Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka uwag - może się do czegoś przydadzą.

Na przyjaźni ze zwierzętami zyskują też ludzie, niekiedy bardzo wiele:

- dla wielu samotnych ludzi pies jest jedynym przyjacielem, dla którego warto jeszcze żyć,

- tak wielu samotnym w rodzinie dzieciom łatwiej jest kochać swojego psa, bo dorośli zawodzą, a kochać kogoś potrzeba,

- uczmy dzieci nie tylko zaradności, ale i współczucia dla krzywdzonych istot żywych, aby mogły być w pełni "człowiekiem",

- uczmy dzieci poszanowania i troski dla istot żywych, a wiele lat później
mniej będzie rodziców osamotnionych na starość. Najłatwiej w okresie
dzieciństwa kształtować taką postawę.

A od siebie, jestem zadowolona ze swojego życia rodzinnego, zawodowego, towarzyskiego, ale nie wyobrażam sobie tego życia bez moich psiaków.
Zbieramy siły i czekamy na informacje, co i kiedy należy robić.

• Replies 958
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Watek zostal lekko przetrzebiony. Jesli ktos ma ochote na luzna dyskusje w temacie, dywagacje i zbedne domysly - zapraszam do watku "dyskusje i dyplomacja". Ten watek prosze pozostawic dla doniesien prasowych tudziez rzeczowych pytan do koordynatorow.

Dla koordynowania ulotek i plakatow istnieje watek pod odpowiednim tytulem.
W sprawie petycji rowniez.

Prosze o trzymanie sie tematyki watkow, bo zginiemy w balaganie.

Posted

Jeszcze jeden post organizacyjny. Z gory przepraszam za to ze przez najblizsze dwa tygodnie bedziemy sie troszke mniej na tym Forum odzywac. Jedziemy na urlop, ktory ze wzgledu na tryb zycia i straszliwie stresujaco-drenujaca :) prace jest dla nas niezbedny dla zachowania rownowagi psychicznej. Nie oznacza to ze wylaczamy sie ze sprawy Ozziego, a jedynie fakt iz mozemy byc bardziej dostepni telefonicznie niz na forum (choc bedziemy miec internet i co wieczor bedziemy sie starac byc na biezaco).

Ela i Krzys

Dla tych, ktorzy potrzebowali by naszych numerow telefonow a jeszcze ich nie mieli - udostepnic je moze Medar.

Posted

Myszka.xww napisał(a):
Watek zostal lekko przetrzebiony. Jesli ktos ma ochote na luzna dyskusje w temacie, dywagacje i zbedne domysly - zapraszam do watku "dyskusje i dyplomacja". Ten watek prosze pozostawic dla doniesien prasowych tudziez rzeczowych pytan do koordynatorow.

Dla koordynowania ulotek i plakatow istnieje watek pod odpowiednim tytulem.
W sprawie petycji rowniez.

Prosze o trzymanie sie tematyki watkow, bo zginiemy w balaganie.

Myszko - witaj - poprosze o link do wątku "plakatowego" - chcę przejrzeć propozycje tekstów - dziekuje,pozdrawiam i dziekuję .EMIR

Posted

Cytat z gazety:

„Zbiłbym tę dziewczynę, zatłukłbym łopatą” – piszą ludzie, którzy – jak twierdzą – nie skrzywdziliby psa. Po drugiej stronie barykady są ci, dla których życie zwierzęcia nie jest warte takiego szumu. Obrońców psów mają za fanatyków i hipokrytów. W Lubinie historia Ozzy’ego zmobilizowała samorządowców do budowy schroniska dla zwierząt. Jeśli powstanie, nada sens tej bezsensownej śmierci. Na razie jednak jest tylko szum. Nic więcej.

Trochę za mało o tych, którzy nie zatłukliby Agnieszki łopatą a zaprowadzili ją - jeśli to ona zrobiła - do psychiatry. I o obrońcach psów, którzy poświęcają swój czas i pieniądze dla "tylko psów".

