Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 728
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

bico napisał(a):
....no i jak tam po wizycie? Co ogólnie u Zuzinki słychać? Spokojniejsza czy dalej panikuje?

Niestety spacery to wciąż tragedia, ale przynajmniej w domu jest spokojniejsza. Potrzeby załatwia w domu ale już nie w kuwecie, stara się na podkład ale różnie to bywa. Panie wykupiły cała sesję spotkań i się nie poddają:)

Posted

bico napisał(a):
A pani zoopsycholog co ogólnie o całej tej sprawie powiedziała? Jakie są jej rokowania i porady?

Ciężko opisać ich prace, Zuzia nie reaguje na dworze na nic czym można ją przekupić. Na razie próbują, nie powiedziała,że nic się nie da zrobić ale będzie trudno.

• 2 weeks later...
Posted

Zuzia w domu jest super, spacery odbywają się tylko bardzo rano i późnym wieczorem. Jest coraz lepiej! Jutro idę w odwiedziny:)

Posted

MaDi napisał(a):
Zuzia w domu jest super, spacery odbywają się tylko bardzo rano i późnym wieczorem. Jest coraz lepiej! Jutro idę w odwiedziny:)

Super :) Rozumiem, że pomoc Lili się na coś zdała :)

Posted

ladySwallow napisał(a):
Super :) Rozumiem, że pomoc Lili się na coś zdała :)

Jak najbardziej i cały czas są w kontakcie. Niestety spacery to nadal trauma.

Posted

Dzięki MaDi za telefoniczne wieści o Zuzi;) Cieszę się, że te Panie łatwo sobie nie odpuszczają i że już się zżyły z Zuzinką:)
Oby poprawa postępowała, nawet jakby miał to być dłuższy proces.

• 2 weeks later...
Posted

Ciotki, może psinie trzeba wprowadzić leki przeciwlękowe, co? Też mam teraz w domu bardzo lękowego psa (banerek w podpisie) i korespondencyjnie konsultowałam problem z bardzo dobrą i znaną behawiorystką (Magdą z Radomia). Powiedziała, że w takim przypadku trzeba zapodać leki przeciwlękowe i uzbroić się w cierpliwość (mowa o czasie typu 6-8 miesięcy zanim pies zacznie się w miarę normalnie zachowywać). Poleciła dwa wypróbowane leki, które podobno dobrze działają na psy: Promolan i Elafranil

Posted

[quote name='Kociabanda2']Ciotki, może psinie trzeba wprowadzić leki przeciwlękowe, co? Też mam teraz w domu bardzo lekowego psa (banerek w podpisie) i korespondencyjnie konsultowałam problem z bardzo dobrą i znaną behawiorystką (Magdą z Radomia). Powiedziała, że w takim przypadku trzeba zapodać leki przeciwlękowe i uzbroić się w cierpliwość (mowa o czasie typu 6-8 miesięcy zanim pies zacznie się w miarę normalnie zachowywać). Poleciła dwa wypróbowane leki, które podobno dobrze działają na psy: Promolan i Elafranil
Zuzia jest pod stałą opieką weterynaryjną i zoopsychologa.

• 3 weeks later...
Posted

...i co tam słychać u Zuzanki? Mniej się boi? Jak tam na spacerach? Oby była poprawa...

MaDi, a może zaryzykować zmianę tytułu wątku? Czy nadal jest ryzyko zwrotu Zuzi z tej adopcji?

Posted

[quote name='bico']...i co tam słychać u Zuzanki? Mniej się boi? Jak tam na spacerach? Oby była poprawa...

MaDi, a może zaryzykować zmianę tytułu wątku? Czy nadal jest ryzyko zwrotu Zuzi z tej adopcji?
O ja gapa...Pancie powiedziały,że jej za nic nie oddadzą a nowych reklamacji nie wnoszą;)

Posted

[quote name='MaDi']O ja gapa...Pancie powiedziały,że jej za nic nie oddadzą a nowych reklamacji nie wnoszą;)[/QUOTE]

Tak bardzo się cieszę z tych wieści!:multi::multi::multi: :loveu:
Ale ogólnie jest poprawa? Mniej strachu, a więcej luzu na spacerkach po osiedlu?

Posted

bico napisał(a):
Tak bardzo się cieszę z tych wieści!:multi::multi::multi: :loveu:
Ale ogólnie jest poprawa? Mniej strachu, a więcej luzu na spacerkach po osiedlu?

Zuzia dostaje jakieś delikatne psie dopalacze i odrobinę pomagają.

Posted

Zawsze jak wchodzę na ten wątek mam serce w gardle czy się Zuzince nic nie przytrafiło:cool3: Odetchnęłam z ulgą, jeszcze raz dziewczyny dziękuję Wam za pomoc dla Zuzi - bez Was by już jej nie było :(

Posted

Viris napisał(a):
Zawsze jak wchodzę na ten wątek mam serce w gardle czy się Zuzince nic nie przytrafiło:cool3: Odetchnęłam z ulgą, jeszcze raz dziewczyny dziękuję Wam za pomoc dla Zuzi - bez Was by już jej nie było :(

I tak wspólnymi naszymi siłami połączonymi, Zuzka jakoś powolutku wychodzi na prostą:lol::lol::lol: Też się cieszę:multi:

Posted

Trzymam kciuki by dopalacze pomogły :)Ciapek, który jest u mnie na DT też się musi wspomagać lekami przeciwlękowymi :roll:

Przy okazji... Zapraszam na bazarek, który przygotowała Natusia dla naszego dzikuska z banerka :) Zabawki, ciuszki i inny asortyment niezbędny do szczęścia małolatom mniejszym i większym :) http://www.dogomania.pl/threads/213233-Zabawki-breloczki-ciuszki-akcesoria-dla-dzieci-na-dzikiego-Ciapka-w-BDT

• 10 months later...