ilon_n Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Zielony, sorry, ale nie będę dyskutować z Twoim postem o "kasacji praw", bo Twoja wypowiedź jest skrajnie urojona. Poza tym niczym nie poparta i bez jakiejkolwiek wiedzy na temat tychże właścicieli i ich obecnego stanowiska czy też naszych działań. I bez urazy, ale zanim kolejny raz napiszesz takie niedorzeczności zastanów się czy masz do tego wystarczające info. Nie rozumiem też czemu jesteś wybiórczy w czytaniu forum i całkowicie zignorowałeś ten post :: [quote name='ilon_n']Po dalszych konsultacjach prawniczych dodaję kolejną subtelność:: psy nie mogą zmienić statusu prawnego, gdyż wówczas wobec nich nie zostałby orzeczony przepadek na rzecz organizacji a są w ewidencji sprawy. Cóż wtedy? w myśl prawa te psy będą nadal własnością pseudohodowcy, który nie wiadomo jak wszedł w ich posiadanie (być może przez wędkowanie, ale w PL obowiązuje zasada domniemanej niewinności) i właściciele musieliby na własną rękę dochodzić swojej 'własności'. Co możemy zrobić, by psy mogły zamieszkać w swoich wcześniejszych domach:: należy bezwzględnie zweryfikować domy, do których miałyby trafić (wizyty przedadopcyjne .. i nie ma zmiłuj), jeśli domy wypadną pozytywnie i dodatkowo poniosą koszty logistyczne tego przemeldowania, to można wydać je na warunkowe DT zupełnie tak samo jak to było dotychczas, czyli podpisując dokument adopcji warunkowej ze stosownymi klauzulami. Papiery jeszcze do mnie nie doszły, ale Grzegorz obiecał ostatecznie jutro je zapakować i wysłać. Toyota, dzięki za zgłoszenie i gotowość do wizyty przdadopcyjnej :) zaraz prześlę Tobie namiary na domek i poproszę Cię jeszcze o zwrotny kontakt tel do Ciebie, koniecznie musimy porozmawiać. Quote
józwa Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 czy moze ktos wkleic link do watku z tymi maluchami polamanymi od ktorych sie zaczelo? chcialabym poczytac co u nich Quote
havana Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 [quote name='józwa']czy moze ktos wkleic link do watku z tymi maluchami polamanymi od ktorych sie zaczelo? chcialabym poczytac co u nich proszę bardzo :) http://www.dogomania.pl/threads/201969-*-FAM-Skatowane-szczeniaki-z-pseudohodowli-prosza-o-wsparcie-na-leczenie! Quote
ilon_n Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Toyota, masz pełną skrzynkę na dogo, proszę napisz do mnie na maila w sygnaturze, odpiszę przez email. Quote
zielony Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Oczywiście bez urazy spoko. Nie mamy okazji porozmawiać bezpośrednio. Przyznaje, ze to Wy jesteście bliżej tej całej sprawy. Brak info nie oznacza, ze pisze niedorzeczności. Nie wiedza potrafi być zabójcza wiec staram się ogarnąć i zrozumieć informacje, które czytam. Ewentualnie pomoc nie zaszkodzić i psom i ludziom. Mam spore doświadczenie, przypomnę. Nic sobie nie uroiłem skrajnie. Proszę najpierw wytłumaczyć, a potem bić.:) Powodzenia Marek Quote
swagnieszka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 myślę Zielony, że trochę przesadzasz... To ja napisałam tutaj post, że nie wyobrażam sobie, żeby mój pies nie mógł do mnie wrócić i przebywałby w DT aż do wyroku, a naprawdę potrafię to sobie wyobrazić, bo teraz jestem niestety w takiej sytuacji, że poszukuję mojego zaginionego psa. Ale nie poczułam się jakoś urażona tym co Ilon n napisała, a nawet to rozumiem... Ja nie wierzę, żeby nie zwróciła ona psa właścicielowi, który wykazałby prawo własności i udowodnił, że to jego pies, a ponadto byłby dla psa dobrym opiekunem. Dlatego jestem spokojna i wiem, że jeśli mi przytrafiłoby się coś podobnego (uchowaj Boże!) to mam pewność, że mój Hans by do mnie wrócił. Ale przecież właściciele psów są różni, o czym przekonaliśmy się, a pewnie Wy zajmujący się psiakami już od jakiegoś czasu macie obrazy tego dość często. Ja też nie oddałabym psa komuś kto dumnie nazywa się właścicielem zwierzaka i mówi, że przyjedzie najpierw obejrzeć psa, a później zadecyduje czy go weźmie.... A przecież Ilon n ma dużo więcej informacji od nas w tej kwestii i wie pewnie jeszcze inne rzeczy, których dla dobra sprawy, a szczególnie psiaków nie może tutaj publikować, żeby nie ułatwić obrony temu całemu pseudo... My mamy tutaj na forum tylko taki mały wycinek tego co się dzieje wokół tej sprawy i dlatego ja nie chwaliłabym się swoim jakimś tam doświadczeniem, ale zaufała Ilon n, która to z pomocą innych osób wyciągnęła te psiaki z tego całego piekła i na pewno nie da zrobić im krzywdy. Quote
filodendron Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Przepraszam, że nie przebrnęłam przez cały wątek i pytam ni z gruszki, ni z pietruszki, ale czy ktoś z tego wątku ma jakieś informacje o tym piesku: Pytają o niego na wątku pudli w potrzebie: http://www.dogomania.pl/threads/177924-Pudle-i-pudlowate-w-potrzebie-prosimy-o-og%C5%82oszenia-i-wsparcie-skarbonki!!!/page179 Quote
