ilon_n Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='sharon']Widzę pudelka, białego.[/QUOTE] Brawo sharon, nagrodą mógłby być on sam .. gdybyśmy tylko mogli go stamtąd wyrwać!! ale to musi się udać .. edit o co chodzi z tą inwersją w postach ?? wszyscy tak macie?? czy to mój komputer świruje?? Quote
toyota Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 A kaukaz też jest, bo na zdjęciu wydaje mi się, że widzę, a nie został wymieniony ? Quote
ilon_n Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='toyota']A kaukaz też jest, bo na zdjęciu wydaje mi się, że widzę, a nie został wymieniony ?[/QUOTE] Toyota, to są beny .. wg pracownicy PIW kaukaza brak .. muszę im w jakimś zakresie zaufać, bo sama tam nie wjadę zobaczyć .. ale powiedz, który Twoim zdaniem jest kaukaz .. to jeszcze się wpatrzę lepiej w fotki .. Quote
basia0607 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Tego właśnie się obawiałam. Za dużo szumu , pewne błędy i już zaczyna się wyprowadzanie hodowli do stanu w którym tylko należało by poprawic warunki. Facet dostał instrukcje od IW i zaczyna je wykonywać. IW też dba o swój wizerunek, nie chce aby ujawniono na jej terenie taką hodowlę. Każdy dba o swoje interesy. Myślę,że psy w najgorszym stanie już zostały " sprzątnięte " Mieliśmy podobnego hodowcę na swoim teremie. Nakazano mu poprawienie warunków. Zakupił nowe budy, poszedł na ugodę i tyle. Quote
AgaiTheta Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Macie lepsze zdjęcia bokserów? Wymagają leczenia? Quote
toyota Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Tak mi się wydawało, że ten misiek z lewej to kaukaz, ale rzeczywiście równie dobrze może to być brudny benio. Na moim kompie te jego łaty są szare i dlatego takie skojarzenie. Quote
LadyS Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 U mnie są brązowe - obstawiałabym, że to jednak benek. Quote
basia0607 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Mam propozycję dla osób , które zadeklarowały wzięcie psów na dt. Nie obciążajmy Ilony i dziiewczyn kosztami ich utrzymania ani dowozu do miejsca d.t. Skąd One mają mieć na to kasę, nie są organizacją, nie są schroniskiem , wzieły na siebie ogromne wyzwanie i musimy im pomóc. Quote
monta Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 jest Dt dla młodej suki,może labradorki ,albo inna rasa ( 2-3 tygodnie , oczywiście jeśli dogada się z samcem labradorem) i dt dla starszej suki -rasa nie istotna ,np. ON (jeśli dogada się z 2 suczkami) oraz kojec dla np. jeśli bedzie kaukaza albo inna futrzasta rasa np. ON -wszystkie DT są wToruniu . u mnie awaryjny Dt(jeśli nie będą miały gdzie się podziać) dla szczeniorów labków lub inna rasa Quote
Ada44 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 - Ilonn, maile do Ciebie wysyłane wracają, co się dzieje??? Quote
ilon_n Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='Ada44']- Ilonn, maile do Ciebie wysyłane wracają, co się dzieje??? wszystko mi wchodzi, skopiuj ten poniżej albo podaj mi swój i ja napiszę do Ciebie .. ilonnn@gmail.com Quote
Dakotka Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 oki po zdjęciach już widzę Fundacja Adopcje Malamutów przejmuje malamutkę / malamuta i szczenię !!!! Quote
sharon Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='basia0607']Mam propozycję dla osób , które zadeklarowały wzięcie psów na dt. Nie obciążajmy Ilony i dziiewczyn kosztami ich utrzymania ani dowozu do miejsca d.t. Skąd One mają mieć na to kasę, nie są organizacją, nie są schroniskiem , wzieły na siebie ogromne wyzwanie i musimy im pomóc.[/QUOTE] Basiu, ja ocZywiście nie obciążam dziewczyn kosztami. Mówię po prostu jak psy zostaną zabrane, to zabewne zrobimy akcję zbierania na ich potrzeby. Ci co chcą będą mogli wpłacić choć by 1zł. A kwota uzbierana będzie trafiać dla psów w najgorszym ztanie. Tak aby była moja propozycja. Quote
Igiełka Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 warunki w jakich trzymane są psy... bez komentarza Quote
sharon Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Po tym co zobaczyłam ( zdjęcia ) ja nie odpuszczę. Nie wiadomo jak by się przygotował to i tak bym nie odpuściła!! Jeżeli wójt będzie za nim stał to " uwagę " powiadomię z niłą chęcią!!!!! Quote
