Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mariamc napisał(a):
Napisz skargę do zarządów głownych firm.
Jak chciałam zrezygnować z Tesco , bo nie mrozili odpadów , to dzwonili do schronu aż z Krakowa.Teraz mi mrożą i jest ok. Szczególnie latem.
Napisz do Sanepidu i PIW-u z prośbą o pomoc.
U nas Sanepid wręcz nakazuke oddawanie do schronu.
Ubojnia?
Odwiedż sklepy drobiowe z takim pozwoleniem, nie wolno teraz mrozić samemu , wszystko musi być sprzedane w dniu dostawy.

dzięki Danusiu za rady i wskazówki!! na pewno skorzystamy! może coś wywalczymy.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mariamc napisał(a):
Macie zgodę na odbiór PIW?
Bez takiej zgody nie mogą wam markety nic przekazać.

Nie mogą tego sprzedawać , oddanie do schronu , to forma utylizacji.
Trzeba ruszyć PIW.

Mariamc, bardzo ciekawe rzeczy piszesz ... ja jestem wolontariuszka w schronisku w starogardzie. oni teraz tez szukaja mozliwosci wykarmienia zwierzakow ...
co to jest PIW? Jak mozna to zdobyc? (jakie trzeba spelnic warunki??)

chyba trzeba miec kuchnie w schronie, czy tak? ...

Posted

[quote name='dusje']Uwaga!!!! Pilnie potrzebna pomoc osob z Torunia i okolic do szukania 2 niewidomych psow,zbieglych z pseudohotelu Arktyki.

http://www.dogomania.pl/threads/204773-Domowy-hotel-w-oborze-DT-u-Arktyki/page18

Plakat do pobrania str 18 post 430

rano wyjeżdżam do Brudnowa szukać psiaków i zabrać wciąż czekającą na pomoc Sonię do siebie ..
mam wolne miejsca w aucie, mogę kogoś zabrać .. mój tel w sygnaturze ..

Posted

W temacie pseudo ..
wczoraj zwiozłam sunię ON z bydgoskiego schroniska do toruńskiego .. nazwałam ją Dora, bo wciąż była bezimienna ..
dziewczynka miała juz jechac do domu w Wawie, opiekunowie specjalnie przyjechali po nią z Wawy do Bydgoszczy, ja też tam pojechałam, żeby wydać im psa .. sunia jest młoda ok 1,5 roku, ale pobyt w schronisku bez socjalizacji bardzo ją uwstecznił i nowi opiekunowie wycofali się z adopcji na widok jej zachowań .. wrócili bez psa .. a ja znalazłam się w sytuacji patowej z psem w rękach wypisanym ze schroniska, w którym pobyt i tak bardzo mu nie służył ..
cóż więc wykonałam tel do kierowniczki naszego schronu, spytałam czy mimo przepełnienia przyjmie jeszcze jedną sierotę pod swoje skrzydła ..
i w ten sposób zdziczała Dora z potwornymi lękami i żadnym obyciem trafiła do Torunia.

będzie w schronisku szkolona przez znajomego behawiorystę i miejmy nadzieję, że niebawem nabierze zaufania do ludzi ..

możliwe, że znajdzie się chętny dom do adopcji SH Ilo, ale to potwierdzi się jutro .. dom trzeba będzie zbadać ..

Posted

ilon_n napisał(a):

możliwe, że znajdzie się chętny dom do adopcji SH Ilo, ale to potwierdzi się jutro .. dom trzeba będzie zbadać ..

o to super :) czekamy na wiesci

Posted

[quote name='ilon_n']Dudzia z Brudnowa już odnaleziona, nadal trwają poszukiwania niewidomego Bunia.

