AjriszZona Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 w przypadku produktów dla ludzi to może nawet tak, ale dlazwierząt to już nie bardzo Quote
Eriu Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [quote name='Rinuś'] według mnie na mordercach i gwałcicielach powinni robić testy...bo oni są winni, a siedząc w więzieniu nic nie robią...a my płacimy na nich podatki...a zwierzęta nie są niczemu winne...:shake: Po pewnym czasie byłoby Ci żal nawet tych ludzi. Tak mi się wydaje. Chodzi mi o to, że po pewnym czasie ludzie nie widzieliby ich nadal jako gwałcicieli czy morderców, a jako cierpiących ludzi, nad którymi inni ludzie się znęcają, przeprowadzając eksperymenty. Quote
ecci Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Nigdy nie przypuszczałam, że firma produkująca Eukanubę, firma która ma w trosce dobro zwierząt, sama postępuje z nimi w tak haniebny sposób!!! Po przeczytaniu wątku wiem, że mam mądrego psa, który na "suchą karmę" nawet z trudem spogląda. Utwierdziłam się w przekonaniu, że nie powinnam na siłę wciskac jej tego, czego ona nie znosi i skoro chce typowy obiadek z kurczaczka, ryżu i powiedzmy ogórka to go dostanie. Suchej karmy od dzisiaj nie kupuję!!! Quote
Chefrenek Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Ecci no i właśnie twoje postępowanie jest dziecinne. No bo zobacz czy te kurczaki, świnki i krowy nie cierpią? Widziałaś kiedyś co się dzieje w rzeźni? Quote
Martens Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Chefrenek napisał(a):czy te kurczaki, świnki i krowy nie cierpią? Widziałaś kiedyś co się dzieje w rzeźni? Dokładnie. Zarówno kurczaki i krówki używane do produkcji karmy, jak i te, które podają barfiarze czy stosujący gotowane posiłki, cierpią, i w czasie hodowli, i uboju. Pozostaje przerzucić psa na wegetarianizm, co z kolei dla mnie jest znęcaniem się nad psem, albo założyć ekologiczną hodowlę kur, żeby móc psa wykarmić. Tylko kto je pozabija? Może zostawimy robotę psu, co by było bardzo ekologiczne i zgodne z naturą :roll: Quote
SZPiLKA23 Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Nie do zrozumienia dlamnie to jest.... :( nie przeczytałam całego wątku ale chciałam zapytac czy ktos sie orientuje co z Acana?? Tesuja czy nie.... Pisza ze bydełko i kuraki z wolnego chowu ale jekos mi sie niechce wierzyc... Quote
SZPiLKA23 Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Matko ja juz sie pogubiłam:Help_2: we wszystkim i nic nie wiem:hmmmm:, ktora karma jaka:onfire:, czyja, kto robi:huh:, jak robi:tard:... dlaczego nie mam do tego pamieci...:placz: Quote
M&M Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 na swiecie panuje nadprodukcja miesa, co nie tylko zanieczyszcza srodowisko, ale i oczywiscie przynosi ogromna krzywde zwierzetom hodowlanym. jak jezdze czasem do rodziny na wies, to widze, jak dobrze maja tamtejsze krowy - codziennie pastwisko, zadnej chemii, tradycyjne dojenie. obecnie, to co sie dzieje przy chowie masowym, to najczarniejszy koszmar. nie chce wrzucac tu kolejnych linkow, kto chce to sie zorientuje. polecam tylko doskonaly film "Earthlings" - mozna obejrzec w internecie. jednak wkleje link dla Szpilki - dluga ale dobra lektura...Acany nikt nie wymienia posrod firm o okrutnych praktykach, ale jest mowa o Hill's i Pedigree, choc nie w takim stopniu jak eukanuba http://www.z-palacu-cesarza.j.com.pl..._przemyslu.htm [quote name='Martens']Dokładnie. Zarówno kurczaki i krówki używane do produkcji karmy, jak i te, które podają barfiarze czy stosujący gotowane posiłki, cierpią, i w czasie hodowli, i uboju. no tak, tyle ze przy produkcji niektorych suchych karm oprocz krow i swin cierpia jeszcze psy i koty, podwojna ilosc krzywdy. Quote
Martens Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Z tym linkiem spotkałam się już jakiś rok temu. Ale i tak nie jestem przekonana, że firmy nie wymienione w nim testów nie przeprowadzają... Quote