Rinuś Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='ilon_n']żeby nie było wątpliwości .. facet nie jest skłonny do współpracy, nie zamierza rezygnować z interesu .. woli dostosowac się do wytycznych powiatowego, ale nie odda psów dobrowolnie, nie zrzeknie się ich, chyba, że sąd orzeknie przepadek. Tak więc psy umieszczamy w DT jako dowody w sprawie a nie jako psy do adopcji! Ba, nawet więcej .. tych ciężarnych suk nie wolno nam na chwilę obecną wysterylizować!! można jedynie usypiac slepe mioty, jesli już dojdzie do porodu. Ale nad tym też pracujemy i dowiadujemy się jak to można rozwiązać inaczej. Te psy nawet na DT to nadal jego własność!! - to chyba było oczywiste i nie wymagało wyjasnień, dopóki sąd nie wyda innego orzeczenia. Można żądać zapłaty za utrzymanie zwierząt od ich właściciela po rozstrzygnięciu sprawy. Na moją prośbę dziś skontrolowano stan stada. Facet sprzedał już około 25 psów!!!!!!!!! Mam rozpiskę pozostałych. Ile i które z nich zastaniemy w przyszłym tygodniu trudno powiedzieć .. myślę, że przy obecnym stanie stada już możemy nieco odetchnąć, bo do wcześniej rozważanych ras doszły bokser, pudel i pinczer .. i okazało się, że dodatkowo jeden ben. Ja mam złe przeczucia....i to bardzo złe... :( Quote
józwa Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 [quote name='Rinuś']Ja mam złe przeczucia....i to bardzo złe... :( ja tez niestety sie boje nie chce tutaj na forum pisac jaki jest najczarniejszy scenariusz zeby w razie czego nie sugerowac "fajnych"rozwiazan facetowi ale postarajcie sie dziwczyny jakos zabezpieczyc przyszlosc tych psow moze ma ktos jakiegos znajomego co dobrze zna sie na prawie i moglby doradzic? Quote
2spanielki Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 a ja nadal uwierzyc nie moge ze sprzedal z miejsca 25 psow... Quote
faith35 Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 a ja mam złe wiadomości, bo DT się wykruszają, jak przeczytali, że psy będą dowodami w sprawie. :/ Quote
Borówka16 Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 faith35 napisał(a):a ja mam złe wiadomości, bo DT się wykruszają, jak przeczytali, że psy będą dowodami w sprawie. :/ O cholera :( Quote
basia0607 Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Nie wiem jak to z jest z tymi dowodami w sprawie, ale nam nigdy sąd nie kazał przedstawiac przed swoje oblicze żadnych dowodów w postaci psów tylko opinie lekarską. Psy wydawalismy na umowy tymczasowe. Poza tym powiem słowo od siebie- Tu jest mniej istotne czy psy beda zabrane na stałe czy tymczasowo, jesteśmy forum miłośników, widzimy gehennę tych zwierząt i trzeba sie zmobilizować aby pomóc dziewczynom. Pomoc duchowa jest ważna ale najwazniejsza jest fizyczna, bezinteresowna a kto widzi tylko okazje do otrzymania za darmo rasowego psa niech idzie stąd. Prawda jest taka, że labki wydawałam 2 godziny, chętnych miałam wielu ( bo za darmochę ) a kundelki pozostały. Deklaruję wzięcie 2 psów w najgorszym stanie . Pamiętam jak całe dogo kibicowało kiedyś przy likwidacji mordowni przez PiSDZ, zostało zabranych wiele psów. Jak sie okazało zostali z tym zwierzętami sami, prosili o pomoc, marnie to szlo. Pomogłam im w znalezieniu miejsca dla kilku psów i nie pytałam Grzegorza B, czy to psy rasowe. Quote
sharon Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 basia0607 napisał(a):Nie wiem jak to z jest z tymi dowodami w sprawie, ale nam nigdy sąd nie kazał przedstawiac przed swoje oblicze żadnych dowodów w postaci psów tylko opinie lekarską. Psy wydawalismy na umowy tymczasowe. Poza tym powiem słowo od siebie- Tu jest mniej istotne czy psy beda zabrane na stałe czy tymczasowo, jesteśmy forum miłośników, widzimy gehennę tych zwierząt i trzeba sie zmobilizować aby pomóc dziewczynom. Pomoc duchowa jest ważna ale najwazniejsza jest fizyczna, bezinteresowna a kto widzi tylko okazje do otrzymania za darmo rasowego psa niech idzie stąd. Prawda jest taka, że labki wydawałam 2 godziny, chętnych miałam wielu ( bo za darmochę ) a kundelki pozostały. Deklaruję wzięcie 2 psów w najgorszym stanie . Pamiętam jak całe dogo kibicowało kiedyś przy likwidacji mordowni przez PiSDZ, zostało zabranych wiele psów. Jak sie okazało zostali z tym zwierzętami sami, prosili o pomoc, marnie to