Berek Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 "I tak ja podziwiam że odważyła się sama jedna pójść tam i je wyciągnąć!!!!!!!!!" ? Chyba znowu taki bohaterski czyn, jak pójście z pieniędzmi i wykupienie psa czy psów od faceta który całe życie tym się zajmuje - handlem psami - nie wymaga jakiejś specjalnej odwagi. A sam pomysł oczywiście mocno bez sensu. Naturalnie, jesli kierujemy się w życiu wyłącznie emocjami, a nigdy ani odrobiną rozsądku, jeśli nie umiemy patrzeć dalej niż własny nosek, to takie są skutki. :angryy: Quote
jaanna019 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Mam nadzieję, że akcja skończy się sukcesem i uda się wyrwać psy na zawsze, bez możliwości powrotu. Quote
ata Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='jaanna019']Mam nadzieję, że akcja skończy się sukcesem i uda się wyrwać psy na zawsze, bez możliwości powrotu. O właśnie, żeby po jakimś czasie nie okazało się, że psiaki muszą zostać zwrócone.:shake: Quote
sacred PIRANHA Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 michu napisał(a):Czy nie jest ważne to, że są bezpieczne i mają możliwość żyć normalnie??? Chyba po to działamy wszyscy, niezależnie skąd jesteśmy, po to, by te psiurki miały lepiej niż mają ! chyba się tu nie rozumiemy...działamy wspólnie żeby pomoc WSZYSTKIM psom tam a nie dwóm... pomoc tym dwóm na własną ręke moze pogrążyć reszte psów które tam zostały....to ma być taki chwalebny czyn? jeżeli nie będzie patrzeć na dalekosiężne skutki naszych działań tylko metr przed siebie, tylko na pojedyncze przypadki, tylko na kawałek własnego podwórka to na dłuższą mete nic sie nie zmieni ...powykupujecie pojedynczo psy z tej pseudo a pan za jakis czas nakupic sobie nowych i co to zmieni? pomozecie jednostkom a kolejne będą u niego cierpiec... Quote
faith35 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Ludzie! Psy będą należały do takiej fundacji, że na 100% nie będą zwrócone! Nazwy nie pamiętam, ale przed chwilą rozmawiałam telefonicznie z ilon_n , o godz. 15 zabierają 30 psów, jak nie więcej... [FONT=Century Gothic]Uwaga, wszystkie fundacje![/FONT] [FONT=Century Gothic]Prosimy o potwierdzenie, czy na 100% psy będą przez Was zabrane i jaka to będzie ilość psów ! Proszę o PW jaką ilość psów kto może wziąć , PILNE ![/FONT] [FONT=Century Gothic]Wszystkie domy tymczasowe ( ! )[/FONT] [FONT=Century Gothic]Proszę o potwierdzenie, że bierzecie psiaki na DT ! [/FONT] [FONT=Century Gothic]Pilnie proszę o potwierdzenie !!![/FONT] Quote
faith35 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 FUNDACJE ORAZ STOWARZYSZENIA (i SCHRONISKA) * Fundacja Aurea od Golden Retrieverów - 5-6 psów * Stowarzyszenie od Rottweilerów - kilka szczeniorów lub dorosłych psów * Fundacja "Pomagamy Razem" - 2 ONki/DONki * Kojce dla Labradorów * Fundacja SOS Bokserom – boksery jeśli są * Bernardyny w Potrzebie – 1 bernardyn * Schronisko/hotel w Szczecinku - 2 DONki/ONki * Serwis adopcyjny Husky Adopcje - 3-4 sunie husky, 2 samce plus szczeniaki, badz jezeli nie bedzie hasiorów, to prawdopodobnie 2 sunie ONki [FONT="]* Schronisko w Brodnicy, Toruniu i Bydgoszczy – 15 psów[/FONT] [FONT="]----------------------[/FONT] [FONT="]DOMY TYMCZASOWE:[/FONT] [FONT="]* sharon - DT dla szczeniaka/spaniela[/FONT] [FONT="]* furciaczek - DT dla yorków oraz jednego CC (jak będzie)[/FONT] [FONT="]* Rinuś - załatwi być może DT dla Spaniela [/FONT] [FONT="]* vena&vivi - DT u dziewczyny dla ONka, Dogi (tylko na miesiąc!!!)[/FONT] [FONT="]* beka - DT dla 2 szczeniaków DON (2-4 miesięcznych)[/FONT] [FONT="]* BBeta - DT dla szczeniaka spaniela [/FONT][FONT="](być może, czekamy na odp.)[/FONT] [FONT="]* Marycha35 - DT u dziewczyny dla psiaka małej rasy[/FONT] [FONT="]* jaanna019 - DT dla 2-3 szczeniaków spanieli bądź yorków[/FONT] * Kaja69 - DT dla DONka i 1 mniejszego psa * józwa - DT dla jednego ONka * caromina - DT dla szczeniaka husky * łodzian3333 - DT dla ON/DON , dorosły, płeć: pies * ilon_n - załatwiła DT dla kauzaza (Bydgoszcz) * monia3a - DT dla 2-3 szczeniaków (wiek: max 3 miesiące) rasa obojętna * basia0607 - DT dla dwóch psów w najgorszym stanie * Kana007 - DT dla suni ONka powyżej roku (owczarek.pl) * Zbójini - DT dla 1-2 ONków/DONków Jeżeli zaszły jakieś zmiany odnośnie fundacji bądź DT to proszę pisać, najlepiej na PW ( wtedy poprawię ) . Quote
