Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam nadzieję, że osoba która go zabrała wypowie się sama.... Psiak zostanie adoptowany przez fundację póki co nie wiadomo dokładnie którą..... Póki co jest w DT

Posted

monika.ska@op.pl napisał(a):
Emka czy jesteś wolontariuszką w schonisku w Sosnowcu? Chciałabym czasami podjechać do tego schroniska i zabaczyć czy nie ma tam jakiegoś biednego labka, goldenka lub innego stworzenia, którym mogłybyśmy zainteresować odpowiednie fundację. Dobrze by było, abym miała tam jakąś przychylną mi duszę:lol:

Jestem :) jeśli tylko zobaczę (oby nie...) jakiegoś psiaka w typie labka lub goldena dam znać. W schronisku jestem niestety tylko w soboty, ale dziewczyny dodają na bieżąco informacje o psach z kwarantanny.
Działasz dla Szansy? kibicowałam Toli i Bono... i widzę, że masz dwa labki, prawie tak jak ja ;)

Posted

Od wczoraj Brutus jest u mnie. Został wykastrowany, ale ma bardzo czerwone oczy, chyba podali mu za mocną narkozę. Dzisiaj jadę do weta bo trochę charczy. Nie wiem , czy to po narkozie czy coś mu się nie przyplątało. Mam informację, że w tym schronie panuje nosówka i że jeden pies już odszedł na tę chorobę. Brutus był tylko szczepiony przeciw wściekliźnie. Moje psy w lipcu 2010 r były szczepione na wszystko.
Jutro ma przyjechać do mnie Marek z Primy i mamy podpisać umowę na DT i piesek będzie do adopcji przez te fundację
Aha psiaki narazie się ze sobą dogadują i mam nadzieję, że tak już pozostanie.
Ja mam dwa goldenki nie labki, ale też ładne.
Poinformuję jak dowiem się od weta co z Brutusem. Jest prześliczny i bardzo grzeczny.

Posted

Dziękuję Ci emka za chęć pomocy. Dziewczyny z rotków też bardzo proszą o informację, czy w Sosnowcu nie ma rotwailerów. Jesli by były, to przekaż informacje mnie, a ja podam dalej.
Wróciłam od weta.Brutus ma anginę i początek zapalenia oskrzeli. Dostał antybiotyk, przeciwbólowe i witaminy. W poniedziałek powtórnie antybiotyk.Weta bardzo martwią jego czerwone oczy, nigdy jeszcze takich nie widział. Dał mu Dicortineff. Pies dostał tabletki na odrobaczanie, fripex na pchły ( a ma ich dużo). Z uszami jest źle, kazał podawać Surolan i otifree. W uszach pies ma drożdżaki - stan zapalny rozwinął się wiele miesięcy temu, to nie wina schronu tylko poprzednich właścicieli. Wet powiedział że taki stan rozwija się jak pies je resztki ze stołu z przyprawami, zwłaszcza zupy.
Wet powiedział też, że prawdopodobnie labuś nie przeżyłby tego schronu

Posted

monika.ska@op.pl napisał(a):
Weta bardzo martwią jego czerwone oczy, nigdy jeszcze takich nie widział. Dał mu Dicortineff. Pies dostał tabletki na odrobaczanie, fripex na pchły ( a ma ich dużo). Z uszami jest źle, kazał podawać Surolan i otifree. W uszach pies ma drożdżaki - stan zapalny rozwinął się wiele miesięcy temu, to nie wina schronu tylko poprzednich właścicieli. Wet powiedział że taki stan rozwija się jak pies je resztki ze stołu z przyprawami, zwłaszcza zupy.

ile to znaczy kilka miesiecy? pytam, bo miesiac temu zabralam z S-ca do siebie suke, ktora spedzila tam 2 mies, dokladnie to samo - Dicortineff, plukanie otifree + czyszczenie + surolan, ten sam zestaw. Moze cos faktycznie jest w tym schronie? hmmm ale moze moja miala tez tego typu wlascicieli? Siersc - przynajmniej po zdjeciach uwazam, ze mial zaniedbana dluzej, niz kwarantanna trwa... Och, oby wszystko dobrze sie skonczylo

Posted

Wet nie powiedział jak długo są te drożdżaki w uszach. W schronie na pewno jest dużo pcheł. Zabierałam psa ze schronu z Łodzi i Wrocławia na DT i nie miały wcale pcheł a u Brutusa koszmar.
Jutro poproszę weta o test na nosówkę i parvo.
Od dzisiaj Brutus jest u mnie jako w DT Primy i to Prima zdecyduje o adopcji psa. Jeśli ktoś jest zainteresowany adopcją Brutusa to zapraszam na forum Primy w celu zapoznania się z procedurami adopcyjnymi. Prima pokrywa koszty leczenia Brutusa i zapewnia mu karmę.
Później podam link do jego wątku na Primie, bo miał być przeniesiony z psów ze schronu do psów do adopcji.

Podaje link do wątku Brutusa na forum Primy

http://www.fundacjaprima.pl/forum/viewtopic.php?t=1837

• 2 weeks later...
Posted

Wybaczcie, że piszę dopiero teraz, ale myślałam, że podałam informację na forum Primy i okazało się że nie. Brutus miał robione testy na nosówkę i parvowirozę. Wyszły ujemnie, czyli psiak jest zdrowy i czeka na swojego przyszłego właściciela, a póki co bawi się z moimi goldenkami. Jest cudowny.

• 2 weeks later...
Posted

W sobotę, czyli wczoraj Brutusek pojechał do nowego domu do Częstochowy, który wybrała mu Prima. To młode małżeństwo, bardzo sympatyczni ludzie i mam nadzieję, że Brutusek będzie z nimi szczęśliwy. Powodzenia malutki.

Posted

Super! Bardzo się cieszę :)

Nie chcesz na tymczas ok. 5 mies czarnej labki? Bo pewnie masz teraz pusto w domu... :cool3: albo może od razu na takie cudeńko jakiś sprawdzony ds by się znalazł. Szkoda by było, żeby mała trafiła do rozmnażacza jakiegoś :shake:

Posted

Wybaczcie, ale nie dam rady. Prawdopodobnie jutro trafi do mnie na DT goldenek a z 4 psami mogę sobie nie poradzić. Znajomy z Primy napisał mi, że to nie jest czysta labradorka tylko jakiś mix, to może nie grozi jej pseudohodowla. Chyba że to jest jakaś inna rasa, nie wiem.Szkoda suni. Jest śliczna, dobrze byłoby znaleźć jej wspaniały domek.