Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moi wyjechali ze schroniska, wiozą 6 psów. 2 wystraszone onki dlugowłose, szczenną labkę i 3 huski (, jak czegoś nie pomyliłam.)
Szczeniaki huski z sukami wzieła organizacja , niepełnosprawna haszczka też do nich trafiła. Aga mówi,że wszystkie suki są szczenne.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dogadałysmy się z wilczką - to ze mna się kontaktowała :) jutro dla niej obfocę suke młodą która została w schronie - chyba, że basia ją również zabrała. Jutro się wsio okaże.

Posted

basia0607 napisał(a):
Moi wyjechali ze schroniska, wiozą 6 psów. 2 wystraszone onki dlugowłose, szczenną labkę i 3 huski (, jak czegoś nie pomyliłam.)
Szczeniaki huski z sukami wzieła organizacja , niepełnosprawna haszczka też do nich trafiła. Aga mówi,że wszystkie suki są szczenne.

już koryguję ..

jadą 2 husky - suka z ugryzionym uchem i pies
i pozostałe 4 to same ONki/DONki ..

zawróciłam Agę z trasy, jak zadzwoniła powiedzieć co wywozi ;) bo niechcący 'porwała' labkę, którą jutro mają zabierać ludzie od labków :)

Posted

wapiszon napisał(a):
Czy są jeszcze suczki Onki/Donki, dorosłe lub szczeniaki?

tych mamy bez liku .. szukamy im przyzwoitych DT, bo nie powinny przebywać w schronach ..
mamy ich wciąż blisko 10 bez domowego zaplecza.

Jest ktoś zaufany i chętny wziąć je na DT??

Posted

Prośba do wszystkich szczęśliwców, którzy dostali psiaki z pseudo .. zbadajcie ewentualne tatuaże .. 3 labki mają tattoo, jest podejrzenie, że psy są kradzione.

Poza tym zgłosił się do nas człowiek, który ponoć rozpoznał w TV swojego zaginionego husky .. ma się zgłosić do nas celem okazania papierów i weryfikacji psa.

I ponownie bardzo proszę wszystkich o info na maila: ilonnn@gmail.com
jaki pies do kogo trafił, wraz z metryczką (płeć, wiek, maść) oraz 3 fotki (z góry, z boku i z przodu) :)
inaczej nie ogarnę tego tematu a musze pilnie sporządzić dla G.B. protokoły z opisem i dokładnymi adresami pobytu psów ..
Psy rozjeżdżają mi się po PL a ja żadnego info nie dostaję ..

to bardzo ważne dla procedury i sądu .. nie zlekceważmy tego .. żaden pies nie może nam się zapodziać ..

Posted

ilon_n zrobię Ci dokumentacje psów, które zostały w schronie toruńskim. podeślij mi też umowę na Dt - umawiam się z wilczką -pojedzie do niej jakis onek :) dwa psy możemy do szczecinka wysłać oraz 2 do łodzi.

jutro zadzwonie do p.Ewy z bernardynów i dogadam wsio - chyab, że ktoś mnie uprzedił - jeśli nie proszę Ilon o info o beńkach:)

Posted

vena&vivi napisał(a):
ilon_n zrobię Ci dokumentacje psów, które zostały w schronie toruńskim. podeślij mi też umowę na Dt - umawiam się z wilczką -pojedzie do niej jakis onek :) dwa psy możemy do szczecinka wysłać oraz 2 do łodzi.

jutro zadzwonie do p.Ewy z bernardynów i dogadam wsio - chyab, że ktoś mnie uprzedił - jeśli nie proszę Ilon o info o beńkach:)

ja juz nie zasmiecam wam watku-jestesmy w kontakcie na pw
pozdrawiam i 3mam kciuki za wszystkie psiaki

Posted

Właśnie miałam pisać, że jakiś czas temu były w Toruniu na słupach etc. ogłoszenia o zaginionych ON.

