Jump to content
Dogomania

Kupujesz Eukanube???  

589 members have voted

1. 1. Kupujesz Eukanube???

• Tak, cena nie jest mi straszna.
    • Nie, uważam że jest stanowczo za droga!
    • Od czasu do czasu.

Recommended Posts

Posted

właśnie zamierzam wypróbować tą karmę u mojego onka 6 miesięcznego, karma oczywiście w wersji junior, dodam, że moja sunia nie rzuca się na nią z apetytem, czy ktoś już miał doświadczenia z tą karmą?

• 3 weeks later...
  • Replies 294
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak jak w temacie. Ja jestem troche zdziwiona bo we wszystkich moich pobliskich sklepach zoologicznych Eukanuba zrdożała w krótkim czasie z ok. 55zł do aż 90. U Was też tak jest?

• 1 month later...
Posted

Ja kupuję w internecie i oszczędzam na worku 15kg ok 70zł, tak więc wydaje mi się że warto. Ale mam pytanie czy nie wydaje się wam że ostatnio jakość Eukanuby troszkę się pogorszyła?

Posted

wlacze sie do dyskusji, poniewaz jest to temat, ktory mnie strasznie boli.

Moze i jestem naiwna, ale uwazam, ze eksperymenty na zwierzetach sie skoncza kiedys ! musza, bo nauka jest od tego, zeby pomagac, a nie szkodzic, jest wiele nowych metod testowania produktow, daja one lepsze wyniki, jest szybciej i bez okrucienstwa(tzn tu mowie przede wszystkim o testach , majacych pomoc ludziom, nie pomagaja za duzo, bo kot czy pies to nie jest czlowiek i np wiele noworodkow zmarlo, bo lek byl przetesowany na myszach, czy na czyms i panowie naukowcy nie wpadli na to, ze dziecko z mysza ma malo wspolnego! )

widzialam juz dawno temu te psy, czasami czlowiek sobie mysli, ze juz zwyczajnie lzy mu sie skonczyly !

i teraz niech mi ktos powie, ze PETA jest brutalna?!~to go chyba trzasne... PETA pokazuje, jak jest naprawde, a brutalni sa pseudonaukowcy itp!!! ja sama nie wiem, jak bym zareagowala, widzac cos takiego, pewnie agresja... rozumiem w pelni ta organizacje, Chinoli, ktorzy pozyskuja futra w sposob, jakiego opisywac nie musze, bo chyba wszyscy sie orientuja, chetnie bym oskalpowala !!

w tym laboratorium chociaz do operacji podawane jest znieczulenie, w niektorych nawet i tego odmawiaja naszym mniejszym braciom!

ja sie tego swego czasu naogladalam bardzo duzo i zmnienilo to moje zycie na zawsze!

powiem Wam jedna historie, ktorej nie da sie z pamieci wyrzucic, a moze najpierw zapytam: czy Waszym zdaniem malpy maja instynkt macierzynski?

kazdy, powtarzam KAZDY glupi to wie

a teraz kolejny super przydatny i madry eksperyment "naukowy":

matke malpe wsadzono z jej mlodym do klatki, podgrzewano podloge, aby malenstwu sie nic nie stalo, malpa trzymala je na glowie, sama splonela zywcem !!! takim oto sposobem banda laikow, majacych czelnosc nazywac sie naukowcami, dowiedziala sie czegos, co wiemy wszyscy !!

prosze Was, NIGDY nie kupujcie produktow testowanych na zwierzetach i namawiajcie innych, pikietujcie, bo na takie cos sie zgadzac nie mozna !

Posted

to dziwne bo w ofercie dla hodowcow sporo staniala :roll:

jak zaczynalam nia karmic jakies 6 lat temu to za 20 kg placilam 199 zl a od tego roku place 175 zl

ale nie wiem z czego to wynika - bo niektore partie roznia sie wygladem i zapachem, sa takie jakby bardziej suche niz normalnie i maja inny kolor

• 1 month later...
Posted

Jak przeczytałam tą różnice to z ciekawości przeszłam się po zoologach w okolicy:crazyeye: I przyznam że u mnie nie jest tak źle:roll: faktycznie eukanuba zdrożała ale nie tak drastycznie. Średnio ok 25-30 % z ok. 50 na +/- 65 zł za worek. No to faktycznie lepiej zamawiać przez net. Jak zerknęłam w krakvet.pl za 2,5-3 kg worki mają nadal cenę w granicach 50-60 zł w zależności od rodzaju, a jakby zamówić dwa worki na raz to się jeszcze na przesyłce zaoszczędzi :roll: dobrze, że Trovet tak nie zdrożał bo bym sie bardzo zdenerwowała... :angryy:

• 1 month later...
Posted

Ja mam mieszane uczucia dotyczące tej karmy. Cena dla mnie za wysoka, ale skoro wszyscy naokoło wypowiadali się w superlatywach, znany behawiorysta w swojej książce uznał tą karmę za najlepszą, stwierdziłam, że nie ma co oszczędzać - chcę jak najlepiej dla mojej psinki i będzie jadać pokarmy z górnej półki.

Kupiłam moje pierwsze dwa worki Eukanuby (PUPPY&JUNIOR SMALL 2x9kg) dla szczeniąt małych ras. Amzi wcina aż jej się uszy trzęsą, ale nie jestem pewna czy aby na pewno jest to karma dla niej. Często się drapie i gryzie (pcheł nie ma), ma lekki łupież, kupki robi dosyć często (3-4 razy dziennie), może i konsystencja oki, ale bardzo śmierdzą. Czy aby tak być powinno?

