Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mina dzięki za tak wyczerpującą informację.:Rose: Jesteście naprawdę kochane z Twoją mamą :loveu:. Tak bardzo mnie cieszą takie dobre wiadomości, że sunia jest fajna :). Że szukacie tego domku, jestem taka podekscytowana :multi: Super by było gdyby Twoja ciocia chciała ją wziąć do siebie. Jeśli chodzi o mnie, to dla mnie wystarczyło by Wasze potwierdzenie, że suni będzie tam dobrze. Wiem, że nie pozwoliłabyś zrobić krzywdy suńce i skoro uważałabyś, że będzie miała tam dobre warunki i miłość to ja Ci ufam :) Z tego co zrozumiałam, to ciocia mieszka nie w bloku tylko w domu, więc to warunki marzenie. A jeśli w bloku to też nie ma problemu.

Jeśli chodzi o jazdę samochodem to może Tania niech jedzie na wycieraczce z przodu, możesz ją przypiąć, żeby nie wskakiwała na siedzenie i nie zaglądała do Dity, ;)

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kochani przepraszam za offa - pomocy - dramatyczna patologiczna sytuacja - potrzebny DT dla mikro cudnej 2 miesięcznej suni, jej rodzeństwo zjedzone przez kunę - jest u faceta, który do dzisiaj dał dziewczynie termin na znalezienie jej domu - chciał utopić ale ona ubłagała; jest lubelskim ale zdesperowana dziewczyna dowiezie jeszcze dziś gdzie trzeba - szkoda słów :(
błagam zajrzyjcie - link w mojej sygnaturce

Posted

Dziewczyny, zaraz wyjeżdżamy, wracamy we wtorek. Będziemy odcięte od internetu, także się nie martwcie, że nie będę pisać, zdam relację po powrocie :)

Kilka fotek z wczoraj:

Posted

Ale ta Twoja Dita piękna, taka błyszcząca :) No i faktycznie odległość coraz mniejsza :evil_lol: Jak sobie królewny tak leżą na cały pokój, to Wy z mamą chyba bokiem chodzicie? :evil_lol::lol: Czekamy na relacje z niecierpliwością.:)

Posted

[quote name='Agnieszka_K']hihi w święta rozmawiałam z miną i miny mamą i dostałam mmsa - tania podróżnik w samochodzie na przedzie - jaką dumną minę miała:D

QUOTE]
Tania ma ostatnio sporo powody do dumy:0
Jak sunieczka spedziął święta?

Posted

No więc zdaję relację ze świąt Taniuszki :)
Podróż przebiegła w miarę ok - Tania podróżowała na przednim siedzeniu, na początku w ogóle nie chciała usiąść ani się położyć, ale potem było już lepiej. Ma chorobę lokomocyjną, bardzo dużo wymiotowała.
Z Ditą się już w miarę dogadują, czasami są małe spięcia, ale jest o niebo lepiej niż na początku. Ale niestety moja obserwacja jest taka, że jednak obecność drugiego psa, zwłaszcza większego, nadpobudliwego i bardzo dominującego, jest dla Tanii stresująca. Po prostu wyraźnie się Dity boi, więc w pierwszej kolejności szukałabym jej jednak domu w którym byłaby jedynym psem.
Apetyt ma całkiem spory, ale zawsze jak je to tak jakby się bała, bierze po małym kawałku i rozgląda się, czy aby na pewno nikt jej tego jedzonka nie zabierze.
Uwielbia przebywać na dworze albo na balkonie i wygrzewać się na słoneczku :)
Trochę boi się mężczyzn i ogólnie głośnych, hałaśliwych ludzi.
A teraz trochę mniej wesoła wiadomość, Taniusza ma stan zapalny po steryzylizacji, była u pana doktora, który dał jej zastrzyki z antybiotykiem. Ranka z zewnątrz nie wygląda aż tak źle, ale ma temperaturę i mały ropień pod skórą, najprawdopodobniej to wynik złego szycia. Czuje się mimo wszystko dość dobrze, miejmy nadzieję, że antybiotyk szybko zadziała :)

