Jaga. Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 faktycznie wygląda na dużą ale ten włoooos :loveu::loveu::loveu: coś pięknego :loveu: ślicznie ją zrobiłaś, należało jej się, weź nie myj głowy 3 tyg :roll: a grzywki w końcu mają włos a nie typową sierść. pięknie wygląda :loveu: Quote
Maalwi Posted April 30, 2011 Author Posted April 30, 2011 Dziękuję :) Biblinie ciągle włoski rosną :) Ale pazurów to jej wogóle nie mogę obciąć :roll: Ja biorę i podnoszę jej łapę i jak już łapię za pazur to ucieka i się wyrywa... :shake: Szkoda,bo teraz cała zrobiona na pazury duuuuugie. * Ja teraz czekam,zeby tlyko się Bibcia opaliła nad morzem, chcę zobaczyć jej skórkę opaloną :loveu: tylko ona unika słońca zawsze się w cieniu kładize,więc cieżko bedize :eviltong: * I znów się historia powtarza,mała się drapie pod okiem ciągle :/ JA już nei wiem co mam robić ;( Quote
kalyna Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Ale pięknie wygląda :) i nie wiem co Ci poradzić z tą mordką :( Może warto do jakiegoś innego weta jechać? może nawet za Gorzów? ja na zabieg i potem zastrzyki to 30 km jeździłam :) Quote
Jaga. Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 poproś weta przy okazji niech jej pazurki obetnie, on na pewno sobie poradzi moje wszystkie 3 dają sobie bez problemu obcinać pazury Quote
Maalwi Posted April 30, 2011 Author Posted April 30, 2011 [quote name='Jaga.']poproś weta przy okazji niech jej pazurki obetnie, on na pewno sobie poradzi moje wszystkie 3 dają sobie bez problemu obcinać pazury[/QUOTE] Wolę sama z kimś bo on kase tlyko zabiera a zresztą Bibi u weta jest strasznie spanikowana i ciągle się wierci... * Jakie dokumenty i ogólnie co dla psa trzeba wziąć nad morze? Quote
Kasi i Lena Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Co do pazurków to może spróbuj tak jak ja moją panikującą Fifi uczyłam. Na początku ktoś ją trzymał a ja po każdym obciętym pazurku dawałam jej jakiegoś pysznego smaczka. Później doszłyśmy do tego że mogłam to robić sama bez niczyjej pomocy. Teraz bez problemy obcinam sama wszystkie pazurki i nagroda jest na końcu. Quote
kalyna Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 oj nie wiem tego, ale chyba tylko aktualna książeczkę szczepień.... ** większość wetów leci na kasę niestety i przez to już wolę też się sama męczyć z nimi.... a do nich chodze na szczepienia tylko i po tabletki... bo już też miałam przygody z nimi :( Jeden za uśpienie psa wziął 10 zła drugi 60.... kiedyś jak chodziłam to dostałam ten płyn na uszy co chciałam za 8 zeta, a raz wcisnęli mi maść za 20 zł i to na dodatek nie można tyn czyścić uszy (sama nie wiem po co mi ona jest bo leży i starzeje się) a teraz to tylko zabieg u niego pomoże....(sama wyczyściłam, fakt że męczyłam się dwa tyg bo miała tak zawalone ale już jest dobrze) Jak kiedyś byłam na konsultacji co do zabiegu Sonii, tj osłuchanie jej to za wizytę 20 zł, co u konkurencji jest za darmo...(przynajmniej u nas) polecanie karmy Dog Chow bo jaka to ona dobra jest itp, więc ich słowa traktuję powierzchownie..... a moje sobie ścierają pazurki na asfalcie :) zawsze jak na spacer idziemy trochę przemaszerują i poszurają łapkami :) Quote
Maalwi Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Wogóle, chciałabym znaleźć takiego zaufanego weterynarza,bo dotychczas byłam u 5... U mnie,za podanie kroplówki królikowi,który po niej umarl zapłaciłam 33zł... Quote
