AMIGA Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 No i pojechali. Nie wiem czy :-( czy :multi:. No doooobra, powiedzmy, że :multi::multi: Państwo bardzo, bardzo symnpatyczni, a mala przywitała Ich zupełnie przyjaźnie, nawet na Pana nie zaszczekala. Z domu wychodziła tak niezbyt pewnie, wracała do mnie, ale nie miała innego wyjścia. Przed blokiem zrobiła grzecznie siusiu i chyba nawet sama grzecznie wskoczyla do auta. Mam obiecane wieści i zdjęcia Iwop - jeszcze raz wielkie, wielkie dzięki za wizytę, a weszce jeszcze raz dziękuję za allegro, bo to waśnie dzięki allegro mała znalazla swoją przystań. Ale cicho w domu, pusto, Amiga nie ma z kim poszaleć. Ale Bonuś oddycha pelną cherlawą piersią :evil_lol: Quote
iwop Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Amiga nie masz za co dziękować. My z Jolą bardzo cieszyłyśmy się, że miałyśmy okazję taka wizytę zrobić, bo do tej pory to w ostrowcu hmm... Gdzieś za miesiąc odwiedzimy małą i zrobimy zdjęcia :) Quote
AMIGA Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 iwop napisał(a):Amiga nie masz za co dziękować. My z Jolą bardzo cieszyłyśmy się, że miałyśmy okazję taka wizytę zrobić, bo do tej pory to w ostrowcu hmm... Gdzieś za miesiąc odwiedzimy małą i zrobimy zdjęcia :) Jak się dowiedzialam, ze to taki dobry domek, to chcialam Państwu wytłumaczyć, że Dorci by się przydał jakiś kompan do harców. Ale niestety nie bylam zbyt przekonywująca. Dorcia będzie miala na wakacjach kompana do zabaw, bo Państwo wyjeżdżają do Radomia, gdzie jest jakiś bardzo podobny do Dorci psiaczek. Quote
Lidan Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Jak to taki bardzo dobry domek to może z czasem sam dojdzie do tego, że Dorci byłoby weselej z kolegą jakimś ;-) Poza tym jakoś tak dziwnie się układa, że ci którzy już mają psa prędzej okażą serce kolejnej psiej biedzie niż ci którzy mieszkają bez psa. Dorci życzę dużo szczęścia w nowym domku :kciuki: Może doczekamy się czasem jakiś wieści z tego Ostrowca :hmmmm: Tymczasem zajrzyjcie na prawie opuszczony watek do ślicznego młodego psiaka, który szuka domku: http://www.dogomania.pl/threads/204267-MORGAN-owczarek-szkocki-collie-4-miesi%C4%99czny-Krak%C3%B3w. Quote
Nutusia Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 No Dorcia - to już druga mi znana i sercu bliska Dorotka, która super domeczek znalazła! :) Obyś już zawsze była szczęśliwa i kochana! Quote
weszka Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Cieszę się, że mogłam w drobny sposób pomóc ;) Allegro jeszcze trwa to nie wiem czy zmienić na jakiegoś innego psiaka? Macie kogoś na podmiankę? Quote
kaskadaffik Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Bardzo się cieszę, ze śliczna szorstka morda juz w swoim domku !! :) Quote
malawaszka Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :laola: Quote
Lucyja Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Ciszę się, że Dorcia ma wreszcie domek i swoich ludzi do kochana :) Amiga tylko nie płacz za Dorcią. Ona napewno jest Ci wdzięczna za opiekę :) Quote
AMIGA Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 weszka napisał(a):Cieszę się, że mogłam w drobny sposób pomóc ;) Allegro jeszcze trwa to nie wiem czy zmienić na jakiegoś innego psiaka? Macie kogoś na podmiankę? Może karusip ten szczylek po sznaucerowatej matce, ktora zresztą też jest do wydania. Zaraz poszukam linka do ich wątku. Teraz doczytalam,że już im robiłaś allegro. Malam telefon z Ostrowca Swiętokrzyskiego. Dorcia dzielnie zniosła podróż, wchodząc Pani na glowę. W domu była trochę zdezorientowana, ogonek miała cały czas podkulony. Ale nie omieszkała nawalić pięęęęknej koooo na dywan. Cyt. "no przecież musiała zaznaczyć swój teren" Po ogrodzie biegała sobie całkiem śmiało, a na zawołanie bardzo grzecznie przychodziła. Generalnie łazi caly czas za Panią. Za to teściową obszczekała :evil_lol: Spodobal jej się punkt widokowy na balkonie.Myślę, że szybciutko jej piękny ogonek będzie znowu wysoko w górze :-) Quote
Soema Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 weszka napisał(a):Cieszę się, że mogłam w drobny sposób pomóc ;) Allegro jeszcze trwa to nie wiem czy zmienić na jakiegoś innego psiaka? Macie kogoś na podmiankę? Hihi... Molly :):) czekam na wieści! Cieszę się z super domku! Quote
AMIGA Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 O właśnie. Nie spodziewalam się że ten struś pędziwiatr Molly nie ma jeszcze allegro Quote
