Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam coś dla Was.... te kluchy myślę, że za miesiąc mogą pójść do DT bądź DS, ale wstawię fotki :)
Te kluchy kochane :loveu::loveu::loveu:

to zdjęcie mnie rozwaliło...na łopatki :iloveyou:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rinuś napisał(a):
Ilona jak będę miała wszystkie opisy labków to możemy się osobiście umówić? ;)

siurrrrrr, już odpisałam mailem ;)

transport jutrzejszy poległ, więc wsiadam do auta i sama jadę do szczecinka.
kontakt ze mną wyłącznie przez tel ..

proszę Was bardzo przesyłajcie dokumentację weterynaryjną z opisem psów
przypominam adres::

ul. Lubicka 41c/3
87-100 Toruń

z dopiskiem "akcja Trutowo"

Posted

faith35 napisał(a):
Mam coś dla Was.... te kluchy myślę, że za miesiąc mogą pójść do DT bądź DS, ale wstawię fotki :)
Te kluchy kochane :loveu::loveu::loveu:

o rany jakie super fajne male grube niedorozwoje ;):lol:
slodkie sa maluchy :p

a moze by zrobic jakies allegro czy cos zeby pozbierac kase na male ,transport,leczenie?
na takie pasztety i kilka smutnych zdjec na pewno ktos sie rzuci kasa
chodzi mi o zbiorcza zbiorke pieniedzy na wszystkie psy z pseudo
ja tez sie obiecuje dorzucic(niewiele bo z ciezko u mnie z kasa ostatnio i wole rezerwowac tez troche na przyszlego tymczasa) i sprobuje wyludzic gdzie sie da

co do transportu to w przysly weekend(najprawdopodobniej w niedziele 27.02)jade z wawy do lodzi i z powrotem tego samego dnia
niestety pociagiem ale jakies grzeczne psisko moge zabrac
jakby co to prosze o kontakt na tel bo nie zawsze mam czas zeby tu wejsc i poczytac
albo pw

Posted

Rinuś,nie mogę wysłąć wiadomości,więc piszę tutaj.Sunia jest w Brodnicy,w przyszły piątek będzie gotowa na rozpoczęcie nowego życia.
Mam jej zdjęcie....serce się kraje :( Potwornie zniszczony pies...ehh chętnie z tyłka nogi bym gościowi powyrywała :/

Posted

Kochani, dostałam właśnie telefon z tvn .. dziś o 19.50 w Uwadze będzie emisja reportażu z trutowa .. jak to ujęła Iwona Brzostek z TVN, którą 2 dni prosiłam o udział w tej akcji i nagłośnienie az się wreszcie zgodziła i wysłała ekipę .. "materiał jest naprawdę mocny" :) sama się cieszy, że taki wyszedł i w razie czego czeka na dalsze sygnały ..

Posted

józwa napisał(a):
o rany jakie super fajne male grube niedorozwoje ;):lol:
slodkie sa maluchy :p

Właśnie wróciłam od weta z jednym z nich... Z małym jest na razie wielka niewiadoma, ale rokowania są ostrożne. Quanecu - musiał być jakoś w karcie nazwany, więc tak dostał na imię - nie wykazuje odruchów poprawczych, ma wyraźna bolesność prawego biodra, reakcje bólowe przy szczypaniu paluszków wykazuje, ale nie do końca prawidłowe: tzn. drze japę, że boli, ale nóżki nie wyrywa. Wogóle te nozie jakby nie jego były, wiszą sobie jak u maskotki . Na zdjęciu RTG w zasadzie nie widac nic, tzn. złamań nie ma, bo co do bioder, to na tym etapie rozwojowym trudno coś powiedziec... Zalecenie wetki jest takie: mam pilnować aby maluch jadł, co tez cały czas robię, masować i obserwować, jeżeli w ciągu tygodnia nastąpi poprawa to za 10 dni kontrola, jeżeli nie - trzeba będzie rozważyć eutanazję, bo maluch po prostu bedzie miał niewładny tył...
W zasadzie nie wiemy co to może byc... albo sprawy neurologiczne, albo genetyczne, ale jak to wetka ujęła może być to sprawa związana z warunkami bytowymi - były złe (a na pewno były - wszystkie maluchy mają odmrożone opuszki tylnych łapek), a on może delikatniejszy i taka reakcja, teraz warunki mu się poprawiły, więc jest szansa, ze zacznie wracać do normy. Trzymajcie kciuki, aby ta ostatnia wersja była tą prawdziwą!

Posted

:oops:,sory,a dostał ten maluszek jakieś leki od wetów?
a no i ponawiam pytanie jeśli jestem uperdliwa to przepraszam-czy zostały jakies szkraby?czy wszystko juz bezpieczne?
p.s.w uwadze na tvn program o tej hodfli bedzie n a pewno-widziałam zwistun-19.50

Posted

właśnie o tym samym pomyslałam.ale wiecie co w tym calym bagnie podoba mi się-że to odnosi jakiś skutek.macie rację-weżmy się za inne pseudohodowle i pseudoschrony