Jump to content
Dogomania

Kupujesz Eukanube???  

589 members have voted

1. 1. Kupujesz Eukanube???

• Tak, cena nie jest mi straszna.
    • Nie, uważam że jest stanowczo za droga!
    • Od czasu do czasu.

Recommended Posts

Posted

papillonek napisał(a):
nie wiem jak Ines tu trafiłaś,przecież to forum jest poświęcone miłośnikom,hodowcom i właścicielom psów!a jeżeli dla ciebie świnia,czy growa niczym nie różni się od psa to chyba nikim z powyższych nie jesteś!może na starośćkiedy twoje psy będą otyłe i chore zrozumiesz ,gdzie popełniłaś błąd :(chocuiaż nie musi tak byc ...jeśli już się dowiedziałaś co robi firma produkująca eukanubę to po co ją jeszcze kupujesz???czy dla ciebie pies ma wogólę jakąś wartość???czy to tylko alarm atnywłamaniowy przywiązany do słupa całe życie ???

Oj PAPIKLONEK aleś Ty nerwowa. Przez parę dni nie wchodziłam na foruma tu widzę, że dyskusja idzie prawie na noże :)
Tak się składa na Twoje nieszczęście albo szczęście, zależy jak na to patrzeć, że z wykształcenia jestem zootechnikem o specjalności hodowla zwierząt. Na temat różnic pomiędzy krową, psem czy świnią wiem z cała pewnośćią więcej od Ciebie i nigdy nie twierdziłam, że niczym się od siebie nie różnią, a jedynie, że tak samo odczuwają ból i cierpienie.

Dla Twojej informacji w niektórych krajach świnki są hodowane w domach jako najlepsi przyjaciele człowieka, w innych zjada się psy. Co kraj to obyczaj - i świnia bywa przyjacielem człowieka, i pies daniem obiadowym :)

Oczywiście, że moje psy mają dla mnie wartość dlatego staram się dać im to co wg mnie najlepsze na miarę swoich sił i środków. Przeraża mnie Twoja naiwność jeśli sądzisz, że inni producenci nie testują swoich karm na zwierzętach. Wszyscy robią tak samo bo to jest biznes. Zdajesz sobie sprawę co by się stało gdyby firma wypuściła na rynek nie przetestowany produkt i zdechł od tego Twój czworonożny przyjaciel i setki jemu podobnych? Firma straciłaby dobrą opinię, ludzie przestaliby kupować jej produkty i bankructwo. Dlatego muszą testować czy ci się to podoba czy nie! Life is brutal - ktoś musi zginąć aby żyć mógł ktoś, czasem dosłownie a czasem w przenośni. I dlatego miliony ludzi kupują i będą kupować Eukanubę inne karmy. Myślisz, że te zdjęcia "wyciekły" do mediów przypadkiem? Jeżeli nie kupisz Eukanuby kupisz inną karmę. Zyska tylko konkurencja, która też testuje swoje karmy na zwierzętach tylko Ty o tym nie wiesz.

• Replies 294
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest papillonek
Posted

,,Na temat różnic pomiędzy krową, psem czy świnią wiem z cała pewnośćią więcej od Ciebie i nigdy nie twierdziłam, że niczym się od siebie nie różnią, a jedynie, że tak samo odczuwają ból i cierpienie."

myślałam,że chodzi ci o to ,że świnia czy krowa to to samo co pies :) przepraszam i zwracam honor :)
,Dla Twojej informacji w niektórych krajach świnki są hodowane w domach jako najlepsi przyjaciele człowieka, w innych zjada się psy." wiem o tym bardzo dobrze zobacz sobie filmiki które dodałam kilka stron wcześniej ;)

Przeraża mnie Twoja naiwność jeśli sądzisz, że inni producenci nie testują swoich karm na zwierzętach.
a m,nie przeraża twoje lenistwo bo wyrażnie kilka postów temu napisałam WIEMŻE JEST ICH WIELE !

,,Zyska tylko konkurencja, która też testuje swoje karmy na zwierzętach tylko Ty o tym nie wiesz. "
pewnie tak... :(

Posted

[quote name='papillonek'],,Na temat różnic pomiędzy krową, psem czy świnią wiem z cała pewnośćią więcej od Ciebie i nigdy nie twierdziłam, że niczym się od siebie nie różnią, a jedynie, że tak samo odczuwają ból i cierpienie."

myślałam,że chodzi ci o to ,że świnia czy krowa to to samo co pies :) przepraszam i zwracam honor :)
,Dla Twojej informacji w niektórych krajach świnki są hodowane w domach jako najlepsi przyjaciele człowieka, w innych zjada się psy." wiem o tym bardzo dobrze zobacz sobie filmiki które dodałam kilka stron wcześniej ;)

Przeraża mnie Twoja naiwność jeśli sądzisz, że inni producenci nie testują swoich karm na zwierzętach.
a m,nie przeraża twoje lenistwo bo wyrażnie kilka postów temu napisałam WIEMŻE JEST ICH WIELE !

