werbena520 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 ilon_n napisał(a):dopiszcie do sygnatur, że labki też .. na 4 labki 3 mają tattoo, ale niestety tylko jeden jest dość czytelny. znaczenie ma litera wskazująca na region, z którego pochodzi hodowla, ale również istotne jest czy litera jest z przodu czy z tyłu cyfr. Jest :: DON z literą P na początku LAB z literą L na początku Dobrze jest od spodu uszka podłożyć zapaloną latarkę...Pownno być widać cały nr...zdarza się,że z wierzchu nr spłowieje,ale pozostaje w tkance chrzęstnej i podświetlony powinien być widoczny cały. Quote
Arktyka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Arktyka- pies nie reaguje na imię/ tak jak się spodziewałam. Tatuaż jest zatarty , więc koloru tez nie widać. W grę wchodzi tylko przyjazd i zobaczenie psa na żywo, może wtedy go rozpoznasz, Cioteczko a gdzie ten donek jest w Brodnicy w schronisku czy u Ciebie na hoteliku?? Podaj mi adres na pw. Faktycznie musze podjechac i go zobaczyc na zywo.... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 W schronisku , ul Ustronie - koło wysypiska. Podaje ci tel do kierownika na pw. Quote
ruda76 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 dziwczyny napiszcie bo nie mogę się tutaj przegrzebac przez watek dla ilu psow i w jakim kierunku potrzebny jest transport Quote
Arktyka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 a w sumie cioteczki jakie ten facet trzymal rasy...? z tego co wyczytalam (tak ogolnie;)) --donki --onki --hasky --labki i ktos chyba cos wspominal o jakis molosach...?? Zostaly u niego jeszcze jakies psy...??:( Quote
ilon_n Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Arktyko, jeśli będziesz jechać do Brodnicy, to może uda się przywieźć z 2 ONki przy okazji do Torunia? One i tak muszą sukcesywnie stamtąd wyjść ..a na piątek akurat umówiłam się z Olgą z Fundacji Pomagamy Razem, że przyjadą po pieski i zabiorą do siebie pod Łódź. Zabraliśmy z posesji wszystkie z wyjątkiem suki ON, która jest własnością syna tego 'hodowcy" pod warunkiem wykonania sterylki pod nadzorem PIW. były jeszcze 2 beny, pudel, spaniel i pinczer łodzian3333, nie dostałam wiadomości od Ciebie .. a w piątek "Twój" ONek mógłby pojechać wspólnym transportem do Łodzi .. proszę Cię prędziutko o maila na pocztę gmail. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Ilon jak jest miejsce dla naszych psów w Toruniu to kierownik je zawiezie. Tu nie ma co czekac , bo nam kojce tez potrzebne,. Quote
Arktyka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 ilon_n napisał(a):Arktyko, jeśli będziesz jechać do Brodnicy, to może uda się przywieźć z 2 ONki przy okazji do Torunia? One i tak muszą sukcesywnie stamtąd wyjść ..a na piątek akurat umówiłam się z Olgą z Fundacji Pomagamy Razem, że przyjadą po pieski i zabiorą do siebie pod Łódź. Zabraliśmy z posesji wszystkie z wyjątkiem suki ON, która jest własnością syna tego 'hodowcy" pod warunkiem wykonania sterylki pod nadzorem PIW. Ilonko nie ma problemu, moge je przewiesc do Torunia bo bede miala po drodze...tylko dokad mam je zabrac...? ktos je w Toruniu odbierze...? Mam je zawiesc do schroniska czy przetrzymac u mnie...?? Quote
Ilonajot Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 ilon_n napisał(a):Zabraliśmy z posesji wszystkie z wyjątkiem suki ON, która jest własnością syna tego 'hodowcy" pod warunkiem wykonania sterylki pod nadzorem PIW. ilon_n, a slyszalam ze facet zdolal kilka wywiezc przed akcja i nie wiadomo, gdzie te wywiezione sa - czy to prawda?? wiesz cos na ten temat? Quote
ilon_n Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Czekam na wiadomość od łodzian3333 i potwierdzenie czy przyjmie ONka. Wówczas pojechałyby 3 ONki z Brodnicy i wtedy poproszę o transport kierownika schroniska, bo Ty Aniu 3 nie dasz rady przewieźć. Jeśli natomiast jechałyby tylko 2 ONki, to Ciebie poproszę o przewóz i wtedy albo do schronu w Toruniu albo jeśli masz miejsce u siebie to nawet do Ciebie, bo to po drodze do Łodzi, więc dziewczyny z Łodzi miałyby 30km bliżej :) I jeszcze jedna prośba, transport do Łodzi potrzebuje wsparcia finansowego, tyle ile uradzimy, ale chociaż coś może uda nam się uzbierać i dołożyć do przewozu psinek. Dlatego proszę, kto może dorzucić grosika do paliwa?? Quote
vena&vivi Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Ilon i ja chciałam zapytac czy beda wizyty kontrolne czy nie zwiózł sobie psów od sąsiadów i kół gospodyń:D I prosze o podanie mi tatoo, które mam sprawdzić u nas w Toruńskim - akroksa@gmail.com Nasz oddział otwarty w czwartek więc sie osobiście tam udam Quote
ilon_n Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Ilonajot napisał(a):ilon_n, a slyszalam ze facet zdolal kilka wywiezc przed akcja i nie wiadomo, gdzie te wywiezione sa - czy to prawda?? wiesz cos na ten temat? Niestety prawda. I na razie powiem tylko tyle: nie jest to jeszcze zamknięty temat :] ............................................................... ............................................................... Vena, kontrola ma być przeprowadzana przez PIW i straż gminną .. mają też dopilnować sterylki tej pozostawionej suni .. Quote
