Ania102 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Oczywiście, że się podobała a rodzina podabała się Nadji, która miała okazję ich poznać osobiście. Ja z przeprowadzonych rozmów myślę, że mała naprawdę nieźle trafiła. Szkoda, że nie zdecydowali się na rodzinna adopcję, bo Lala bardzo im wpadła w oko. Wczoraj też była u nas i u wetki bardzo apatyczna. Pani doktor oceniła, że będzie z niej kawał psa. Ona jedna chyba była taka jak 6 szczeniaków spod constaru. U mnie w pokoju schowała się pod biurko, a łapiska ma potężne. Śliczna jest i wzbudziła we mnie ogromną sympatię. Quote
ossamus Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 pisze z fona z impry wiec moge pisac z bledami :P super Aniu, ze mala im sie spodobala , ona jest wystraszona bo przez 3 tyg byla sama, mimo naszych prob oswojenia , Lala ganiala ja pyskiem pod kontener :/ jak ja wczoraj karmilem to cala sie trzesla ze strachu i lzy jej z oczu kapaly normalnie.. W KAZDYM RAZIE CHCE WAM WSZYSTKIM BARDZO PODZIEKOWAC ZA POMOC W ZNALEZIENIU CHATEK DLA KOJOTOW Z BUDOWY UDALO NAM SIE W NIESPELNA MIESIAC ZNALEZC 7 DOMKOW DLA OLBRZYMOW Z BUDOWY :-) ps. jutro wrzuce fotki najwiekszego OGRA z miotu Pana Reksia ktory mieszka na pokojach w Pawlowie :-) Ma 9 tygodni i waga 9 kg :-) Jescze raz dziekuje Aniu za wielka pomoc. Quote
ossamus Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0211/s6302021b6b6.jpg http://ifotos.pl/zobacz/S6302022_hrxrepq.JPG/ Reksio :-) Quote
Becia66 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 jaki cudny ten Reksio, taki niedżwiadek puchaty....:loveu: I domek też wygląda całkiem obiecująco.... Quote
ossamus Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 Temat do zamkniecia , prosze o usuniecie mojego konta. Zegnam. Quote
Becia66 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 ossamus napisał(a):Temat do zamkniecia , prosze o usuniecie mojego konta. Zegnam. dlaczego do zamknięcia ? a co z mamusią ? Quote
ossamus Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 nie moja sprawa, prosze o usuniecie mojego konta z tego forum. Quote
Becia66 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 ossamus napisał(a):nie moja sprawa, co za arogancja, miałam lepsze zdanie o tobie. Quote
Odi Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Ossamus, czy mógłbyś napisać, co z Lalą, czy stało się - uchowaj Boże, coś niedobrego ? Bardzo proszę - odpowiedz co z Lalą. Quote
Odi Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Wszystkie maluchy maja swoje domy. Czas na sterylizację Lali. Z tego, co pamiętam Ania102 załatwiła sterylizację, ale jest potrzebne miejsce, w którym Lala na jakieś trzy tygodnie po operacji mogłaby w spokoju przejść rekonwalescencję. Ossamus, czy Ty mógłbyś przyjąć Lalę do siebie do domu po sterylizacji na te trzy tygodnie ? Quote
ossamus Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Odpisuje tylko dlatego iz prosila mnie moja siostra. Odp : Nie, mimo ze bardzo lubie siersciuchy niestety nie moge panny Lali przygarnac czy na 3 tyg. czy na stale . Quote
Ania102 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Ja bezskutecznie ponawiałam prośby o wysterylizowanie Lali i innych bezpańskich, często rodzących suk. Pytałam tz ale nie chce jej przetrzymać, u siebie nie mogę, nie mam pomysłu gdzie naprawdę a obawiam się, że lada chwila będzie cieczka. Jesli nie znajdzie się kącik gdzie Lala mogłaby posiedzieć po sterylce może będzie trzeba jej podać hormona. Quote