Wklejam link di albumu, w którym są zdjęcia Taniuszki z wyjazdu :)
http://s181.photobucket.com/albums/x133/Prowokacja2/Tania/

Posted

No to ładnie :shake:. Tego się obawiałam. Oby antybiotyk pomógł i nie było to coś poważniejszego. :-(
A to, że boi się facetów i je w stresie to chyba normalka po schronie, a zwłaszcza u takich zdominowanych psów. Moja sunia ma to do dziś :roll:
A jak ciocia? Spodobała jej się Tania?;)
Zdjęcia super, dzięki :)

Posted

Mina, uradziłyśmy przed chwilą z Agnieszką, że oddamy Ci pieniądze za weta. I mam jeszcze prośbę do innych cioteczek, które kibicują Tanii, jeśli któraś może to bardzo proszę, złóżmy się. (ja w tym miesiącu już ledwo przędę :roll:) Minka, napisz ile kosztowała wizyta. Wyślesz nam na pw nr konta i przelejemy pieniążki.

Modlę się też aby na antybiotyku się skończyło...Po ostatniej nieudanej sterylce u Evity zamojskiej mam jakieś niedobre myśli...Teraz nie zdecydowałabym się na sterylkę w schronie...

Posted

czy ktoś chętny dorzucić jakąś choć malutką sumkę na ten antybiotyk? ja przekazuję to co zadeklarowałam na Taniuszkę, ewentualnie coś jeszcze postaram się wyskrobać;)

mina kochana napisz koniecznie ile zapłaciłyście za wizytę i lek :)

Posted

Dziewczyny, zgłupiałyście! Nie zgadzam się na żadne oddawanie pieniędzy, fortuny tam nie straciłyśmy,to była jedna wizyta i lekarstwo. Nie i koniec. Wiadomo, że każdy pies wymaga pewnego nakładu finansowego i biorąc Tanię wiedziałyśmy z mamą, że taka sytuacja może zajść (zwłaszcza, że to samo było z Ditą) i to wkalkulowałyśmy w koszta ;)
Jest tyle psiaków w fatalnej sytuacji, które faktycznie potrzebują tych pieniędzy - tamtym je wyślijcie, za Taniuszkę tylko trzymac kciuki żeby wyzdrowiała i znalazła cudowny stały domek! :)

Handzia, ciocia Taniuszkę pokochała z miejsca, jak zresztą chyba każdy, ale póki co jest na etapie namawiania męża :D Także szukać trzeba, bo to nic pewnego.

Ja dziś zabieram się za czesanie i wycinanie resztek kołtunów, kąpiel chyba też ją czeka znowu, bo wczoraj sobie biedactwo całe łapki zarzygało w samochodzie :(

Posted

Mina to może umówmy się tak, że jeżeli antybiotyk pomoże Tanii, to tym razem zrobimy jak chcesz.:) Ale gdyby się okazało, że trzeba będzie więcej pieniędzy, wtedy nie zostawimy Was samych :)
Jeśli mogę coś Ci doradzić w tej chorobie lokomocyjnej, to może kiedy planujecie podróż przegłodźcie suńkę, wtedy nie będzie miała czym haftować po prostu.:evil_lol: I dobrze jest mieć ze sobą woreczki. Moja jedna sunia też ma ten problem i u mnie to pomaga :)

Posted

Sesja właśnie się zakończyła. Zdjęcia niestety nie wyszły takie jakbyśmy do końca chcieli, bo Taniuszka po prostu boi się aparatu. Z lampą nie dało jej się zrobić, bo bała się błysku, a bez lampy z kolei wyszły niektóre trochę rozmazane, bo Taniuszka się ruszała.
Ale zdjęcia są, niektóre naprawdę śliczne.
Wstawiłam je do tego albumu co poprzednie, wklejam jeszcze raz linka jakby ktoś przegapił: http://s181.photobucket.com/albums/x133/Prowokacja2/Tania/

Posted

Mam nadzieję, że nie będziesz miała nic przeciwko, że pozwoliłam sobie przekopiować zdjęcia, dziękuję za nie ślicznie :loveu:
Świetnie Tania na nich wyszła, niezły fotograf ;)