Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witaj najśliczniejsza suniu, kochane serduszko. Coco wiesz powiem Ci coś od teraz już nie będzie wokół Ciebie tamtych i im podobnych stworzeń. Od teraz Coco kochana otoczona jesteś i będziesz dobrymi Ludźmi, którzy już nigdy nie pozwolą Cię skrzywdzić.
Ci Ludzie Coco zrobią wszystko żebyś była już szczęśliwa, żebyś miała najwspanialszy dom na świecie!!!!!!
Ps. Przez cały czas pisania płyną łzy których nie mogę powstrzymać.

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Selenga']proponowałabym jeszcze taki mały donosik do urzędu skarbowego - w końcu jakby nie było to bardzo dochodowy interes takie rozmnażanie modnych psiaków, można powiedzieć, że to działalność gospodarcza, więc podatek się od tego należy...
czy potrzebujecie allegro cegiełkowe dla Coco?[/QUOTE]
To był mój główny plan ale są czyści w tej kwestii:crazyeye:

Posted

Coco do góry...:) Ślicznotko, wszyscy trzymaja kciuki, bo operacje wszystkie się udały, byś była szczęśliwa, dogomaniacy życzą Ci wszystkiego co najlepsze, jeszcze będą się wszyscy bili o taką kochaną sunieczkę :)

Posted

[quote name='MaDi']To był mój główny plan ale są czyści w tej kwestii:crazyeye:[/QUOTE]
i pewnie jeszcze zarejestrowani w związku kynologicznym... ech, szkoda słów...
dobra, to zrobię to allegro, zrobimy z panienki śliczną sunię :)

Posted

będą robione aż 3 operacje :crazyeye: Plastyczna, Sterylka i Usuwanie Kamienia Nazębnego. Masakra.. ile ta sunia musiała wycierpiec i jaka długa droga jeszcze przed nią. Dziękujemy za allegro cegiełkowe :cool3:

Posted

[quote name='faith35']będą robione aż 3 operacje :crazyeye: Plastyczna, Sterylka i Usuwanie Kamienia Nazębnego. [/QUOTE]

Pewnie już to wiecie, ale ja tak dla spokoju sumienia napiszę, że może by skoordynować sterylkę Coco z czasem trwania akcji "akcja sterylizacja". Wtedy chociaż część zaoszczędzonych pieniążków mogłaby pójść na inne potrzeby suni...
Przed nią ciężka droga. Ale potem będzie już tylko lepiej.

Posted

Oglądajcie jutro "Uwaga" na TVN o 19:50 . Będzie o rozwiązywaniu problemu psów na łańcuchach. Pewnie sprawa zostanie tylko zagłośniona, a reakcji na to wszystko nie będzie, tylko "obiecanki cacanki", ale zobaczymy co mają do powiedzenia ;)

Posted

Dziękuję za PW.
Nie wiem, co napisać, szok, nie widziałam nawet na dogo takiej suni.
Biedactwa, co przeżywają te psiaki, jak piszecie są jeszcze inne :-(.
Przecież to horror, ta pseudohodowla, te cycuchy suni...
Nie wiem jaką karę powinni ponieść sprawcy tych cierpień,
gdzie ich uczucia, empatia wobec żywej istoty ?
Ta suńka taka kochana, biedactwo.
Aż się boję myśleć o tych innych psiakach :-(:-(.

Posted

[quote name='Selenga']i pewnie jeszcze zarejestrowani w związku kynologicznym... ech, szkoda słów...
dobra, to zrobię to allegro, zrobimy z panienki śliczną sunię :)[/QUOTE]
W związku nie ale maja rasowe psy:(
Dziękujemy za allegro.

Posted

[quote name='E-S']O matko święta .... i jezusmaryjo ... zatkało mnie jak zobaczyłam zdjęcia. rzadko mi się to zdarza, ale zatkało .... :([/QUOTE]
Zapraszam na żywo.

Posted

[quote name='MaDi']Zapraszam na żywo.[/QUOTE]
nawet mi nie mów :placz: Ja widziałam pseudo w Kaliszu, więc mnie już w życiu niewiele może zaskoczyć, jeżeli chodzi o pseudo, ale przyznam, że takiego przypadku jak Coco jeszcze nie widziałam :-(:angryy:

Posted

[quote name='Ulka18']Jak bedzie aukcje cegielkowa, to powysylam link do znajomych, na pewno kupia cegielki.

A co do operacji, to nie mozna by polaczyc sterylki z czyszczeniem zębow, zeby zaoszczedzic suczce 3-ciej narkozy? Nasz doktor w schronisku tak robi, a i wiele wetow poza schronami tez tak praktykuje.[/QUOTE]

Myślę, że jeśli się da, to połączą. Nie łączą wówczas, gdy sterylka trwa zbyt długo bądź gdy czyszczenie zębów oznacza zbyt dlugą narkozę. Z tego co mi wiadomo przynajmniej.

Posted

Jak bedzie aukcje cegielkowa, to powysylam link do znajomych, na pewno kupia cegielki.

A co do operacji, to nie mozna by polaczyc sterylki z czyszczeniem zębow, zeby zaoszczedzic suczce 3-ciej narkozy? Nasz doktor w schronisku tak robi, a i wiele wetow poza schronami tez tak praktykuje.

Posted

[quote name='Ulka18']Jak bedzie aukcje cegielkowa, to powysylam link do znajomych, na pewno kupia cegielki. [/QUOTE]
Już możesz rozsyłać link na bazarek cegiełkowy.
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/201360[/URL]
na allegro cegiełkowe jeszcze czekamy..:lol:

Posted

[quote name='Ulka18']Jak bedzie aukcje cegielkowa, to powysylam link do znajomych, na pewno kupia cegielki.

A co do operacji, to nie mozna by polaczyc sterylki z czyszczeniem zębow, zeby zaoszczedzic suczce 3-ciej narkozy? Nasz doktor w schronisku tak robi, a i wiele wetow poza schronami tez tak praktykuje.[/QUOTE]
Nie wolno łączyć otwierania organizmu z czyszczeniem zębów pełnych różnych bakterii to zbyt duże ryzyko przynajmniej wg. kilku chirurgów , porozmawiam jeszcze o tym, a narkozę zrobimy wziewną zawsze to mniejsze obciążenie.

Posted

"A co do operacji, to nie mozna by polaczyc sterylki z czyszczeniem zębow, zeby zaoszczedzic suczce 3-ciej narkozy? Nasz doktor w schronisku tak robi, a i wiele wetow poza schronami tez tak praktykuje.[/QUOTE]"
Żaden szanujący się wet nie zrobi czyszczenia zębów podczas innej operacji! Jest ogromne zagrożenie poważną infekcją przy tego rodzaju praktykach.

Posted

[quote name='sybisia']"A co do operacji, to nie mozna by polaczyc sterylki z czyszczeniem zębow, zeby zaoszczedzic suczce 3-ciej narkozy? Nasz doktor w schronisku tak robi, a i wiele wetow poza schronami tez tak praktykuje.[/QUOTE]"
Żaden szanujący się wet nie zrobi czyszczenia zębów podczas innej operacji! Jest ogromne zagrożenie poważną infekcją przy tego rodzaju praktykach.[/QUOTE]
Super,że Coco jest pod opieką szanujących się wetów;)

Posted

Sybisia oczywiście pokręciła :mad:. Chciała zacytować propozycję "połączenia czyszczenia z operacją" i zaprotestować, że tak nie należy, a wyszło jak wyszło :evil_lol:.