basia0607 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Rozumię, że warunki trzymania i stan psów jest tragiczny ? Pozostawienie ich może spowodować ich śmierć ? Zastanawiam sie co tam zastaniecie i czy inspekcja wet. nie nakaże tylko poprawienie waunków. Facet pewnie już powiadomiony i sie przygotowuje na kontrole. Być może już taka kontrola z urzędu się odbyła, nikt nie chce afery na swoim terenie. My gdy jechaliśmy do Małoszyc do hycla, detektywi zmienili tablice rejestracyjne a mundury ubieralismy w ostatniej chwili. Quote
Marycha35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Jeśli tylko uda się rozpirzyć tę pożal się hodowlę to będzie duuuuży problem z psinkami, ale spoko, damy radę, musimy je gdzieś umieścić!!! Trzeba będzie pewnie i wtedy prosić TV o pomoc, nagłośnić te adopcje ewentualne! Quote
Marycha35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 tu jest maila do Ilon [EMAIL="ilonnn@gmail.com"]ilonnn@gmail.com[/EMAIL] o to chodziło? Quote
basia0607 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 prosiłam Ilonę lub kogoś odpowiedzialnego za akcje o adres poczty. Quote
Marycha35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 mnie też skiknął, wrrrr o ten, właśnie mi skiknął, że mi skika, błagam!!! Quote
Dora Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 ja juz tez podawalam tylko to dogo przenosi posty wrrrrrrrrrrrrrrr basia nad swoim postem masz adres do Ilony Quote
faith35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Lepiej poczekać trochę z tą interwencją, bo teraz facet będzie wszysctko na błysk robił w swojej `hodoffli`, lepiej przeczekać, az mu się odechce sprzątania gówien po psach i poprawiania warunków, wtedy nagle przyjadą media, fundacje i inne organy dot. zwierząt i całkowicie go zaskoczycie, bo tak to on sobie w mediach mowe przyszykuje, wszystko cacy... Wrzucam tego Kaukaza na forum o molosach, może ktoś go wypatrzy, chodź nie ma o nim żadnych info, ani fotek. Quote
zuzlikowa Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Marycha35']do onków strona była, goldeny zabezpieczone, benuś też ma mieć opiekę, jeszcze te 60....obawiam się, że może ich już być mniej, jak są w takim stanie jak nasza parka, wyratowana już.... acha i kaukaz, oj[/QUOTE] ...pogubiłam się...to psiaki już zabrane,czy dopiero planujecie? I gdzie ten benek ma zabezpieczoną opiekę?...albo już jest zabrany? Quote
faith35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [B]zuzlikowa[/B], na razie to są plany. Bernardyn idzie do jakiejś fundacji od benków.. gorzej z tym Kaukazem, bo nie lokum, jak wydostanie się z tej pseudo :( Quote
Marycha35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 tak, tak robimy z faith porządek, żeby się nie pogubić, bo piszemy do Fundacji z prośbą o pomoc, to było takie podsumowanie dotyczące przyszłości:) Quote
sharon Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Ja deklaruję, mogę wziąć na DT pieska. A w miarę możliwości nawet dwa( drugi. kwestia uzgodnienia- warunki ). Zapraszam na wizytę domową, czy się nadaję i spełniam warunki :) Quote
sharon Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Super!!!!! W takiej sytuacji pozostaje tylko powiadomić właśnie media. Teraz trwa walka o zwierzęta, więc myślę że samo powiadomienie "Uwagi" stawia sprawę za wygraną. Są dowody co do tej pseudo, wystarczy pokazać zdjęcia malców i wyciąg od weta!!! K... gdzie Ci ludzie mają rozum. Wybaczcie, ale ja zamknęła bym wszystkie hodowle, może wtedy zmniejszyła by się ilość bezdomnych zwierząt!!! Bo jak się czyta że nawet psy rodowodowe trafiają do schronów, ehh.... Quote
Belka g-g Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Czas na nagłośnienie takiej sytuacji dobry. Coraz więcej w mediach o krzywdzie i prawach zwierząt! Quote
zuzlikowa Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Marycha35']tak, tak robimy z faith porządek, żeby się nie pogubić, bo piszemy do Fundacji z prośbą o pomoc, takie podsumowanie dotyczące przyszłości:)[/QUOTE] Dobra myśl...bezpośredni kontakt zawsze wskazany,a i przygotować się można i zebrać wszystkie propozycje i możliwości ... Mam nadzieję,że mnie dziewczyny nie zabiją,ale podpytajcie w fundacji BERNARDYN i o kaukazika...ciężko u nich z miejscami,ale...podpytajcie. Quote
Marycha35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Dym będzie, to pewne, nie odpuścimy. Super, że DT już chętne:), oby tylko te psiaki wyciągnąć!!!! Czekam na odzew Fundacji do których napisałam, ma nadzieję, że też pomogą! Dzięki, podpytamy:) Quote
ruda76 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 nie czytalam od poczatku dla jakich psow potrzebne miejsce? Quote
diana79 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 co za dramat :placz: jest zrobione allegro cegiełkowe czy wydarzenie na facebook? jeżeli tak to poproszę o linki, porozsyłam wszędzie, jeżeli nie to warto zrobić bo pomoc finansowa będzie na pewno ogromna przy takiej tragedii :-( Quote
beka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Gdzie jest informacja o onkach potrzebujacych pomocy? Quote
ilon_n Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 ONków jest najwięcej .. dokładniej większość psów w typie DON .. około 17 .. pozostałe są mniej liczne, ale nie mamy dokładnych statystyk .. zbieramy deklaracje asekuracyjnie dla wszelkich ras .. jak dotąd nie mamy też miejsc dla kilku spanieli i dla jedynego kaukaza, które na pewno tam są .. mamy wsparcie dla labków i ewentualnych goldenów rotki i mixy bullowate raczej też mają wsparcie podobnie północniaki - husky i malamuty nie wiemy co jeszcze znajdziemy .. czy facet czasem nie trzyma drobnych ras w piwnicy, której nie ujawnił na kontroli .. DONki są osierocone - nie ma dla nich zaplecza .. Quote
faith35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 sharon to ja Cię napiszę, że dasz 2 DT dla Owczarków Niemieckich, ok? One nie mają schronienia.. ja myślę, że on w jakieś komórce może trzymać yorki, shih-tzu itp... OBY NIE!!! Boże, spaniele :placz::placz:Niee...:-( To ja pisze do wszystkich z dogo o pomoc w DT... Quote
faith35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='diana79']co za dramat :placz: jest zrobione allegro cegiełkowe czy wydarzenie na facebook? jeżeli tak to poproszę o linki, porozsyłam wszędzie, jeżeli nie to warto zrobić bo pomoc finansowa będzie na pewno ogromna przy takiej tragedii :-([/QUOTE] masz rację, może FB i allegro cegiełkowe coś dadzą.. pieniążki pójdą na transport i może na hoteliki dla ONków lub spanieli... ja oczywiście błagam o DT..:( Quote
arabiansaneta Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 A do domu ktoś do niego zaglądał pod jakimś pretekstem, np. kupna pieska rasy małej? Tacy delikwenci często trzymają małe rasy w domu w klatkach lub w piwnicy. Quote
GoniaP Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Potrzebuję pilnie jakiś tel do dziewczyn od rottków. Poproszę na pw. Quote
faith35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 furciaczek weźmie na DT yorki oraz jednego Cane Corsko (jak będzie). Wpisałam furciaczkową na listę wzięcia psów :) Quote
Recommended Posts