Odi Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Aniu102, z hormonami to sama wiesz, że jest tak, iż z czasem kończy się to ropomaciczem, a kto wówczas zajmie się Sunią - umrze w cierpieniach i tyle. Musimy wspólnymi siłami zorganizować sterylizację i miejsce na rekonwalescencję dla Lali po sterylizacji. Skoro jest tak, że na chwilę obecną brak chętnych do przyjęcia Lali na DT na trzy tygodnie po sterylizacji, to musimy szybko znaleźć jakiś płatny hotelik i tam ją umieścić po sterylizacji na okres tych trzech tygodni. Ossamus - czy Ty, ewentualnie Twoi Koledzy dołożycie się finansowo do hoteliku Lali ? Wiadomo, że trzeba opłacić pobyt na miesiąc, bo tak są bukowane miejsca. Popytaj Ossamus Twoich ludzi z budowy czy się dołożą, a jeśli tak, to na ile łącznie PLN z Waszej strony można liczyć. Oczywiście Lala musi mieć zagwarantowany powrót do oczyszczalni, zatem prośba do Ciebie Ossamus, abyś uzgodnił z kierownictwem oczyszczalni, że Lala po sterylizacji będzie mogła wrócić na swoje miejsce na ziemi. Aniu102, ze swej strony deklaruję, że dopłacę do hoteliku dla Lali powiedzmy 50 PLN. Zaraz będę telefonować do Eliza_sk i pytać, czy u nich byłoby miejsce w hoteliku dla Lali na czas jej rekonwalescencji po sterylizacji. Quote
ossamus Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Odpisuje gdyz moja siostra znow mnie o to poprosila /gdyz sledzi to forum/ , a mimo moich monitow admin nadal nie skasowal mojego konta / mam dosc wyzwisk , gdybym byl zlosliwy kilka z nich mozna by smialo zglosic na policje!!/ Na wiekszosc pytan odpowiedz brzmi NIE. My z naszej strony i tak dla niej Lali zrobilismy duzo / i tak zaraz ktos napisze czemu nie ma szczepien, czemu nie jest ciachnieta - to nie nasza rola/ od grudnia 2009 ma pelna miche, 2 mioty szkodnikow rozdane / 2gi dzieki wielkiej pomocy ANNY/. Lubie zwierzeta, ale mam radykalne podejscie co do bezdomnych zwierzat - Ania o nim wie. Lala jak na psa bez domu / prawdziwego/ ma sie znakomicie Kierownictwo OŚ obecnosc psa na jej terenie akceptuje, ma nawet wielki worek zarcia i pelna miche przy budynku administracyjnym! Jestem ze Starachowic i gdybym wiedzial , ze moja praca dalej bedzie zwiazana ze Starachowicami wzialbym ja do domu, czy do TZ mojej siostry, ktora go "gwalcila" najpierw o szczeniaka a pozniej o Lale, niestety oni maja 4 duze psy /prowadza firme na terenie domostwa/ i juz nie ma dla niej miejsca! ps . nie wiem czy Lale bedzie latwo "zlapac" gdyz to jest jakies 35-50 kg psa. Quote
aga38 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Ja myślę że skoro Lala jest bezdomnym psem to po coś ta umowa z panem rakarzem a Starachowicami jest i niech on się z niej wywiąże. To on powinien wysterylizować Lale i przetrzymać ja u siebie na czas dojścia do zdrowia i dziękować że potem Lala moze wrócić na stałe swoje miejsce bo cos mi się wydaje że tego pana i tak sytuacja już przerosła skoro ma zamiar wypuszczać wysterylizowane bezdomne suki na ulicę Quote
