Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Book Antiqua]:multi::multi:Edit: Najnowsze wieści są takie, otóż BARY został adoptowany. Ma swój dom i swojego Pana, oby już na zawsze!:multi::multi:

Edit: Golduś/Bary pojechał do domu tymczasowego, trzymamy kciuki za chłopaka!

Dzisiaj z interwencji w Bielawie został przywieziony piękny pies w typie goldena. Czy będzie szukał nowego domu, czy odbierze go właściciel - czas pokaże. Miłośnicy zwierząt zadadzą sobie pytanie, czy goldenek powinien wrócić do dotychczasowego domu? Jest gruby i owszem, ale wydaję mi się, że żył na dworze. Sierść przeokropnie śmierdzi, jest skołtuniona i brudna. Czy taki pies zasługuję na życie w budzie/kojcu?

Schroniskowe imię GOLDUS, wiek około: 3-4 lata.
Na razie czekamy na koniec kwarantanny, czyli 15 dni. W tym czasie zostanie zaszczepiony i odrobaczony. Jeśli nie znajdzie się właściciel zaczniemy ogłaszać i szukać nowego domu.

Pies przebywa w schronisku Azyl w Dzierżoniowie,
tel. 74 831 18 00
tel. kom. 664 315 852

Na koniec dodam, że mały był bardzo grzeczny podczas sesji zdjęciowej. Jest spokojny i posłuszny, mam nadzieję, że wkrótce jego tułaczką się zakończy.
[/FONT]

• Replies 252
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wysylam jeszcze, dlatego jak mozesz to pokaz slicznotke w szerszym kregu.
Poki nie skonczy sie kwarantanna nie mozemy nic zrobic. Tak mysle, czy ona nie jest z jakiejs "domowej hodowli" do rodzenia dzieci...Sprawdzimy cycuszki.

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Nie wysylam jeszcze, dlatego jak mozesz to pokaz slicznotke w szerszym kregu.
Poki nie skonczy sie kwarantanna nie mozemy nic zrobic. Tak mysle, czy ona nie jest z jakiejs "domowej hodowli" do rodzenia dzieci...Sprawdzimy cycuszki.

wyszorujemy,wyszczotkujemy i do domku oddamy:)

Posted

Piękna jest :loveu:
Aż mnie ściska jak widzę kolejne goldeny w schroniskach :-( a ja nie mam warunków, żeby dać im dom :placz: Koniecznie sprawdźcie jej stan zdrowia i oby się nie okazała w ciąży :shake:
Jak będę mogła pomóc robiąc ogłoszenia to dajcie znać.

Posted

Jeżeli właściciel się nie znajdzie sunia trafi najprawdopodobniej pod opiekę Fundacji Aurea (wyczytane na forum).

Gdyby była potrzebna jakaś pomoc w oględzienach suni na miejscu to proszę o kontakt.

Posted

[quote name='Rachelaa']Jeżeli właściciel się nie znajdzie sunia trafi najprawdopodobniej pod opiekę Fundacji Aurea (wyczytane na forum).

Gdyby była potrzebna jakaś pomoc w oględzienach suni na miejscu to proszę o kontakt.[/QUOTE]
W tej chwili ona jest na kwarantannie, kazde odwiedziny dopiero po zakonczeniu.
Gisella jest dzisiaj w Azylu, moze cos skrobnie co u Goldi. Jesli tylko zglosi sie wlasciciel - powiadomi.
Miejmy nadzieje, ze jednak sunia bedzie miala szanse na nowe zycie i traktowania na jakie zasluguje a Pan juz o niej zapomnial ;)

Posted

Interesuje mnie stan zdrowia, czy jest szczenna? Czy Aurea otoczyła ją opieką czy trzeba będzie suni zrobić allegro i pakiet ogłoszeń? Jakie ma cechy charaktru, czy toleruje inne zwierzęta, koty, dzieci... no im więcej tym lepiej :)

Posted

[quote name='_Goldenek2']Interesuje mnie stan zdrowia, czy jest szczenna? Czy Aurea otoczyła ją opieką czy trzeba będzie suni zrobić allegro i pakiet ogłoszeń? Jakie ma cechy charaktru, czy toleruje inne zwierzęta, koty, dzieci... no im więcej tym lepiej :)[/QUOTE]
Odnosnie zdrowia musimy zaczekac na wiesci od Giselli, jest w Azylu i wieczorem napewno napisze co i jak.
Poki jest na kwarantannie wstrzymujemy sie z oglaszaniem suni, a jak sie zakonczy to pakujemy małą i do Fundacji. Co do ogloszen pozniejszych to juz dziewczyny sie musza wypowiedziec, jak rowneiz nt. charakteru czy tolerancji na inne zwierzaki.
W schronisku nie ma mozliwosci sprawdzenie na koty i dzieci.

Tyle co ja mialam z nią kontaktu to byla bardzo spokojna, zaciekawiona otoczeniem ale posluszna. Nie chciala wracac do kojca, pewnie teskni za domem, jakikolwiek byl :shake:

Posted

Wszystkich bardzo serdecznie przepraszamy
dzisiaj zwierze poleciało do SPA i wsrod dredow i koltunow znalezlismy siusiaka i dobrze ze nie obcielismy hihihi:0
tak wiec nie suczka w ciazy........... tylko zapasiony chłopak zerwany z łancucha.
sorry
ale jest łagodny i spokojny,posłuszny ,slicznie daje obie łapki

Posted

jak dwaj faceci...wiecznie zadowoleni:)
[URL="http://gis4.wrzuta.pl/obraz/powieksz/440uITpJX7z"][IMG]http://gis4.wrzuta.pl/sr/d/440uITpJX7z/27.01.2011_058[/IMG][/URL]

chyba sie z nim zaprzyjaznie:)
[URL="http://gis4.wrzuta.pl/obraz/powieksz/7m6V17bJHtL"][IMG]http://gis4.wrzuta.pl/sr/d/7m6V17bJHtL/27.01.2011_060[/IMG][/URL]