Może byłoby możliwe, żeby w artykule prasowym była tak informacja, że jeśli komuś zaginął ONek, husky itd. to może kontaktować się z jakąś osobą, która mogłaby mailowo przyjąć zdjęcie i sprawdzić czy może to być któryś z pseudo ? ( Jeśli oczywiście coś jeszcze będzie w lokalnej prasie o tej pseudo hodowli.)
Nie wiem czy to jest dobry pomysł, ale podsuwam do przemyślenia.

Posted

Dotarłam do domu, psy ulokowane. ONki strasznie wycofane, ale żadnej agresji lękowej - kochane psice!

Materiał zdjęciowo-dowodowy wyślę lada dzień, teraz zmykam spać, bo jutro marsz.
Kolorowych snów!

Posted

monta napisał(a):
czy ma ktoś kontakt do Fundacji od Bernardynów???-oprócz tych z pseudo w toruński schronie są jeszcze dwa psy-mam fotki ,ale nie wiem gdzie przesłać-może im też pomogą?-fotki są z dzisiaj.Jak byłam u labków i rottki z pseudo to porobiłam jeszcze foty inny psiakom

Czy mam rozumieć,że są 4 bernardyniaste?...z interwencji w pseudo 2 i jeszcze 2 w schronisku w Toruniu?...prześlij zdjęcia wszystkich benków oraz informacje o nich także do mnie: roma201157@gmail.com... wstawię je na stronę adopcyjną benków na FB i na grupę...postaramy się ogłaszać...

http://www.facebook.com/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744#!/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_192021564159117&id=192737907420816&ref=notif&notif_t=like

Posted

Mam już nakręcony transport dla dwóch ONków/DONków do Szczecinka (pojadą w czwartek lub piątek)
Tam wyślemy najbardziej wycofane psiny .. nie wiem czemu właśnie onki/donki mają takie problemy .. czy one są jakieś słabsze psychicznie??
niestety nie znam się na tym typie rasy ..
Nadal szukamy transportu do Łodzi dla innej pary onków/donków ..

Ponadto oba beny (chłopak i dziewczyna) najprawdopodobniej zostaną w Toruniu!!
.. mają już prawie potwierdzone domowe DT, które docelowo byłoby ich DS, ale jeszcze czekam na ostateczne potwierdzenie :)

Pinczer jeszcze nie zajął miejsca u Sharon, ale mam nadzieję, że to tylko chwilowa awaria i dziś Sharon go ostatecznie zabierze do siebie (nadmienię, że chłopak jest lekko nadpobudliwy). Sharon proszę skontaktuj się koniecznie dziś na nr tel, który Ci wysłałam i odbierz dzisiaj psiaka!
Pudliszon zgodnie z info od veny miałby pojechać do Poznania.
Spaniel zostaje u Kai69 - docelowo do adopcji po rozstrzygnięciu sprawy.

Gdzie aktualnie jest Rotka???
kto coś wie?? potrzebuję jej zdjęcia, opis, aktualny adres opiekuna itp

Labki mają już potencjalne domy, trzeba je tylko rozwieźć .. (Warszawa, Kraków, Toruń i czwarty jeszcze nie wiem gdzie)

Sunia Husky z maluchami, sunia Husky z uszkodzonymi łapkami, samiec Husky jadą pod skrzydła Forum Husky (transport na dniach)
Sunia Husky z nadgryzionym uszkiem, samiec Husky - pojechały do Stargadru Gd.
Szczenię Husky od suni z łapkami zostaje w Toruniu na DT (docelowy DS)

Malamutka dorosła i szczenię (chłopak) malamut - zabrała vena (trafiają pod skrzydła Adopcje malamutów)
Malamutka ze szczeniętami - aktualnie hotelik w Szamotułach - docelowo pod skrzydła Adopcje malamutów

4 ONki/DONki pojechały wczoraj do Tczewa i Elbląga

2 ONki/DONki są na awaryjnym DT w Toruniu, ale tu nie ma ciśnienia, dopóki się nie znajdą inne DT mogą tam chyba posiedzieć (jutro usg, bo pewnie pokryte i w ciąży).