kaja69 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Pudliszon jest w dt ,jest juz po liftingu,charakterek ma cudny...zachowuje sie tak jakby sobie przypomniał wcześniejsze życie,najpierw małe ADHD a teraz stateczny,ułożony psiak,ale przy tym bardzo wesoły i straszny pieszczoch.Już napisałam na tamtym watku,że Oskarek czeka tak jak i inne psiaki z pseudo ,na zielone światło na lansowanie i szukanie nowego domku... Quote
filodendron Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Kaja, bardzo dziękujemy za info. Dobrze, że maluch już w dobrych rękach :) Quote
toyota Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Ten mały lifting oznacza, że jest po wizycie w salonie fryzjerskim dla psów :). Quote
kaja69 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 toyota napisał(a):Ten mały lifting oznacza, że jest po wizycie w salonie fryzjerskim dla psów :). Dokładnie,nowa fryzura,wybielanie,manicure,pedicure jednym słowem odnowa biologiczna:lol: Quote
coronaaj Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 kaja69 napisał(a):Pudliszon jest w dt ,jest juz po liftingu,charakterek ma cudny...zachowuje sie tak jakby sobie przypomniał wcześniejsze życie,najpierw małe ADHD a teraz stateczny,ułożony psiak,ale przy tym bardzo wesoły i straszny pieszczoch.Już napisałam na tamtym watku,że Oskarek czeka tak jak i inne psiaki z pseudo ,na zielone światło na lansowanie i szukanie nowego domku... Tak podobno jest w DT...super...a innych tam pudli czy kudlatych nie ma, wszystkie malizny.... Quote
Fundacja Medor Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Piorun4 Piorun5 Piorun6 Piorun1 Piorun2 Piorun3 ZNALAZŁ DOBRY DOM W ZGIERZU W BLOKACH Quote
vena&vivi Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 W sobotę jest transport Torun- Warszawa, można się dołączyć. Quote
swagnieszka Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='Fundacja Medor']Piorun przyjęty aleksandrów Łódzki-Brużyca. Jest to owczarek długowłosy. Ma tatuaż 660 G0 .Jest dobrze ułożony. Został poddany kastracji i czipowaniu. POMÓŻCIE DOTRZEĆ DO WŁAŚCICIELA 506761221 www.medor.org śliczny, ale on chyba nie jest długowłosy...? Czy ustalaliście skąd jest tatuaż? Quote
Fundacja Medor Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 myślę ze ma średni włos no właśnie nie ustaliłyśmy skąd tatuaż pomożecie Quote
swagnieszka Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 szukam, ale nie ZKwP - przejrzałam wzory i takiego nie znalazłam, może KHRON... poszukam jeszcze Quote
Ilonajot Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Ila malamutka opuscila w dniu dzisiejszym schronisko w Starogardzie Gdańskim i pojechala do hotelu pod Gorzowem Wielkopolskim. Zostala przejeta przez fundacje malamutow ... W schronisku pozostal tylko Ilo - husky Quote
lonka1 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Mam kilka puszek dla psóa Royal canin i hilsa,może sie przydadzą.razem 7 sztuk.Dam za darmo. Quote
ania z poznania Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Jaki fajniutki! jest identyczny jak mojej mamy Puszek! Quote
Agnieszka:)bydgoszcz Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Witam,mam na Imie Agnieszka bardzo rzadko zagladam na Dogo:)bo nie mam prawie wogole czasu:)jestem macia:)szanii psiaka ktorego przygarnelam od kaji:)a teraz mam wlasnie na dt pudelka ktory dostal imie Oskarek:)poddalam go zabiegom pielegnacji i stal sie nie tym psiakiem:)pozatym jest super z charakteru jest bardzo dostajny i ulozzony ,inteligentny i oddany:)jest super przyjacielem i bardzo go pokochalam.....jestem na studium weterynariii i interesuje sie tresura psiaków tzn ukladaniem ich ....gdyby ktos mi chcial dac jakies porady chetnie skorzystam:)))no to pozdrawiam wszystkich:)chyle wam czolo:) Quote
toyota Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Hej Agnieszko, bardzo sie cieszę, że piesek trafił do Ciebie, bo to oznacza, że trafił do raju ;). A jak się sprawuje, czy już jest spokojniejszy ? Quote
Agnieszka:)bydgoszcz Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 toyota napisał(a):Hej Agnieszko, bardzo sie cieszę, że piesek trafił do Ciebie, bo to oznacza, że trafił do raju ;). A jak się sprawuje, czy już jest spokojniejszy ? Dziekuje:)jest spokojniejszy,bardziej sie otworzyl do ludzi ....nie boi sie juz tak jak sie bał:(((zasluguje na milosc:)))pozdrawiam Quote
akacha Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 witam, czy pamiętacie o super domku w GDAŃSKU dla suni ON najlepiej długowłosej? sprawdzony i moze być na razie o statusie DS. Podda się wszelkim wymaganiom zgodnie z prowadzona sprawą. nadrabiając zaległosci wstawiam opinię lekarską z oględzin po przywiezieniu rottki Lambi Catani do nas do hotelu. czy dostaniemy jakiś nr psa względem sprawy do faktur? juz nam je wystawiają... o info prosimy na fundacja@rottka.pl Quote
Recommended Posts