szlo. Pomogłam im w znalezieniu miejsca dla kilku psów i nie pytałam Grzegorza B, czy to psy rasowe. Basia, jesteś cudowna!!!!!!!! Ja rozumiem że niektórzy nie mogą miec psa dłużej niż kilka tygodni, ok. Ale po co ta nadzieja, bo dla nas była to radość że jest coraz więcej DT, czy nie można było odrazu pisać " nie mogę dłużej niż tydzień czy dwa" ?! Ale szczerzę mówiąc to nie wiem na czym to polega, ale wydaje mnie się że nie powinno być tak że psy będą dowodami w sprawie, ponieważ sprawa nie odbędzie się tak szybko, jak się domyślam będzie musieli trochę czekać. A co jeśli DT zadba tak o psa że do sprawy będzie w świetnym stanie?! Myślę że same papiery od weta oraz zdjęcia powinny być dowodem!! Czy nie można tak zrobić?! Quote
masiowa Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 sharon napisał(a): Ale szczerzę mówiąc to nie wiem na czym to polega, ale wydaje mnie się że nie powinno być tak że psy będą dowodami w sprawie, ponieważ sprawa nie odbędzie się tak szybko, jak się domyślam będzie musieli trochę czekać. A co jeśli DT zadba tak o psa że do sprawy będzie w świetnym stanie?! Myślę że same papiery od weta oraz zdjęcia powinny być dowodem!! Czy nie można tak zrobić?! chodzi raczej o to, ze dopoki nie zostana sadownie odebrane to nie mozna ich wydac do adopcji, no chyba, ze na umowe tymczasowa jak pisala Basia. Tylko, ze wtedy jesli sad nakarze je zwrocic to trzeba je zwrocic i nikogo nie bedzie interesowalo, ze pies byl u kogos kilka miesiecy i ktos juz go oddac nie chce... tak samo ma sie sprawa ze sterylkami z tego co wiem. Nie mozna bo gdyby chcial je odzyskac to jest to obnizenie wartosci jego "mienia"... Quote
faith35 Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 FUNDACJE ORAZ STOWARZYSZENIA (i SCHRONISKA) * Fundacja Aurea od Golden Retrieverów - 5-6 psów * Stowarzyszenie od Rottweilerów - kilka szczeniorów lub dorosłych psów * Fundacja "Pomagamy Razem" - 2 Mastiffy * Kojce dla Labradorów * Fundacja SOS Bokserom – boksery jeśli są * Bernardyny w Potrzebie – 1 bernardyn * Schronisko/hotel w Szczecinku - 2 DONki/ONki * Serwis adopcyjny Husky Adopcje - 3-4 sunie husky, 2 samce plus szczeniaki, badz jezeli nie bedzie hasiorów, to prawdopodobnie 2 sunie ONki [FONT="]* Schronisko w Brodnicy, Toruniu i Bydgoszczy – 15 psów[/FONT] [FONT="]----------------------[/FONT] [FONT="]DOMY TYMCZASOWE:[/FONT] [FONT="]* sharon - DT dla szczeniaka/spaniela[/FONT] [FONT="]* furciaczek - DT dla yorków oraz jednego CC (jak będzie)[/FONT] [FONT="]* Rinuś - załatwi być może DT dla Spaniela [/FONT] [FONT="]* vena&vivi - DT u dziewczyny dla ONka, Dogi (tylko na miesiąc!!!)[/FONT] [FONT="]* beka - DT dla 2 szczeniaków DON (2-4 miesięcznych)[/FONT] [FONT="]* BBeta - DT dla szczeniaka spaniela [/FONT][FONT="](być może, czekamy na odp.)[/FONT] [FONT="]* Marycha35 - DT u dziewczyny dla psiaka małej rasy[/FONT] [FONT="]* jaanna019 - DT dla 2-3 szczeniaków spanieli bądź yorków[/FONT] * Kaja69 - DT dla DONka i 1 mniejszego psa * józwa - DT dla jednego ONka * caromina - DT dla szczeniaka husky * łodzian3333 - DT dla ON/DON , dorosły, płeć: pies * ilon_n - załatwiła DT dla kauzaza (Bydgoszcz) * monia3a - DT dla 2-3 szczeniaków (wiek: max 3 miesiące) rasa obojętna * basia0607 - DT dla dwóch psów w najgorszym stanie Quote
józwa Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 basia0607 napisał(a):Tu jest mniej istotne czy psy beda zabrane na stałe czy tymczasowo, jesteśmy forum miłośników, widzimy gehennę tych zwierząt i trzeba sie zmobilizować aby pomóc dziewczynom. Pomoc duchowa jest ważna ale najwazniejsza jest fizyczna, bezinteresowna a kto widzi tylko okazje do otrzymania za darmo rasowego psa niech idzie stąd. tu nie chodzi o czy rasowy czy nie tzn nie w tym sensie co piszesz jesli psa nie mozna wyadoptowac ani wysterylizowac a rozprawy razem z odwolaniami moga trwac i kilka lat to ciezko sie dziwic ze sie ludzie wykruszaja ludzie zglaszali sie na TYMCZAS i majac na uwadze ze to rasowce i najprawdopodobniej szybko znajda dom nie kazdy ma mozliwosc trzymania psa dluzej pomysl tez co mogloby sie stac gdyby te psy posiedzily np.rok na dt pokochaly swoich opiekunow a oni je a potem musialy wrocic do tego goscia dramat po prostu i dla psa i dla opiekuna Quote
Recommended Posts