Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='GoniaP']Taka wzmianka pokawiła się dziś w Gazecie Wrocławskiej, str. 5, wyd. legnickie:
" Lawina doniesień?
Dorota Dąbrowska, społeczny
inspektor z Krakowskiego
Towarzystwa Opieki nad
Zwierzętami złożyła wczoraj
na policji zawiadomienie
o podejrzeniu popełnienia
przestępstwa przez Agnieszkę
W. Zarzuca jej, że dopuściła
do pobicia i uśmiercenia
powierzonego pod jej opiekę
psa Ozzy. Doniesienia
zamierzają złożyć też instytucje
zajmujące się ratowaniem
zwierząt: fundacje Emir, Arka,
Viva. O sprawie szerzej
w jutrzejszej gazecie. (PEKA)".

I bardzo dobrze, ale lawina to by była jakby każdy z nas złozył osobno doniesienie wkońcu to obowiązek każdego obywatela :mad: ciekawe co by zrobili na Policji lub w prokuraturze jakby dostali paręset doniesień :czytaj: :hmmmm:

• Replies 958
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Połowe by odrzucili albo umorzyli z 1/4 to by sie im zapodziało reszta utkneła w toku sprawy :grins: :grins: :grins: :grins: :grins:

tak Przy okazji dobrze ze mamy wielka siec telewizyjna zainteresowana i dla ktorej to nie by ł TYLKO pies:Cool!:

Posted

Jest duża szansa na materiał w TVN, po prostu czekali na konkretny dowód - a takim jest wynik sekcji.

Druga dobra wiadomość:
Admin wyraził zgodę i ma się zająć modyfikacją Forum ( propozycje podałem we wcześniejszym poście ) Tak że Ozzy będzie miał swój osobny dział.
Poza tym szykują się do wzmocnienia "sprzętu" Dogomanii...:-)

Posted

[quote name='medar']Jest duża szansa na materiał w TVN, po prostu czekali na konkretny dowód - a takim jest wynik sekcji.

Druga dobra wiadomość:
Admin wyraził zgodę i ma się zająć modyfikacją Forum ( propozycje podałem we wcześniejszym poście ) Tak że Ozzy będzie miał swój osobny dział.
Poza tym szykują się do wzmocnienia "sprzętu" Dogomanii...

No to rewelacja, w końcu będzie wszystko czarno na białym :)

Posted

No to bardzo dobrze. Bo te wątki są w kilku miejscach, a szukanie ich w oddzielnych działach jest b. kłopotliwe. Będzie lepiej dla zainteresowanych tematem, oraz dla tych, których to nie interesuje.

Posted

Przepraszam, ale napiszę tu OFF'a. Wiem, że to są moje prywatne odczucia, ale czy nie wydaje wam się , ze ten temat jest trochę nie na miejscu? ''... jego śmierć nie pójdzie na marne''... Przepraszam, wiem , że to poważny temat i nie powinnam go zaśmiecać, no ale gdzie mogłam to napisać?

Posted

[quote name='medar']Jest duża szansa na materiał w TVN, po prostu czekali na konkretny dowód - a takim jest wynik sekcji.

"]

a czy konkretny program, czy ogólnie TVN, bo teraz nie wiem na co mam czychać.

Posted

Według mnie, tytuł jest jak najbardziej na miejscu, gdyż sugeruje, że śmierć Ozzy'ego może coś zmienić, że dogomaniacy się starają, że doprowadzą sprawę do końca.

Posted

medar napisał(a):
Jest duża szansa na materiał w TVN, po prostu czekali na konkretny dowód - a takim jest wynik sekcji.

Druga dobra wiadomość:

No to strasznie się cieszę, że nasze starania zaowocowały.

Dla Myszki to będzie ułatwienie i jest za tym pomysłem, myslę, że to także był dla Admina argument :)

Posted

Kićka napisał(a):
a czy konkretny program, czy ogólnie TVN, bo teraz nie wiem na co mam czychać.
Dziennikarz, na którego dałam Medarowi namiary jest z Faktów TVN24 - więc może tam...

Posted

Cavisia napisał(a):
zauważyliście, że od czasu jak są już znane wyniki sekcji, to skończyły się występy trolli różnego rodzaju?

A gdzie zostaly podane wyniki sekcji?? Sledze ten watek codziennie, czyzbym przeoczyla??
Nieeee. Ponizej ktos napisal, ze beda podane po poludniu.

Posted

marisa napisał(a):
O prosze, wyniki sekcji nie zostaly jeszcze podane.