Chefrenek Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Martens napisał(a):Z tym linkiem spotkałam się już jakiś rok temu. Ale i tak nie jestem przekonana, że firmy nie wymienione w nim testów nie przeprowadzają... Tia a eukanuba sponsoruje tą stronę vzy jakoś tak.:roll: Quote
Fusica Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Mam wrażenie, że nie wszyscy zatrybili intencje M&M... Jak dla mnie, jest ZASADNICZA różnica między karmieniem psa kurczakami (pies to mięsozjadacz i nie zmienimy tego) a karmieniem go karmą, testowaną w barbarzyńskich warunkach na jego współbraciach - psach. ... To tak jakbym myła się mydłem z ludzkiego tłuszczu :shake: My możemy wybrać, co zjada nasz pies i ja z całą pewnością nie wybiorę karmy, która powstała w wyniku katorgi innych psów. Mam świadomość, że karmy trzeba testować ale na miłość boską nie w takich warunkach. Quote
SZPiLKA23 Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 To paranoja jest... dziekuje za link:) Quote
Rinuś Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [quote name='Eriu']Po pewnym czasie byłoby Ci żal nawet tych ludzi. Tak mi się wydaje. Chodzi mi o to, że po pewnym czasie ludzie nie widzieliby ich nadal jako gwałcicieli czy morderców, a jako cierpiących ludzi, nad którymi inni ludzie się znęcają, przeprowadzając eksperymenty. Ale jakoś by to odpokutowali... Nie ma moralnego wyjścia z takiej sytuacji...gdyby pies mógłby wybierać między suchą a mięsem to zapewne wybrałby mięso... Trzeba nasłac na nich jakieś organizacje i tyle.. Quote
saJo Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [quote name='M&M']jest mowa o Hill's i Pedigree, choc nie w takim stopniu jak eukanuba http://www.z-palacu-cesarza.j.com.pl/zywienie/praktyki_przemyslu.htm A RC? [quote name='Rinuś']Ale jakoś by to odpokutowali... Kara wiezniow za przestepstwa jest ich pobyt w wiezieniu, nikt nie zasluguje, aby karac go w podwojny sposob. Quote
gops Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 moze sie na mnie wydrzecie ale...moje psy jedza eukanube ...od zawsze...nic innego niechca jesc wiec jesem zmuszona do kupowania eukanuby a pozatym mysl ze inne firmy robia to samo..:roll: Quote
Rinuś Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [quote name='gops2000']moze sie na mnie wydrzecie ale... nawet jakbym się wydarła to mnie nie usłyszysz :eviltong: Quote
oktawia6 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 firma IAMS produkująca EUKANUBĘ przoduje: IAMS-poniżej kliknij- tak to wygląda w skrócie: banerek: IAMS: nie wyszło........: materiały do testowania Eukanuby firmy IAMS: Christmas The last three letters of his lab identification are “mas,” thus his name. But his life is far from a celebration. PETA’s investigator discovered that his ears had been allowed to reach a level of such extreme filth that they required medication. She noticed the problem only by giving Christmas hands-on attention which he had never previously received. His feet have developed sores from years of living on cement and slatted metal. Fifi Fifi has been used in Iams studies for at least six years. She hides in the back of her cage constantly. Maddog MadDog is frustrated by his life in a 3-foot-by-3-foot cage. He often pushes his food bowl onto the floor to get attention but it hasn’t done any good. He has been caged for Iams metabolic studies for six years. His voice was taken from him surgically during PETA’s investigation. Maisy Maisy loves attention but rarely gets it. It’s even harder now that she’s been debarked and has no voice. Maisy has been caged since September 18, 1997. Maxine Maxine hides in the back of her steel cage and in the gutter of her cement kennel. Maxine has trouble eating when she is locked in the metabolic cage. She was surgically debarked along with 18 other Iams dogs during PETA’s investigation. Iams did nothing to stop Maxine or the others from losing their