Evelka Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Ogromnie się cieszę, że Dorcia jest już we wspaniałym domku stałym!:multi: Dużo szczęścia życzę:) Quote
karusiap Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 AMIGA napisał(a):Może karusip ten szczylek po sznaucerowatej matce, ktora zresztą też jest do wydania. Zaraz poszukam linka do ich wątku. Teraz doczytalam,że już im robiłaś allegro. Malam telefon z Ostrowca Swiętokrzyskiego. Dorcia dzielnie zniosła podróż, wchodząc Pani na glowę. W domu była trochę zdezorientowana, ogonek miała cały czas podkulony. Ale nie omieszkała nawalić pięęęęknej koooo na dywan. Cyt. "no przecież musiała zaznaczyć swój teren" Po ogrodzie biegała sobie całkiem śmiało, a na zawołanie bardzo grzecznie przychodziła. Generalnie łazi caly czas za Panią. Za to teściową obszczekała :evil_lol: Spodobal jej się punkt widokowy na balkonie.Myślę, że szybciutko jej piękny ogonek będzie znowu wysoko w górze :-) Leon juz nie jest do adopcji. Bardzo ciesze sie z domu Malej:) Quote
DoPi Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Normalnie co 10 minut sie okręcałam w kóło no to mi sie zakręciło w głowie. Dobrze, że Dorcia ma taki domeczek super:multi:. Ola jedziemy na wizytę poadopcyjną:lol:? Quote
AMIGA Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 DoPi - jasne, ze jedziemy, tylko musimy się ustawić w kolejce, bo już za miesiąc mniej więcej Iwop się tam wybiera :evil_lol: Dostalam maila od Dorciowej Pańci - miód na serce. Państwo jeszcze u mnie w domu się pytali jakby mogli wspomóc nas w naszej dzialalności, więc im wytłumaczyłam, że dzialamy na zasadzie składek i zbiórek i bazarków. Poprosili mnie o numer konta i obiecali że będą podsylać parę złotych. No i szok! Już dzisiaj na koncie mam od Nich 200 zł. Teraz będę miala głowkowanie jak te pieniązki rozdzielić. A to rzeczony mail : "Witam, Pieniążki już przelałam, mamy konto w tym samym banku, to już powinny być na koncie. Dorcia zaaklimatyzowana w pełni, właśnie jest z mężem na spacerku. Za mężem też już biega krok w krok. Zdjęcia podeślę na dniach Serdecznie pozdrawiamy Panią, Amigę i Bonusia a Dorcia przesyła całusy :)" Quote
Soema Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Aleee super... Amigo :Rose: jesteś niesamowita! syn pewnie odetchnął z ulgą - gacie bezpieczne ;) Quote
AMIGA Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii - będę muiała chyba mu odkupić z kilka par, bo on nawet nie wie ile ich stracił :evil_lol: Rozmawialam jeszcze z Państwem od Dorci. Zadzwonili żeby spytać, czy ona normalnie tak dużo zawsze jadla. Dzisiaj po prostu jest nastawiona na michę. Zjadla zupkę pomidorową, zjadla mielone mięsko (mialy być kotleciki mielone) z makaronem no i suchą karmą też nie pogardzila. Akurat jak rozmawialiśmy, to byla kolacja no i Dorcia leżałą nieruchomo wpatrzona w rękę niosącą kanapki do ust. Poprosilam tylko,żeby z niej nie zrobili pulpecika :evil_lol: No i dowiedzialam się,że Pani jest trochę zazdrosna, bo dzisiaj Dorcia nie odstępowala Pana, czasami tylko wpadała sprawdzić, czy Pani też jest w stadzie, ale w Panu jest zakochana. :p Quote
Rumi. Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Hahaha dobre, a podobno do mężczyzn miała dystans. Jakie kobiety zmienne są :D Quote
Saththa Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 greatmadwomen napisał(a):Hahaha dobre, a podobno do mężczyzn miała dystans. Jakie kobiety zmienne są :D Kazda w koncu kobieta znajduje swojego Pana :lol: Quote
Evelka Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Saththa napisał(a):Kazda w koncu kobieta znajduje swojego Pana :lol: Hehe, dokładnie:wink: Quote
Nutusia Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Super wieści - serce rośnie! I tak dobrze wychowana jest Dorotka, że tylko wzrokiem wodzi za ręką z kanapką. Nasza Franciszka wczoraj mi urządziła sens ustawicznego szczekania - aż ścierka poszła w ruch :) Quote
kaskadaffik Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Bardzo się cieszę z wieści, to może tytuł można by już zmienić :) Quote
AMIGA Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 kaskadaffik napisał(a):Bardzo się cieszę z wieści, to może tytuł można by już zmienić :) Wolałam nie zapeszać i odczekać z tą zmianą tytułu, ale już dzisiaj chyba mogę to zrobić :-) Quote
Recommended Posts