basia0607 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Mam wieści z terenu. Akcja zaczęta, zjechło sie dużo ludzi, wiele organizacji. Quote
Sissi's Mum Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Jak ja się tutaj męczę nie mogąc być tam z Wami!!!!! Quote
malagos Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 basia0607 napisał(a):Takie wyjście przed szereg, rozmowa z facetem na temat akcji bez konsultacji z koordynatorem, wykupywanie psów po cichu, prowadzenie rozmowy z hodowcą , uświadomienie ( utwierdzenie ) go o planowanej przez organizacje kontroli jest wysoce niemoralne i rzutuje na dalszy przebieg przygotowywanej kontroli. Cholera z takim pomaganiem! Wymieńcie z nicka te osoby! Quote
Igiełka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Napisał basia0607 Takie wyjście przed szereg, rozmowa z facetem na temat akcji bez konsultacji z koordynatorem, wykupywanie psów po cichu, prowadzenie rozmowy z hodowcą , uświadomienie ( utwierdzenie ) go o planowanej przez organizacje kontroli jest wysoce niemoralne i rzutuje na dalszy przebieg przygotowywanej kontroli. szkoda że nawet w takiej akcji nie ma jedności.. Quote
mariamc Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Ania, zabrane wszystkie? Ile? Siedzę jak na szpilkach. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Byliśmy- do Brodnicy zabraliśmy 5 owczarków. Bardzo fajne, młode psiaki- na razie całe w błocie, sunie miały mocno zaciśniete łańcuchy na szyi. Akcja przeszła sprawnie- wszystko opisze Ilona na pewno. Przyjechało dużo osób , tv, gazeta. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 mariamc napisał(a):Ania, zabrane wszystkie? Ile? Siedzę jak na szpilkach. WIEM ,ŻE ZABRANE MAJĄ BYĆ WSZYSTKIE PSY! My już odjechaliśmy , ale pakowanie psiaków do samochodów trwało. U faceta zostaną dwa psy, które zostaną wysterylizowane- to psy starsze, agresywne, związane z właścicielem i domem. Najwięcej było owczarków-jedna z cieczką na łańcuchu , którą zapładniał na naszych oczach samiec...masakra. Wiem ,że był spaniel, jakiś pinczerowaty- to z małych. Szczeniak malamuta tez zabrany. Quote
basia0607 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Byłaśw srodku ? w jakim stanie były psy ? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Psy nasze były na zewnątrz. Ja nie chodziłam po terenie-była masa ludzi , psy były zestresowane. Nasze psy są przede wszystkim całe w błocie, nie sa wychudzone, nie były na łańcuchach. Quote
olly Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Jeszcze raz prostuję: psy zostały odebrane przez osobę prywatną, nie występowałam jako fundacja ani żadna organizacja!!! Nie posiadałam żadnej wiedzy o planowanej akcji. Powtarzam: byłam u prokuratora i straży gminnej, nie uzyskałam nigdzie pomocy, więc proszę was serdecznie, przestańcie wypisywać, że właściciel hodowli został uświadomiony o jakiejkolwiek kontroli. Jeśli cokolwiek powiedziałabym o jakiejkolwiek organizacji, pan S. nie wydałby psów. Ktoś w wątku wcześniej pytał, skąd wiem, że były tam 3 boksery, więc odpowiadam: Pan S. powiedział, że miał 3, ale wczoraj, czyli w środę sprzedał jednego na rynku. I uwierzcie, że gdybym miała możliwość zabrać więcej psiaków to bym zabrała, ale tak się składa, że mam ograniczone miejsce w mieszkaniu, tym bardziej, że posiadam 2 swoje psy. Tak się zastanawiam, ile z tych osób, które tak intensywnie wypowiadają się na forum przygarną chociaż jednego psa do siebie, bo wtedy wszystkie byłyby w ciepłych domkach i miałyby przy sobie człowieka... Quote
AgaiTheta Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Zabrane wszystkie psy!!!!!!!!!! W ostatniej chwili już wyjeżdżając tak dla spokojnego sumienia zajrzeli do piwnicy a tam suki ze szczeniakami!!!!! Schowanych ok 20 psów!!!! Quote
Kunda Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 swietne info! to teraz czekamy na relacje :) Quote
Faro Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='olly']Jeszcze raz prostuję: psy zostały odebrane przez osobę prywatną, nie występowałam jako fundacja ani żadna organizacja!!! Nie posiadałam żadnej wiedzy o planowanej akcji. Powtarzam: byłam u prokuratora i straży gminnej, nie uzyskałam nigdzie pomocy, więc proszę was serdecznie, przestańcie wypisywać, że właściciel hodowli został uświadomiony o jakiejkolwiek kontroli. Jeśli cokolwiek powiedziałabym o jakiejkolwiek organizacji, pan S. nie wydałby psów. Ktoś w wątku wcześniej pytał, skąd wiem, że były tam 3 boksery, więc odpowiadam: Pan S. powiedział, że miał 3, ale wczoraj, czyli w środę sprzedał jednego na rynku. I uwierzcie, że gdybym miała możliwość zabrać więcej psiaków to bym zabrała, ale tak się składa, że mam ograniczone miejsce w mieszkaniu, tym bardziej, że posiadam 2 swoje psy. Tak się zastanawiam, ile z tych osób, które tak intensywnie wypowiadają się na forum przygarną chociaż jednego psa do