handzia Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Mina dzięki za tak wyczerpującą informację.:Rose: Jesteście naprawdę kochane z Twoją mamą :loveu:. Tak bardzo mnie cieszą takie dobre wiadomości, że sunia jest fajna :). Że szukacie tego domku, jestem taka podekscytowana :multi: Super by było gdyby Twoja ciocia chciała ją wziąć do siebie. Jeśli chodzi o mnie, to dla mnie wystarczyło by Wasze potwierdzenie, że suni będzie tam dobrze. Wiem, że nie pozwoliłabyś zrobić krzywdy suńce i skoro uważałabyś, że będzie miała tam dobre warunki i miłość to ja Ci ufam :) Z tego co zrozumiałam, to ciocia mieszka nie w bloku tylko w domu, więc to warunki marzenie. A jeśli w bloku to też nie ma problemu. Jeśli chodzi o jazdę samochodem to może Tania niech jedzie na wycieraczce z przodu, możesz ją przypiąć, żeby nie wskakiwała na siedzenie i nie zaglądała do Dity, ;) Quote
Agnieszka_K Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 oj Taniuśka faktycznie lepiej żeby jechała z przodu uwiązana bo mogą takiej presji nie wytrzymać!:) Quote
Agnieszka_K Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 kochani przepraszam za offa - pomocy - dramatyczna patologiczna sytuacja - potrzebny DT dla mikro cudnej 2 miesięcznej suni, jej rodzeństwo zjedzone przez kunę - jest u faceta, który do dzisiaj dał dziewczynie termin na znalezienie jej domu - chciał utopić ale ona ubłagała; jest lubelskim ale zdesperowana dziewczyna dowiezie jeszcze dziś gdzie trzeba - szkoda słów :( błagam zajrzyjcie - link w mojej sygnaturce Quote
mina21 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Dziewczyny, zaraz wyjeżdżamy, wracamy we wtorek. Będziemy odcięte od internetu, także się nie martwcie, że nie będę pisać, zdam relację po powrocie :) Kilka fotek z wczoraj: Quote
Agnieszka_K Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 o widzę że odległość coraz bliższa;) gratulacje:D szerokiej drogi i powodzenia z dziewczynkami w podróży!:) Quote
handzia Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Ale ta Twoja Dita piękna, taka błyszcząca :) No i faktycznie odległość coraz mniejsza :evil_lol: Jak sobie królewny tak leżą na cały pokój, to Wy z mamą chyba bokiem chodzicie? :evil_lol::lol: Czekamy na relacje z niecierpliwością.:) Quote
Tola Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Dziewczyny coraz bardziej mają sie "ku sobie":) Super zdjęcia Dla wszystkich życzenia radosnych Świąt Quote
Agnieszka_K Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 hihi w święta rozmawiałam z miną i miny mamą i dostałam mmsa - tania podróżnik w samochodzie na przedzie - jaką dumną minę miała:D właśnie minka jak święta przeżyłyście? Quote
Tola Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 [quote name='Agnieszka_K']hihi w święta rozmawiałam z miną i miny mamą i dostałam mmsa - tania podróżnik w samochodzie na przedzie - jaką dumną minę miała:D QUOTE] Tania ma ostatnio sporo powody do dumy:0 Jak sunieczka spedziął święta? Quote
mina21 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 No więc zdaję relację ze świąt Taniuszki :) Podróż przebiegła w miarę ok - Tania podróżowała na przednim siedzeniu, na początku w ogóle nie chciała usiąść ani się położyć, ale potem było już lepiej. Ma chorobę lokomocyjną, bardzo dużo wymiotowała. Z Ditą się już w miarę dogadują, czasami są małe spięcia, ale jest o niebo lepiej niż na początku. Ale niestety moja obserwacja jest taka, że jednak obecność drugiego psa, zwłaszcza większego, nadpobudliwego i bardzo dominującego, jest dla Tanii stresująca. Po prostu wyraźnie się Dity boi, więc w pierwszej kolejności szukałabym jej jednak domu w którym byłaby jedynym psem. Apetyt ma całkiem spory, ale zawsze jak je to tak jakby się bała, bierze po małym kawałku i rozgląda się, czy aby na pewno nikt jej tego jedzonka nie zabierze. Uwielbia przebywać na dworze albo na balkonie i wygrzewać się na słoneczku :) Trochę boi się mężczyzn i ogólnie głośnych, hałaśliwych ludzi. A teraz trochę mniej wesoła wiadomość, Taniusza ma stan zapalny po steryzylizacji, była u pana doktora, który dał jej zastrzyki z antybiotykiem. Ranka z zewnątrz nie wygląda aż tak źle, ale ma temperaturę i mały ropień pod skórą, najprawdopodobniej to wynik złego szycia. Czuje się mimo wszystko dość dobrze, miejmy nadzieję, że antybiotyk szybko zadziała :) Wklejam link di albumu, w którym są zdjęcia Taniuszki z wyjazdu :) http://s181.photobucket.com/albums/x133/Prowokacja2/Tania/ Quote