aagataa8 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='aga38']Ja myślę że skoro Lala jest bezdomnym psem to po coś ta umowa z panem rakarzem a Starachowicami jest i niech on się z niej wywiąże. To on powinien wysterylizować Lale i przetrzymać ja u siebie na czas dojścia do zdrowia i dziękować że potem Lala moze wrócić na stałe swoje miejsce bo cos mi się wydaje że tego pana i tak sytuacja już przerosła skoro ma zamiar wypuszczać wysterylizowane bezdomne suki na ulicę Też mi się wydaje, że skoro miasto ma podpisaną umowę z rakarzem i weterynarzem, to wspólnie powinni się tym zająć:angryy: A oni najchętniej chcieliby żeby im sukę złapać, wysterylizować i się nią zająć po sterylizacji. Chyba sama zadzwonię w poniedziałek do UM i spróbuję się dowiedzieć (tym bardziej że sprawa sterylki Lali i nie tylko jej była zgłaszana przez Ania102) Quote
Odi Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Rozmawiałam z Eliza_sk i wysłałam jej link do tej strony. Właśnie otrzymałam odpowiedź na pw, że niestety nie będą mogli przyjąć Lali na hotelik. Uważam, że nie ma co się oglądać na hycla, bo można Lalę skazać niechcący na jakieś nieszczęście. Ponawiam konkretne pytanie do Ciebie Ossamus: Czy Ty, ewentualnie Twoi Koledzy, dołożycie się finansowo do hoteliku Lali ? Wiadomo, że trzeba opłacić pobyt na miesiąc, bo tak są bukowane miejsca. Popytaj Ossamus Twoich ludzi z budowy czy się dołożą, a jeśli tak, to na ile łącznie PLN z Waszej strony można liczyć ? Ponawiam prośbę do Ciebie Ossamus: Proszę, abyś uzgodnił z kierownictwem oczyszczalni, że Lala po sterylizacji będzie mogła wrócić na swoje miejsce na ziemi, ponieważ Lala musi mieć zagwarantowany powrót do oczyszczalni, bo to jest jedyny dom, jaki ma. Dziewczyny i Ty Chłopaku, przecież musimy razem jakoś pomóc Lali. Na innych wątkach się to udaje, musi się udać i tu. Czy ktoś z Was - Osób miejscowych ma jakies namiary na hotelik lub może nawet płatny DT, który przyjmie Lalę na czas sterylizacji ? Quote
megi345 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='Odi']Ponawiam prośbę do Ciebie Ossamus: Proszę, abyś uzgodnił z kierownictwem oczyszczalni, że Lala po sterylizacji będzie mogła wrócić na swoje miejsce na ziemi, ponieważ Lala musi mieć zagwarantowany powrót do oczyszczalni, bo to jest jedyny dom, jaki ma. Ossamus napisał; Kierownictwo OŚ obecnosc psa na jej terenie akceptuje, ma nawet wielki worek zarcia i pelna miche przy budynku administracyjnym!czyli że może wrócić Quote
Odi Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Megi345, dzięki za podpowiedź :-) No to mamy już jedną dobrą informację - Lala po sterylce ma gdzie wrócić. Quote
Zuzka2 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Ale hotelik elizy_sk to nie jedyny w regionie chyba.Wiem,że jest jakiś w Kielcach na Kaczowej i można powertować jakieś inne w okolicy.Może jakiś w Radomiu? http://www.hoteledlapsow.com/index.php?cat=hotel&id=461 http://www.hoteledlapsow.com/index.php?cat=hotel&id=576 Cen nie znam. Quote
ossamus Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Odi juz Ci odpisalem, NIE - nie zamierzmy nic finansowac, to nie nasza rola. Quote
Ania102 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Postaram się w tym tygodniu znów skontaktować z komunalnym w sprawie sterylizacji. Ja też dorzucę do hoteliku 30 zł, czyli mamy 80. Jednak myslę, że żaden hotelik nie będzie chciał przyjać psa zaraz po sterylce. Aga38 zgadzam się z Tobą w pełni, to jest nie fair, bo te 4 suki, w tym Lala są póki co kompletnie zignorowane. Fakt jednak jest taki, że kolejna cieczka to kwestia jakiegoś miesiąca i musimy tu wspólnie coś postanowić. Odi poproszę jeszcze raz mojego TZ o przenocowanie jej przez kilka dób po zabiegu, ale szans nie widzę. Quote
Recommended Posts