sharon Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='ankub']ponawiam pytanie czy są tam bullowate?[/QUOTE] Z tego co ja się domyślam to nie, ale Ilon może wiedzieć coś więcej! Quote
sharon Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Ada44']- sprzedał??? tak od razu znalazł kupców??? coś mi tu dziwnie wygląda:shake:[/QUOTE] Ada, ten dziad ma dużo ogłoszeń w necie. Na allegro są, ale ma podane inne miejscowości niż Toruń. Ale ogłoszeń ma dużo i ceny niskie, wie ze pali mu się grunt pod nogami to i ceny zmniejszył bo są atrakcyjne. Quote
furciaczek Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='sharon']Ada, ten dziad ma dużo ogłoszeń w necie. Na allegro są, ale ma podane inne miejscowości niż Toruń. Ale ogłoszeń ma dużo i ceny niskie, wie ze pali mu się grunt pod nogami to i ceny zmniejszył bo są atrakcyjne.[/QUOTE] A skad pewnosc ze to jego ogloszenia? Quote
jaanna019 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Ania+Milva i Ulver'] kwestia iż psy będą dowodem w sprawie bardzo wiele komplikuje. co mają zrobić schroniska z psami? przecież nie mogą sobie pozwolić aby psy blokowały kojce przez ileś miesięcy...[/QUOTE] a potem oddać je facetowi?! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 ehh , przecież wiadomo,że facet będzie działał, a nie czekał... kwestia iż psy będą dowodem w sprawie bardzo wiele komplikuje. co mają zrobić schroniska z psami? przecież nie mogą sobie pozwolić aby psy blokowały kojce przez ileś miesięcy...bardzo mnie to interesuje, bo brodnickie schronisko miało pomóc Quote
sharon Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 100% pewnoście nie mam, ale na to wszystko wskazuje. Znalazłam portal w którym było ok 15 ogłoszeń tej samej osoby, każde dotyczące innej rasy( szczeniąt, reproduktorów) a miejscowość Toruń. No chyba że mamy również innego pseudo w Toruniu. I rasy się zgadzają z tym że tam było dodatkowo jeszcze kilka. W momencie, gdy Ilon oznajmiła że sa tam jeszcze pudle, boksery i ratlerki to tym bardziej by się zgadzało. Inne ogłoszenia, które znalazłam np. na allegro miały te same zdjęcia i nr. telefonów tylko inne miejscowości. Więc przypuszczam że to ten sam dziad. Jeszcze w poniedziałek ogłoszeń było kilka, a wczoraj jego ogłoszeń znalazłam duzo więcej( jak już pisałam poznaję po zdjęciach, treści ogłoszeń i nr. tel ) Quote
sharon Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Nie chcę podawać linków, dla dobra sprawy. Wybaczcie, ale wlała bym nie. Quote
faith35 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 FUNDACJE ORAZ STOWARZYSZENIA (i SCHRONISKA) * Fundacja Aurea od Golden Retrieverów - 5-6 psów * Stowarzyszenie od Rottweilerów - kilka szczeniorów lub dorosłych psów * Fundacja "Pomagamy Razem" - 2 Mastiffy * Kojce dla Labradorów * Fundacja SOS Bokserom – boksery jeśli są * Bernardyny w Potrzebie – 1 bernardyn * Schronisko/hotel w Szczecinku - 2 DONki/ONki * Serwis adopcyjny Husky Adopcje - 3-4 sunie husky, 2 samce plus szczeniaki, badz jezeli nie bedzie hasiorów, to prawdopodobnie 2 sunie ONki [FONT="]* Schronisko w Brodnicy, Toruniu i Bydgoszczy – 15 psów[/FONT] [FONT="]----------------------[/FONT] [FONT="]DOMY TYMCZASOWE:[/FONT] [FONT="]* sharon - DT dla szczeniaka/spaniela[/FONT] [FONT="]* furciaczek - DT dla yorków oraz jednego CC (jak będzie)[/FONT] [FONT="]* Rinuś - załatwi być może DT dla Spaniela [/FONT] [FONT="]* vena&vivi - DT u dziewczyny dla ONka, Dogi (tylko na miesiąc!!!)[/FONT] [FONT="]* beka - DT dla 2 szczeniaków DON (2-4 miesięcznych)[/FONT] [FONT="]* BBeta - DT dla szczeniaka spaniela [/FONT][FONT="](być może, czekamy na odp.)[/FONT] [FONT="]* Marycha35 - DT u dziewczyny dla psiaka małej rasy[/FONT] [FONT="]* jaanna019 - DT dla 2-3 szczeniaków spanieli bądź yorków[/FONT] * Kaja69 - DT dla DONka i 1 mniejszego psa * józwa - DT dla 2 szczeniaków spanieli * caromina - DT dla szczeniaka husky * łodzian3333 - DT dla ON/DON , dorosły, płeć: pies * ilon_n - załatwiła DT dla kauzaza (Bydgoszcz) * monia3a - DT dla 2-3 szczeniaków (wiek: max 3 miesiące) rasa obojętna Quote
faith35 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='masiowa']mozesz podac linki? na forum nie chcemy, by były podawane linki, ponieważ w ogłoszeniach są nr. telefonów i niefajnie by było, gdyby ktoż z forum do niego dzwonił, a nie daj boże jakiś donosiciel może to czytać i skontaktować się z nim telefonicznie, napisz do sharon PW, to wyśle ci te linki, ale na pocztę, a nie na forum publiczne. Quote
