faith35 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Mam coś dla Was.... te kluchy myślę, że za miesiąc mogą pójść do DT bądź DS, ale wstawię fotki :) Te kluchy kochane :loveu::loveu::loveu: to zdjęcie mnie rozwaliło...na łopatki :iloveyou: Quote
swagnieszka Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 ojeju, ale słodziaki... ile one mają ze 2 tyg? Quote
Rinuś Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Ilona jak będę miała wszystkie opisy labków to możemy się osobiście umówić? ;) Quote
Pocahontas Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 mają 3 tygodnie. zapraszam na bazarek na utrzymanie psiaków,link pod moją sygnaturą. Quote
ilon_n Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Rinuś napisał(a):Ilona jak będę miała wszystkie opisy labków to możemy się osobiście umówić? ;) siurrrrrr, już odpisałam mailem ;) transport jutrzejszy poległ, więc wsiadam do auta i sama jadę do szczecinka. kontakt ze mną wyłącznie przez tel .. proszę Was bardzo przesyłajcie dokumentację weterynaryjną z opisem psów przypominam adres:: ul. Lubicka 41c/3 87-100 Toruń z dopiskiem "akcja Trutowo" Quote
józwa Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 faith35 napisał(a):Mam coś dla Was.... te kluchy myślę, że za miesiąc mogą pójść do DT bądź DS, ale wstawię fotki :) Te kluchy kochane :loveu::loveu::loveu: o rany jakie super fajne male grube niedorozwoje ;):lol: slodkie sa maluchy :p a moze by zrobic jakies allegro czy cos zeby pozbierac kase na male ,transport,leczenie? na takie pasztety i kilka smutnych zdjec na pewno ktos sie rzuci kasa chodzi mi o zbiorcza zbiorke pieniedzy na wszystkie psy z pseudo ja tez sie obiecuje dorzucic(niewiele bo z ciezko u mnie z kasa ostatnio i wole rezerwowac tez troche na przyszlego tymczasa) i sprobuje wyludzic gdzie sie da co do transportu to w przysly weekend(najprawdopodobniej w niedziele 27.02)jade z wawy do lodzi i z powrotem tego samego dnia niestety pociagiem ale jakies grzeczne psisko moge zabrac jakby co to prosze o kontakt na tel bo nie zawsze mam czas zeby tu wejsc i poczytac albo pw Quote
dota&koka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Rinuś,nie mogę wysłąć wiadomości,więc piszę tutaj.Sunia jest w Brodnicy,w przyszły piątek będzie gotowa na rozpoczęcie nowego życia. Mam jej zdjęcie....serce się kraje :( Potwornie zniszczony pies...ehh chętnie z tyłka nogi bym gościowi powyrywała :/ Quote
ilon_n Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Kochani, dostałam właśnie telefon z tvn .. dziś o 19.50 w Uwadze będzie emisja reportażu z trutowa .. jak to ujęła Iwona Brzostek z TVN, którą 2 dni prosiłam o udział w tej akcji i nagłośnienie az się wreszcie zgodziła i wysłała ekipę .. "materiał jest naprawdę mocny" :) sama się cieszy, że taki wyszedł i w razie czego czeka na dalsze sygnały .. Quote
kaskadaffik Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 To dzięki za wieści, będziemy oglądać!!! ja cały czas trzymam kciuki i czytam wątek codziennie, bardzo Was podziwiam !! Quote
Pocahontas Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 już rozsiewam wieści o reportażu... Quote
łodzian3333 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 ilion_n wysłałam Ci maila, bardzo zależy mi na odpowiedzi Quote
ata Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 W razie czego proszę o link do programu ;) Quote
olgaj Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Ilon napisała ze jest chyba tylko pod telefonem. Quote
gryf80 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 są jeszcze jakieś kluchy-maluchy wiekowo podobne do tych malamutków? Quote
Kuna Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 józwa napisał(a):o rany jakie super fajne male grube niedorozwoje ;):lol: slodkie sa maluchy :p Właśnie wróciłam od weta z jednym z nich... Z małym jest na razie wielka niewiadoma, ale rokowania są ostrożne. Quanecu - musiał być jakoś w karcie nazwany, więc tak dostał na imię - nie wykazuje odruchów poprawczych, ma wyraźna bolesność prawego biodra, reakcje bólowe przy szczypaniu paluszków wykazuje, ale nie do końca prawidłowe: tzn. drze japę, że boli, ale nóżki nie wyrywa. Wogóle te nozie jakby nie jego były, wiszą sobie jak u maskotki . Na zdjęciu RTG w zasadzie nie widac nic, tzn. złamań nie ma, bo co do bioder, to na tym etapie rozwojowym trudno coś powiedziec... Zalecenie wetki jest takie: mam pilnować aby maluch jadł, co tez cały czas robię, masować i obserwować, jeżeli w ciągu tygodnia nastąpi poprawa to za 10 dni kontrola, jeżeli nie - trzeba będzie rozważyć eutanazję, bo maluch po prostu bedzie miał niewładny tył... W zasadzie nie wiemy co to może byc... albo sprawy neurologiczne, albo genetyczne, ale jak to wetka ujęła może być to sprawa związana z warunkami bytowymi - były złe (a na pewno były - wszystkie maluchy mają odmrożone opuszki tylnych łapek), a on może delikatniejszy i taka reakcja, teraz warunki mu się poprawiły, więc jest szansa, ze zacznie wracać do normy. Trzymajcie kciuki, aby ta ostatnia wersja była tą prawdziwą! Quote
Kuna Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 gryf80 napisał(a):są jeszcze jakieś kluchy-maluchy wiekowo podobne do tych malamutków? to siberianki ;) Quote
gryf80 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 :oops:,sory,a dostał ten maluszek jakieś leki od wetów? a no i ponawiam pytanie jeśli jestem uperdliwa to przepraszam-czy zostały jakies szkraby?czy wszystko juz bezpieczne? p.s.w uwadze na tvn program o tej hodfli bedzie n a pewno-widziałam zwistun-19.50 Quote
malagos Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 To przypominam o oglądaniu! Juz za 30 min! Quote
ANETTTA Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 malagos napisał(a):To przypominam o oglądaniu! Juz za 30 min! tak UWAGA TVN Quote
gryf80 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 czy tymczasy nadal aktualne?czy już bezpieczne 'towarzycho"? Quote
swagnieszka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 ja też właśnie przed chwilą widziałam zapowiedź Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Dzwoniła do mnie Pani - obejrzała reportaż i chciałaby pomóc - adoptować malamutka małego . Dałam jej tel do Ilony, babeczka brzmiała bardzo fajnie. Jak będzie link to wrzućcie , ja nie mam tv. Quote
basia0607 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Jedno z miejsc każni zwierząt zostało zlikwidowane,, teraz następne, damy radę, tylko potrzebne są "Ilony". Chrcynno, Bagienice, Kosodrzewiny, Wojtyszki, Kalisz.....i wiele innych. Quote
AgaiTheta Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Robimy nową akcję - Robimy klony z Ilony :D Mam nadzieję, że choć kilka osób zamiast kupić szczeniaka na targowiska zajrzy do schroniska. Quote
gryf80 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 właśnie o tym samym pomyslałam.ale wiecie co w tym calym bagnie podoba mi się-że to odnosi jakiś skutek.macie rację-weżmy się za inne pseudohodowle i pseudoschrony Quote
Recommended Posts