Poker Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 ABSOLUTNIE NIE WOLNO DAWAĆ Paracetamolu , ani pochodnych Ibuprofenu!!! Chłopaki cudne ,a jak Tola? Quote
Mysza2 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 cioteczki Szaraczek Andegawenki za TM :( http://www.dogomania.pl/threads/185826-Niewidomy-Szaraczek-szcz%C4%99sliwy-juz-u-andegawenki-%29-Trzymajcie-kciuki!!! Quote
Nadziejka Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Zosienko pozdrawiamy i sciskuniamy te cudna rodzinke twaoj sakrb:iloveyou::thumbs:bylam u Szarunia , nie moge uwierzyc :shake: Quote
Zosia123 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Apollo mało jęczał w nocy, za to jęczy teraz... Nie jestem jednak pewna, czy to po części nie jest z nudów, bo jak jest większy ruch w domu, to przestaje. A jak ja siadam przy komputerze, to zaczyna się koncert. Oto zalecane preparaty: ArthroVet, WitaVet, Aescin, Rutinoscorbin, Quinax (na oczka) i do tego tran lub olej. Apollo został dzisiaj wykąpany, tzn. razem się kąpaliśmy ;), a następnie po raz kolejny wyczesany. Niestety jeszcze trochę śmierdzi, ale już trudno. Wydaje mi się, że Tola się ciutkę uspokoiła. Z drugiej strony większość czasu spędza przytulona do mnie. Jak siedzę przy komputerze, to ona leży na moich stopach, pomimo że oznacza to leżenie na deskach podłogi. Wcześniej preferowała swój materacyk. Mam poza tym wrażenie, że zarówno Bruno, jak i Tola, trochę się boją Apcia. On natomiast mało zwraca na nich uwagi, gdyż najważniejsi są jedzeniodawcy, czyli my. Quote
giselle4 Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Kochane, na razie nic się nie dzieje, więc nie panikujcie z tymi pieniążkami. Jeżeli naprawdę będziemy potrzebować pieniędzy, to na pewno będę apelować. Jest naprawdę zbyt wiele potrzebujących psów żeby trzymać te pieniądze. Apcio - chociaż nie wiem, czy nie Alf - był dzisiaj z nami w parku. I nawet na chwilę się nie położył, chociaż często przystawaliśmy, bo przecież musiałam wszystkim znajomym od psów opowiedzieć jego historię Co więcej, chciał biegać z Brunem i Tolą Biegają beze mnie... Hau hau ja też! No nie, przyczepili mnie do krzaka i sami się bawią... piekny i szczesliwy:) Quote
Poker Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Czyli sytuacja pomału się stabilizuje. Toli pewnie jest gorąco na materacyku , więc wybrała podłogę u stóp swojej najukochańszej pańci. Wśród wymienionych leków nie ma żadnego na serce. Może dr zapomniał ? Można by się upewnić. Quote
Zosia123 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 giselle4 napisał(a):Zosiu moze byc Alf:) Bo on jest podobny to tego Alfa z serialu :) Chociaż już teraz ciut mniej, bo wystrzygłam mu te kołtuny na łapach, żeby mniej ziemi nanosił do mieszkania :) Quote
Zosia123 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Poker napisał(a):Czyli sytuacja pomału się stabilizuje. Toli pewnie jest gorąco na materacyku , więc wybrała podłogę u stóp swojej najukochańszej pańci. Wśród wymienionych leków nie ma żadnego na serce. Może dr zapomniał ? Można by się upewnić. OK zadzwonię do niego jutro. Quote
giselle4 Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 oj,Zosiu ..Zosiu zatelefonuje jutro chce pogadac:) Quote
Basia1244 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Ja tylko w sprawie przeciwbólowych - absolutnie nie wolno podawac paracetamolu, ibupromu, pyralginy - chyba, że chcesz psu zafundowac krwotok! - Dla psów są psie środki przeciwbólowe/przeciwzapalne , ale skoro wet nie przepisał, to znaczy, że nie ma potrzeby podawać. Quote
Poker Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Basia1244 napisał(a):Ja tylko w sprawie przeciwbólowych - absolutnie nie wolno podawac paracetamolu, ibupromu, pyralginy - chyba, że chcesz psu zafundowac krwotok! - Dla psów są psie środki przeciwbólowe/przeciwzapalne , ale skoro wet nie przepisał, to znaczy, że nie ma potrzeby podawać. Już Zosia wie, otrzymała stosowne informacje. Quote
Zosia123 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 W oddali Tola z patyczkiem. Alf ;) też się bawił patyczkiem, ale dość szybko mu się znudziło. Quote
Basia1244 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Zosia przyznaj się - jakich używasz odmładzaczy dlaApolla! Bo ja tez chcę! Quote
Mysza2 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='Basia1244']Zosia przyznaj się - jakich używasz odmładzaczy dlaApolla! Bo ja tez chcę![/QUOTE] i ja , i ja :):) Ale jest śliczny, i ten pychol zadowolony, Zosiu ukłony Quote
giselle4 Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 nooo zrobilas z niego prawdziwego kawalera z miasta:) Quote
Basia1244 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Bo Zosia jak pokocha takiego psiaka, to on to czuje i ...pięknieje w jej rekach! Quote
Zosia123 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Basiu, Myszko, zapraszam do nas - troszkę was wyszczotkuję i dokarmię i będziecie jak nówki ;) Ale tak naprawdę to Apollo-Alf jest zasługą całego szeregu osób, nie tylko moją! Ciągle jeszcze wyłażą z niego stare filce - on już się chyba z tym pogodził że co chwila dopadam go ze szczotką :) I coraz częściej zdarza mu się zostawić parę kuleczek, tak samo jak Brunowi i Toli - czyli chyba nareszcie jest najedzony. Natomiast zamykanie w łazience na czas karmienia okazało się niewypałem, bo... on potrafi otworzyć sobie drzwi. Jak to robi, nie mam pojęcia, ale najwyraźniej musi umieć na tyle wysoko podskoczyć, żeby dosięgnąć do klamki przednimi łapami. I jak zje to wymaszerowuje do nas do kuchni - ale dzięki temu Bruno i Tola szybciej kończą swoje porcje ;) Nie ma przy tym mowy o jakichkolwiek awanturach - każde doskonale wie, co to prawo własności. Dość dobrze rozumie gest "idź na legowisko", tzn. wyciągniecie ręki. Teraz uczę go "połóż się" i chyba robi postępy :) Quote
Poker Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Pięknie chłopak, przepraszam PAN, wygląda. Jest bardzo dostojny. Super. Quote
Basia1244 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='Zosia123']Basiu, Myszko, zapraszam do nas - troszkę was wyszczotkuję i dokarmię i będziecie jak nówki ;) [/QUOTE] To ja się zapisuję! :) oby tylko bez furminatora było :) a z dokarmianiem - to raczej odchudzanie dla mnie :) zestaw O poproszę :) Quote
Recommended Posts