Agnieszka_K Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 mina jakie świetne zdjęcia!:) biedna Tania z tą chorobą lokomocyjną...:( mam nadzieję też, że antybiotyk zadziała i wszystko będzie ok! ale ona jest rozkoszniasta :loveu::loveu::loveu: Quote
handzia Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 No to ładnie :shake:. Tego się obawiałam. Oby antybiotyk pomógł i nie było to coś poważniejszego. :-( A to, że boi się facetów i je w stresie to chyba normalka po schronie, a zwłaszcza u takich zdominowanych psów. Moja sunia ma to do dziś :roll: A jak ciocia? Spodobała jej się Tania?;) Zdjęcia super, dzięki :) Quote
handzia Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Mina, uradziłyśmy przed chwilą z Agnieszką, że oddamy Ci pieniądze za weta. I mam jeszcze prośbę do innych cioteczek, które kibicują Tanii, jeśli któraś może to bardzo proszę, złóżmy się. (ja w tym miesiącu już ledwo przędę :roll:) Minka, napisz ile kosztowała wizyta. Wyślesz nam na pw nr konta i przelejemy pieniążki. Modlę się też aby na antybiotyku się skończyło...Po ostatniej nieudanej sterylce u Evity zamojskiej mam jakieś niedobre myśli...Teraz nie zdecydowałabym się na sterylkę w schronie... Quote
Agnieszka_K Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 czy ktoś chętny dorzucić jakąś choć malutką sumkę na ten antybiotyk? ja przekazuję to co zadeklarowałam na Taniuszkę, ewentualnie coś jeszcze postaram się wyskrobać;) mina kochana napisz koniecznie ile zapłaciłyście za wizytę i lek :) Quote
mina21 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Dziewczyny, zgłupiałyście! Nie zgadzam się na żadne oddawanie pieniędzy, fortuny tam nie straciłyśmy,to była jedna wizyta i lekarstwo. Nie i koniec. Wiadomo, że każdy pies wymaga pewnego nakładu finansowego i biorąc Tanię wiedziałyśmy z mamą, że taka sytuacja może zajść (zwłaszcza, że to samo było z Ditą) i to wkalkulowałyśmy w koszta ;) Jest tyle psiaków w fatalnej sytuacji, które faktycznie potrzebują tych pieniędzy - tamtym je wyślijcie, za Taniuszkę tylko trzymac kciuki żeby wyzdrowiała i znalazła cudowny stały domek! :) Handzia, ciocia Taniuszkę pokochała z miejsca, jak zresztą chyba każdy, ale póki co jest na etapie namawiania męża :D Także szukać trzeba, bo to nic pewnego. Ja dziś zabieram się za czesanie i wycinanie resztek kołtunów, kąpiel chyba też ją czeka znowu, bo wczoraj sobie biedactwo całe łapki zarzygało w samochodzie :( Quote
handzia Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Mina to może umówmy się tak, że jeżeli antybiotyk pomoże Tanii, to tym razem zrobimy jak chcesz.:) Ale gdyby się okazało, że trzeba będzie więcej pieniędzy, wtedy nie zostawimy Was samych :) Jeśli mogę coś Ci doradzić w tej chorobie lokomocyjnej, to może kiedy planujecie podróż przegłodźcie suńkę, wtedy nie będzie miała czym haftować po prostu.:evil_lol: I dobrze jest mieć ze sobą woreczki. Moja jedna sunia też ma ten problem i u mnie to pomaga :) Quote
Agnieszka_K Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 ok to może zróbmy tak jak handzia pisze - ale żeby nam to było ostatni raz!;) a kiedy będzie piękna sesja, którą miał Twój kolega robić?:) Quote
mina21 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Sesja właśnie się zakończyła. Zdjęcia niestety nie wyszły takie jakbyśmy do końca chcieli, bo Taniuszka po prostu boi się aparatu. Z lampą nie dało jej się zrobić, bo bała się błysku, a bez lampy z kolei wyszły niektóre trochę rozmazane, bo Taniuszka się ruszała. Ale zdjęcia są, niektóre naprawdę śliczne. Wstawiłam je do tego albumu co poprzednie, wklejam jeszcze raz linka jakby ktoś przegapił: http://s181.photobucket.com/albums/x133/Prowokacja2/Tania/ Quote
handzia Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Mina, powiedz jak czuje się Tania? Lepiej już? Quote
handzia Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Mam nadzieję, że nie będziesz miała nic przeciwko, że pozwoliłam sobie przekopiować zdjęcia, dziękuję za nie ślicznie :loveu: Świetnie Tania na nich wyszła, niezły fotograf ;) Quote
Recommended Posts