Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No chłopak nieładnie dziś się załatwiał - właściwie wodą. Ale to normalne przy zmianie karmy, no i stres. Wieczorem już widziałam że zaczyna gęstnieć. Zobaczymy. A zaraz będą foteczki.

Posted

[FONT=Arial Black]Apoloniuszku kochany:thumbs::calus:my sercem z toba psinko cudna , on sie musi przyzwyczaic pomalutku , narazie to jest zdezorientowany biedulek , tyle sie dzieje wokol psiaczka:multi:pomaluniu musi zapoznac zapaszki hotelikowe , psiaczki wywachac , kwieteczki , miejsce sobie znalezc na polu wygodne dla swych kosteczek , przecie to sama starowinka , kochaniutku ja za twoje zdrowko sie modle i sciskuniam caluni czas , ciorpliwoscia pomalenku sie uda wszystko , nie szybko , pomalunku i duzo trzeba mowic do niunia[/FONT]

Posted

LILUtosi napisał(a):
Apollo był dzisiaj u weta, miała przebadany kał i wyszło straszne zarobaczenie lamblią. Podobno od tego może być chudy. Ale więcej może Zosia napisze.

leki przesle jeszcze dzisiaj....:(

Posted

Grażynko, to może ja poproszę cioteczki żeby z bazarku dla Szamanka który już w domku przeznaczyć na Apolla.
Jak się wszyscy zgodza a zwłaszcza .blueberry. która podarowała fanty to parę grosików będzie

Posted

Już zdaję relację. Apcio bardzo grzecznie sprawował się w trakcie podróży, troszkę miziania wystarczyło żeby się grzecznie położył w samochodzie. U weta był niezwykle spokojny - hm, tak jakby to była jego pierwsza wizyta u weterynarza i nie wiedział, jeszcze, co oznacza zapach gabinetu weterynaryjnego. Pierwsze co to wprowadziliśmy go na wagę i okazało się, że waży 24 kg... :( (Mój Bruno jest mniej więcej jego wielkości i waży prawie 40 kg, i to jest raczej chudy!!). Zresztą przy pierwszym pogłaskaniu jego jeszcze w schronie przeraziłam się jego chudością - to tak jakby pogłaskać kaloryfer!
Zbadaliśmy na razie kał: test na pasożyty i test na strawność. Wyszło zarobaczenie lambliami. Pies powininen dostawać Aniprazol przez 5 dni po 2,5 tabletki. Za 10-14 dni badanie kontrolne kału.
Jest oczywiście możliwość, że pies cierpi na inne schorzenia. Na pewno ma coś ze stawem biodrowym. Weterynarz powiedział jednak, że trzeba go najpierw wyprowadzić z niedożywienia, a potem zrobić kolejne badania.