Mariso..litosci. Wyniki zostaly juz przeslane do Moderatora. Nie kazdy ma mozliwosc spedzania wiekszosci czasu na forum.. Jeszcze chwile cierpliwosci..

Posted

Dzisiaj jest króciutka wzmianka o zawiadomieniu policji o pop. przestępstwa. Jutro ma być szerszy artykuł.
Jak tylko będzie - wkleję na bloga.

Posted

Nie karmić a propos trolli.
Czekamy spokojnie na wyniki- wróci z pracy Moderator, to poda informacje. Nie ma powodu podkręcać atmosfery- czekaliśmy tyle wszyscy, poczekamy tyle ile będzie trzeba.

Posted

Przepraszam, zostałam źle zrozumiana. Mówiąc o opublikowanych wynikach sekcji, użyłam skrótu myślowego. Chodziło mi o to, że tak naprawdę znamy już dwie podstawowe rzeczy z sekcji - mianowicie, że nie zastosowano morbitalu, a po drugie, że pies był bity i katowany .

Posted

marisa napisał(a):
doskonale wiem, do kogo byl skierowany m.inn post Calvisi, w ktorych pisala o trollach.

To wie tylko Cavisia, a reszta jest domniemaniem.

Posted

Prosze o wiekszy umiar w postach. Watek nie sluzy wzajemnym przepychankom.
Prywatne dyskusje na temat adwersarzy prosze przeniesc na offtopic.

Przypominam rowniez, ze watek bedzie co pewien okres czasu czyszczony z postow nie wnoszacych nic nowego z uwagi na jego przejrzystosc.

Posted

nie wiem czy mogę tu to zamieścić i czy gdzieś już ktoś nie pisał - za dużo tu jest bałaganu i nie potrafię sie połapać - znalazłam na interii takie coś:

http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/Areszt_dla_bezdomnego_za_okrutne_zabicie_kota,786753,2943

jak widać w tym przypadku Prokuratura zasądziŁa areszt... za okrutne zabicie zwierzęcia... Może jest to jakiś promyk nadziei, Że sprawy o okrutne morderstwa zwierząt zaczną być traktowane powaŻniej i wogÓle...

*wybaczcie, Że polskie literki sĄ duŻe - coŚ mi siĘ dzieje z klawiaturĄ i wogÓle kompem.....

Posted

Marisa, to chyba nie było potrzebne... :roll: :roll: :roll:

A co do ulotek, to ja moge je rozprowadzić w Chorzowie, moja siostra (15 l.)ma dużo znajomych z różnych szkół i oni też chętnie pomogą.

Posted

[quote name='Martula_G']nie wiem czy mogę tu to zamieścić i czy gdzieś już ktoś nie pisał - za dużo tu jest bałaganu i nie potrafię sie połapać - znalazłam na interii takie coś:

http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/Areszt_dla_bezdomnego_za_okrut

jak widać w tym przypadku Prokuratura zasądziŁa areszt... za okrutne zabicie zwierzęcia... Może jest to jakiś promyk nadziei, Że sprawy o okrutne morderstwa zwierząt zaczną być traktowane powaŻniej i wogÓle...
Tak, tylko jemu zasądzili areszt ze względu na brak miejsca zameldowania/zamieszkania, wiesz, że potem szukaj wiatru w polu... nie ma gdzie wysłać wezwania do sądu.

Posted

Ale może to jakiś mały plusik, mały promyk nadziei, że coś się zmieni na lepsze... Myślę, że w sparwach o okrytne zabicie zwierzęcia należy się nagłaśnianie, żeby do ludzi dotarło coś... nawet jeśli ktoś komentuje, że to tylko pies itepe... ale to już coś - znak, że przez chwilę o tym pomyslał.... nie wiem.. nie znam się, psychologiem nie jestem...

Posted

Dzisiaj z ludźmi z Telewizji Kablowej Lubin i Radia TOK FM byłem obecny przy składaniu doniesień w lubińskiej prokuraturze. Pani prezes fundacji Emir złożyła dwa doniesienia: jedno przeciwko Agnieszce (o uśmiercenie psa ze szczególnym okrucieństwem), drugie przeciwko weterynarzowi (o poświadczenie nieprawdy w dokumentacji lekarskiej).
Lubińska policja przesłuchała świadków, zabezpieczyła ciało psa, gromadzi biegłych.
Jutro w Słowie Polskim Gazecie Wrocławskiej ukaże się mój duży tekst o Ozzym. Nowe szczegóły podamy w poniedziałek. Na bieżąco o wszystkim informuje lubińska telewizja TkL.
Wiem, że materiał o goldenie realizowała też dzisiaj w Lubinie ekipa Polsatu.