Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Iljova']Co słychać u Coco? Mam też nadzieję, że odnośnie pozostałych psiaków uda się coś zrobić.[/QUOTE]
O samopoczuciu Coco mi nie wiadomo, ale ma 250 PLN z cegiełek! :)

Posted

[quote name='basia0607']Czy są poczynione jakieś kroki aby ulżyć innym psom z tej psedohodowli ?[/QUOTE]

Było już o tym pisane na wątku ;) Fundacja zajmuje się tą sprawą już pewien czas.

Posted

[quote name='faith35'][B]as_ko[/B] co z allegro cegiełkowym dla Coco? :roll: Czekamy...:cool3:[/QUOTE]
Proszę się nie bulwersować :roll:
Allegro jest gotowe od wczoraj, czekałam tylko na informacje od Madi, które przekazała mi dzisiaj wieczorem. Z resztą Coco jest w tej kwestii jak na razie zabezpieczona chociażby bazarkiem cegiełkowym, w gorszej sytuacji jest Zuzia, na którą mniej osób wpłaca pieniążki :-(

Posted

[quote name='basia0607']Czy są poczynione jakieś kroki aby ulżyć innym psom z tej psedohodowli ?[/QUOTE]
Oczywiście, uprzedzę pytania psy są w dobrej kondycji fizycznej nie wiem czy się cieszyć z tego powodu czy płakać.

Posted

Przepraszam,że się nie odzywałam cały dzień ale byłam w rozjazdach interwencyjnych i w dodatku mam problemy z internetem.
Rozmawiała z lekarzem jutro po południu robimy badania serducha.

Posted

[quote name='as_ko']Allegro zaakceptowane przez Madi :) dopisałam też to o podatku.
Rozsyłajcie:
[URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1443178854[/URL][/QUOTE]

:laola::Rose:

Posted

[quote name='as_ko']Allegro zaakceptowane przez Madi :) dopisałam też to o podatku.
Rozsyłajcie:
[url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1443178854[/url][/QUOTE]
Dziewczyny, nie zdziwcie się jak wam allegro zamknie tę aukcję bez uprzedzenia...
jest sprzeczna z co najmniej 3 punktami regulaminu allegro...

Posted

[quote name='Selenga']Dziewczyny, nie zdziwcie się jak wam allegro zamknie tę aukcję bez uprzedzenia...
jest sprzeczna z co najmniej 3 punktami regulaminu allegro...[/QUOTE]

W takim razie powinni zamknąć jeszcze co najmniej kilka innych takich samych aukcji, a one jednak dalej są.

Posted

[quote name='Selenga']Dziewczyny, nie zdziwcie się jak wam allegro zamknie tę aukcję bez uprzedzenia...
jest sprzeczna z co najmniej 3 punktami regulaminu allegro...[/QUOTE]

Dokładnie, a przede wszystkim brakuje formuły co jest przedmiotem aukcji czyl np

"Przedmiotem aukcji jest zdjęcia blablabla"

Sprzedając na allegro nie sprzedajemy powietrza a musi byc wykazany przedmiot aukcji.

[FONT=Arial]To [/FONT][QUOTE][FONT=Arial]W podziękowaniu za okazane serce po zakończeniu aukcji będziemy rozsyłać drogą mailową plakaty z podziękowaniami i zdjęciami Coco.
[/FONT][/QUOTE] jest niewystarczające. Pozostaje mieć nadzieję że akurat allegro nie leci robotem przez aukcje. Bo jak słusznie Selenga zauważyła z regulaminem cienko. Ale z całego serducha życzę aby się udało.

I przy okazji napisałam już do MaDi ale skoro pisze to i o tym też zajęłam się robieniem plakatu dla Coco i mnie zarajcowało zrobić plakat tematyczny o pseudo, a taki wymaga więcej pracy niż standardowe adopcyjne które robię. Ponieważ MaDi jest związana z terminami wydruku tych adopcyjnych ja zrobię standardowe adopcyjne a spokojnie skończę ten o pseudo. Autor zdjęć oczywiście będzie uwzględniony.

[quote name='as_ko']W takim razie powinni zamknąć jeszcze co najmniej kilka innych takich samych aukcji, a one jednak dalej są.[/QUOTE]

Wybacz ale wobec tego co uważasz że niezgodne z regulaminem jest? I które powinny zamknąć. Przepraszam ale Selenga napisała w dobrej wierze. I masz też rację powinni inne zamknąć o ile de facto są niezgodne z regulaminem. I jest druga strona medalu istotnie przypadek może zrządzić, że się uda, nawet potem jeszcze z 5 czy iles razy. Ale któregos dnia i tak robot wypatrzy. Potem na ogół takie konto jest bardzo obserwowane i uwierzcie zawsze można się do czegoś doczepić. Cioteczki kochane nie ma się co fochać Selenga ma duże doświadczenie w takich aukcjach i wie co pisze i pisze z życzliwości.

Jeszcze jedno jak allegro zamyka aukcje dostajecie wyjaśnienie z szablonu, nigdy nie jest wskazany konkret. A potem są gdybania, zemścili się, nie chcą ratować psów itp. Nie zdarzyło sie aby ktoś zapytawszy dlaczego zamknięto aukcje otrzymał odpowiedź bo np "nie było przedmiotu aukcji". Przychodzi mail w którym jest ogólno-globalne bleblanie o niezgodności z regulaminem i zaproszeniem do zapoznania się. Ćwiczone, sprawdzone teraz siedzę na forum użytkowników allegro i od innych dowiaduję się i z pokora przyjmuję.

Posted

[quote name='Isadora7']
Jeszcze jedno jak allegro zamyka aukcje dostajecie wyjaśnienie z szablonu, nigdy nie jest wskazany konkret. A potem są gdybania, zemścili się, nie chcą ratować psów itp. Nie zdarzyło sie aby ktoś zapytawszy dlaczego zamknięto aukcje otrzymał odpowiedź bo np "nie było przedmiotu aukcji". Przychodzi mail w którym jest ogólno-globalne bleblanie o niezgodności z regulaminem i zaproszeniem do zapoznania się. Ćwiczone, sprawdzone teraz siedzę na forum użytkowników allegro i od innych dowiaduję się i z pokora przyjmuję.[/QUOTE]
Co więcej - osoby, które chciałyby taką zamkniętą aukcję obejrzeć bo mają ją np. w obserwowanych, widzą komunikat, że aukcja została zamknięta przez pracowników allegro. Nawet sobie nie wyobrażacie jak to odbierają potencjalni kupujący - pierwsza myśl "oszustwo" i o wiarygodności możecie zapomnieć.
Obiecałam, że zrobię aukcję dla Coco i ją zrobię, tylko potrzebuję jeszcze troszeczkę czasu...