Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 421
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pixie']ten Ponek musi znalezc domek

glowkujemy..allegro?
ale i tymczasowy, by sie zdal tez

Już bym go dawno na Allegro wystawiła, czekam tylko na fotki.
A domek tymczasowy to na już potrzebny.
Ten psiak nocuje pod gołym niebem:placz: :placz: :placz:

Cioteczki pomóżcie bo sama nie dam rady!!!

Posted

[quote name='pixie']constancjo czy Tarnobrzeg..sprawdzalasw Mapie Dogo, czy kogos tam nie ma, kto moglby pomoc?

Nie sprawdzałam:oops: :oops: :oops:

Tylko cholewcia, do jakiego woj. to teraz należy???

Niestety, nikogo z Tarnobrzega nie znalazłam:(

Posted

[quote name='constancja']Już bym go dawno na Allegro wystawiła, czekam tylko na fotki.
A domek tymczasowy to na już potrzebny.
Ten psiak nocuje pod gołym niebem:placz: :placz: :placz:

Cioteczki pomóżcie bo sama nie dam rady!!!

Lista z podkarpackiego Mapy Dogo nie jest imponujaca, choc serca tych dogo gorace i pomocne
Mysle, ze warto je zawiadomic, bo pies w potrzebie z tego wojewodztwa, obok swietokrzystkie, tuz tuz lubelskie..same trudne lokalizacje

Ulka18
1/ Dębica
Tel.kom.:605-290-386
E-mail:urszula1813(&)o2.pl
GG:4187370

2/ Mielec
agusiazet
Tel.kom.:697-981-300

3/ Łańcut
jogi (Agnieszka)
Tel.kom.:502-511-605
E-mail:jogi_am(&)interia.pl
GG:5018407

4/ Rzeszów
jostra /Justyna/
Tel.kom.:696-048-044
E-mail:jostra(&)tlen.pl
GG:4433547 (wieczorami)

5/ Rzeszów
Kudlata /Joanna/
Tel.kom.:
E-mail:stalstyl(&)interia.pl
GG:9094462

Posted

List dostałam, ale specjalnie pomóc nie mogę, na tymczas go nie wezmę,bo mój pies nie toleruje innych samców, każdy pytany, czy chciałby psa, może wziąby szczeniaczka, ale starszego nie. Mogę dołożyć się z kasą do kupna budy lub ewentualnie do hoteliku. Wiem, że koło Mielca jest hotelik, ale nie znam dokładnego adresu, ani ceny - być może nawet już go nie ma. Popytam - może choć ktoś na tymczas go weźmie!!!

Posted

Marlena,moge go powstawiac na niemieckie strony internetowe i na forum PON ow. Co o tym myslisz?
W ten sposob znalazl cudowny domek ten PON ek z Zor. Jesli tak, to bym bardzo pilnie jeszcze jakies zdjecia potrzebowala, czyli Misiu w calosci przynajmniej. I jak sie PIXIE pytala, skad wiesz, ze on sie 3 lata blaka i czy mozna choc w przyblizeniu jego wiek ocenic, bo, ze starszy, to troche za malo. Dzieki.

Posted

a na PONkach czy juz jest? moze tam wkleic watek, lub zalozyc..constancjo moze ty zaloz bo marlena maz tym dostepem do netu klopoty w razie czego telefon i namiary do niej podac..
tam moze byc wiecej chetnych, czytaj znajacych rase i tym samym moze jakis DTymczasowy? gdziekolwiek!

ale jesli tymczas, to na ile i co dalej?

Posted

Dziewczyny, tu na dogo na PON'ach w potrzebie, już pisałam ale jeszcze nikt sie nie odezwał. Hotelik to chyba dobry pomysł. Jednak trzeba to wszystko zorganizować. Domek w niemczech-Swietna sprawa, tylko trzeba mieć pewność, że pies rzeczywiscie dobrze trafi.
Marlena- więcej informacji potrzeba i koniecznie fotki!

Posted

Prosze o pilny kontakt z Pania Malgorzata na adres
"Ma?gorzata Michalik <magorzata.michalik@poczta.tp.pl> "

Pani Malgosia zawiaduje pomoca dla bezdomnych zwierzat w rejonie Tarnobrzega, stowarzyszenie ma podpisana umowe ze schroniskiem w Mielcu, wiec psiak trafilby do nas. A w Mielcu zle mu nie bedzie, wiadomo, schronisko to nie luksus, ale w Mielcu dbaja o psiaki. Bedzie mial jedzenie, spokoj, zrobimy zdjecia i wystawimy na allegro.