voices. Mickey Mickey has spent almost her entire life in Iams metabolic studies. She becomes extremely depressed when taken from her cement kennel to be put into the steel metabolic cage. No Name This Iams dog has no name—only a laboratory identification number. She lives in a dark building with no access to the outdoors or natural light, along with approximately 100 other dogs. Because she has no resting board and is not removed from the cage during cleaning time, she often is forced to sit or lie on wet concrete. She is lonely, sweet, and depressed. Sally Sally is extremely timid. She was born on April 10, 1996, and has spent the last six years trying to sleep and walk on cold wide-slatted floors. Many dogs injure themselves when their legs become stuck in between the slats. Quote
Guest Rennatta Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Koszmar,ale podejrzewam,że podobnie to wygląda u innych producentów karmy :placz:. Quote
ecci Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Chefrenek, wybacz ale dzieckiem to ja przestałam byc dawno i wypraszam sobie pewne rzeczy... Poza tym, na kurczaczkach, świnkach i krówkach nie eksperymentuje się latami. Jestem też świadoma jaka i te zwierzęta czeka przyszłośc w rzeźni i jak są traktowane. Jest jednak pewna różnica między mięsem z kurczaka a karmą producenta, który przeprowadza eksperymenty na psach. Quote
Chefrenek Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 A ja mam pytanie. Powiedzmy, że pies zachoruje...Jedyną drogą na poprawę jego stanu zdrowia będzie podawanie karmy weterynaryjnej. Co zrobisz? Quote
AjriszZona Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Chefrenek napisał(a):To nie są beagle, to specjalnie wyhodowane homozygoty. też o tym słyszałam pod wzgędem jakich genów? Quote
ecci Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 To już jest skrajnośc. Nie wiem co zrobię, bo nie jestem w takiej sytuacji. Jedyne, czego jestem pewna to to, że zraziłam się do Eukanuby bardzo. Nasunęło mi się jednak pewne porównanie...ale obawiam się linczu... Quote
Teddy Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Ja też nie kupię już nigdy eucanuby chociaż i tak jej nie dawałem bo kiedyś dawno temu kupiłem ją zanim zobaczyłem ten film ale moje psy po prostu nie chciały jej jeść. Quote
M&M Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Chefrenek napisał(a):A ja mam pytanie. Powiedzmy, że pies zachoruje...Jedyną drogą na poprawę jego stanu zdrowia będzie podawanie karmy weterynaryjnej. Co zrobisz? Widze ze twardo obstajesz przy wyzszosci wlasnego psa nad tymi ktore umieraja z bolu w laboratoriach. ciekawe co czyni go lepszym? to, ze jest akurat TWOJ? dlatego zasluguje na godne zycie, a tamte psy nie? To znaczy ze wyrazilbys zgode na nafaszerowanie chemia psa sasiada, zeby twoj mogl zyc? Przez caly ten watek wystepujesz jako obronca tych testow. Podanych zostalo tysiac argumentow i sposobow, w jakie mozna sprawdzac karme nie przysparzajac cierpienia, a ty nadal swoje. dystrybuujesz eukanube? Quote
Chefrenek Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 M&M napisał(a):Widze ze twardo obstajesz przy wyzszosci wlasnego psa nad tymi ktore umieraja z bolu w laboratoriach. ciekawe co czyni go lepszym? to, ze jest akurat TWOJ? dlatego zasluguje na godne zycie, a tamte psy nie? To znaczy ze wyrazilbys zgode na nafaszerowanie chemia psa sasiada, zeby twoj mogl zyc? Przez caly ten watek wystepujesz jako obronca tych testow. Podanych zostalo tysiac argumentow i sposobow, w jakie mozna sprawdzac karme nie przysparzajac cierpienia, a ty nadal swoje. dystrybuujesz eukanube? Nic nie dystrybuuję ani nie bronię tych testów. Po prostu stwierdzam fakty. A tupanie nóżką na nic się tu zda. Tym psom trzeba zapewnić godne warunki "egzystencji" a nie pisać...nigdy nie kupię karmy i iść dalej. ps. chyba nie sądzisz że inne firmy produkujące karmę są święte? Quote
Recommended Posts