Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z tego co Pirania mowila to jest lepiej niz jak przyjechala do mnie, jak mi powiedziala ze zaraz po wejsciu do domu zaczela lazic i zwiedzac...no szok, myslalam ze najpierw poleci gdzies sie schowac i dopiero po czasie wyjdzie jak to bylo po przyjezdzie do nas. Czekam z niecierpliwoscia na wiesci. Mam nadzieje ze juz wiecej nie bedzie sikac do poslanek:p
Kurna no smutno mi;/

• Replies 728
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Zuzia dostała antybiotyk bo strasznie kaszle na szczęście to tylko przeziębienie.
Normalnie nie mogłam się jej nadotykać:) takie ma miłe futro. Poznała mnie:crazyeye:
Co do zachowań jest bardzo kiepsko nawet mi prawie zwiała w klinice mimo szelek i obroży...
Cóż trzeba baaardzo uważać adresówka już wisi na obróżce.

Posted

MaDi napisał(a):
Zuzia dostała antybiotyk bo strasznie kaszle na szczęście to tylko przeziębienie.
Normalnie nie mogłam się jej nadotykać:) takie ma miłe futro. Poznała mnie:crazyeye:
Co do zachowań jest bardzo kiepsko nawet mi prawie zwiała w klinice mimo szelek i obroży...
Cóż trzeba baaardzo uważać adresówka już wisi na obróżce.

MaDi, a może obroża zaciskowa na początek? Pamiętam Zuzię i wiem, że potrafi jak wąż wyjść z każdych szelek i każdej obroży, a z zacisku nie da rady...

Posted

Jak tam się Zuzinka miewa?
Jak jej zdrówko i samopoczucie ogólne w nowym domku? Ciągle się tak stresuje?
A nowi właściciele sobie z nią radzą?
Cały czas o niej myślę i trzymam kciuki by się dobrze wszystko ułożyło:happy1:

Posted

bico napisał(a):
Jak tam się Zuzinka miewa?
Jak jej zdrówko i samopoczucie ogólne w nowym domku? Ciągle się tak stresuje?
A nowi właściciele sobie z nią radzą?
Cały czas o niej myślę i trzymam kciuki by się dobrze wszystko ułożyło:happy1:

Zdrówko całkiem dobrze aby ograniczyć dodatkowy stres dostaje antybiotyk w tabletkach. Zestresowana jest baaardzo, ciężko ją opanować, ucieka na oślep szczególnie gdy usłyszy jakikolwiek pojazd. Spacery zostały póki co ograniczone do minimum dla jej bezpieczeństwa. W domu jest ok sika do kuwety i zrobiła kupę na podkład:stupid: Chce zjeść jednego kota ale mam nadzieję,że jej się to nie uda. Ma pomóc zoopsycholog i szkoleniowiec. Mam nadzieję,że większość tych zachowań to tylko kwestia stresu i wszystko wróci do normy.
Więcej usłyszałaś prze telefon:eviltong:

Posted

bico, dostałaś moje PW z nr konta? Bo chyba Ty mówilaś, że pokrywasz transport, czy może coś się zmieniło? Pytam, bo ostatnio nie dochodzą do mnie albo ode mnie PW...

Posted

ladySwallow napisał(a):
bico, dostałaś moje PW z nr konta? Bo chyba Ty mówilaś, że pokrywasz transport, czy może coś się zmieniło? Pytam, bo ostatnio nie dochodzą do mnie albo ode mnie PW...

Tak, ja pokrywam koszty transportu Zuzki i już parę dni temu zapłaciłam wszystko na konto Piraniii, które mi podałaś, bo pw od Ciebie doszło jak najbardziej. Pirania ma pewnie już moją wpłatę na koncie. DT i szczepienie p-ko też opłacone, mam nadzieję, że wszystko okey:)

Posted

MaDi napisał(a):
Więcej usłyszałaś prze telefon:eviltong:

Tak, dzięki za najnowsze wieści:)
Modlę się by było już dobrze z Zuzką i żeby przestała się tak bać, panikować, a te Panie wykazały się anielską cierpilwością dla tej suni:modla:
Ona tyle przeszła, oby tylko nie wyskoczyła z szelek i nie pognała w dal, tego to się boję najbardziej ale też staram sie odpędzać te złe myśli i mieć nadzieję na dobre zakończenie tułaczki Zuzki w tym jej nowym ds już na zawsze.

Posted

bico napisał(a):
Tak, ja pokrywam koszty transportu Zuzki i już parę dni temu zapłaciłam wszystko na konto Piraniii, które mi podałaś, bo pw od Ciebie doszło jak najbardziej. Pirania ma pewnie już moją wpłatę na koncie. DT i szczepienie p-ko też opłacone, mam nadzieję, że wszystko okey:)

Okej, super - pytałam, bo ostatnio moje PW zyskały dziwną umiejętność nie dochodzenia od odbiorców albo nie dochodzenia do mnie...

Posted

ladySwallow napisał(a):
Okej, super - pytałam, bo ostatnio moje PW zyskały dziwną umiejętność nie dochodzenia od odbiorców albo nie dochodzenia do mnie...

...no, masz- moje zaczęły dochodzić w obie strony, to na Ciebie przeskoczyła ta przypadłość. Musi widać być " równowaga" na DGM.

Posted

bico napisał(a):
Tak, dzięki za najnowsze wieści:)
Modlę się by było już dobrze z Zuzką i żeby przestała się tak bać, panikować, a te Panie wykazały się anielską cierpilwością dla tej suni:modla:
Ona tyle przeszła, oby tylko nie wyskoczyła z szelek i nie pognała w dal, tego to się boję najbardziej ale też staram sie odpędzać te złe myśli i mieć nadzieję na dobre zakończenie tułaczki Zuzki w tym jej nowym ds już na zawsze.

Dziewczyny, poproście by Panie nie poddały sie złudzeniu,ze jak szelki ciaśniej założone, to dla psiaka niewygodnie i... zostawiły nieco luźniejsze... niestety wtedy obawy bico mogą być uzasadnione.
Wiem po własnym przykładzie- psiaki potrafią się wysunąć.
Powodzenia malutka.

Posted

I jak tam Zuzanna?:) Właścicielki widziały się z tą Panią specjalistką od wycofanych, bojących się psiaków?

Cały czas trzymam kciuki za malutką:happy1:

Posted

Są w kontakcie z Panią zoopsycholog i uczą się razem żyć. Jest ciężko ale nikt nie obiecywał,że będzie łatwo. Opiekunkom dzięki Pani Lili wróciła chęć walki i próbują wszelkich metod.
Zuźka uwielbia suszoną jagnięcinę.

Posted

Panie Zuzi wkładają bardzo dużo serca w to, żeby mała mogła przezwyciężyć swoje lęki i być normalnym psem - musi być dobrze! :kciuki: