Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ada44 a mogę prosić, żebyś o tej petycji też powiedziała. Akcja ma na celu zmianę prawa, tych śmiesznych kar dla zwyrodnialców męczących zwierzęta:
[URL]http://stop-krzywdzeniuzwierzat.blogspot.com/[/URL]
[URL]http://www.koalicja.org.pl/[/URL]
trzeba zebrać 100 tyś. podpisów, wtedy taki gnój jak ten od pseudohodowli pójdzie siedzieć, a nie będzie zarabiał na krzywdzie psiej

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marycha35']Ada44 a mogę prosić, żebyś o tej petycji też powiedziała. Akcja ma na celu zmianę prawa, tych śmiesznych kar dla zwyrodnialców męczących zwierzęta:
[URL]http://stop-krzywdzeniuzwierzat.blogspot.com/[/URL]
[URL]http://www.koalicja.org.pl/[/URL]
trzeba zebrać 100 tyś. podpisów, wtedy taki gnój jak ten od pseudohodowli pójdzie siedzieć, a nie będzie zarabiał na krzywdzie psiej[/QUOTE]
- ok, przesyłam do mediów z prośbą o nagłośnienie

Posted

[U][COLOR=red][B]ciotki ALARM !!!! [COLOR=blue]bezdomna sunia urodziła 7 maluchów[/COLOR].POMOCY!!![/B][/COLOR][/U]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/201396-%C5%81%C3%B3d%C5%BA-bezdomna-sunia-i-7-szczeniak%C3%B3w%21%21PILNIE-DT-potrzbna-KASA-%28**B%C5%81AGAM-O-POMOC-**?p=16229478&posted=1#post16229478"]http://www.dogomania.pl/threads/201396-%C5%81%C3%B3d%C5%BA-bezdomna-sunia-i-7-szczeniak%C3%B3w!!PILNIE-DT-potrzbna-KASA-%28**B%C5%81AGAM-O-POMOC-**?p=16229478&posted=1#post16229478[/URL]

Posted

[quote name='Dakotka']już wyjaśniam:
.................................
to co zastały na miejscu poraziło je - tam rozgrywa się horror z udziałem zwierząt
te dwa skatowane i konające szczenięta leżały w śniegu kobiety wręcz ubłagały faceta - zgodził się tylko je sprzedać - podpisał oświadczenie
w chwili obecnej sporządzane są notatki i czekają na decyzję o interwencyjnym zabraniu WSZYSTKICH psów - okoliczne schroniska są poinformowane i chyba przygotowane
będziemy miały wszystkie dokumenty związane z obdukcja tych dwóch malców
z racji tego że koszty leczenia będą po stronie Fundacji i to my będziemy miały wystawione na nas faktury - jeśli dojdzie do rozprawy będziemy mogli występować jako oskarżyciel posiłkowy razem z .... jak macie jeszcze jakieś pytania, wątpliwości chętnie udzielę wszystkich wyjaśnień[/QUOTE]

Ale tak dlugo to trwa? My przy wejsciu z policja nie czekamy na decyzje sedziego wiecej niz godzine, dwie. Pare tygodni temu wlasnie od tagiego hodowcy zabralismy z Missouri 70 psow. Facet ma sprawe sadowa i pewnie pojdzie do pierdla.

Posted

[quote name='Agnieszka_K']popieram propozycję - naprawdę cegiełki na allegro są bardzo pomocne i zawsze są jacyś dobrzy ludzie gotowi wesprzeć pokrzywdzone zwierzęta!

i też dodam od siebie, że chyba niestety w Polsce jest inaczej i gorzej z przeprowadzaniem takich akcji - USA mają o wiele sprawniejszy system prawny i kodeks karny i jak oglądam SPCA to aż im zazdroszczę - tam to naprawdę się idzie siedzieć za zaniedbanie psa, lub chociaż jest sprawa w sądzie a u nas...

ale na szczęście będziemy mogli to zmienić - widzę, że powyżej ktoś już wstawił, ale powtórzę link [URL="http://www.koalicja.org.pl/"]www.koalicja.org.pl[/URL][I][/I][/QUOTE]

My mamy cos takiego jak aspca ( tu dzialalam mieszkajac na Manhattanie) tylko ze z nami jedzie sheriff na interwencje i w zaleznosci od potrzeb dojezdzaja posilki policyjne ( tu jest lepiej niz aspca bo moze byc ich wiecej) albo policja juz na nas czeka na miejscu zdarzenia. Przy interwencjach zwiazanych z ringiem walk psow my przewaznie wchodzimy dopiero po brygadzie antynarkotykowej ( gdzie sa ringi tam sa zaklady i narkotyki). Policja tez wyprowadza w kajdankach wlascicieli psow, ktore zdechly ( takie brzydkie slowo) wskutek nie udzielonej im pomocy weterynaryjnej. Zeznaje w wielu sprawach sadowych przeciwko ludziom , ktorzy dopuscili sie przestepstwa w stosunku do zwierzat i jesli tylko jestesmy w stanie im to udowodnic ( a przewaznie jestesmy) to dostaja za swoje . W Polsce widze panuje nadal przeswiadczenie jak w sredniowieczu ale tez z nadzieja obserwuje , ze jest duzo WSPANIALYCH ludzi jak Wy dziewczyny tu na Dogo. Pozdrawiam.
P.S Moze jeszcze dam rade zajrzec tu przed wyjazdem.

Posted

no tak, u nas ciemnogród w tej kwestii niestety....pewnie dlatego tak sobie pozwalają zwyrodnialcy i fala okrucieństwa ostatnio przybrała na sile. Mam nadzieję, ze ta petycja trochę narobi szumu:) Pozdrawiamy NASZYCH W USA:)

Posted

[quote name='fashionista_ck']My mamy cos takiego jak aspca ( tu dzialalam mieszkajac na Manhattanie) tylko ze z nami jedzie sheriff na interwencje i w zaleznosci od potrzeb dojezdzaja posilki policyjne ( tu jest lepiej niz aspca bo moze byc ich wiecej) albo policja juz na nas czeka na miejscu zdarzenia. Przy interwencjach zwiazanych z ringiem walk psow my przewaznie wchodzimy dopiero po brygadzie antynarkotykowej ( gdzie sa ringi tam sa zaklady i narkotyki). Policja tez wyprowadza w kajdankach wlascicieli psow, ktore zdechly ( takie brzydkie slowo) wskutek nie udzielonej im pomocy weterynaryjnej. Zeznaje w wielu sprawach sadowych przeciwko ludziom , ktorzy dopuscili sie przestepstwa w stosunku do zwierzat i jesli tylko jestesmy w stanie im to udowodnic ( a przewaznie jestesmy) to dostaja za swoje . W Polsce widze panuje nadal przeswiadczenie jak w sredniowieczu ale tez z nadzieja obserwuje , ze jest duzo WSPANIALYCH ludzi jak Wy dziewczyny tu na Dogo. Pozdrawiam.
P.S Moze jeszcze dam rade zajrzec tu przed wyjazdem.[/QUOTE]

wiem o ASPCA, a SPCA jest na pewno w Houston (nie wiem czy gdzieś jeszcze) - przynajmniej stamtąd emitowane są odcinki Animal Cops:)
miejmy nadzieję, że kiedyś u nas będzie tak jak za wielką wodą i naprawdę prawo będzie w końcu po stronie zwierzaków. Fajnie jest wiedzieć, że przynajmniej Wam w Stanach udaje się tych wszystkich zwyrodnialców załatwić i to z jakim rozmachem;) tam to dopiero człowiek może mieć dziką satysfakcję z załatwionej sprawy i skazanego gnojka, a nie po cichu marzyć, żeby takiego ... ktoś za jaja za samochodem ciągnął :angryy:

Powodzenia w dalszych działaniach i życzę wieluuu sukcesów w ratowaniu pokrzywdzonych i uziemianiu krzywdzących :)

Posted

Krótkie gorące info (bez detali): jedziemy w sobotę .. prosimy o wszelką pomoc w transporcie, zwłaszcza tych psin, które mają trafić pod patronat fundacji.

Posted

zobaczcie to... brak słów poprostu...
[URL]http://www.orange.pl/kid,4000000151,id,4000640259,title,Tragedia-psow-husky-po-olimpiadzie-w-Vancouver,article.html?threadId=140900021&documentType=infoportal_article&_requestid=492950[/URL]

Posted

kiedy będą odbierane psy? Przepraszam, ale nie mam czasu czytać wątku. Jak będą goldeny, to dajcie znać, fundacja [B]Aurea[/B] weźmie kilka goldeniastych. Zapisuję i śledzę wątek, w wolnej chwili podczytam.

Posted

[quote name='Dakotka']KOCHANI !!!!

NA SOBOTĘ MOBILIZACJA PEŁNA !!!!!

PSY BĘDĄ ZABIERANE Z POSESJI SZAJBUSA!!!!!!!

każdy kto może i jest w miarę blisko[/QUOTE]

[B][I]Jak tam można dojechać nie mająć swojego auta? jest jakiś transport???????
Jak załatwię wolne na sobote to moge jechac pomóc jak i zrobić kilka zdjęć do sprawy sądowej![/I][/B]

Posted

Ludziki ja Was kocham!!!!!!!!! Teraz jak jasna cholera żałuję, że nie mieszkam w Toruniu!!!! Jestem z Wami serduchem. Błagam, dajcie potem znać jak jest, w jakim stanie są te biedne psiny, co z łobuzem!!!! Dajcie mu bobu!!!! Dziadzie, koniec Twój już bliski:) :) :)

Posted

[quote name='Dakotka']KOCHANI !!!!

NA SOBOTĘ MOBILIZACJA PEŁNA !!!!!

PSY BĘDĄ ZABIERANE Z POSESJI SZAJBUSA!!!!!!!

każdy kto może i jest w miarę blisko[/QUOTE]

z racji odległości - niestety, ale trzymam bardzo bardzoooo mocno kciuki za udaną akcję!!!!
strasznie się cieszę, że udało się Wam to zorganizować!

przesyłam mizianko za uszkiem dla maluszków ;)

Posted

[quote name='faith35']kiedy będą odbierane psy? Przepraszam, ale nie mam czasu czytać wątku. Jak będą goldeny, to dajcie znać, fundacja [B]Aurea[/B] weźmie kilka goldeniastych. Zapisuję i śledzę wątek, w wolnej chwili podczytam.[/QUOTE]

Faith, wielkie dzięki!!
Proszę Cię o smska na mój tel (600915044), bo akurat w tej chwili nie wiadomo czy goldenkowe tam mają, ale na miejscu wszystko może się okazać, więc będę Cię alarmować w sobotę już z posesji jak znajdziemy goldeniaste.

[quote name='Rinuś'][B][I]Jak tam można dojechać nie mająć swojego auta? jest jakiś transport???????
Jak załatwię wolne na sobote to moge jechac pomóc jak i zrobić kilka zdjęć do sprawy sądowej![/I][/B][/QUOTE]

Rinuś, podobnie, proszę Cię o kontakt tel .. co prawda ja mam już komplet pasażerów, ale jedzie większa ekipa, więc na pewno znajdzie się dla Ciebie miejsce :)

nr tel do mnie w sygnaturze :)

Posted

[quote name='Agata_Emi']Potwierdzam gotowość do pomocy.[/QUOTE]
Dziękujemy za pojawienie się na wątku :) Jaki jest mail do fundacji Wartej Goldenom? Nie mogę znaleźć na necie.

Posted

nie mam dobrych wiadomości:

[B][FONT=Arial][SIZE=5]na sobotę przygotowaliśmy się do akcji zabierania psów, przed chwilą dostałam informację, iż wójt odmówił wydania zarządzenia o zabraniu psów, stwierdził iż zwierzęta nie mają tam aż tak źle, ręcę opadają[/SIZE][/FONT][/B]