siebie, bo wtedy wszystkie byłyby w ciepłych domkach i miałyby przy sobie człowieka... Olu - myśle, że nie masz ani powodu ani obowiązku przed NIKIM sie tu tłumaczyć . gdyby osoby tu piszące obejrzały sobie wczoraj po 4 rano reportaż z tego miejsca emitowany w naszej telewizji i posłuchały wypowiedzi wójta, prokuratora nie wypisywały by tu bzdur w typie "uświadamiana włascicela przez organizacje" , gdyby choć troche myślały logicznie to miałyby świadomość tego, ze KAŻDY właściciel pseudohodowli nie sprzeda psa przestawicielowi JAKIEJKOLWIEK ORGANIZACJI PROZWIERZĘCEJ, bojąc się, że psiak ten zostanie (a dokładnie jego stan zdrowotny) zostanie wykorzystany przeciw niemu . a tak na marginesie - "pogratulować" kulturyi poziomu niektórych wypowiedzi w tym watku (jak chociażby wypowiedź Agi i Thety) Quote
AgaiTheta Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='Faro']Olu - myśle, że nie masz ani powodu ani obowiązku przed NIKIM sie tu tłumaczyć . gdyby osoby tu piszące obejrzały sobie wczoraj po 4 rano reportaż z tego miejsca emitowany w naszej telewizji i posłuchały wypowiedzi wójta, prokuratora nie wypisywały by tu bzdur w typie "uświadamiana włascicela przez organizacje" , gdyby choć troche myślały logicznie to miałyby świadomość tego, ze KAŻDY właściciel pseudohodowli nie sprzeda psa przestawicielowi JAKIEJKOLWIEK ORGANIZACJI PROZWIERZĘCEJ, bojąc się, że psiak ten zostanie (a dokładnie jego stan zdrowotny) zostanie wykorzystany przeciw niemu . a tak na marginesie - "pogratulować" kulturyi poziomu niektórych wypowiedzi w tym watku (jak chociażby wypowiedź Agi i Thety) Dziękuję pani prze kulturalna, ale mam cię głęboko w nosie! Quote
AgaiTheta Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 olly napisał(a):Jeszcze raz prostuję: psy zostały odebrane przez osobę prywatną, nie występowałam jako fundacja ani żadna organizacja!!! Nie posiadałam żadnej wiedzy o planowanej akcji. Powtarzam: byłam u prokuratora i straży gminnej, nie uzyskałam nigdzie pomocy, więc proszę was serdecznie, przestańcie wypisywać, że właściciel hodowli został uświadomiony o jakiejkolwiek kontroli. Jeśli cokolwiek powiedziałabym o jakiejkolwiek organizacji, pan S. nie wydałby psów. Ktoś w wątku wcześniej pytał, skąd wiem, że były tam 3 boksery, więc odpowiadam: Pan S. powiedział, że miał 3, ale wczoraj, czyli w środę sprzedał jednego na rynku. I uwierzcie, że gdybym miała możliwość zabrać więcej psiaków to bym zabrała, ale tak się składa, że mam ograniczone miejsce w mieszkaniu, tym bardziej, że posiadam 2 swoje psy. Tak się zastanawiam, ile z tych osób, które tak intensywnie wypowiadają się na forum przygarną chociaż jednego psa do siebie, bo wtedy wszystkie byłyby w ciepłych domkach i miałyby przy sobie człowieka... Kapsel przedstawiła sprawę zupełnie inaczej -> Ola z SOS bokserom a nie Ola osoba prywatna! A kto teraz będzie leczył te boksie? Quote
AgaiTheta Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Ania+Milva i Ulver napisał(a):JA PIER....!!!!! Czy zabierają je? Chyba nikt się tego nie spodziewał...a skur.... mówił,że nic nie ma wiecej Zabrali już, OTOZ Animals zapewni większości schronienie. Ilonka - kocham Cię kobieto!!!!!! Gratuluję SUPER akcji!!!!!!!!!!!! UDAŁO SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 AgaiTheta napisał(a):Zabrane wszystkie psy!!!!!!!!!! W ostatniej chwili już wyjeżdżając tak dla spokojnego sumienia zajrzeli do piwnicy a tam suki ze szczeniakami!!!!! Schowanych ok 20 psów!!!! JA PIER....!!!!! Czy zabierają je? Chyba nikt się tego nie spodziewał...a skur.... mówił,że nic nie ma wiecej Quote
basia0607 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Z uwagi na to, że w ostatniej chwili zostały odnalezione suki ze szczeniakami , (chyba na odbudowanie gniazd zarodowych ), w ilości 20 psów potrzebne są miejsca dla nich. Faro, proszę o utrzymanie nerwów na wodzy, trudno stało się, facet zarobil na Was a własciwie na darczyńcach, szkoda tych 600zł , przydały by sie na leczenie boksiów. Czy nie mam racji ? Quote
basia0607 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Psy, które zostaną trafią do nas ! Nie możemy Ilony z tym wszystkim zostawić. Quote
olly Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Skąd wam się wzięła ta cena?? ehh.. ta wasza wyobraźnia.... Quote
ata Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='olly']Skąd wam się wzięła ta cena?? ehh.. ta wasza wyobraźnia.... Pytałam wcześniej ile zapłaciłyście za psiaki i nie dostałam odpowiedzi. Olly, za ile facet je sprzedał ? Pytam zupełnie z ciekawości. Czy te 20 psów z piwnicy to te, które wcześniej zniknęły ?? Quote
kaskadaffik Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Cały czas czytam i śledzą, trzymam mocno kciuki z daleka !! Quote
jaanna019 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Jakie psy były w piwnicy? Jakie rasy? Quote
Recommended Posts