Constancja masz pw. Dzwon jak najszybciej.

Ja w tej chwili wychodze, wroce za 2-3 godziny, wiec pogadam z Malgosia i z naszym kierownikiem.

Posted

[quote name='Ulka18']Prosze o pilny kontakt z Pania Malgorzata na adres
"Ma?gorzata Michalik <magorzata.michalik@poczta.tp.pl> "

Pani Malgosia zawiaduje pomoca dla bezdomnych zwierzat w rejonie Tarnobrzega, stowarzyszenie ma podpisana umowe ze schroniskiem w Mielcu, wiec psiak trafilby do nas. A w Mielcu zle mu nie bedzie, wiadomo, schronisko to nie luksus, ale w Mielcu dbaja o psiaki. Bedzie mial jedzenie, spokoj, zrobimy zdjecia i wystawimy na allegro.

Constancja masz pw. Dzwon jak najszybciej.

Ja w tej chwili wychodze, wroce za 2-3 godziny, wiec pogadam z Malgosia i z naszym kierownikiem.

Co mam robić??? Tego schroniska nie znam ale każde źle mi sie kojarzy:placz:
Co myślicie o tej propozycji???

Posted

Zapraszam na watek na akcje dla schronisk. Jest watek mielecki, ma ponad 55 stron, zalozony ponad rok temu.

Jesli chodzi o hoteliki, to nie znam zadnych w rjonie, oglaszal sie jakis na allegro, ale nie pamietam gdzie dokladnie sie znajduje i czy dalej dziala.

Z wyjazdem do Niemiec nie byloby klopotu, bo mamy na tym polu doswiadczenia. I w czipowaniu, w wyrabianiu paszportu, etc.
Zapraszam na swiezutki watek naszej mieleckiej Misi na juz w domu.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Zapraszam na watek na akcje dla schronisk. Jest watek mielecki, ma ponad 55 stron, zalozony ponad rok temu.

Jesli chodzi o hoteliki, to nie znam zadnych w rjonie, oglaszal sie jakis na allegro, ale nie pamietam gdzie dokladnie sie znajduje i czy dalej dziala.

Z wyjazdem do Niemiec nie byloby klopotu, bo mamy na tym polu doswiadczenia. I w czipowaniu, w wyrabianiu paszportu, etc.
Zapraszam na swiezutki watek naszej mieleckiej Misi na juz w domu.

mysle ze bedzie mu tam lepiej niz na ulicy...
glodny nie bedzie...
i w ciaglym niebezpieczenstwie
Ulka18 bedzie go miala na oku, to raczej schronienie dla niego...
tak dotychczas myslalam i nadal mysle o tym schronisku,
zaluje wielce ze wiecej psiakow nie udalo sie wyadoptowac do siedlec i ciagle mam w glowie dwoch moich ulubiencow, parke..wiesz ktora? pamietasz? jak sie miewaja..caly czas leza mi na sercu...

choc pewnie zaraz inne glosy sie odezwa
jak to na forum ile ludzi tyle glosow

a moze jakims cudem szybko znajdzie sie domek

szkoda ze Marleny nie ma ani na gg ani na dogo...

Posted

Jestem z Mielca i schronisko jest bardzo w porządku. To zasługa super kierownika i super pracowników. Wolontariat też dość dobrze działa. Psy chyba nie wychodzą na spacery, ale nie są głodne i uśmiercane, a mają dużo miziania, pan kierownik to wielki miłośnik zwierząt i złota rączka - człowiek do wszystkiego. Tylko, czy taki przyzwyczajony do wolności pies odnajdzie się w boksie? ale jest sporo adopcji i może jemu się uda. Są plusy i minusy oddania go do schroniska. Ten hotelik, co się ogłaszał na Allegro jest bliżej Rzeszowa niż Mielca, mam dres mailowy i zaraz napiszę czy mogą go wziąć. Ale słyszałam o hotelu bliżej Mielca, wiedzą o nim Kasie, co organizowału pomaluj im świat - może Ulka ma z nimi kontak, żeby wiedzieć, czy istnieje nadal. PONEK - BARDZO POTRZEBNY DOMEK!!!!

Posted

Co mam robić??? Tego schroniska nie znam ale każde źle mi sie kojarzy
Co myślicie o tej propozycji???

jednoz najlepszych schronisk w Polsce, pracuja tam ludzie, ktorzy zwierzeta NAPRWDE kochaja.

Nie dostalam odpowiedzi na moje pytania, czy go oglaszac tutaj i dac na niemieckie forum PON ow?