jaanna019 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 u mnie bez zmian z uwzględnieniem warunków o jakich pisałam. Quote
basia0607 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Miałyśmy tam być z Agą ale siła wyższa , dzisiaj nie możemy. Jadą na pomoc nasi inspektorzy wprawieni w podobnych interwencjach. Mam nadzieję, że uda się odnależć pozostałe, pochowane psy. Trzymam kciuki za pomyślnośc działań i stan zdrowia zwierząt. Kurcze, ale się denerwuję Moja deklaracja jest aktualna.! Quote
vena&vivi Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 mariamc dzis chyba ich nie przywieziemy -może na jutro uda sie transport zorganizować do Ciebie, jakbym miala sprawniejsze auto to sama bym pojechała:( ale złom nie dojedzie Quote
mariamc Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Czekamy. Schronisko czynne od 6.30 do 18.30 , jeśli trzeba będzie , mogę zostać w pracy dłużej. Quote
faith35 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Pieski na 100% nie wrócą do "właściciela" , o to można być spokojnym. Obdzwoniłam fundacje, schroniska, maile pisałam i ... dostałam odp. tylko : * Schronisko w Toruniu - 5 psów * Schronisko w Szczecinku (mogą byc psy schrowane itp. - brak liczny psów) * Fundacja "Aurea" - 5 Golden Retrieverów * Fundacja "Pomagajmy Razem" - 2 psy a reszta co ... albo telefony zajęte, albo nikt nie odbierał, dobijam się do wszystkich fundacji i schronisk.. (w większości przypadków bezskutecznie) . Quote
faith35 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 mariamc napisał(a):Czekamy. Schronisko czynne od 6.30 do 18.30 , jeśli trzeba będzie , mogę zostać w pracy dłużej. ja nie wiem ile interwencja będzie trwać, ale jestem w stałym kontakcie telefonicznym z P. Iloną . Quote
vena&vivi Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 faith nie dzwon do bernardynów, ja jestem w kontakcie z p.Ewa -nie powielajmy :0 Quote
Sissi's Mum Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Chcielibyśmy zaoferować pomoc w postaci DT dla szczeniaczka cavaliera. Niestety, nie mamy miejsca i finansów na większą ilość piesków. Trzymamy kciuki za powodzenie akcji :lol: Quote
faith35 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 P. Ilona oraz reszta ekipy są już w drodze, jak wszystko dobrze pójdzie, to o 17:00 będą zabierane psy...:) Quote
faith35 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 P. Ilona oraz reszta ekipy są już w drodze, jak wszystko dobrze pójdzie, to o 17:00 będą zabierane psy...:) Quote
olgaj Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 przed godzina dzwonila do mnie dziewczyna która jak rozumiem korrdynuje w jakism stopniu akcją. Dzwonila w sprawie zabrania 2 zadeklarowanych przez nas zwierzat ALE JA ZA BOGA NIE MOGE SIE DO NIEJ DODZWONIC. Prosze moze ktos z was ma jakis inny sposób z kim tam skontaktowac Podaj e numer do siebie 665-219-777 Quote
faith35 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Może ilon_n ? Ja dzwoniłam do różnych fundacji i schronisk, ale do mnie można się normalnie dzwonić, więc nie wiem ;/ Quote
olgaj Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 wydaje mi sie ze rozmawiałam z Faith35 , przynajmiej tak wnioskuję z poprzedniego postu, ale oki zadzwonie Quote
olgaj Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Teraz dla odmiany ty mnie rozłączasz, dzwonie z zastrzeżonego. Quote
vena&vivi Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 to pewnie z Ilona rozmawiałaś - jeśli chcesz zadzwonoć do mnie 508-272-825 też będe na miejscu. Quote
olgaj Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 wydaje mi sie ze rozmawiałam z Faith35 , przynajmiej tak wnioskuję z poprzedniego postu, ale oki zadzwonie Quote
olgaj Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Teraz dla odmiany ty mnie rozłączasz, dzwonie z zastrzeżonego. Quote
łodzian3333 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 łodzian3333 potwierdza - samiec DON/ON w dowolnym wieku Quote
Recommended Posts