Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 488
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

napisałam nowy tekst do ogłoszeń. Za chwilę miną dwa lata jak Kajtek został znaleziony.

Dziewczyny czy któraś mogłaby znowu odwiedzić Kajtka?

Witaj, jestem Kajtek. Tak mnie nazwano dwa lata temu. Wcześniej miałem dom. Nie było tak źle, ale któregoś dnia mój pan mnie kopnął. Raz, drugi, trzeci. I kazał się wynosić. Nie wiem czemu. Tak po prostu. Po jakiś 10 latach przyjaźni. Tak! Właśnie po tylu latach! Wyobrażasz to sobie?
Byłem załamany. Spałem w zaspie śniegu koło ulicy. Trwało to kilka dni. Aż podeszła pewna dziewczyna i mnie zabrała do domu. Byłem bardzo nieufny. Z resztą czemu się dziwić? Miałem rozciętą powiekę i braki w zębach. I krwiomocz. Okazało się, że to stan zapalny dróg moczowych. Byłem leczony, ale nie miałem gdzie się dalej podziać. Nikt mnie nie chciał.
Trafiłem w końcu w bezpieczne miejsce. Trochę czasu zajęła mi aklimatyzacja. A teraz mijają już dwa lata... Jak ten czas szybko leci.
Podsumowując. Mam koło 12 lat. Nie jestem wysoki, ale krępy. Powiem Ci, że uwielbiam jeść. Oj... kocham jeść. Bardzo przywiązałem się do moich opiekunek. Do obcych jestem troszkę nieufny, ale chętnie poddam się głaskaniu za uchem. Toleruję większość psów. Lubię przechadzki po terenie. Mówią, że jestem brzydki. Może dlatego nie mogę znaleźć domu. Jak myślisz?
Przebywam w Piasecznie koło Warszawy.
Jeśli chciałbyś mnie poznać i może zabrać do domu, zadzwoń: 888-066-402

Posted

najgorsze jest to , ze nie mamy regularnych relacji o Kajtku. Ja teraz mieszkam na pomorzu i nie mam szans pojechac do niego. Długi rosna. I pies coraz starszy. W podpisie bazarek tez na Kajtka.

Posted

trudno będzie, bo patrz, osoba, kóra go znalazła i przekazała do azylu, nie jest obecna na wątku. poza tym fundacja i przytulisko to dwie różne rzeczy. jest cięzko - jak tu zdobywac deklaracje? jednoczesnie wizyty i spotakani - niechętnie były widziane przez brak czasu. tak czy siak nie jest to miejsce, do którego sobie po prostu jedziesz.

Posted

osoba, ktora zalozyla watek psem sie nie inteteresuje odkad jej nie ma na dogo. Równie dobrze mozna załozyc drugi i go prowadzic od nowa. Albo zmienic wlasciciela tego watku.
Sytuacja jest beznadziejna, to fakt.

Posted

ale po co zakładać drugi? będzie tak samo, jeśli chodzi o możliwości kontaktu z opiekunami psa - bo wątek nie ma nic wspólnego niestety. trudno, taki przypadek nietypowy.

pumcia, dzięki za ogłoszenia. czy namiary są na tą osobę z azylu, bo nie pamietam....