,,Zyska tylko konkurencja, która też testuje swoje karmy na zwierzętach tylko Ty o tym nie wiesz. "
pewnie tak... :(

No cóż ja przynajmniej otwarcie przyznaję, że karmię swoje psy karmami testowanymi na zwierzętach. Szperając po forach Dogomanii trafiłam przypadkiem na posty pewnego użytkownika zwanego PAPILLONEK, który w temacie "Pedigree-paczka dla szczenieczka" opowiada:
"ja zamawiałam w tym roku i zabawki nie było tylko dentastixy,2Xsuche i 4Xseszetki i chyba 2 puszki,ale zjadła tylko puszki ,stixy i saszetki suche poszło dla kotów -bezdomnych i wszyscy zadowoleni (http://www.dogomania.pl/threads/118951-Paczka-dla-szczeniaczka./page3)"

I to by było na tyle w temacie karmienia swojego ulubieńca karmami testowanymi na zwierzętach. Pozdrów pieski z Instytutu Whaltam na których testują Twoje Pedigree :):):)

Guest papillonek
Posted

nie kupuje pedigree na co dzień,bo szkoda mi na to pieniędzy ,ale jak trafila się okazja to czemu nie :)
,,Pozdrów pieski z Instytutu Whaltam na których testują Twoje Pedigree "
NIE KUPUJE PEDIGREE!!! jakbyś rozejżała się na forum dokładnie to wiedzialabyś co daje psu do jedzenia !!!!
a,ze zobaczyłaś jeden post w krórym pisalam,że zamówiłam paczkę dla szczeniaka,(a mój pies szczeniakiem już nie jest) to nie znaczy,że mój pies się tym faszeruje!
i wypraszam sobie ,,moje pedigree" wszystko w temacie! dziękuję :)

Posted

[quote name='papillonek']nie kupuje pedigree na co dzień,bo szkoda mi na to pieniędzy ,ale jak trafila się okazja to czemu nie :)
,,Pozdrów pieski z Instytutu Whaltam na których testują Twoje Pedigree "
NIE KUPUJE PEDIGREE!!! jakbyś rozejżała się na forum dokładnie to wiedzialabyś co daje psu do jedzenia !!!!
a,ze zobaczyłaś jeden post w krórym pisalam,że zamówiłam paczkę dla szczeniaka,(a mój pies szczeniakiem już nie jest) to nie znaczy,że mój pies się tym faszeruje!
i wypraszam sobie ,,moje pedigree" wszystko w temacie! dziękuję :)

Pozostawiam to bez komentarza...

[quote name='Martens']Wątek robi się nieco... satyryczny :lol:

Nic dodać nic ująć. Sama bym tego lepiej nie określiła :)

Posted

też mnie takie podejście razi.
pieski,kotki i małpki są biedne,oklutnie tlaktowane w niedoblych labolatoliach,ale śfinki i klófki są po to by umielać w cielpieniu.jakim cielpieniu?psecies klófki i śfinki nie cują bólu!są psecies po to by z ladością stać się moim kotlecikiem!

że nie wspomnieć o tym,że niektóre eksperymenty są z zasady bez sensu-na warszawskiej sggw co roku ok.setka szczurów jest odtransportowywana d zoo na pokarm.dlaczego?
bo kolejny rocznik studentów musi zbadać jak rożne pasze wpływają na zwierzęta...po eksperymencie szczury są niepotrzebne.
i tak co roku.bo przecież studenci jakiegoś zakichanego kierunku[nawet nie medycyny czy weterynarii,więc nie można powiedzieć że te zwierzątka oddają życie dla dobra innych]muszą zobaczyć jak się zwierzę ma na danej paszy.

Posted

Koszmaria napisał(a):
też mnie takie podejście razi.
pieski,kotki i małpki są biedne,oklutnie tlaktowane w niedoblych labolatoliach,ale śfinki i klófki są po to by umielać w cielpieniu.jakim cielpieniu?psecies klófki i śfinki nie cują bólu!są psecies po to by z ladością stać się moim kotlecikiem!

że nie wspomnieć o tym,że niektóre eksperymenty są z zasady bez sensu-na warszawskiej sggw co roku ok.setka szczurów jest odtransportowywana d zoo na pokarm.dlaczego?
bo kolejny rocznik studentów musi zbadać jak rożne pasze wpływają na zwierzęta...po eksperymencie szczury są niepotrzebne.
i tak co roku.bo przecież studenci jakiegoś zakichanego kierunku[nawet nie medycyny czy weterynarii,więc nie można powiedzieć że te zwierzątka oddają życie dla dobra innych]muszą zobaczyć jak się zwierzę ma na danej paszy.

