Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

olly napisał(a):
wczoraj w bagażniku u faceta widziałam jakieś mięso, nie wiem, co to było. Ale na podwórku było rozrzuconych pełno kości, niestety miski (wiadra, koryta) były wypełnione jakimiś zlewkami, właściwie sama woda z czymś pływającym w środku. Ciężko nawet nazwać to jedzeniem. Bardzo się ciesze, że już wszystkie psiaki są bezpieczne :)

ojejejejej ja też się cieszę, no i co zrobisz ze swoją wiedzą?

--------------------------------------------------------
Jutro zabierzemy część psiaków z Torunia,jestem w kontakcie z Agą i Iloną.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ilon_n napisał(a):
Kochani!!

Oficjalnie chce wszystkim ogromnie podziękować za pomoc w zorganizowaniu i przeprowadzeniu całej akcji!!!
Bez Was byśmy nic nie wskórali!! DZIĘKI!! DZIĘKI!! DZIĘKI!!

Cel pierwsze osiągnięty!! psy odebrane - WSZYSTKIE!! - nawet te odkryte prawie po akcji czyli w piwnicy - zalążek dalszej hodowli, który ćwok chciał ukryć przed nami ..

intuicja w ostatniej chwili podpowiedziała nam ten powrót i w ten sposób odkryliśmy 20 dodatkowych psów!!! 4 suki ze szczeniętami!!

Psy (poza tymi, które wyjechały do Bydgoszczy, Brodnicy i Wielgiego) przyjechały hurtem do Torunia i stąd będą dalej rozlokowywane w docelowych DT ..

chyba nadal nam trochę brakuje, ale w miarę zgłaszania się kolejnych będziemy je przekazywać.

Nadal potrzebujemy transportu dla 2 psów do Szczecinka, 2 psów do Łodzi oraz dla obu Benków - tez do Łodzi ..

padam .. wybaczcie, ale od rana wysoka adrenalina, której poziom przez ostatnie tygodnie miałam juz i tak podwyższony z racji walki z urzędasami i całą ta biurokracją ..
więcej napiszę jutro .. parę fotek dorzucę .. i w ogóle .. ehh

Ty teraz wypij szampana od nas i odpocznij!!!!!!!
Gratuluję Babko kochana!!!!!!
odpoczywaj teraz

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']rozumiem ze same duże rasy szukaja dt?
CCta zadnego?

Żadnego.
Były:
SH, labki, DONKI, spaniel, pinczer,puder,rottek, bernardyn i nie jestem pewna ale moskiewski stróżujący? jakaś mieszanka no i chyba Malamut.

Posted

vena&vivi napisał(a):
porób proszę zdjęcia pudelka, podaj wiek proszę - może będzie chętny domek stały :)

oczywiście ,że zdjęcia będa,ale najpierw trzeba go do kultury doprowadzić ,no i kastracja :)On bardzo wesolutki,zero agresji,badanie wet zniósł bez najmniejszego problemu.Super by było-ds tak szybko:)

Posted

żeby nie umknęło powtórzę w osobnym poście::

Krótkie resumee:

Północniaki (malamuty i husky) już obdzwonione
onki/donki/benki trzeba wyeksportować do Szczecinka i Łodzi (po część przyjeżdża AgaiTheta - dzięki Aga!!)

na pewno pozostał bez DT piczner średni

resztę psów będę namierzać jutro .. bo już nieco na wariata je wyciągaliśmy i wysyłaliśmy,
więc proszę Was bardzo o info na maila: ilonnn@gmail.com co kto ma u siebie, najlepiej już z fotką i opinią weta, jeśli zbadaliście swoje zdobycze
Muszę Grzesiowi przygotować listę adresową wszystkich psów. Mamy już biegłego weta, który będzie reprezentował nas w sprawie.

Nadmienię, że w Toruniu można za free zbadać psa w przychodni Max-Wet na Wyspiańskiego .. załatwiłam tam darmowy przegląd dla wszystkich psin z pseudo

I wiecie co, mój facet z wielkim sceptycyzmem patrzył na te wszystkie działania od ponad tygodnia, ale przed chwilą usłyszałam słowa "jestem pod wrażeniem" i "nie sądziłem, że odbierzecie mu te psy, a jednak .. " :) .. dorzucę, że sam pracuje w toruńskim PIW i najlepiej wie jakie są statystyki sukcesów i porażek w takich przypadkach.