Posted

Czy wiadomo już coś kiedy będą nadane materiały realizowane przez Polsat, i ewentualnie inne stacje - miało być tvn ? Bo wszystko sie jakoś uciszyło. I czy ktos ( w domyśle osoby koordynujące sprawę) wiedzą coś na temat spraw prowadzących przez policję czy tez prokuraturę ?

Posted

Ja juz przetlumaczylam teksty i wyslalam do tutejszego dyrenesbeskyttelse.
Nie wiem, ile bedzie podpisow. Odnosnie Polski, niewiele moge zrobic, poniewaz jestem zbyt daleko.
Tekst, ktory przetlumaczylam na jezyk angielski ( artykul z gazety autorstwa pana Piotra Kanikowskiego ) zostal przekazany przez jedna z forumowiczek szwedzkiej dziennikarce. Nie wiem, gdzie zostanie przez nia wykorzystany.

Posted

Kićka napisał(a):
Czy wiadomo już coś kiedy będą nadane materiały realizowane przez Polsat, i ewentualnie inne stacje - miało być tvn ? Bo wszystko sie jakoś uciszyło. I czy ktos ( w domyśle osoby koordynujące sprawę) wiedzą coś na temat spraw prowadzących przez policję czy tez prokuraturę ?

Polsat - emisja 12.09.06 godzinę podadzą później.
TVN nie zainteresował się tematem.
Prokuratura jest na etapie przesłuchiwania świadków i zbierania dowodów.

Zajżyj do wątku o ulotkach i plakatach. Tam się sporo dzieje.

Posted

DOGOMANICY !!! Zamieszczajcie ten apel gdzie tylko się da. Brakuje ludzi!!! Do znajomych na GG, w statusie gg , na innych forach itp

DZIAŁAJCIE!!!

Osoby chętne (sprawa Ozzy’ego i nie tylko ) do rozprowadzania plakatów, ulotek i zbierania podpisów pod petycją do Rządu, dotyczącą "bestialskiego traktowania zwierząt, zaostrzenia kar dla ich oprawców i poprawienia bytu zwierząt", proszone są o zgłaszanie się do: kacha_wawa :
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30380
lub

GG: 7338690
telefon: 0603647237
http://www.monia-o-ozzym.blogownik.pl/

Posted

medar napisał(a):
Polsat - emisja 12.09.06 godzinę podadzą później.
TVN nie zainteresował się tematem.
Prokuratura jest na etapie przesłuchiwania świadków i zbierania dowodów.

Zajżyj do wątku o ulotkach i plakatach. Tam się sporo dzieje.

TVN 24 dzis sie z nami skontaktowal. My jestesmy niestety za daleko dla nich (Elblag obecnie), ale z tego co wiemy rozmawiali juz tez z Ania i z Ulv. Moze bedzie kolejny program. Jak bedziemy miec szczegoly to bedziemy Was informowac.

Posted

ja bym bardzo chciała pomóc z petycjami. Ja mogę zająć się tym we Wrześni a asprawe nagłościłam już w tow.opieki nad zwierzetami w gnieźnie także oni tez beda zbierac podpisy. niedlugo organizuja jakas impreze takze... fajnie by było
czy ktos moze mnie bardziej wtajemniczyc?

Posted

super że takie bestialstwo wyszło na światło dzienne i zostało mocno nagłośnione, może dzięki temu biednemu psiakowi i całej powstałej z tego akcji zmieni się cos w polskim prawie i ludzkie bestie częściej będą ponosić odpowiednie kary za swoje czyny

Posted

agusiazet napisał(a):
Z tego artykułu wynika, że Ania W. zleciła uśpienie psa. A to przecież bzdura!!! Niech ktoś im to powie, że chyba nie trzymają się faktów.

Typowa dziennikarska pomyłka, już dzwoniłem do gazety. Wersja drukowana już poszła, na portalu mają poprawić.