Marycha35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Jak będzie lazł do pierdla to mu zanucimy: łapy, łapy cztery łapy, a na łapach pies kudłaty;) Żeby wiedział czego nie tykać, bo się można na dogo nadziać;) Quote
faith35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Marycha35']Jak będzie lazł do pierdla to mu zanucimy: łapy, łapy cztery łapy, a na łapach pies kudłaty;) Żeby wiedział czego nie tykać, bo się można na dogo nadziać;)[/QUOTE] byłaby sensacja, żeby jeszcze reporterzy nagrali, jak go do pierdla dają, to by było ... :p Quote
Dakotka Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='faith35']Dziękujemy. Jest jakaś fundacja od ONków? Bo z tego co wiem, to niestety nie. Podsumowanie: * Fundacja od Malamutów - 4 dorosłe + 6 psów na DT * Fundacja od Huskych - 3 psy (szczenięta lub dorosłe) * Fundacja Aurea od Golden Retrieverów - kilka psów jeżeli podsumowanie nie na miejscu, to proszę o PW, a zmienię...;)[/QUOTE] poproszę o informację kto w imieniu Fundacji Adopcje Malamutow złożył tego typu deklarację bo nie ukrywam, że się zdziwiłam czytając o 10 psach, które niby to mamy zabrać... Fundacja usilnie stara się zebrać finanse na pokrycie zabiegów ratujących życie tych dwóch szczeniąt zabranych od kutafona a ilość kolejnych 10 które miałby trafić pod naszą opiekę stanowczo przekracza nasze możliwości finansowe dlatego jeszcze raz zapytam: KTO taką deklarację złożył??? Quote
Glutofia Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 sorki zapisze sobie nie mam teraz czasu całości czytać Quote
Rinuś Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [B][I]Czyli i tak szanse są zerowe na akcję sobotnia tak? wątek sledzę cały czas i jakby co jestem do dyspozycji dla Was! [COLOR="red"]Ilon[/COLOR] juz nie potrzebuję tranasportu, w razie akcji pojedzie moja kumpela kombiakiem żeby pomóc przewozić psy.[/I][/B] Quote
Marycha35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Ooo, a do mnie odpisała właśnie Pani Alla Chrzanowska z Fundacji Ratujemy Dogi, że JAK COŚ TO POMOGĄ:) , gdyby tam były dogi to je zabiorą, dziękujemy ślicznie!!! Quote
Dakotka Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='faith35'][B]Dakotka[/B] , na jakimś forum widziałam na 100 % , poszukaj w necie , to znajdziesz ... na pewno jakaś fundacja od malamutów. Ludzie sami się zgłaszali na forum, że będą brać na DT, a później wszyscy tak dziękowali...[/QUOTE] ani na forum malamucim, ani tu na dogo nie padła żadna tego typu deklaracje ze strony Fundacji od malamutów chyba, że chodzi tu o portal huskyadopcje - i deklarację Kuny - ale wyraźnie stało napisane że zabierają husky czy gdziekolwiek na wątku przeczytałaś, że u pojeba jest 10 psów w typie malamuta? Quote
faith35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [B]Dakotka[/B] , na jakimś forum widziałam na 100 % , poszukaj w necie , to znajdziesz ... na pewno jakaś fundacja od malamutów. Ludzie sami się zgłaszali na forum, że będą brać na DT, a później wszyscy tak dziękowali... Quote
ilon_n Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 dziś w nocy będziemy rozmawiać z SDZ (niestety dopiero o 2 w nocy, bo są w trakcie innej interwencji).. prawdopodobnie będzie wsparcie z ich strony .. mamy także już prawników .. powoli powoli zbieramy siły .. dziękuję Wam za wsparcie, telefony, maile .. każda pomoc jest bezcenna !! Quote
faith35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Dakotka']ani na forum malamucim, ani tu na dogo nie padła żadna tego typu deklaracje ze strony Fundacji od malamutów chyba, że chodzi tu o portal huskyadopcje - i deklarację Kuny - ale wyraźnie stało napisane że zabierają husky czy gdziekolwiek na wątku przeczytałaś, że u pojeba jest 10 psów w typie malamuta?[/QUOTE] ludzie składali deklaracje na DT na chybił trafił... szukam tego wątku i znaleźć nie mogę :( Quote
