Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agnieszka_K']:angryy::angryy::angryy:

czyżby kolejne układziki...??
a jest jakaś inna opcja żeby tam legalnie "wtargnąć"?[/QUOTE]
na to wygląda, że ręka rękę myje...
inna legalna opcja ? Jaka?
chyba nie ma... niestety....

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ludzie z tym trzeba wyżej!!! Kur.... a te wyciągnięte psiaki to co to jest?? DOWÓD. Błagam, nie poddawajcie sie, trzeba do radia z tym, może do kogoś wyżej???? To ma gnój układy!!!! Do Jaworowicz napiszmy!!!

Posted

No teraz to tylko do "Uwagi" dzwonić!!
Choć skoro wójt ma tam jakieś powiązania to myślę że już ostrzegł właściciela i ten się za porządki wziął!! Na chwolę obecną myślę że przez pare kolejnych tygodni będzie tam jak w bajce, no- na wypadek kontroli. Wrrrrrrrrr...

Posted

Tygodnie miną, a psiny tam zostaną, MUSIMY DZIAŁAĆ!!!! Słuchajcie nie ma takiej sprawy, która nie ma swego rozwiązania. My go może jeszcze nie znamy, ale sposób na drania jest! Daliśmy radę ruskich pogonić to i gnoja wykurzymy!!!

Posted

[quote name='Dakotka']nie mam dobrych wiadomości:

[B][FONT=Arial][SIZE=5]na sobotę przygotowaliśmy się do akcji zabierania psów, przed chwilą dostałam informację, iż wójt odmówił wydania zarządzenia o zabraniu psów, stwierdził iż zwierzęta nie mają tam aż tak źle, ręcę opadają[/SIZE][/FONT][/B][/QUOTE]
dziewczyny, zawalczcie! proszę!
pseudo pod kaliszem została nie ruszona, nikt się nie podjął...niech tu będzie inaczej!!!

Posted

Temidko publicznie to powiem JA CIĘ KOCHAM!!!! ;) właśnie miałam do Ciebie pisać w tej sprawie!!!! A tu patrzę i o Temida pomaga, właśnie jej nomen omen tu potrzeba!!!
pieprzony post skiknął, sorka

Posted

decyzja wójta jest szokująca, jak zresztą cała jego wypowiedź w tej sprawie.
Jutro najpóźniej w piątek odwiedzimy go z reporterami, damy mu okazję do wystąpienia w TV, bo zakomunikował nam, że lubi pokazywać się w mediach.
Nonszalancko podważył decyzję urzędu powiatowej inspekcji weterynaryjnej, który będąc odpowiedzialnym za nadzór nad przestrzeganiem ustawy o ochronie zwierząt jednoznacznie ustalił, że zwierzęta należy z posesji odebrać.
Sądzę, że wójt nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji decyzji jaką podjął ..
niestety wobec takiej decyzji jedyne co nam pozostało (na chwile obecną) to zrobić szum medialny ..
i tak zrobimy ..

edit

oczywiście będziemy parli dalej, żeby psy jak najszybciej ratować !

Posted

Proponuję iść do "Uwagi" oraz "Celownik" . Jeżeli zrobicie taki szum, to gwarantuję Wam, że te pseudo zostanie zniszczone raz na zawsze, a ten &$*)*#@ odpowie za swoje czyny. Podkreślcie też, że potrzebne DT do umieszczenia psów i podajcie swoje namiary. Szlak by trwafił tego gościa, jak są tam goldeny...:(

Posted

[quote name='Temida']Ilonko właśnie o tym pisałam Agatce, my też byliśmy ostatnio z TVN 24.
Decyzja jest bulwersująca i należy ją odpowiednio pokazać. Tak trzymać.[/QUOTE]

Oczywiście Temidko ;)
Reportera Tvn24 mieliśmy umówionego na sobotę na czas akcji, ale wobec takiego zwrotu sytuacji zmodyfikowaliśmy mu harmonogram i chętnie zajmie się nagłośnieniem decyzji wójta i sytuacją psów przebywających na posesji.

Gbur trzyma sztamę ze swoim gminnym pospólstwem .. i jak można się chwalić tym, że co drugie gospodarstwo na jego terenie zajmuje się tym samym!?!?!
Właśnie przez takich pogiętych buraków proponowana nowa ustawa o ochronie praw zwierząt ma silne lobby przeciwników ..

Posted

To świetnie Ilonko.
Z nami byli po konia, którego wykupiliśmy od takiego starego chłopa.
Materiał fajny.

[url]http://www.tvn24.pl/12139,1,prosto_z_polski.html[/url]

Posted

POPIERAM!!!!!! Jak dotrze do niego jedna setna złej energii, którą posyłamy to problem się sam rozwiąże... Ale poważnie nie odpuszczajcie proszę, te psy czekają i najpewniej cierpią tam, kur......de!!!

Posted

Napisałam @ do programu "Uwaga". Trzeba by też tam zadzwonić. [B]Ilon_n[/B] zadzwonisz do Uwagi? :lol: Ty mieszkasz w Toruniu, jesteś na miejscu, wydaje mi się, że wiesz najwięcej, więc powinnaś z nimi pogadać :cool3: [I][U]Najważniejsze jest to, by sie nie poddawać!!! :angryy:[/U][/I]

Posted

[quote name='kasia nero 1']nasze stowarzyszenie może pomóc jesli trzeba będzie poogłaszać lub sprawdzać dt lub ds zajmujemy się rottweilerami więc jesli facet ma szczenieta albo dorosłe to dajcie znać[/QUOTE]
Dziękujemy. Jest jakaś fundacja od ONków? Bo z tego co wiem, to niestety nie. Podsumowanie:
* Fundacja od Malamutów - 4 dorosłe
* Fundacja od Huskych - 3 psy (szczenięta lub dorosłe)
* Fundacja Aurea od Golden Retrieverów - kilka psów
* [B]sharon[/B] DT dla DONka (bądź dwóch..)
* [B]furciaczek[/B] DT dla yorków oraz jednego Cane Corso (jak będzie)
* Stowarzyszenie od Rottweilerów - kilka szczeniaków lub dorosłych psów
* Kojce dla Labradorów

Posted

[quote name='faith35']* Fundacja od Huskych - 3 psy (szczenięta lub dorosłe)*[/QUOTE]
nie jestesmy fundacja ale oczywiscie zabierzemy psy jak tylko bedzie to mozliwe, wezmiemy na 100% 3-4 dorosle suki, plus szczeniaki, samce choc tych pewnie nie ma za duzo, no i cala reszte tez chcemy umiescic w DT badz hotelach. Bedziemy sie staraly zajac sie wszystkimi psami polnocy jakie znajduja sie u tego ^%@# !!!!