Nie wiem co masz do studentów innych kierunków niż medycyna czy weterynaria, ale zapewniam Cię, że postęp we współczesnym rolnictwie nie jest zasługą weterynarzy. Oni tylko leczą, zaś doskonalenie różnych gatunków zwierząt czy roślin to już nie ich zasługa.

• 2 weeks later...
Posted

Ja karmię swojego jamniora Eukanubą Senior dla małych ras, ale tak sobie myślę, że może jest jakaś lepsza karma w podobnej cenie? Oprócz Royala, bo już to też żarł. Tak jak i przez chwilę Profilum i Dog Chowa, Husse odmawiał jedzenia w ogóle.
Eukanuba mu smakuje, ale są pewnie lepsze marki?

• 3 weeks later...
Guest papillonek
Posted

Koło nas Eukanuba kosztuje ok.18 zł za kg.Nie jest to rewelacyjna cena,ale na pewno lepsza niż royala(20 za 1/2 kg).Wzięlam na spróbowanie i smakuje jej bardziej niż royal.

Posted

Linksa napisał(a):
Eukanuba zawsze kosztuje(przynajmniej obok mnie) 28zł. Kupuję ją ponieważ mój pies innej nie chce jeść :D
Ostatnio moja koleżanka powiedziała że jest obniżka ceny i że warto kupić. Miałam nadzieje że naprawde obniżyli cenę. Gdy weszłam do sklepu odrazu zobaczyłam napis, że wielka promocja Eukanuby. Nigdzie nie mogłam znaleźć ceny więc zapytałam sprzedawcę ile kosztuje. Okazało sie że Eukanuba nie była tańsza ale droższa :( :( :(
Co prawda podrożała tylko o 2 zł czyli kosztowała 30 zł . Co wy o tym myślicie??

Ja kupuję od prawie roku w tym samym sklepie w slepie inernetowym - za Eukanubę dla juniora z jagnięciną wychodzi mi ok. 10 zł za kg, ale biorę worki 15 kg. Mają też mniejsze opakowania - pierwszym razem na spróbowanie wzięłam 3 kg za 65 zł, ale to wychodzi dużo drożej. Przy zakupach za minimum 100 zł za dostawę nic nie płacę.

• 3 weeks later...
Guest papillonek
Posted

O teraz adult z papillonem hmm nie zauważyłam...
Ostatnio z jakimiś rudzielcami były ,a co do ,,bycia dumnym" autorka tematu chciała po prostu upewnić się ,ze nie dostala podróbki i nie widzę powodu do złośliwości.;)

Guest papillonek
Posted

7 zł za kg??U nas 19 zł... ,a w paczkach 27 i trochę droga ta karma i nie wiem czy warta swojej ceny...

• 10 months later...
  • 3 months later...
Posted

mam takie pytanie, którą karmę wybrać dla szczeniaka w wieku 8 miesiecy i wadze 25-26 kg ? do tej pory jadł najpierw purinę dog chow dla ras duzych póżniej eukanube i do tej pory ją je, nie ma w sumie żadnej różnicy w wyglądzie ani zachowaniu po tych 2 karmach.. obie jadł chętnie. jednak jak teraz czytam to wcale ta eukanuba nie jest taka rewelacyjna.. rc ponoć też jużnie to.. byłabym wdzięczna gdyby ktoś polecił mi jakąs dobrą karmę..

• 2 years later...
Posted

[quote name='iwonka341']mam takie pytanie, którą karmę wybrać dla szczeniaka w wieku 8 miesiecy i wadze 25-26 kg ? do tej pory jadł najpierw purinę dog chow dla ras duzych póżniej eukanube i do tej pory ją je, nie ma w sumie żadnej różnicy w wyglądzie ani zachowaniu po tych 2 karmach.. obie jadł chętnie. jednak jak teraz czytam to wcale ta eukanuba nie jest taka rewelacyjna.. rc ponoć też jużnie to.. byłabym wdzięczna gdyby ktoś polecił mi jakąs dobrą karmę..[/QUOTE]

Eukanuba jest starą, sprawdzoną marką i z pewnością jest dobrym wyborem. Dog chow bym odrzuciła, ale Purina Pro Plan jest bardzo ok .Na rynku jest coraz więcej karm i coraz trudniej coś wybrać w tym natłoku. Ja osobiście ufam bardziej starym markom niż nowinkom, ale tak nie innej metody niż dopasowanie karmy dla własnego psa metodą prób.

• 2 years later...
Posted

Edi od miesiąca je Eukanubę Medium Breed.

Jadł wcześniej Brita Premium Adult Medium, Boscha Adult jagnięcina i ryż, Butcher's, ale żadna z tych karm mu za bardzo nie służyła. Po Eukanubie póki co załatwia się normalnie, więc mam nadzieję, ze w końcu trafiliśmy na dobrą karmę dla niego ;)