szafranekm Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 MaDi napisał(a):Pierwszy post przeskoczył jako drugi co mogę z nim zrobić? Proszę moderatora o pomoc. Zdjęcia po kąpaniu i pierwszych zabiegach pielęgnacyjnych( Muzzy dziękuję:loveu:): Kochana psinka, jej oczy mówią same za siebie. Quote
MaDi Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 as_ko napisał(a):To ja trzymam kciuki żeby coś ruszyło i żeby resztę psów udało się uratować :( Oby chociaż udało się poprawić choć odrobinę warunki w jakich żyją, ach to dziurawe prawo... Quote
szafranekm Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 MaDi napisał(a):Oby chociaż udało się poprawić choć odrobinę warunki w jakich żyją, ach to dziurawe prawo... Przeczytacie projekt, ważne, dotyczy zaostrzenia przepisów ustawy o ochr. zwierząt . (arkusz trzeba wydrukowac, podpisać/dać do podpisania i wyslac). http://www.koalicja.org.pl/ Quote
szafranekm Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Ja też porozsyłam wątek Coco, sunia dostała szanse na drugie życie,może uda mi się coś wpłacić, ale dopiero na początku lutego.Trzymaj się piesku. Quote
MaDi Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Rozsyłajcie gdzie możecie potrzebne fundusze na opłacenie pobytu w klinice i operacje m.in plastykę listwy. Czy potrafi ktoś zrobić ładny plakat adopcyjny? Szukamy DT lub DS. Quote
evel Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 MaDi, jeśli chodzi o plakat, spróbuję jutro coś uklecić... Tylko jakiegoś teksta mi trza ;) I kontakt. Quote
MaDi Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 evel napisał(a):MaDi, jeśli chodzi o plakat, spróbuję jutro coś uklecić... Tylko jakiegoś teksta mi trza ;) I kontakt. Tekst:roll: Wymyśl coś:evil_lol: na plakacie "mówią" głównie zdjęcia więc może być krótki. Kontakt: Fundacja Lubelska Straż Ochrony Zwierząt adopcje.lsoz@gmail.com 602228411 Quote
reksio7 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 suńka ma juz wątek na naszym forum beaglowym. Quote
sacred PIRANHA Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 proponuje porobic plakaciki realne i e-mailowe - wezme i te i te i bede rozwieszac/rozsyłać:-) Quote
MaDi Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 reksio7 napisał(a):suńka ma juz wątek na naszym forum beaglowym. Dziękuję:loveu: i proszę o link. Quote
MaDi Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 sacred PIRANHA napisał(a):proponuje porobic plakaciki realne i e-mailowe - wezme i te i te i bede rozwieszac/rozsyłać:-) Taki jest plan;) Quote
LadyS Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 evel napisał(a):MaDi, nie bij :oops: Dziewczyny, gdyby ktoś miał jakiś pomysł na półroczną bigielkę to niech mówi śmiało... Może jednak uda się przekonać jej dotychczasowych właścicieli, że pies, który sobie biega luzem po całej wsi nie jest najbezpieczniejszy :roll: Odnoszę wrażenie, że im niepotrzebny, więc może uda się ich jakoś o tym przekonać :roll: Podnoszę, bo to też problem, rasa ta sama. MaDi - napisałam już do modów w sprawie tego posta, który przeskoczył. Gdybym jakoś mogła pomóc, daj znać, jestem na miejscu do czwartku/piątku. Pewnie zobaczymy się we wtorek. Quote
as_ko Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 ladySwallow napisał(a):Podnoszę, bo to też problem, rasa ta sama. MaDi - napisałam już do modów w sprawie tego posta, który przeskoczył. Gdybym jakoś mogła pomóc, daj znać, jestem na miejscu do czwartku/piątku. Pewnie zobaczymy się we wtorek. Evl a może ktoś z forum beaglowego, o którym pisała reksio7 mógłby tą sunie wziąć na DT? To przecież jeszcze szczeniak, więc chętnych DS będzie multum. Pytałaś tam? Chociaż jak mówisz że sunia ma właścicieli to mogą ja tak chętnie nie oddać, ewentualnie pewnie będą chcieli sprzedać :( Ja czekam na relację o stanie zdrowia Coco. Właśnie wypełniam PIT mamie i jak spojrzałam na banerek Madi to już wiem, komu 1% podatku przesłać :) przynajmniej tak pomogę. Quote
LadyS Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Wiesz, skoro właściciele puszczają suczkę samą na dwór w nocy, to chyba nie dziwne, ze w końcu zniknie, nie? Coś ją potrąci, jakaś pijana grupka się nad nią poznęca, jakieś psy ją dopadną i pogryzą, ktoś ją zabierze do pseudo... Ludzie nie mają wyobraźni... Quote
as_ko Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 No to super ma tych właścicieli jak po nocy biega luzem :angryy: Czyli DT jej trzeba? Quote
LadyS Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 as_ko napisał(a):No to super ma tych właścicieli jak po nocy biega luzem :angryy: Czyli DT jej trzeba? Wiesz,nie wiem, czy dobrze zrozumiałam evel, ale mam wrażenie, że oni ją po prostu wypuszczają z mieszkania i tyle. A ona sobie wraca. Quote
sacred PIRANHA Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 ona mieszka chyba w domu..nie ogrodzonym i jest sobie wypuszczana na podworko...i sobie chodzi gdzie chce... Quote
malagos Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 as_ko napisał(a):To ja trzymam kciuki żeby coś ruszyło i żeby resztę psów udało się uratować :( ja też czekam i aż mnie ciska po ścianach.......Co za draństwo! Quote
MaDi Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Sunia jest bardzo kochana, ciągle śpi jest taka szczęśliwa ma wreszcie swoje prywatne spanko a nie mokre deski. Quote
as_ko Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Myślę że ona jest najbardziej szczęśliwa dlatego że ma dobrych ludzi dookoła siebie, którzy chcą jej dobra, opiekują się nią i interesują. Podejrzewam, że przez całe swoje życie nie doświadczyła tyle życzliwości ze strony człowieka :( Quote
beka Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 MaDi , jakie biedactwo :(. A onki też są?? A co do półrocznej suni, ja bym się nie zastanawiała jakbym ja znalazła na ulicy..... Quote
MaDi Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 beka napisał(a):MaDi , jakie biedactwo :(. A onki też są?? A co do półrocznej suni, ja bym się nie zastanawiała jakbym ja znalazła na ulicy..... Beka zapraszam na PW lub 602228411;) Quote
LadyS Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Wedle prośby MaDi filmik: http://tinypic.com/r/25zniw2/7 Quote
evel Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 beka napisał(a):A co do półrocznej suni, ja bym się nie zastanawiała jakbym ja znalazła na ulicy..... Problem w tym, że: a) moja suka chce ją zabić b) moja matka mnie zabije, jak przyprowadzę jeszcze coś żywego do domu :roll: c) nie bardzo mam co z nią zrobić, ale szukam ciągle jakiegoś rozwiązania :( MaDi, daj mi maila proszę, prześlę Ci projekt i zobaczysz czy może tak być. Quote
Recommended Posts