Pozostałe ONki/DONki siedzą w schronach w Brodnicy, Bydgoszczy, Toruniu ..
W Bydgoskim (3 psy) nie ma ciśnienia, potrzebna pomoc w szukaniu DT dla psów ze schronu w Brodnicy (5 psów) i w Toruniu (cała reszta) .. oraz docelowo też dla suni DON z maluchami, która teraz jest w hoteliku w Szamotułach (maluchy 3tygodniowe, jest ich 6, po odchowaniu można rozlokować wszystkie psiaki i sunię w DT)

z grubsza chyba ogarnęłam stado ..
teraz czekam na przesyłki na maila od osób, które mają te psy u siebie

przypominam adres:
ilonnn@gmail.com

Posted

vena&vivi napisał(a):
Sprawa pudelka jest otwarta - osoba zobaczy zdjęcia :P poczekamy aż się zakocha i weźmie :) jak będzie na plus dowiemy się tu od dogomaniaczki.

No OK :)
jakby co to u Anki - Kai69 będzie miał póki co jak w niebie .. a to taki mały biały słodziak :)
Nie pojmuję co on tam robił w tym chlewie?!?!?!?

Posted

jeny dziewczyny jesteście wielkie,ja co prawda inne województwo,ale wspieram was duchem i śledzę wasze poczynania.

co jeszcze ,jakie psy zostały u tego ćwoka?czy coś jeszcze w ogóle zostało.czy potrzebuja dt?

Posted

Czyli mam rozumieć, że pinczer na DT u Sharon? Jakie psy jeszcze potrzebują dt ? Może uda mi się kogoś ubłagać, by wziął jakiegoś psiaka do czasu znalezienia im domów - tylko muszę wiedzieć jakie psy (rasy) jeszcze szukają dt..

Posted

Dwa labki dzisiaj już teraz są na DT, a dwa jada po 16 do Warszawy.
Ilona czekoladowa poszła do torunia na DT ( mam na oku wszystko i orzeczenie) a ta z dysplazją poszła do Primy, też będę miała dane wszystkie.
Wieczorem sporządze wszystkie dane wrAZ ze zdjęciami i wyślę do Ciebie maila. Jestem padnięta , już nie ogarniam, ale jeszcze tylko dzisiaJ I LABKI MAMy z głowy.

Posted

Więc dopiero dotarłam do domu i piszę.
Rano byłam w schronie wraz z Rinuś i znajomymi, którzy zabrali czekoladę. Bardzo śliczna i kochana sunia.

Teraz wróciłam do domu z pinczerem, który jest młodym i szalonym pieskiem, nie widać po jego zachowaniu jak by został zabrany z katorgii. Ale mam niestety wiadomość że nie chędzie mógł u mnie być dłużej po powarkuje na mojego yorka :/
Do innych psów jest wycofany i raczej obojętny, ale mój szaleniec chce się z nim bawić i skacze i zaczepia go, a ten powarkuje, no bawić się nie chce...

Boję się je zostawić same i dlatego wolała bym szukać DT lub DS.

Jak mi aparat zadziała to wstawię zdjęcia.

Ogólnie ładny przedstawiciel rasy pinczer, młody, grzeczny, tylko troche jeszcze nie okszesany( szalony ) i trochę chudy. Właśnie siedzy przy mnie :) Pies jest w dobrym stanie, uszy czyste, zęby w miarę, jedyne co mu dolega to ranka, któa już się ładnie zagoiła.

Posted

Dwie sprawy... czy to prawda, że ktoś sobie zaadoptował ze schronu haskacza, który miał być pod opieką serwisu HA? Proszę o info w tej sprawie, bo dla nas jest dość istotna...

sharon, daj psom luz, to zaledwie początek, weź ich wspólny na spacer, na pewno się dogadają?