ilon_n Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 bullowatych obecnie brak .. z tej grupy został tylko mixowany rotek tych 21 psów wyznaczonych do odebrania przez powiatowego to głównie psy przebywające na zewnątrz w niewłaściwych warunkach (13 psów, w tym częściowo suki w ciąży), 1 szczeniak malamuta, 7 młodych w typie ON/DON łącznie daje 21. Pozostałe przebywają w chlewni, są osłonięte od wiatru i mrozu, nie są tak narażone na choroby i wycieńczenie. stan z dzisiejszej kontroli: ON/DON - 15 dorosłych + 7 młodych Husky - 3 Alaskan Malamut - 1 dorosły + 1 szczenię Labrador - 4 Bokser - 2 Bernardyn - 2 Rotweiler - 1 Pudel - 1 Cocker Spaniel - 1 Pinczer - 1 Razem 39 Quote
gryf80 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 jestem uparta:p,ktos coś wie czy ten:angryy:.... ma w sojej chodofli bullowate?piszcie ok? Quote
ilon_n Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='gryf80']jestem uparta:p,ktos coś wie czy ten:angryy:.... ma w sojej chodofli bullowate?piszcie ok? napisałam w poście powyżej .. "bullowatch obecnie brak" edit quiz .. gdzie jest pudelek .. Quote
wapiszon Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Mam szanse na DT dla Alaskan Malamut - suczka( byłaby na dworze), Nowofunland - suczka młoda ( dom) Donka sunia lub szczeniak sunia ( dom). Jestem dostępna w necie dzisiaj i potem dopiero po 13.02. Mogę podać nr telefonu na PW Quote
Borówka16 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Ło matko, Ilona, nie załamuj mnie, ten pudliś w boksie :placz: Ja już jako DT jestem zgłoszona-Marycha mnie zgłosiła ;) Mogę wziąć chiłkę, maltana lub yorasa, póki co tylko jednego, jak zabierzecie je to zobaczę jaka sytuacja, na razie nic nie objecuję, ale może 2 da radę... Quote
gryf80 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 :oops:,sory,i dzięki.a zdjęcia :shake:....szkoda słów Quote
ilon_n Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='wapiszon']Mam szanse na DT dla Alaskan Malamut - suczka( byłaby na dworze), Nowofunland - suczka młoda ( dom) Donka sunia lub szczeniak sunia ( dom). Jestem dostępna w necie dzisiaj i potem dopiero po 13.02. Mogę podać nr telefonu na PW Dzięki wielkie, proszę Cię o wysyłkę kontaktu na maila ilonnn@gmail.com fotki wybrałam bardziej "ludzkie" edit Szczenięta w dniu odebrania, ten 1 tam pozostał!! spaniel + boksie + 3 ONki/DONki Quote
sharon Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Matko, przeciesz to się ryczeć chce:placz::placz: Same zdjęcia mówią za siebie. Toż ta obora czy stajnia jest masakryczna, a na dworze na tak krótkich łańcuchach. I że ten s...yn się nie boi, wystarczyło by żeby wczoraj oglądał Uwagę!!!!! Quote
Guest malva Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Ada44']- sprzedał??? tak od razu znalazł kupców??? coś mi tu dziwnie wygląda:shake:[/QUOTE] gdzieś je wywiózł i tyle ,siedzą gdzieś w szopie to ze marzną przecież nie ma znaczenia., za jakis czas przywiezie z powrotem- może jak mu zabierze się 21 psów i bedzie miałam wolne miejsce? wydaje mi się ,że pisanie od początku na wątku wszystkiego jawnie -nie jest dobrym pomyslem-mimo wszystko.-nawet jesli pan sie tym nie przejmuje. to że nie wiadomo co jak i kiedy to jedyna przewaga jaką można miec- dlaczego jej nie wykorzystać?pisanie- ja bym mu to i tamto też nie jest rozsądne. wątek powinien służyć do rozplanowania lokowania psów ewentualnie logistyka, opisywanie kontroli PO fakcie. zdjęcia- brak słów wątek sledzę- jak będę mogła pomóc -dam znać Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Czy ja dobrze widze ,że za murem jest kościół????? Quote
ilon_n Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 facet najwyraźniej wykonuje polecenia powiatowego .. czyli 1.zredukować stado!! 2. zaszczepić wszystkie psy .. doskonale wie o zawiadomieniu do prokuratury .. wypełnienie poleceń powiatowego i dostosowanie 'hodowli' do warunków jakie mu postawił skończyłoby się umorzeniem sprawy .. ale .. no i to właśnie należy tu pominąć .. nasze działania nie wpływają na jego kroki .. jednak na bank powinno się robić kontrolę za kontrolą .. żeby zbadać czy psy wracają .. ale to już w gestii PIW .. Quote
faith35 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 kurcze... trochę się nazbierało tych psów, szczególnie ON/DON . Więc spaniel jeden.. popytam ludzi, czy zamiast spanieli nie wzięliby owczarka (chodzi mi o ludzi z DT), bo jak spaniel jeden, to może zamiast spanieli owczarki wejdą :) Quote
ilon_n Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Czy ja dobrze widze ,że za murem jest kościół?????[/QUOTE] dokładnie tak Aniu, klasztor z kościołem ściślej biorąc .. Quote
Recommended Posts