Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podejrzewałam, że Basterek nie zaakceptuje Łezki. Jest bardzo zaborczy, za mocno rozpieszczony, tak myślę. Natomiast zaskoczył mnie swoją agresją w stosunku do suczki. Podobno samce nie są agresywne wobec przedstawicielek swojej rasy. Niestety mój pies trochę jest. Choć nigdy nie był uczony agresji. Bardzo załujemy, że się psy nie dogadały bo marzyliśmy o Łezce. Chcieliśmy bardzo aby z nami zamieszkała. Zdecydowanie dla Łezki potrzebny jest dom bez psów. Na pewno oszczędzi jej to stresów...

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaraz minie tydzień odkąd ostatni raz widziałam Łezkę. Nie wiem kompletnie co się u niej dzieje, czy wszystko w porządku. W poniedziałek miała mieć zabieg sterylizacji. Jestem ciekawa czy odbył się on, jak się psina czuje po nim. Nie mam kontaktu do obecnej opiekunki Łezki. Pisałam sms do czia, ale nie otrzymałam odpowiedzi...jak ktoś coś wie, to mam prośbę o podzielenie się informacjami.

Posted

fioneczka napisał(a):
zadzwoń do czia, może ma puste konto i odpisać nie może
może poda Ci kontakt do nowych opiekunów

Czia niedawno zadzwoniła do mnie. Łezka jest po zabiegu. Podobno bardzo krwawiła...i do tego bidulka ma chorobę skóry. Pewnie długo będzie leczona. Moze czia napisze coś więcej bo sczezgółow nie znam a nie chce wprowadzać w błąd forumowiczów. Na pewno pies będzie potrzebował pieniążków na długie leczenie...Kto może i bedzie chciał pomóc Łezce niech sie skontaktuje z czia-powie co potrzeba psu.

Posted

Kajusza napisał(a):
tez chciałabym się dowiedzieć o u łezki, szkoda, że nie jest w Gorzowie, jakoś ta Skwierzyna zawsze mi nie po drodze

Kajusza, nie ma problemu pojedziemy do Łezki- któregos popołudnia. Pójdziemy z nia na spacer jeśli obecna opiekunka pieska nie będzie miała nic przeciwko temu. Ja chętnie Łezkę odwiedzę. Mimo, ze nie udało się mi jej zaadoptować, czuję się z nią bardzo związana i tęsknię za nią bardzo.

Posted

Witajcie, miałam bardzo pracowity weekend, wie dopiero teraz mogę odpisać. Łezka czuje się dużo lepiej, miała silne krwawienie, lekarze podejrzewają problemy z krzepliwością krwi, po zdjęciu szwów, pojedziemy do Gorzowa na badania, bo tu u nas nie wykonują. Teraz bryka, jest grzeczna i uczy się kontaktu z innym psem bo Pani Bożenka ma nowego tymczasowicza, którego znalazła w sobotę- skrajnie wygłodzonego spaniela bawarskiego- 12 kg.
Są grzeczni. Cały czas mają opiekę, nie zostają sami, szukamy pilnie DT dla spaniela.

Dziękuję lupus za pokrycie kosztów leczenia i sterylizacji. Łezka ma jeszcze problemy ze skórą. Leczenie trochę potrwa.

Zapraszam na spacery i kawę.

Posted

[quote name='czia']Aha,dostała 2 szczepienie i jeśli podacie mi adres meilowy to przyślę nowe zdjęcia, bo ja nie mogę wstawić.:oops:

Bardzo chętnie obejrzę zdjęcia. Mój adres: jgj@poczta.fm lub joannaj@deszczno.pl. Na pewno niebawem odwiedzę Łezkę. Jeśli potrzeba będzie pokryć koszty leczenia skóry Łezki proszę dac znać. Chętnie pomogę.

Posted

a możesz je tutaj wstawić? chętnie zobaczę jak dziewczyna się rozkręca :-) Co do odwiedzin - daj znać jak będziecie jechać, może akurat będę miała wolne wtedy :-)

Posted

kolega spaniel- Figaro musiał do mnie trafić, panna się do niego dobrała. To anioł jak jest sama i ma człowieka dla siebie, przy innych się rozkręca, niestety pokłócili się o łóżko i spanie z opiekunką. Ogólnie jest coraz lepiej.

Posted

a czy Lezka ma jakies ogłoszenia? jeżeli nie, to niech ktoś kto ją zna napisze ogłoszenie, kilka zdań o jej charakterze, i podstawowe dane. I jakies aktualne fotki, najpiej takie z człowiekiem, domowe, to jej porobię ogłoszenia. Czy jej sytuacja prawna jest klarowna (zrzeczenie sie jej b. właściciela) - mozna jej szukac domu wogóle??

Posted

Łezka się przypomina, zero telefonów, czyżby wszyscy się bali amstafki po przejściach. Jest kochana i posłuszna. Lubi być królową i mieć człowieka tylko dla siebie.

Posted

Czia - niestety ludzie boja się chyba ogólnie amstaffów, na moje ogłoszenia od początku roku był jeden telefon, w sprawie Karlosa, ale niestety był nie dla Karlosa :-( a tak to nic ....

Posted

czia melduję się na wątku :)
przeczytałam od deski do deski i już mi smutno bo myślałam o wspólnym wypadzie z moimi futerkami, ale już widzę że ni dy rydy :( Teresa jest zaborcza, a Oktan to zależy od humoru. na suczki reagował bdb, choć odkąd mała jest z nami w domu troszkę mu się w tej łepetynie poprzestawiało. no i nie mogę wychodzić z domu z jednym... obrażają się...

czekam na maile i ruszamy z bazarkiem :)

Posted

Zgadzam się z Kajuszą-ludzie boją się amstaffów..ale muszę potwierdzić, ze Łezka to wyjątkowo grzeczny piesek. I do tego jest śliczna. I naprawdę jest bardzo łagodna do ludzi. W środę chcę odwiedzić Łezkę, więc jeśli Kajusza masz ochotę to zapraszam na wspólna podróż. od 16.00 jestem wolna. Muszę zobaczyć Łezkę koniecznie bo się stęskniłam za nią.

Posted

Kajusza napisał(a):
niestety w środę ma 2 zmianę, to od 14 będę w pracy :-(

O.K. Kajusza a jak z piatkiem? Dziś jest środa -mialam odwiedzić Łezkę ale muszę posiedzieć dłużej w pracy więc nie dam rady. Moze jutro albo najpoźniej pojutrze sie wybiorę o psa. Dasz radę? Muszę wcześniej zadzwonić do czia i umówić się.