Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Enigma79 napisał(a):
:( :( :( gdybym nie wiedziała, że to Dogomania, to pomyślałabym, że na zdjęciu jest... wietnamska świnka :( Taka opuchnięta mordka...

Też to miałam! Pierwszy rzut oka, przecież to wietnamka i w tym samym momencie zatrzymanie akcji serca.. eh

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dopiero weszłam na wątek, oczywiście allegro wrzucilam na moje fb... Diesel jest piękny, ale kto go tak zmasakrował i skatował jesu ja nie potrafię sobie nawet wyobrazić czegoś takiego :( dobrze że już z nim lepiej, podrzućcie nr konta na prv, wspomogę jak tylko będę miała możliwość. Bidulek :(

Posted

lamia2 napisał(a):
Spoko, chyba nie pisałyśmy o opinii weterynarza ;)
Diesel ma na całym ciele podłużne cienkie rany (obecnie przechodzące w blizny) wskazujące na bicie pejczem lub batem, po za tym był mocno skopany. Brak ran szarpanych lub gryzionych.

słów brak .........

Posted

krakowianka.fr napisał(a):
A moge przelac kase za cegielke na jakies konto..?

PW prosze jesli mozna

A psiaka zaisuje, Boze czy ludzie do konca powariowali...? On taki piekny a tak go potraktowalo, az mnie serce boli... ;-(

ania z poznania napisał(a):
Mogę prosić o numer konta?

de_sade napisał(a):
Dopiero weszłam na wątek, oczywiście allegro wrzucilam na moje fb... Diesel jest piękny, ale kto go tak zmasakrował i skatował jesu ja nie potrafię sobie nawet wyobrazić czegoś takiego :( dobrze że już z nim lepiej, podrzućcie nr konta na prv, wspomogę jak tylko będę miała możliwość. Bidulek :(

dopiero mi dogo ruszyło. Dziekujemy za pomoc dla Diesla:) Zebyście wiedziały jaki on jest kochany!!!!!!!!!!

Fundacja Przyjaciele Braci Mniejszych

KRS 0000372116
NIP 5361898580
REGON 142749794

konto: 76801300062001001408650001

adres:
ul. Modlinska 107 B
05-110 Jabłonna

dane banku:

Bank Polskiej Spółdzielczości Spółka Akcyjna
ul. Płocka 9/11 B, 01-231 Warszawa

SWIFT - POLUPLPR
IBAN - PL76801300062001001408650001

Posted

[FONT=Arial]Aukcja cegiełkowa na DISLA
[/FONT]
[FONT=Arial]Skatowany młody pies - proszę - KUP chociaż 1 cegiełkę za 5 zł.[/FONT][FONT=Arial]
Zapraszam na aukcję cegiełkową, z której dochód przeznaczony jest na leczenie zmasakrowanego młodego amstaffa Disla. Piesek jest cały w ranach i ropie. Leczenie jest kosztowne.

[/FONT][FONT=Tahoma]http://allegro.pl/show_item.php?item=1466797013[/FONT][FONT=Arial]

ZAPRASZAM na BAZAREK dla pieska DISLA

http://www.dogomania.pl/threads/2027...iesla-do-30.03 [/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

Posted

Dziewczyny, kupiłam dla Diesla tekst do ogłoszeń (oczywiście jak będzie już gotowy do adopcji!), autorstwa niezawodnej Choleryy. Kaju, wielkie dzięki :)!

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ty jej nie znasz, wiec nie jesteś bestią.."
Te słowa Szekspira cisną się na usta patrząc na Diesla- psa, na którego trzeba patrzeć oczami wyobraźni, bo prawdziwemu bijącemu ludzkiemu sercu ciężko znieść ten widok.. Pod osłoną zmasakrowanego, opuchniętego, obolałego, wychudzonego ciała kryje się wspaniały, piękny, ufny i potrzebujący ludzi pies..
Pod osłoną drogiego ubrania, firmowych butów i uroczego uśmiechu, kryje się obłudna bestia, która mu to zrobiła.. Czym sobie zasłużył na tortury nie wie nikt- tylko on sam.. Ciężko pobity i skopany, został porzucony na drodze, gdzie znaleziono go czołgającego się i proszącego o pomoc.. Katowany był przez długi okres czasu, o czym świadczą stare, już zagojone blizny.. Dziś ofiara ludzkiego okrucieństwa dochodzi do siebie wśród prawdziwych ludzi- wyposażonych w serce i współczucie.. Każdej minuty pokazuje jak wdzięczny jest za ocalenie mu życia i zakończenie gehenny codziennych tortur. Szybko pojął, że nie każdy człowiek jest bestią, a bicie dobrego serca można usłyszeć z bardzo daleka..
Dziś Diesel cierpi już tylko z jednego powodu i tego bólu nie jesteśmy w stanie uśmierzyć.. Po tym wszystkim co przeżył, potrzebuje silnego ramienia, na którym mógłby złożyć przepełnioną wspomnieniami głowę, cierpliwego ucha, które wysłuchałoby wszystkich skarg i żali i ciepłego głosu, który powie: "już wszystko dobrze pieseczku, od dziś jesteś bezpieczny".. Zasługuje na to, by udowodnić mu, że człowiek, to jednak brzmi dumnie..

EDIT:

Ciocia Cholera napisała tekst już po zakończeniu bazarku i nie przyjęła przelewu, w związku z tym jest prezentem! Choleroo, wielkie dzięki :)!

Posted

[quote name='ania z poznania']Dziewczyny, kupiłam dla Diesla tekst do ogłoszeń (oczywiście jak będzie już gotowy do adopcji!), autorstwa niezawodnej Choleryy. Kaju, wielkie dzięki :)!