Ilonajot Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 ilon_n napisał(a):nie jest to jeszcze zamknięty temat :] wierze ;) i trzymam kciuki!!! a wiadomo ILE udalo mu sie wywiezc?? Quote
Arktyka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 oki Ilonko w takim razie czekam na potwierdzenie Lodzian3333 w sprawie onka:) Quote
Pocahontas Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 zapraszam na bazarek na rzecz husky wyciągniętych od tego bandyty http://www.dogomania.pl/threads/202464-Filmy-gry-pr%C3%B3bki-kosmetyk%C3%B3w-i-inne-na-husky-zabrane-z-pseudo.do-27.02.2011-do-24-00?p=16328136#post16328136 Quote
Arktyka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 dostalam wlasnie kopie rodowodu FCI z czech, moj Ilo nie mial literek tylko 5 cyfr...wiec skoro ten donek ma literke P to nie on....:( cholera ale na zdjeciu glowe bym dala ze to jednak on... Quote
dota&koka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 A ja mam pytanie:czy ktoś wybiera się z psiakami w stronę warszawy/łodzi?Szukam transportu łączonego do mnie dla jednego z tych psiaków.W obrębie wawy (poza nią również) dojadę,np do łodzi wybiorę się pociągiem.Dalej koleją nie ma sensu-bilety wychodzą drożej niż samochód.A mój stoi popsuty :/ Quote
swagnieszka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 gorki330 napisał(a):W przypadku dona napewno nie chodzi o zkwp , onek długowłosy dopiero od zeszłego roku jest honorowany przez zkwp , do tej pory były to kluby , litera P to Sieradz KHRON , mam psy z takim tatuażem . Potwierdzam, że to raczej KHRON Sieradz - litera P i dwie cyfry, też miałam DONka z takim tatuażem Quote
ilon_n Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Transport do Wawy z Brodnicy lub Torunia potrzebny dla suni ON w ciąży .. popytajcie proszę znajomych to dość popularna trasa .. może uda się coś połączyć .. łodzian3333 - wyślemy Tobie jednak sunieczkę ON tę po porodzie .. ona bardzo potrzebuje komfortu po tej feralnej ciąży .. do środy będzie miała zapewniony kącik fundacyjny i jak już w środę wyadoptujesz swoją tymczaskę, to sunia będzie do odbioru lokalnie :) czy tak może być? Quote
łodzian3333 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 lokalnie? mam rozumieć że gdzieś w Łodzi? i co o suni wiadomo? spokojna? jak reaguje na inne suki i ludzi? zachowuje czystość? czy w ogóle te wszystkie psiaki są obfocone? Quote
Lemoniada Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 ilon_n napisał(a):Na posesji są również koty, prawdopodobnie z łapanek... Służą do dokarmiania psów, bo przecież nie zarabiają na siebie…. Matko Boska... Czy wiadomo coś o tych kotach?? Quote
ilon_n Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Lemoniada napisał(a):Matko Boska... Czy wiadomo coś o tych kotach?? w dniu akcji zastaliśmy tam tylko 4 koty. Grzegorz uznał, że je zostawia, bo właściciel twierdził, że to jego prywatne .. a wyglądały sensownie .. nie było śladów garbowania skór itp .. więc może ludzie z sąsiedztwa mistyfikowali, żeby koloryzować i dodać dramaturgii .. ale mamy gościa pod lupą .. Quote
sharon Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Kochani Jeśli się to przyda to mam domki dla szczeniaka onka lub donka, pudla i szczeniaka Husky. Szczeniak onka lub donka to tak jak już pisałam dla mojego kuzyna, pies mieszkał by w domu jednorodzinnym, bardzo dobre warunki. Szczeniak husky to dla mojej znajomej, tej której ostatnio trwały poukiwania fretki;) Mieszka na przeciw mnie w dużym mieszkaniu z ogródkiem. Ważne, aby szczeniak był suczką, ponieważ posiada ona suczkę mieszańca i nie chce mieć żadnych szczeniaków, bardzo dobre ręce!! Pudel poszedł by do mojej babci :) A ja namawiam swojego narzyczonego na adopcję tej labki czekoladowej, ponieważ zakochałam się w niej... Quote
Soema Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 sharon napisał(a):Kochani Jeśli się to przyda to mam domki dla szczeniaka onka lub donka, pudla i szczeniaka Husky. Szczeniak onka lub donka to tak jak już pisałam dla mojego kuzyna, pies mieszkał by w domu jednorodzinnym, bardzo dobre warunki. Szczeniak husky to dla mojej znajomej, tej której ostatnio trwały poukiwania fretki;) Mieszka na przeciw mnie w dużym mieszkaniu z ogródkiem. Ważne, aby szczeniak był suczką, ponieważ posiada ona suczkę mieszańca i nie chce mieć żadnych szczeniaków, bardzo dobre ręce!! Pudel poszedł by do mojej babci :) A ja namawiam swojego narzyczonego na adopcję tej labki czekoladowej, ponieważ zakochałam się w niej... Ale chyba wszystkie psy wyjdą z wymogiem kastracji/sterylizacji? Quote
łodzian3333 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 czy są jakieś fotki tych psiaków? kolejny raz już słyszę o zdjęciach a w sumie żadnych nie widziałam? Quote
Recommended Posts