Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marycha35']Jak będzie lazł do pierdla to mu zanucimy: łapy, łapy cztery łapy, a na łapach pies kudłaty;) Żeby wiedział czego nie tykać, bo się można na dogo nadziać;)[/QUOTE]
byłaby sensacja, żeby jeszcze reporterzy nagrali, jak go do pierdla dają, to by było ... :p

Posted

[quote name='faith35']Dziękujemy. Jest jakaś fundacja od ONków? Bo z tego co wiem, to niestety nie. Podsumowanie:
* Fundacja od Malamutów - 4 dorosłe + 6 psów na DT
* Fundacja od Huskych - 3 psy (szczenięta lub dorosłe)
* Fundacja Aurea od Golden Retrieverów - kilka psów
jeżeli podsumowanie nie na miejscu, to proszę o PW, a zmienię...;)[/QUOTE]

poproszę o informację kto w imieniu Fundacji Adopcje Malamutow złożył tego typu deklarację
bo nie ukrywam, że się zdziwiłam czytając o 10 psach, które niby to mamy zabrać...

Fundacja usilnie stara się zebrać finanse na pokrycie zabiegów ratujących życie tych dwóch szczeniąt zabranych od kutafona

a ilość kolejnych 10 które miałby trafić pod naszą opiekę stanowczo przekracza nasze możliwości finansowe

dlatego jeszcze raz zapytam: KTO taką deklarację złożył???

Posted

[B][I]Czyli i tak szanse są zerowe na akcję sobotnia tak? wątek sledzę cały czas i jakby co jestem do dyspozycji dla Was!

[COLOR="red"]Ilon[/COLOR] juz nie potrzebuję tranasportu, w razie akcji pojedzie moja kumpela kombiakiem żeby pomóc przewozić psy.[/I][/B]

Posted

[quote name='faith35'][B]Dakotka[/B] , na jakimś forum widziałam na 100 % , poszukaj w necie , to znajdziesz ... na pewno jakaś fundacja od malamutów. Ludzie sami się zgłaszali na forum, że będą brać na DT, a później wszyscy tak dziękowali...[/QUOTE]

ani na forum malamucim, ani tu na dogo nie padła żadna tego typu deklaracje ze strony Fundacji od malamutów
chyba, że chodzi tu o portal huskyadopcje - i deklarację Kuny - ale wyraźnie stało napisane że zabierają husky

czy gdziekolwiek na wątku przeczytałaś, że u pojeba jest 10 psów w typie malamuta?

Posted

[B]Dakotka[/B] , na jakimś forum widziałam na 100 % , poszukaj w necie , to znajdziesz ... na pewno jakaś fundacja od malamutów. Ludzie sami się zgłaszali na forum, że będą brać na DT, a później wszyscy tak dziękowali...

Posted

dziś w nocy będziemy rozmawiać z SDZ (niestety dopiero o 2 w nocy, bo są w trakcie innej interwencji).. prawdopodobnie będzie wsparcie z ich strony ..
mamy także już prawników .. powoli powoli zbieramy siły ..
dziękuję Wam za wsparcie, telefony, maile .. każda pomoc jest bezcenna !!

Posted

[quote name='Dakotka']ani na forum malamucim, ani tu na dogo nie padła żadna tego typu deklaracje ze strony Fundacji od malamutów
chyba, że chodzi tu o portal huskyadopcje - i deklarację Kuny - ale wyraźnie stało napisane że zabierają husky

czy gdziekolwiek na wątku przeczytałaś, że u pojeba jest 10 psów w typie malamuta?[/QUOTE]

ludzie składali deklaracje na DT na chybił trafił... szukam tego wątku i znaleźć nie mogę :(

Posted

[quote name='ilon_n']dziś w nocy będziemy rozmawiać z SDZ (niestety dopiero o 2 w nocy, bo są w trakcie innej interwencji).. prawdopodobnie będzie wsparcie z ich strony ..
dziękuję Wam za wsparcie, telefony, maile .. każda pomoc jest bezcenna !![/QUOTE]

[B][I]Jesteście wspaniali!!! Jak będziecie potrzebowali pomocy to pisz.
kurcze tylko jak akcja będzie organizowana w tygodniu to mi pewnie nie dadzą wolnego[/I][/B] :angryy:

Posted

widzisz ja szukam cały czas DT dla suczki bo dla chłopczyka już mam
w sobotę go zabieramy i przewozimy do Poznania
może jestem wybredna ale DT dla dziewczynki też szukam w Poznaniu - bo chcę ją mieć po sąsiedzku

Posted

[quote name='ilon_n']dziś w nocy będziemy rozmawiać z SDZ (niestety dopiero o 2 w nocy, bo są w trakcie innej interwencji).. prawdopodobnie będzie wsparcie z ich strony ..
dziękuję Wam za wsparcie, telefony, maile .. każda pomoc jest bezcenna !![/QUOTE]

Ilon , daj mi swojego meila, nie mogę wysyłać prywatnych wiadomości.

Posted

powodzenia

Posted

[quote name='agaga21']czy ktoś się orientuje jak tam z bullowatymi? czy są, ile, czy ewentualnie same dorosłe czy też szczenięta, w jakim stanie?[/QUOTE]
wybaczcie, że cytuję sama siebie ale czy są jakieś informacje na ten temat?

Posted

[quote name='agaga21']wybaczcie, że cytuję sama siebie ale czy są jakieś informacje na ten temat?[/QUOTE]

...myślę,że jak są na miejscu,to ciężko pisać...taką informację zamieściła ANETTTA na beniastym:

[quote name='ANETTTA']watek na dogo taki

[url]http://www.dogomania.pl/threads/201148-FAM-Skatowane-szczeniaki-z-pseudohodowli-prosza-o-wsparcie-na-leczenie!?p=16242401#post16242401[/url]

na FB jest wydarzenie nie ma linka

i

benek ponoc tylko 1 !!!!i oby tak było

ponoć Fundacja Bernardyna ma go zabrac!!!!

to on jakby bezpieczny ale mase ok 17 moze wiecej onków
i tu jest najwieksza tragedia bo nimi nie ma sie kto zająć

goldeny 1 kaukaz ponoć

i nie wiadomo co jeszcze !!!!!!

ponoc ok 60 psów ponoć !!![/QUOTE]

Posted

do onków strona była, goldeny zabezpieczone, benuś też ma mieć opiekę, jeszcze te 60....obawiam się, że może ich już być mniej, jak są w takim stanie jak nasza parka, wyratowana już.... acha i kaukaz, oj

Posted

[quote name='Dora']Nie ma za co .... ilosc tych Onkow mnie przeraza...mam nadzieje ze uda sie im pomoc[/QUOTE]
bo im nie ma kto pomóc... są fundacje od Huskych, Malamutów, Goldenów.. a od Owczarków? :( Tylko forum o adopcjach ONkowatych i DONkowatych.. yh..