Kajusza Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 ja swojego psa lecze na Kos. Gdyńskich, moja siostra swojego również - on chorował na nużycę i alergię, i tam mu pomogli. Pies dostał odpowiednie leki, i więcej już się to nie powtórzyło. Może tam pojedz i porozmawiaj, weź wyniki, niech wetki rzuca okiem, może akurat coś powiedzą czego inni nie zauważyli :-) Pozatym super pies :-) Pieknie umaszczony :-) No i te tereny spacerowe ... to jest ten nasz rezerwat na wieprzycach? Zawsze chciałam sie tam wybrać i nie wiem gdzie to jest dokładnie :-( Quote
Maalwi Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [quote name='Kajusza']ja swojego psa lecze na Kos. Gdyńskich, moja siostra swojego również - on chorował na nużycę i alergię, i tam mu pomogli. Pies dostał odpowiednie leki, i więcej już się to nie powtórzyło. Może tam pojedz i porozmawiaj, weź wyniki, niech wetki rzuca okiem, może akurat coś powiedzą czego inni nie zauważyli :-) Pozatym super pies :-) Pieknie umaszczony :-) No i te tereny spacerowe ... to jest ten nasz rezerwat na wieprzycach? Zawsze chciałam sie tam wybrać i nie wiem gdzie to jest dokładnie :-([/QUOTE] Witam! jak się ciesze,ktoś z gorzowa! To ten rezerwat przyrody koło wieprzyc,mieszkam o 100 metrów od niego,zapraszam na spotkanie pokazę go :loveu: Quote
Maalwi Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [quote name='Kajusza']ja swojego psa lecze na Kos. Gdyńskich, moja siostra swojego również - on chorował na nużycę i alergię, i tam mu pomogli. Pies dostał odpowiednie leki, i więcej już się to nie powtórzyło. Może tam pojedz i porozmawiaj, weź wyniki, niech wetki rzuca okiem, może akurat coś powiedzą czego inni nie zauważyli :-) Pozatym super pies :-) Pieknie umaszczony :-) No i te tereny spacerowe ... to jest ten nasz rezerwat na wieprzycach? Zawsze chciałam sie tam wybrać i nie wiem gdzie to jest dokładnie :-([/QUOTE] ooo ja byłam na żwirowej i tam koło tesco w klinice małych zwierząt. Może tam tez warto pojechać :) Quote
Kajusza Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 z doświadczenia wiem (poprzedniego psa miałam 16 lat) że na dobrego weta trzeba trafić, musi byc dobry ale też pasować nam - ludziom, dlatego nie jeżdzę na Żwirową hahaha, bo miałam tam kilka razy niefajne rozmowy, pomimo niewątpliwej dużej wiedzy pracujących tam, bo tego nie umniejszam. Mi moja wetka pasuje, jak do tej pory skutecznie leczy psy - poprzednią staruszkę na serce, obecna Wege na chorą wątrobe i Dinga na jego skórne problemy. Ma podejście do psów, nawet takich strachów jak moje :-) Quote
Jaga. Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [url]http://pies.onet.pl/55282,14,19,ostroznie_ze_sterydami,artykul_poczytaj.html[/url] poczytaj sobie przy okazji ;) trzymam kciuki za Bibi, jak się spotkamy w GW to wezmę obcinacz i pokażę Ci jak ja obcinam pazurki i do jakiego miejsca ;) miłego wyjazdu :loveu: Quote
psyja Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 wow włos niesamowicie jej sie poprawił!!! super teraz jest:loveu::loveu::loveu: i na tych fotach rzeczywiście na dużą wygląda Quote