Wszystkie pozostałe psy są już zabrane z DT Arktyki.
Dzisiaj w Zbliżeniach na TVBydgoszcz o 19.25 materiał z dzisiejszego ranka, to jego zapowiedź:
http://www.tvp.pl/bydgoszcz/aktualnosci/spoleczne/wyglodnial******-trzymala-w-oborze/4207085

Ilona, po raz kolejny SUPER SKUTECZNA AKCJA! Wielki szacun. Dziewczyny, uczmy sie!!!! (i chlopaki tez ;) )

Posted

Ilonajot napisał(a):
o to super :) czekamy na wiesci

ze strony HA tez jest nastepny potencjalny domek, niedlugo bedzie wizyta przedadopcyjna. lepiej dwa potencjalne domki, niz jeden ...

ilon_n - musicie wiedziec, ze Ilo to pies cudownego charakteru, ale kompletny DZIKUN. A raczej niezapisana karta, nie umie NIC! Absolutnie do ulozenia.
Ciagnie koszmarnie na smyczy, ma sily za dwoch, osoba drobna NIE JEST W STANIE go nawet utrzymac ...
Za to pieknie dogaduje sie z innymi psami, no i zero jakiejkolwiek agrasji do ludzi.

Ja go oceniam jako psa do sfory, fajnie by bylo gdyby poszedl do domku, gdzie juz jest jakis pies/psy. Oczywiscie nie jest to koniecznosc, ale mysle, ze bylby wtedy szczesliwszy ;)
no i gdyby panstwo uprawiali z nim naprawde jakies sporty, a przynajmniej jogging!
Przeskakuje KAZDE ogrodzenie, wiec jesli kojec - to TYLKO zadaszony.

Posted

Nie macie tam jakiegos maszera, żeby go zgwałcic o choć raz w tygodniu zabieranie psiaka na bieganko? Szkoda, że tak daleko ode mnie, biegałby razem z towarzyszami niedoli ;)

Posted

no niestety Kuna nie mamy, na polnocy (polski) jakos malo takich tradycji ...

ale jestesmy w trakcie ustalania terminu wizyty przedadopcyjnej. W ankiecie panstwa przeczytalam jednak, ze maja w mieszkaniu rybki i ... chomika, wiec nie wiem jak bedzie ;)

Posted

Ilonajot napisał(a):
no niestety Kuna nie mamy, na polnocy (polski) jakos malo takich tradycji ...

ale jestesmy w trakcie ustalania terminu wizyty przedadopcyjnej. W ankiecie panstwa przeczytalam jednak, ze maja w mieszkaniu rybki i ... chomika, wiec nie wiem jak bedzie ;)

będzie miał Ilo prywatny telewizor :)

Posted

Ilonajot, dzięki za działania w kierunku adopcji Ilo.
Podesłałam Tobie na maila namiary na ten domek dla Ilo w naszym województwie.
Jest wstępnie zweryfikowany pod kątem SH i tego właśnie chłopca (ogrodzenie wysokie, z podmurowaniem, opiekun ma zamiar jeździć z nim rowerem)
Dalsze weryfikacje i ostateczne decyzje powierzam znawcom rasy. Zdaję się na Wasze doświadczone decyzje.

Posted

ilon_n, jestem po rozmowie z pania ... niestety nasza rozmowa byla krociotka, bo pani od razu zapytala, gdzie pies przebywa i na moja odpowiedz stwierdzila, ze to za daleko i ze "nie bedzie tyle km jechac po pieska" :( buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

a nasz kolejny domek tez okazal sie skucha :(

teraz postanowilysmy mu zmienic tekst w ogloszeniach, zeby ludzi wiedzieli na co sie przygotowac i zeby od razu byla naturalna selekcja ...

Posted

[quote name='vena&vivi']http://www.dogomania.pl/threads/205244-Schronisko-w-Radomsku-psy-g%C5%82oduj%C4%85-nape%C5%82nijmy-brzuszki-zbieramy-na-karm%C4%99!!!

Kochane ciotki. Schronisko Toruńskie wygrało w krakvecie. Nasz dogowy kandydat przegrał. Schronisko w Radomsku jest w wielkiej potrzebie, psy glodują - zbieramy na karmę. Prosimy o każdą złotówkę.

a moze Toruń , wzorem Szczecinka ,podzielił by się z Radomskiem ...choć odrobinką . Moze macie dojścia czy by nie wspomogli głodujących