To nasz wspólny sukces .. i dowód na to, że jednak można! :)
Ściskacze dla wszystkich .. a teraz idę zagrzebać się w ściółce ;)

Posted

vena&vivi napisał(a):
zdjęcia moga być z teraz:) dom może by był u mamy dogomaniaczki:)

Mogę jutro na oczki nie widzę...ale super,że pudel byłby w rodzinie:)

Posted

vena&vivi napisał(a):
pewnie, że jutro :) ide spać ciotki bo już padam, emocje zeszły i oczy się zamykają. Ilon_n napisz mi o której i czy będziesz jutro w schronie -obgadamy wsio co i jak:)

:) dzięki Anka!! postaram się przed pracą wjechać do schronu i obgadamy dalszą strategię .. jutro jeszcze tvn chce zrobić jakiś przykładowy shot w którymś DT, więc wiele zależy o której mnie wypuszczą.
A swoją drogą to chyba nasz przełomowy moment, co? ;) sztama?

Posted

[quote name='ilon_n']:) dzięki Anka!! postaram się przed pracą wjechać do schronu i obgadamy dalszą strategię .. jutro jeszcze tvn chce zrobić jakiś przykładowy shot w którymś DT, więc wiele zależy o której mnie wypuszczą.
A swoją drogą to chyba nasz przełomowy moment, co? ;) sztama?

w końcu :) psy łączą :)

to do jutra laski :)

Posted

kaja69 napisał(a):
oczywiście ,że zdjęcia będa,ale najpierw trzeba go do kultury doprowadzić ,no i kastracja :)On bardzo wesolutki,zero agresji,badanie wet zniósł bez najmniejszego problemu.Super by było-ds tak szybko:)

...wybaczcie,że tak mądruję,ale jak rozumiem psiaki są "dowodami w sprawie" która będzie wytoczona przeciw temu czemuś,co zwie siebie hodowcą...nie zlekceważcie potrzeby bardzo dobrego i mocnego udokumentowania stanu psów natychmiast po zabraniu od tego czegoś...lepiej mieć zbyt dużo fotek niż o 1 za mało w sądzie!
Bierzcie też wszędzie " papierkowe" potwierdzenia opisów stanu psiaków.
Wybaczcie może upierdliwość i obsesję,ale zbyt często jest tak,że brak udokumentowania powoduje nawet odraczanie sprawy na poziomie prokuratury.

Posted

vena&vivi napisał(a):
faith nie dzwon do bernardynów, ja jestem w kontakcie z p.Ewa -nie powielajmy :0

Z upoważnienia pozwalam sobie przekazać informację:
Fundacja BERNARDYN potwierdza gotowość przejęcia wszystkich psów w typie bernardyn i ich mix. mimo że sama jest w "rozkroku" finansowym.
Bardzo proszę o kontakt z nimi w celu ustalenia szczegółów...na kompie bywają późno i czasami nawet i to się nie udaje.

Posted

Sissi's Mum;16297308 napisał(a):
Chcielibyśmy zaoferować pomoc w postaci DT dla szczeniaczka cavaliera. Niestety, nie mamy miejsca i finansów na większą ilość piesków.
Trzymamy kciuki za powodzenie akcji :lol:

jak napisala faith35: cavalierow nie ma...
ale jest pinczer sredni bez DT ( info post 711 )
Sissi's Mum - to moze tego wezmiecie na DT?;)

Posted

Jestem załamana, a dlaczego?! bo cały dzień byłam w pracy!!
(za dwie osoby 15 godzin) i ominęło mnie najlważniejsze!! Jak z moim DT, jest jak najbardziej aktualne!! Mam też DT dla młodego lub szczeniaka Owczarka oraz rocznego lub starszego labka!!
Ja mam weekend wolny mogę jechać nawet dziś, tylko proszę na pw gdzie mam się wstawić
(zapewnoe schron :) )!

Opiszę DT:
Dla labka jak już pisałam kolega, który ma labka około rocznego samca z rodoowdem zdecydował się zawbrać jakiegoś na DT, karmi royalem i naprawdę super dom- kolega z pracy!!
Dla Owczarka mój kuzym, mieszka w domku z ogródem też naprawdę dobre warunki!!