Joanna Karasiewicz Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Malwinko spokojnie nie martw sie o małą ja myslę że ona tak reaguje na golenie pysia i że nie ma żadnej alergii. Nad morze tylko książeczke szczepień musisz mieć, idź do weta którego poleciła Ci kolerzanka z Gorzowa jeśli jest uczciwy dobrze ci doradzi, ja swoich chłopców po goleniu też musze pilnować. Teraz powiedz mi kiedy ty golisz małą, przed czy po kąpieli bo to duża róznica. Psa należy golić przed kapielą bo to jak u ludzi włoski ogolone sa wszedzie i swędzi, dlatego golić należy przed kąpielą. Jak chłopaki sobie szyje podrapią uzywam płyn na podraznienia na wieczór napisze ci na PW jak sie nazywa i pomaga. Jesli chodzi o obcinanie paznokci to prawie kazdy pies nie bardzo to lubi ale ja znalkazłam sposób. Kaya druga osoba musi głaskać po głowie i do niego mówić a ja obcinam zajmuje to minutę, to samo jest z Kolem Tobi sie buntuje ale z nim sie nie patyczkuje musi dac łapki i obcinam szybko. Potem dostaja smaki Musze powiedzieć że braciszek Bibi, Baxter super spisywał sie w Opolu. Wybrał porównanie i był 2 najpiekniejszym szczeniakiem na Bisach fotki z Opola w mijej galerii zapraszam do ogladania Bibi wyglada super jeżeli wydłuża zgłoszenia na Leszno to sie zobaczymy niestety przegapiłam termin zgłoszeń buuu Quote
Iza. Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='Joanna Karasiewicz'] Bibi wyglada super jeżeli wydłuża zgłoszenia na Leszno to sie zobaczymy niestety przegapiłam termin zgłoszeń buuu[/QUOTE] Ooo patrze że nie tylko ja taka gapa jestem :(( Quote
Maalwi Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Wróciłam z nad morza! Majówka baardoz udana :) Można powiedizeć,ze Bibi wyzbyła sie praktycznie lęku przed ludźmi, a wręcz pokochała dzieci. Z nudów, liczyłam i.e razy ludize zwrócią na Biblinę uwagę i wyszło 32 razy hiihih :D fotki póxniej jest ich kilkaset i mnustwo filmików :) Quote
mychaaaaa Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Mała ślicznie teraz się prezentuje :loveu: dużo zdrówka jej życzę :) a włos jej piękny rośnie... :) Quote
Maalwi Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 [quote name='mychaaaaa']Mała ślicznie teraz się prezentuje :loveu: dużo zdrówka jej życzę :) a włos jej piękny rośnie... :)[/QUOTE] A dizekuję bardzo, a jej włos taaki miękki w dotyku,jaik... puszek do pudru :D Tylko kurczę,jak tak patrzę na jej włos i np na włos Ulego, Baxtera, to tak mi trochę łyso,bo oni mają taki zupełnie inny rodzaj włosa,taki puchaty a Bibi ma taki lejący i sie wydaje ,ze ma go mniej :( * Bibianna zgłoszona na wystawkę do szczecina :] Quote
Joanna Karasiewicz Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Maalwi']A dizekuję bardzo, a jej włos taaki miękki w dotyku,jaik... puszek do pudru :D Tylko kurczę,jak tak patrzę na jej włos i np na włos Ulego, Baxtera, to tak mi trochę łyso,bo oni mają taki zupełnie inny rodzaj włosa,taki puchaty a Bibi ma taki lejący i sie wydaje ,ze ma go mniej :( * Bibianna zgłoszona na wystawkę do szczecina :][/QUOTE] A jak ją suszysz to jak czaszesz, do góry czy do dołu? Poza tym nie martw się Kay też ma lejacy najbardziej z całej trójki a mięciutki jak taki kociaczek, musisz pamietac że czarny włos jest inny niz biały. Zobaczymy sie prawdopodobnie w Lesznie jesli bedziesz Quote
Maalwi Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='Joanna Karasiewicz']A jak ją suszysz to jak czaszesz, do góry czy do dołu? Poza tym nie martw się Kay też ma lejacy najbardziej z całej trójki a mięciutki jak taki kociaczek, musisz pamietac że czarny włos jest inny niz biały. Zobaczymy sie prawdopodobnie w Lesznie jesli bedziesz[/QUOTE] będę w lesznie :) A Bibi susze zawsze do góry,żeby puchata była. A zwłaszcza łapki. Quote
Recommended Posts