Rinuś Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='ilon_n']dziś w nocy będziemy rozmawiać z SDZ (niestety dopiero o 2 w nocy, bo są w trakcie innej interwencji).. prawdopodobnie będzie wsparcie z ich strony .. mamy także już prawników .. powoli powoli zbieramy siły .. dziękuję Wam za wsparcie, telefony, maile .. każda pomoc jest bezcenna !![/QUOTE] [B][I]Jesteście wspaniali!!! Jak będziecie potrzebowali pomocy to pisz. kurcze tylko jak akcja będzie organizowana w tygodniu to mi pewnie nie dadzą wolnego[/I][/B] :angryy: Quote
faith35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 na razie wykreśliłam z listy te "DT" ... wpiszę spowrotem, jak znajdę wątek. Quote
Dakotka Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 widzisz ja szukam cały czas DT dla suczki bo dla chłopczyka już mam w sobotę go zabieramy i przewozimy do Poznania może jestem wybredna ale DT dla dziewczynki też szukam w Poznaniu - bo chcę ją mieć po sąsiedzku Quote
Dora Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 tu masz maila do Ilon [email]ilonnn@gmail.com[/email] Quote
basia0607 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='ilon_n']dziś w nocy będziemy rozmawiać z SDZ (niestety dopiero o 2 w nocy, bo są w trakcie innej interwencji).. prawdopodobnie będzie wsparcie z ich strony .. mamy także już prawników .. powoli powoli zbieramy siły .. dziękuję Wam za wsparcie, telefony, maile .. każda pomoc jest bezcenna !![/QUOTE] Ilon , daj mi swojego meila, nie mogę wysyłać prywatnych wiadomości. Quote
ANETTTA Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='ilon_n']dziś w nocy będziemy rozmawiać z SDZ (niestety dopiero o 2 w nocy, bo są w trakcie innej interwencji).. prawdopodobnie będzie wsparcie z ich strony .. mamy także już prawników .. powoli powoli zbieramy siły .. dziękuję Wam za wsparcie, telefony, maile .. każda pomoc jest bezcenna !![/QUOTE] powodzenia Quote
Marycha35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 trzymamy kciuki ludziki!!!! Pomożemy w czym się da tylko uratujcie te psiny!!! Quote
agaga21 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='agaga21']czy ktoś się orientuje jak tam z bullowatymi? czy są, ile, czy ewentualnie same dorosłe czy też szczenięta, w jakim stanie?[/QUOTE] wybaczcie, że cytuję sama siebie ale czy są jakieś informacje na ten temat? Quote
zuzlikowa Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='agaga21']wybaczcie, że cytuję sama siebie ale czy są jakieś informacje na ten temat?[/QUOTE] ...myślę,że jak są na miejscu,to ciężko pisać...taką informację zamieściła ANETTTA na beniastym: [quote name='ANETTTA']watek na dogo taki [url]http://www.dogomania.pl/threads/201148-FAM-Skatowane-szczeniaki-z-pseudohodowli-prosza-o-wsparcie-na-leczenie!?p=16242401#post16242401[/url] na FB jest wydarzenie nie ma linka i benek ponoc tylko 1 !!!!i oby tak było ponoć Fundacja Bernardyna ma go zabrac!!!! to on jakby bezpieczny ale mase ok 17 moze wiecej onków i tu jest najwieksza tragedia bo nimi nie ma sie kto zająć goldeny 1 kaukaz ponoć i nie wiadomo co jeszcze !!!!!! ponoc ok 60 psów ponoć !!![/QUOTE] Quote
Marycha35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 do onków strona była, goldeny zabezpieczone, benuś też ma mieć opiekę, jeszcze te 60....obawiam się, że może ich już być mniej, jak są w takim stanie jak nasza parka, wyratowana już.... acha i kaukaz, oj Quote
Dora Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 wrzuciam u nas na forum tez info o ONkach , poki co mamy jeden DT na szczeniaka Onkowego, jak cos sie znajdzie wiece to dam znac.... Quote
Dora Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Nie ma za co .... ilosc tych Onkow mnie przeraza...mam nadzieje ze uda sie im pomoc Quote
faith35 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Dora']Nie ma za co .... ilosc tych Onkow mnie przeraza...mam nadzieje ze uda sie im pomoc[/QUOTE] bo im nie ma kto pomóc... są fundacje od Huskych, Malamutów, Goldenów.. a od Owczarków? :( Tylko forum o adopcjach ONkowatych i DONkowatych.. yh.. Quote
Recommended Posts