałam, mimo to oko to delikatna spawa. :)

Posted

deer_1987 napisał(a):
A no widzisz, myslalam ze pinceta sie meczylas :razz:

Pincetą to ja już raz urwałam kleszczowi łeb i powiedziałam nigdy więcej.