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ty jej nie znasz, wiec nie jesteś bestią.."
Te słowa Szekspira cisną się na usta patrząc na Diesla- psa, na którego trzeba patrzeć oczami wyobraźni, bo prawdziwemu bijącemu ludzkiemu sercu ciężko znieść ten widok.. Pod osłoną zmasakrowanego, opuchniętego, obolałego, wychudzonego ciała kryje się wspaniały, piękny, ufny i potrzebujący ludzi pies..
Pod osłoną drogiego ubrania, firmowych butów i uroczego uśmiechu, kryje się obłudna bestia, która mu to zrobiła.. Czym sobie zasłużył na tortury nie wie nikt- tylko on sam.. Ciężko pobity i skopany, został porzucony na drodze, gdzie znaleziono go czołgającego się i proszącego o pomoc.. Katowany był przez długi okres czasu, o czym świadczą stare, już zagojone blizny.. Dziś ofiara ludzkiego okrucieństwa dochodzi do siebie wśród prawdziwych ludzi- wyposażonych w serce i współczucie.. Każdej minuty pokazuje jak wdzięczny jest za ocalenie mu życia i zakończenie gehenny codziennych tortur. Szybko pojął, że nie każdy człowiek jest bestią, a bicie dobrego serca można usłyszeć z bardzo daleka..
Dziś Diesel cierpi już tylko z jednego powodu i tego bólu nie jesteśmy w stanie uśmierzyć.. Po tym wszystkim co przeżył, potrzebuje silnego ramienia, na którym mógłby złożyć przepełnioną wspomnieniami głowę, cierpliwego ucha, które wysłuchałoby wszystkich skarg i żali i ciepłego głosu, który powie: "już wszystko dobrze pieseczku, od dziś jesteś bezpieczny".. Zasługuje na to, by udowodnić mu, że człowiek, to jednak brzmi dumnie..

EDIT:

Ciocia Cholera napisała tekst już po zakończeniu bazarku i nie przyjęła przelewu, w związku z tym jest prezentem! Choleroo, wielkie dzięki :)!

Jejku piękne, aż się spłakałam .... czy to znaczy, że możemy ten tekst wykorzystać do ogłoszeń?

Posted

[FONT=Arial]Piesek zdrowieje- coraz lepiej wygląda[/FONT]

[FONT=Arial]Aukcja cegiełkowa na DISLA[/FONT]
[FONT=Arial]Skatowany młody pies - proszę - KUP chociaż 1 cegiełkę za 5 zł.[/FONT]
[FONT=Arial]Zapraszam na aukcję cegiełkową, z której dochód przeznaczony jest na leczenie zmasakrowanego młodego amstaffa Disla. Piesek jest cały w ranach i ropie. Leczenie jest kosztowne.[/FONT]

[FONT=Tahoma]http://allegro.pl/show_item.php?item=1466797013[/FONT]

[FONT=Arial]ZAPRASZAM na BAZAREK dla pieska DISLA[/FONT]

http://www.dogomania.pl/threads/202742-Krajalnica-ZELMER-393.5-Okazja!-na-zmasakrowanego-Asta-Diesla-do-30.03

Posted

[quote name='Ewa Gałązka']

[FONT=Arial]Piesek zdrowieje- coraz lepiej wygląda[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial]Skatowany młody pies - proszę - KUP chociaż 1 cegiełkę za 5 zł.[/FONT][FONT=Arial]
Zapraszam na aukcję cegiełkową, z której dochód przeznaczony jest na leczenie zmasakrowanego młodego amstaffa Disla. Piesek jest cały w ranach i ropie. Leczenie jest kosztowne.

[/FONT][FONT=Tahoma]http://allegro.pl/show_item.php?item=1466797013[/FONT][FONT=Arial]

http://www.dogomania.pl/threads/2027...iesla-do-30.03 [/FONT]

Ewo , link do bazarku nie dziala

Posted

ania z poznania napisał(a):
Wymiziajcie go ode mnie, ucałujcie w słodkie, biedniutkie pysio!

Jasne :) mam nadzieję, że na następnych fotach pysio będzie miał już bardziej uśmiechnięte bo teraz jeszcze taki nie marketingowy jest ;)

Posted

Skatowany młody pies - proszę - KUP chociaż 1 cegiełkę za 5 zł.
Zapraszam na aukcję cegiełkową, z której dochód przeznaczony jest na leczenie zmasakrowanego młodego amstaffa Disla. Piesek jest cały w ranach i ropie. Leczenie jest kosztowne.[/FONT]

http://www.dogomania.pl/threads/202742-Krajalnica-ZELMER-393.5-Okazja!-na-zmasakrowanego-Asta-Diesla-do-30.03

Posted

[quote name='ania z poznania']Dziewczyny, kupiłam dla Diesla tekst do ogłoszeń (oczywiście jak będzie już gotowy do adopcji!), autorstwa niezawodnej Choleryy. Kaju, wielkie dzięki :)!

EDIT:

super tekst do ogłoszeń i w allegro aopcyjnym też trzeba ten tekst umieścić to może dobry domek się znajdzie

Posted

Zapraszam na aukcję cegiełkową, z której dochód przeznaczony jest na leczenie zmasakrowanego młodego amstaffa Disla. Piesek jest cały w ranach i ropie. Leczenie jest kosztowne.[/FONT]

http://www.dogomania.pl/threads/2027...iesla-do-30.03

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/2027...iesla-do-30.03

Posted

Matko kochana w glowie sie to nie miesci. Biedna psinka, dobrze ze juz jest lepiej.
Podbijam, aukcja cegielkowa sie skonczyla. Czekamy na kolejna.