Ja oczywiście jak myślicie :) Biorę jakaś bidę i tyle, mam już 3 kg karmy purina, smycz itp... rano sprawdzę jaka odpowiedź, wrazie potzreby proszę pw z numerem tel z kim mam się kontaktować to będę dzwonić!! Najlepiej chciała bym z Ilon, bo w sumie ona dowodzi calą sprawą!!!!

Posted

Ogólnie załamka że ominęło mnie to na które czekałam cały tydzień!!!!
Rano wstaję i czekam na decyzję kiedy mam być w schronie!!! Moje drogie Panie!!

Posted

sharon napisał(a):
Jestem załamana, a dlaczego?! bo cały dzień byłam w pracy!!
(za dwie osoby 15 godzin) i ominęło mnie najlważniejsze!! Jak z moim DT, jest jak najbardziej aktualne!! Mam też DT dla młodego lub szczeniaka Owczarka oraz rocznego lub starszego labka!!
Ja mam weekend wolny mogę jechać nawet dziś, tylko proszę na pw gdzie mam się wstawić
(zapewnoe schron :) )!

Opiszę DT:
Dla labka jak już pisałam kolega, który ma labka około rocznego samca z rodoowdem zdecydował się zawbrać jakiegoś na DT, karmi royalem i naprawdę super dom- kolega z pracy!!
Dla Owczarka mój kuzym, mieszka w domku z ogródem też naprawdę dobre warunki!!

Ja oczywiście jak myślicie :) Biorę jakaś bidę i tyle, mam już 3 kg karmy purina, smycz itp... rano sprawdzę jaka odpowiedź, wrazie potzreby proszę pw z numerem tel z kim mam się kontaktować to będę dzwonić!! Najlepiej chciała bym z Ilon, bo w sumie ona dowodzi calą sprawą!!!!

Sharon, dzwoniłam wczoraj do Ciebie i posłałam smsa ..
jak ogarniemy całościowo spis psów, to ustalimy które są jeszcze bez zaplecza i wtedy skorzystamy z Twoich DT .. a pinczer średni nie może być dla Twojego kolegi? no ta sierotka nie ma brania a biedaczysko z niego, ma uszkodzoną powłokę skórną na tylnej łapce, ale to juz nie takk świeży uraz i szyć nie można :/

Kto chciałby pinczerka???

Posted

ilon_n napisał(a):
Sharon, dzwoniłam wczoraj do Ciebie i posłałam smsa ..
jak ogarniemy całościowo spis psów, to ustalimy które są jeszcze bez zaplecza i wtedy skorzystamy z Twoich DT .. a pinczer średni nie może być dla Twojego kolegi? no ta sierotka nie ma brania a biedaczysko z niego, ma uszkodzoną powłokę skórną na tylnej łapce, ale to juz nie takk świeży uraz i szyć nie można :/

Kto chciałby pinczerka???

Ilona,jeśli pudelek znajdzie szybko ds,będzie miejsce dla pinczerka...albo zrobię małe przemeblowanie...pudel pojedzie do dt do Bydgoszczy i też będzie miejsce dla pinczerka...

Posted

Ilon wiem że dwoniłaś, ale jak na złość nie zabrałam tel z domu. A jak wczoraj wróciłam z pracy i dowiedziałam się że psy już zabrane to myślałam że się popłacze. Tak mi pechowo trafiło, bo powinnam pracować wczoraj do 18, ale że zdecydowałam się przyjść za dwie osoby to robiłam od 11.30-2.00. Cóż za złośliwy dzień. Ale najważniejsze że psy zostały zabrane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zadzwoniła bym i wypytała o wszystko, ale masz pewnie za dużo na głowie i nie chcę przeszkadzać!

Ilon rozumiem że szczeniaków żadnych nie ma?!

Posted

Zapomniałam! Ilon jeśli ten pinczer zgodził by się z moim diabłem to mogę go wziąć.
Jeśli nie to pudel, spaniel,... Choć wolała bym jechać i na miejscu bym pojęła decyzję bo może jakiś wy mnie zauroczył wzrokiem.