MaDi Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 muzzy napisał(a):Ile po tym zabiegu będzie dochodzić do siebie? Bo to pewnie dość poważna operacja. Powiem szczerze że nie wiem to wszystko indywidualna kwestia psiaka. Quote
MaDi Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Jest szansa na dom dla Coco wszystko będę wiedziała prawdopodobnie we wtorek. Quote
muzzy Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 MaDi napisał(a):Jest szansa na dom dla Coco wszystko będę wiedziała prawdopodobnie we wtorek. Napisałbym, że super, ale wolę się wstrzymać aż to będzie pewne, żeby nie zapeszyć :) Quote
jola_li Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 MaDi napisał(a):Jest szansa na dom dla Coco wszystko będę wiedziała prawdopodobnie we wtorek. Tfu, tfu, wcale się nie cieszę :siara: :siara: :siara: Quote
MaDi Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Dom odpowiedzialny studentka ostatniego roku weterynarii. Niestety mieszkanie i dlatego mam pewne obawy. Nie zraziła się jednak i jest świadoma wszelkich wad Coco. Quote
muzzy Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 MaDi napisał(a):Dom odpowiedzialny studentka ostatniego roku weterynarii. Niestety mieszkanie i dlatego mam pewne obawy. Nie zraziła się jednak i jest świadoma wszelkich wad Coco. Dostrzegam pewne analogie do mnie i Dropka :) Też wziąłem go od studentów ostatniego roku weterynarii i też miałem wątpliwości spowodowane małym mieszkankiem w bloku. Ale i ci studenci i inni zapsieni znajomi przekonali mnie, że mieszkanie to nie problem, tym bardziej, że mam możliwość zapewnić Dropkowi ruch. I skończyło się tak, że teraz muszę sprzątać kłaki takiego jednego łaciatego :D Quote
Tomo 2 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Pamiętajcie ważna jest świadomość co to jest beagle. Ważne nie to gdzie się mieszka ale ile czasu chcemy spędzać psiakiem np. na spacerach . Trzeba pamiętać że spacerek dla zdrowego beagle to 1 - 3 h w jednym spacerze. Tu sunia może nie mieć takich potrzeb ale może bać się schodów , windy . Pewnie nie za bardzo z czystością ale one b.szybko się uczą . Mamy u siebie na stanie np. Gaje też z pseudo mieliśmy obawy ale ona w fajnym super domku szybko opanowała tę sztukę. Sunia pewnie będzie zrównoważona i spokojniejsza niż większość beagle. Pozdrawiam. Całe forum trzyma kciuki. Quote
faith35 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 MaDi napisał(a):Coco prawdopodobnie w piątek będzie miała robiona plastykę. no to trzymam kciuki :thumbs: Quote
muzzy Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Tomo 2 napisał(a):może bać się schodów, windy. Oj może, może. Dropka przez pierwsze dni musiałem wnosić na schody, a w windzie kładł się plackiem. Ale po paru dniach się oswoił z tymi strasznymi przeszkodami, Coco na pewno też w razie czego da radę :) Ale kwestia długich spacerów to faktycznie czasami może być problem. Quote
MaDi Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 [quote name='Tomo 2']Pamiętajcie ważna jest świadomość co to jest beagle. Ważne nie to gdzie się mieszka ale ile czasu chcemy spędzać psiakiem np. na spacerach . Trzeba pamiętać że spacerek dla zdrowego beagle to 1 - 3 h w jednym spacerze. Tu sunia może nie mieć takich potrzeb ale może bać się schodów , windy . Pewnie nie za bardzo z czystością ale one b.szybko się uczą . Mamy u siebie na stanie np. Gaje też z pseudo mieliśmy obawy ale ona w fajnym super domku szybko opanowała tę sztukę. Sunia pewnie będzie zrównoważona i spokojniejsza niż większość beagle. Pozdrawiam. Całe forum trzyma kciuki. Tomo ja to wszystko wiem to nie pierwsza adopcja;) Schody już zna, walczymy obecnie z posadzką ale damy radę. Prawda jest taka,że ona odżywa dopiero w budynku:crazyeye: Quote
MaDi Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 faith35 napisał(a):i co z tym domkiem? :D Mam się spotkać z tą dziewczyną we wtorek jak dam radę. Quote
Iljova Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 To czekam cierpliwie na wiesci. Ważne żeby trafiła do troskliwego i odpowiedzialnego domku NA ZAWSZE. Quote
neshia Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Ja również trzymam kciuki i czekam na wieści o nowym domku. OBY!:kciuki: Quote
MaDi Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Zdradzę odrobinę tajemnicy;) Wyprawka dla Coco już zakupiona, w związku z tym,że przyszła Pani Coco jest chora wysyła swoją koleżankę aby jutro doglądała suni po operacji. No właśnie trzymać kciuki jutro zabieg jeśli nie będzie problemów możliwe jest,że zostanie połączona plastyka ze sterylizacją. Quote
MaDi Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Coco jest zabezpieczona finansowo a co najważniejsze czeka na nią dom więc myślę,że nie ma potrzeby zbierania już na nią funduszy. Dziękuje Wszystkim wspierającym sunię. Jeśli ktoś nie zdążył przelać funduszy a miał taki zamiar zachęcam do wsparcia Zuzi lub Reksa:diabloti: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Wieści cudne, ale kciuki nadal trzymam :thumbs::thumbs:. Quote
Selenga Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 MaDi napisał(a):Coco jest zabezpieczona finansowo a co najważniejsze czeka na nią dom więc myślę,że nie ma potrzeby zbierania już na nią funduszy. Dziękuje Wszystkim wspierającym sunię. Jeśli ktoś nie zdążył przelać funduszy a miał taki zamiar zachęcam do wsparcia Zuzi lub Reksa:diabloti: MaDi czy ja mam przez to rozumieć, że mam zamknąć allegro? Quote
IVV Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 milo przeczytac takie wiadomosci na koniec dnia:) trzymam za jutrzejszy zabieg !!!!! Quote
Recommended Posts