Posted

[quote name='Acayra'] Często się drapie i gryzie (pcheł nie ma), ma lekki łupież, kupki robi dosyć często (3-4 razy dziennie), może i konsystencja oki, ale bardzo śmierdzą. Czy aby tak być powinno?[/quote]

Drapanie, łupież i pachnące kupki to nie jest ok:shake:. Mój też dostawał eukanubę, to prawda, karma z najwyższej półki , ale mojemu nie służyła. Bardzo był zagazowany i też kupki pachnące( bo ,że 3-4 to ok).Zmieniłam na royala light(bo kastrat)ciut z nadwagą. Efekt 0 , teraz myślę o Acanie z kurczakiem. Trudno radzić co pies to reakcja. Wszystkie karmy o których piszę są z górnych półek. My musimy dobrać najlepszą do swego psa.

Posted

Nasze młode je tylko Eukanubę Puppy & Junior Large Breed, chcieliśmy zmienić na coś innego, ale się nie da, po każdej innej karmie ma okropną biegunkę i się męczy. Tylko po niej nie ma łupieżu i innych atrakcji swędząco-drapiących. Sierść ślicznie błyszcząca, psiur radosny, tylko ta ilość kupoonów. Jeden spacer to jeden kupon. Niestety próbowaliśmy zmienić na inną karmę Eukanuby, też nie wyszło. Mamy alergika - nabiał, kasze, ryże czy makarony też nie wchodzą w grę. Mięso gotowane - tylko wołowe i to w ilościach śladowych:(

Mam pytanie, chciałabym odsprzedać/zamienić karmę Eukanubę Puppy & Junior rich in Lamb & Rice - opakowanie niestety otwarte, ale karma trzymana w szczelnym pojemniku, będzie jej około 2,5 kg, gdzie mogę zamieścić info (od niedawna jestem na forum, więc będę wdzięczna za wskazówki).

• 2 weeks later...
Posted

Ja robię podobnie jak Kris77, również ostatnio kupuję Eukanubę i wiele innych rzeczy dla mojego pieska (i kotka:multi:) w sklepach internetowych.
Mieszkam w centrum Krakowa i ceny w "zoologikach" są dość wysokie.
Ostatnio znalazłam fajny sklep internetowy Zoomania.pl - Sklep zoologiczny : Zapraszamy !, zamówiłam u nich 15 kg "Eukanuby Adult Large Breed" i zapłaciłam ok. 20zł taniej, niż w "moim" zoologicznym, no i dostawa była gratis.
Jestem zadowolona.
Pozdrawiam;)

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

mam poł rocznego psiaka w typie maltańczyka. przeczytałam na foum o maltanczykach, ze od eukanuby mogą robic się przebarwienia na włosach. to prawda? u Jaskiera nic takiego nie zauwazylam....

• 2 weeks later...
Posted

Witam
Moje suki są na Eukanubie od 1999 roku. Mam kilka dużych psów, czasem z ciekawości i dla "spróbowania" podaję worek czy dwa czegos innego, ale zawsze wracam do Eukanuby...
Kupy są przeważnie 2 x dziennie, suki są w różnym wieku , więc dostają różne "odmiany" Eukanuby, suka wystawowa jest np. na Wild Nature i wygląda super. A karma naprawde tania ( 79 zł za 9 kg, dostawa 6 zł jeżeli tylko 1 czy 2 worki ). Babcia ma seniora - ma 10 lat i od szczenięcia jest na Eukanubie - nie ma żadnych problemów.
Podsumowując- nie każdemu psu służy każda karma, lecz trzeba samemu spóbować i podjąc decyzję po karmieniu minimum miesiąc...

Posted

Zabajka napisał(a):
Witam
Moje suki są na Eukanubie od 1999 roku. Mam kilka dużych psów, czasem z ciekawości i dla "spróbowania" podaję worek czy dwa czegos innego, ale zawsze wracam do Eukanuby...
Kupy są przeważnie 2 x dziennie, suki są w różnym wieku , więc dostają różne "odmiany" Eukanuby, suka wystawowa jest np. na Wild Nature i wygląda super. A karma naprawde tania ( 79 zł za 9 kg, dostawa 6 zł jeżeli tylko 1 czy 2 worki ). Babcia ma seniora - ma 10 lat i od szczenięcia jest na Eukanubie - nie ma żadnych problemów.
Podsumowując- nie każdemu psu służy każda karma, lecz trzeba samemu spóbować i podjąc decyzję po karmieniu minimum miesiąc...

Zabajka a gdzie kupujesz Eukanube, cena rzeczywiście fajna.

• 1 month later...
Posted

gops napisał(a):
no wlasnie, ja zawsze widuje sporo drozej

Zabajka podała cenę promocyjną worka Wild Nature 7,5 kg +1,5 gratis. To jest oferta dla hodowców w klubie Eukanuby.

• 6 months later...
Guest papillonek
Posted

Białe myszki jeszcze zniosę,ale beagle już nie!!!!!!!!! Straszne to !!!!!!!!!!!!!Ale nie kupowałam i nie będę!!!!Pozatym eukanuba jest taka dobra ,że aż strach :P

• 2 weeks later...
Posted

papillonek , oglądałam , ale nie całe bo teraz rycze ;( , charakter człowieka można poznać po tym jak on odnosi się do do zwierząt , komentarze pod filmikami właściwe , ale nie będe tu przeklinać , poprostu szkoda słów , a masz może link do petycji ?